Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó 2015. május 9. szombat 13:27 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó

Philadelphia – Szárazföldön sem veszélytelen a kétéltű jármű, amely az emlékezetes philadelphiai “kacsahajó-baleset” után is forgalomban maradt, s ezúttal a városon belül okozott halálos tragédiát. Egy texasi nyugdíjas pár turistaként járta a várost, amikor Philadelphia egyik legforgalmasabb pontján a kacsahajó az idős asszonyt elütötte, aki a jármű alá szorulva szörnyethalt. A két idős ember az amerikai Anyák Napja hétvégéjét töltötte a városban.

Az idős házaspár éppen a szállodájába igyekezett vissza, amikor találkozott a turistákkal teli járművel, amely a szárazföldön és a Delaware folyón egyaránt közlekedik. A jármű kiképzése ezért eltér a szokványostól és bizonytalanul mozog mind a szárazföldön, mind a vizen. Ennek következtében 2010-ben történt az a döbbenetes baleset, amelynek során a meghibásodott és hullámok közt vergődő kacsahajó egy uszáj alá került, turistákkal a fedélzetén elmerült a víz alatt, és ennek következtében két magyar fiatal, a 16 éves Dóra és a 20 éves Szabolcs életét vesztette. A tulajdonos cég hatalmas kártérítést fizetett, de a járművet nem vonták ki a forgalomból.

Ezúttal egy 68 éves texasi asszony a 11th Street és az Arch Street sarkán, a Konferencia Központtal szembeni kereszteződésben szorult a kacsahajó alá. A helyszínelést végző Scott Small felügyelő szerint egyesek látni vélték, hogy az asszony maga elé nézett és nem vette észre a hatalmas járművet. Egy másik rendőr azonban azt állította, hogy a magasan ülő sofőr nem látta az asszonyt, ezért ütötte el. A kacsahajót úgy alakították ki, hogy tulajdonképpen egy olyan hajót építettek, amely alá kerekek kerültek, de a sofőr magasan ül, mint egy hajó fedélzetén, ezért nem lát ki rendesen. A szárazföldi használat miatt azonban egy normális hajóhoz képest a méreteit is meg kellett változtatni, emiatt a kacsa-hajó a vízen is rendkívül bizonytalanul mozog a hatalmas hullámok között.

A hajón összesen 28 utas tartózkodott és egy 72 éves sofőr vezette. Vitatott, hogy ki kapott zöldlámpát, de a sofőr a lámpán kívül nem sok mindent láthatott, van-e valaki előtte. Az idős asszony pedig nem számított arra, hogy a hatalmas hajó a város egyik csomópontján lassítás nélkül áthajt rajta. A baleset körülményeit és a járművet a rendőrség vizsgálja. A magyar fiatalok halálos balesetét okozó tragédia után 8 hónapig nem üzemelt a kacsa-hajó, majd újraindították. A vezetőjét gondatlanságból okozott haláleset miatt egy év szabadságvesztésre ítélték. Az elhunyt magyar fiatalok családját a Ronai and Ronai ügyvédi iroda védte, és 15 millió dollár kártérítést harcolt ki nekik. A többi túlélő 2 millió dollárt kapott összesen.

Holly Ostrov Ronai és Peter Ronai, akik a magyar halálos áldozatok családjait képviselték, akkor is azt hangsúlyozták, hogy ez a jármű alkalmatlan mind a vízi, mind a szárazföldi közlekedésre. Minden balesetért a tulajdonos cég a felelős, mert forgalomban tartja ezt az öszvér járművet, amely a vízen és a szárazföldön egyaránt életveszélyes. Holly Ostrov Ronai ügyvéd akkor azt mondta, hogy a tulajdonos céget olyan mértékű kártérítésre kell kötelezni, amely megakadályozza, hogy ezekkel a járművekkel újra balesetet lehessen okozni. Peter Ronai az újabb kacsahajó-baleset után úgy nyilatkozott, hogy “egyszer már történt egy tragédia, ami két magyar fiatal életébe került. Akkor mindent megtettünk, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló. Az rendben van, hogy egy jármű a vízen megy. Az is, hogy egy másik meg a szárazföldön. De nem először bizonyosodik be, hogy a kacsahajó mindkettőt egyszerre képtelen biztonságosan megtenni.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 16 szavazatból)
Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó, 4.6 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

A “magyar Petrocelli”-nek nevezték Peter Ronait 2014. december 21. vasárnap | AN

Sándoron fékezés nélkül hajtott át a kamion 2014. október 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos