Ronai and Ronai
AMERIKAI

Spontán terrortámadás Bengáziban? 2012. szeptember 21. péntek 0:06 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Spontán terrortámadás Bengáziban?
Washington – Terrortámadás volt a bengázi amerikai konzulátus ellen elkövetett fegyveres akció, jelentette ki csütörtökön az elnöki repülőgép fedélzetén újságíróknak nyilatkozva Jay Carney fehér házi szóvivő. A hivatalos Amerika azonban továbbra sem biztos abban, hogy a támadást előre megszervezték. Ezzel új fogalommal, a spontán terrortámadás fogalmával ismerkedhettünk meg.
.
„Magától értetődő, hogy ami Bengáziban történt, az terrortámadás volt”, hangoztatta Carney. „A nagykövetségünket erőszakos támadás érte, amely négy amerikai hivatalos személy halálát okozta”. (Carney a továbbiakban még egyszer használta tévesen a „nagykövetség” kifejezést, amit később „diplomáciai képviseletre” módosított.)
.
Jay Carney nyilatkozata megerősítette Nemzeti Terrorelhárítási Központ igazgatójának, Matthew Olsennek a szerdai kongresszusi meghallgatásán képviselt álláspontját, miszerint Bengáziban terrortámadás történt.
.
A Fehér Ház szóvivője azonban a továbbiakban kitért az elől, hogy pontosítsa, vajon az amerikai kormányzat szerint a kelet-líbiai városban működő képviselet ellen előre kitervelt fegyveres akciót hajtottak-e végre. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter ezzel kapcsolatban csütörtökön bejelentette, hogy a terrortámadás körülményeinek kivizsgálására bizottságot állított fel, amelynek élére Thomas Pickering nyugalmazott nagykövetet nevezte ki.
.
.
Carney megismételte Olsen korábban hangoztatott véleményét, miszerint a támadást végrehajtó személyek kapcsolatban állhattak az al-Kaida terrorszervezetnek a Magreb-országokban aktív elemeivel, de a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem közölt további részleteket.
.
Az elmúlt napokban az Obama-kormány tagjai enyhítettek valamelyest azon a hivatalos állásponton, amely szerint nem előre megtervezett támadás történt. Az újabb nyilatkozataik szerint hírszerzési adatok nem utaltak arra, hogy ilyesmi lett volna készülőben, de még nem minden információ ismert.
.
Az Egyesült Államokban a választási kampány témájává vált, hogy vajon a szeptember 11-én végrehajtott támadást megelőzően megfelelő védelmet kapott-e a bengázi amerikai képviselet és hogy voltak-e olyan jelzések, amelyek alapján előre lehetett volna látni a támadást.
.
Carney szerint a kormányzatnak nincs olyan információja, amely arra utal, hogy Bengáziban jelentősen előkészített vagy koordinált támadást hajtottak végre. Mint mondta, az elkövetők kihasználták a Mohamed próféta elleni film keltette felháborodási hullám teremtette alkalmat.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Spontán terrortámadás Bengáziban?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Itthoni híradások szerint az FBI vizsgálja az összefüggéseket a támadás és a film internetes megjelenése időbeli közelsége miatt. :(((
    Ez inkább ürügy volt, mint ok és felvetődik a párhuzam a 41-es kassai bombázás körülményeivel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. 9/11 is spontán támadás volt ezek szerint. Na ne má!
    Obama talán nem kellene saját országoddal szemben a titkolt vallásodat védeni. Amennyiben ahhoz ragaszkodsz akkor add át a hatalmat egy igazi amerikai hazafinak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Vadembereknek titulálják a dzsihádistákat 2012. szeptember 23. vasárnap | AN

Német nagykövetségek zárnak be 2012. szeptember 21. péntek | AN

A Fehér Ház védi a szólásszabadságot 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

Nem tudja a Külügy, minek minősítse Bengázit 2012. szeptember 18. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos