Ronai and Ronai
AMERIKAI

Német nagykövetségek zárnak be 2012. szeptember 21. péntek 0:15 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Német nagykövetségek zárnak be
Berlin – Iszlám témájú karikatúrával a címlapon tervezik megjelentetni egy német szatirikus lap következő számát, a német külügyminiszter csütörtökön ezzel összefüggésben hangsúlyozta: nem szabad tovább tüzelni az iszlámellenesnek tartott nyugati megnyilvánulások miatt a muzulmán világban kelt felháborodást.
.
Gudio Westerwelle berlini sajtótájékoztatóján kifejtette: „A véleményszabadság nem a más vallásúak sértegetésének szabadsága”, és aki a vélemények szabadságára hivatkozik, annak a felelősséget is vállalnia is kell a véleményéért. A német diplomácia vezetője ezt újságírói kérdésre válaszolva mondta, azzal kapcsolatban, hogy a Titanic című szatirikus lap szerkesztősége a következő szám címlapjára muzulmán témájú karikatúrát tervez. Westerwelle hangsúlyozta, hogy megjegyzése nem konkrét kiadványra vonatkozik. Hozzátette: óv attól, hogy bárki is „olajat öntsön a tűzre”.
.
Pénteken elővigyázatosságból a muzulmán világ számos országában zárva tart a német nagykövetség, és a régióban mindenütt megerősítik a német diplomáciai képviseletek védelmét – jelentette be a külügyminiszter. Hozzátette: a helyzettől függően további nagykövetségek bezárásáról is dönthetnek.
.
Egy hete Kartúmban, a szudáni fővárosban a feldühödött tömeg megtámadta a német nagykövetséget. A képviseletet már korábban kiürítették, a német diplomatáknak így nem esett bántódása, de az épület kigyulladt a támadásban.
.
A Titanic főszerkesztője csütörtökön azt közölte, hogy a következő, szeptember végi szám címoldalán megjelenő karikatúra egy muzulmán harcost ábrázol, a karjában Bettina Wulff-fal, Christian Wulff volt német államfő feleségével, aki újabban gyakran szerepel a bulvárlapokban. A rajz alatt egy felirat is áll majd, amely szerint „felfordult a nyugati világ – Bettina Wulff Mohamed-filmet forgat”.
.
A kartúmi támadást helyi beszámolók szerint nem csupán az iszlámellenes amerikai videofilm váltotta ki, helyi vallási vezetők napokig hangolták Németország ellen híveiket, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy német szélsőjobboldali csoportok iszlámellenes tüntetéseket tartanak és Mohamed prófétát gyalázzák.
.
Izraelben eközben arab politikusok és egyházi személyiségek tettek kísérletet arra, hogy a zsidó államban jogi úton betiltassák a botrányt kiváltó amerikai amatőrfilmet. Táláb el-Száná Kneszet-képviselő és az iszlamista klérus több tagja a jeruzsálemi kerületi bíróságon adott be keresetet annak érdekében, hogy kötelezzék a Google-t, tegye elérhetetlenné a filmet az izraeli internetezők számára.
.
Mirjám Mizráchi bírónő a szólásszabadságra hivatkozva utasította el a kérelmet, s azoknak, akik az alkotást sértőnek tartják, azt tanácsolta: kerüljék a megnézését. „Aki nem keresi, az nem fogja megtalálni”, mondta.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Német nagykövetségek zárnak be, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Valaki mondja már meg, hol is az arany középút!?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. “nem szabad tovább tüzelni az iszlámellenesnek tartott nyugati megnyilvánulások miatt a muzulmán világban kelt felháborodást”
    — Ha a szomszédom dührohamot kap a hazatérésemmel járó kulcscsörgéstől, akkor többet ne jöjjek haza, meert azzal feltüzelem?!
    Ezek a németek teljesen meghülyültek.
    A feldühödött muzulmánok járjanak agressziókezelésre vagy kényszergyógykezeljék őket — aki egy karikatúráért ölni tud, az elmeháborodott
    Egyrészt.
    Másrészt meg nem verheti le nem-muszlimokon a muszlimok vallási előírásait, bár azt hiszi, megteheti, a gyáva európaiak meg amerikaiak meg ettől hóaljig be vannak tojva.
    Pedig minél tovább halogatják a szembenézést ezzel a problémával, annál kevesebb esélyük lesz megoldani, és rohamosan fogy az idő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  3. nálunk ez mar rég megtörtént, a vezír mar bezárta az örmény követséget úgy hogy a nemetek csak utánozzak a z emberünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Az izraeli bírónőnek igaza van, amennyiben zavarja az iszlámnácikat a pedofil Mohamedjük kifigurázása akkor ne nézzék meg a filmet!.
    Elég furcsa és veszélyes hozzáállás a nyugati világtól, hogy a tetves tevesz@rzabálók határozzák meg, hogy mit irjanak vagy nézzének a civilizált államokban. Észre kellene venni, hogy ezek csak az erőből értenek. A gyengeség és engedékenység láttán csak erőszakosabbak lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  5. Én sem értem, minek kell szándékosan piszkálni ezeket a fanatikus idióta, embernek sem nevezhető korcsokat. Sajnos ilyenkor más emberek életével játszanak, de ha vérdíjat tűznek ki a fejükre, akkor rendőri védelmet kérnek, kapnak, mindenki ha ilyet csinál (szándékosan ) akkor számoljon a következményekkel, és védje meg saját magát. Hagyni kellene őket, ha nyírják egymást, mert ezeknek az állatoknak, ugyan kellene a demokrácia, de azt sem tudják mi az, és mit kellene kezdeni vele.
    Zászlót égetnek, követségeket gyújtanak fel, követeket ölnek meg, de a nyugat pénze az kell nekik. Agyon lőni mindet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  6. Az a sok muszlim betelepült, itt Európában vagy az USA-ban élve, miután megvetették a lábukat, ők akarják elmagyarázni, hogy melyik a helyes vallás, mit kellene néznünk, hogy kellene viselkednünk, mit viseljünk, stb.
    Törnek és zúznak, zászlókat égetnek, ők akarnak diktálni!
    Ha valami nem tetszik, miért nem települnek vissza, szeretteik közé?!
    Miért azokat akarják a saját képükre formálni, akik befogadták őket, hiszen a befogadóik nem akarják őket megváltoztatni, engedik őket a saját normáik szerint élni…ez így nem jó?!
    Van egy mondás:
    Addj a tótnak szállást, kitúr a házadból!
    A tót helyett már inkább más nemzet az aktuálisabb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. Avi, hamond,
    Az arabok vagy iszlámhívők ellen sem kellene rasszista vagy idegengyűlölő szövegeket megereszteni. Ilyeneket. mint:
    “tetves tevesz@rzabálók”, “idióta, embernek sem nevezhető korcsok”
    Ezek nélkül is világos, hogy fel vagytok háborodva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  8. girbegurba
    2012. szeptember 21. péntek
    11:15
    Addig amíg ők ugyan ilyen, sőt durvább jelzőkkel illetnek minket, sőt kiakarnak irtani, mert nem az ő vallásukat gyakoroljuk, akkor én se legyek már velük finomkodó, csak azt érdemlik, ahogyan viselkednek.
    A korán állítólag egy toleráns, igen békés vallás, csak hogy a több százmillió iszlám hívő, vagy félre értelmezi, vagy szándékosan nem az alapján éli az életét, és ezek az emberek elakarják törölni a kereszténységet, nekik mindent szabad, de ha ellenük valaki a legcsekélyebb olyan kinyílvánulást tesz ami vélhetőleg őt sérti, (egyébként fogalma sincs róla csak megy a többi birka után) felgyújtja a fél világot, ezért vissza kellene küldeni őket a kőkorszakba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Jol mondja a bironö!
    A szabad velemenynyilvanitas nem csak alapvetö emberi jog, hanem a demokracia egyik alappillere is. Nem kötelezö Europaban elni, van eleg sok orszag ahol ezek ismeretlen fogalmak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. Azért az se semmi, hogy a full- erős euro- atlanti hatalmak menekülnek a retardált iszlamista söpredék elől. Mert a söpredéknek éppen olyan kedve van, hogy vért akar inni, mégpedig azonnal.
    .
    Ilyen nem volt még a világtörténelemben…
    .
    “…A szabad velemenynyilvanitas nem csak alapvetö emberi jog, hanem a demokracia egyik alappillere is…”
    .
    - Aha… magyarázzuk ezt meg egy analfabéta, pedofil, aberrált féleszű iszlámnáci csőcseléknek.
    .
    “…Nem kötelezö Europaban elni…”
    .
    - Ez a söpredék nem is azért jön az EU- ba, hanem mert ezt is a hódítás részének tekintik.
    .
    Erről bővebben a Muslim Brotherhood Projectben, valamint, az iszlamista népvezérek ide vonatkozó nyilvános üzeneteit hallgatva- olvasva.
    .
    A MEMRI, DEBKA, Palestinian Media Watch tele vannak ilyenekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Azért nagyon ideje lenne néhány tízezer muszlim fölösleget visszarakni az őshazába. Talán rájönnének, hogy hol jobb az élet és megpróbálnának ott is másként élni.
    Ha nem, hát nem. Akkor éljenek, ahogy akarnak. OTT !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. “…ideje lenne néhány tízezer muszlim fölösleget visszarakni…”
    .
    ??????
    .
    - Néhány tízmilliót, mármint, ugye?
    .
    Egy nagyobb francia, svéd, vagy belga NO GO zónában él ennyi söpredék… és ilyen zónákból van több ezer, kisebb- nagyobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  13. Istenem, hát én nem vagyok kicsinyes. Azért ne feledd, hogy van “néhány” munka, amit a német/francia/belga/angol/stb még ma sem hajlandó elvégezni, kiadja keleteurópai/stb kézbe, alvállalkozónak, félpénzért. :)) Ugye, mint emigránsnak,
    disszidensnek ezt nem kell magyarázni.
    De legyen, számolj millió számra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Gonoszka
    Nalunk a moszlemek többsege ilyen-olyan szocialis segelyekböl el, azaz a mi adonkbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Szánalmas, a német politikusok is leszopják az imámok faszát, gusztustalan férgek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Az, hogy a muszlimok ürügyként használnak filmeket, karikatúrákat a randalírozáshoz, őrjöngéshez, gyilkosságokhoz, felháborító. Olyanok is, akik életükben nem láttak újságot vagy filmet, feltüzelve hőbörögnek. Azt viszont nem értem, hogy lehet Mohamed karikatúra témája. Azt sem tudjuk, hogy nézett ki! Nem először jut eszembe, hogy ezt a vallást, amely gyilkosságokra buzdít, nem kellett volna megalapítani. Jobban járt volna az egész világ, ha Mohamed próféta sosem létezett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Vadembereknek titulálják a dzsihádistákat 2012. szeptember 23. vasárnap | AN

Spontán terrortámadás Bengáziban? 2012. szeptember 21. péntek | AN

A Fehér Ház védi a szólásszabadságot 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

Magyarokat is támadtak az iszlám nevében 2012. szeptember 15. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos