Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarokat is támadtak az iszlám nevében 2012. szeptember 15. szombat 23:06 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarokat is támadtak az iszlám nevében
Budapest/Kairó/Kartúm – Ismét nyugodt a helyzet a Multinacionális Erők és Megfigyelők Békefenntartó Missziójának (MFO) egyiptomi táborában, amelyet az iszlámellenes amerikai amatőr film miatt feldühödött beduinok támadtak meg pénteken, közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). Közben gyorsreagálású amerikai tengerészgyalogos szakasz utazott a szudáni fővárosba, hogy megerősítse az Egyesült Államok ottani nagykövetségének védelmét.
.
Pénteken kora délután mintegy 30-40 fegyveres beduin jelent az MFO el-Gora táborának bejáratánál, hogy ott tiltakozzanak a Mohamed prófétát szerintük gyalázó A muszlimok ártatlansága című amerikai film ellen. A beduinok kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg az egyik őrtornyot, illetve két kézigránátot is elhajítottak, amelyekkel megsebesítettek két kolumbiai katonát.
.
A táborban szolgálatot tejesítő magyar katonáknak, illetve rendőröknek nem esett bántódásuk.
.
A HM kommünikéje szerint az MFO parancsnoka elrendelte az ilyenkor szokásos intézkedéseket, ezért készenléti erők vonultak a helyszínre. Az ő feladatuk volt megakadályozni, hogy a támadók bejussanak a tábor területére, illetve megjelentek a külső védelméért felelős egyiptomi biztonsági erők is. Eközben tárgyalásokat kezdtek a tüntetőkkel.
.
A tárgyalások ideje alatt a kődobálás folytatódott, és több figyelmeztető lövés is eldördült. Az incidensben három amerikai katona megsérült és egy tűzoltóautó kiégett.
.
Miután a támadók megbizonyosodtak arról, hogy a táborban nemzetközi megfigyelő erők tartózkodnak, az éjszaka folyamán elvonultak.
.
A Magyar Honvédség a Sínai-félszigeten 1995 óta teljesít szolgálatot katonai és rendőri erőkkel. Feladatuk a nemzetközi táborokban a rend és a fegyelem fenntartása, a konvojok kísérése. Az el-Gora táborban jelenleg 47 magyar katona és rendőr tartózkodik, mindannyian részt vettek a tábor védelmében, nem sérültek meg, feladataikat kitűnően ellátták – zárul a közlemény.
.
A nemzetközi megfigyelők az 1979-es egyiptomi-izraeli békeszerződés betartását ellenőrzik a félszigeten. A tábor 1500 katona szálláshelye.
.

.
A kartúmi követség mögött fekete füst gomolyog. Az épületet megpróbálták felgyújtani az iszlamisták
.
Kartúmba vezényelték a Fleet Antiterrorism Security Team (FAST – a Flotta Terror-elhárítási Biztonsági Csapata) nevű amerikai egységet. Ennek tagjait arra képezték ki, hogy rövid idő alatt bevethetők legyenek a terrorveszély elhárítására, és megvédelmezzék a külföldön található amerikai diplomáciai képviseleteket.
.
Korábban hasonló amerikai tengerészgyalogos egységeket vezényeltek a líbiai és a jemeni fővárosba is, ahol szintén tüntetések voltak az amerikai amatőr film miatt. A szudáni erősítésre azért volt szükség, mert Kartúmban a helyi rendőrség tüzet nyitott a tüntetőkre, akik megpróbáltak átmászni az amerikai követség kerítésén.
.
A bejelentést megelőzően a Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden amerikai alelnök pénteken telefonon beszélt szudáni kollégájával, Ali Oszmán Tahával, és kifejezte neki az amerikai nagykövetség biztonságával kapcsolatos aggályait. Biden hangsúlyozta, hogy a szudáni kormány felelőssége a kartúmi diplomáciai létesítmények és azok személyzetének védelme, mint ahogy azt is, hogy az Egyesült Államok számára prioritás a külföldi amerikai diplomáciai jelenlét biztonsága.
.
Barack Obama elnök pénteken az Andrews légibázison részt vett a líbiai Bengáziban megölt négy amerikai koporsójának fogadásán, és kijelentette: „Továbbra is mindent megteszünk, ami a hatalmunkban áll, hogy megvédjük a külföldön szolgálatot teljesítő amerikaiakat,  megerősítve diplomáciai képviseleteink biztonságát és együttműködve a fogadó országokkal, amelyeknek kötelességük a biztonság szavatolása.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 7 szavazatból)
Magyarokat is támadtak az iszlám nevében, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. cicamic
    .
    Egykor a Hazafias Népfront nevű szervezetet azért hozták létre, hogy akiknek a vallási meggyőződésük tiltaná a kommunista/szocialista pártformációban való részvételt, azokat is elérjék valamilyen szervezett, intézményes keretek között, és nekik is módjuk nyíljon támogatni ama társadadlmi célkitűzéseket, amelyeknek a tartalmával egyet tudnak érteni.
    .
    Te megalapíthatnád, a szerkesztőség jóváhagyó támogatása esetén az AN Kisfaludy Társaságát, ahova az ilyen Eldrad-félék max. vasárnaponként írhatnának, és csakis szigorú stilisztikai kritériumoknak eleget tevő szövegekkel kopogtathatnának a Társaság megszentelt rovatainál. Így viszont már te is jó szívvel támogathatnád a Kohányi Társaságot, azaz az AN-t. Megszabadulnál a “potyázás”-sal járó diszkomfort-érzéstől is, amit őszintén kívánok mind neked, mind az AN-nek. Gondold meg, ha most nem lépsz, elviszi a lehetőséget valaki más. Struggle for life.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  2. Dicső anonim mínuszoló, várom az érveidet. De ha úgy véled, hogy te az eddigiekkel tettél ki magadértr, azt is elfogadom részedről önjellemzésnek. Azzal kell beérni, ugye, ami van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  3. Vagy ha így jobban élénkít: melyik az a majom, amelynek a korlátai csak a mínusz-nyomásig engedik őt kibontakozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. girbegurba
    Ausztria egy katolikus orszag, ahol kereszt van a tantermek falan. Ez nekem sem tetszik, de mivel en itt vendeg vagyok tiszteletben tartom az orszag szokasait es nem követelözök. Az iskolaban van hittan, de senkinek nem kötelezö, ezert a fiam nem jar. A tanevnyito a templomban van, mi olyankor 30 perccel kesöbb megyünk. Ez normalis emberek között nem jelent problemat. Mindenki (meg a bevandorlok is!!!) köteles az adott orszag törvenyeit betartani, kulturajat tiszteletben tartani. Akinek nem tetszik a befogado orszag kulturaja, az terjen vissza hazajaba vagy keressen egy masik orszagot, hatha az tetszik majd.
    ….
    “…Nincs értelme pedofilnak vagy véreskezű, őrjöngő gyilkosnak beállítani Mohammedet pusztán azért, mert korának szokásait követte…”

    Aisha hat evesen lett a vallasalapito felesege. Az “elhalasra” allitolag csak az elsö menstruaciot követöen került sor. Ez egy erösen vitatott tema, ne menjünk bele.
    Azonban teny, hogy egyes iszlam orszagokban a mai napig megengedett, hogy a ferfiak 8-9 eves kislanyokat vegyenek felesegül. Teszik ezt a profeta neveben, aztan köztiszteletnek örvendenek, mert a profeta nyomdokait követik. Sajnos nem egyedi esetröl van szo!
    Gondolom nem kell elmagyarazni hogy mi az különbseg egy 8 eves kislannyal letesitett szexualis kapcsolat es egy 14-15 eves az adott kor szerinti fiatal növel letesitett szexualis kapcsolat között.
    …..
    “…Ahogy a kereszténységet is sikerült valamelyest megszelidíteni, úgy talán az iszlámot is lehet idővel…”

    Barcsak igazad lenne!
    Nekem ugy tünik, mintha egyre jobban vadulna, mintha ök akarnanak minket “megszeliditeni”.
    Probaltam beszelgetni több arabbal is, a ket kultura közötti szakadek es az 1000 eves lemaradas miatt ez szinte lehetetlen. Akaratlanul folyamatosan egymast sertegettük, pedig en nagyon probaltam vigyazni. Amikor meg felhivtam a figyelmüket az ervelesük logikai hibaira, akkor megsertödtek es tamadasba lendültek. Közöttük is van sok ertekes ember, sajnos a vallasuk nagyon torzitja a szemelyiseget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. A kereszténység 2000 éves történelme a mészárlások története. Ha tud valaki olyan parancsolatot a tízből, amelyet ne hágott volna át sokszorosan a keresztény egyház és a Vatikán, akkor csak szóljon. Mit is kérünk mi számon az iszlámon? Azt, hogy fel vannak háborodva, mert megsértettük hitüket? Ez az ő bűnük? Mert néhány elmeháborodott úgy döntött, hogy beletapos az mohamedán emberek lelkébe, azért a mohamedánok a hibásak? Aki ilyet állít az nem vallhatja magát kereszténynek, mert ez ellenkezik a jóságnak, a mások megbecsülésének jézusi elveivel.

    Amikor pedig néhány okostojás kritizálja az arab szokásokat, nézzen szét egy kicsit a keresztény szokások között. Például amikor ostyát “vesz magához” és bort iszik rá. Nem nyilvánvalóan pogány szokás-e hogy meg kell ennie saját istenének testét és meg kell innia saját istenének vérét? Ezektől a világ minden más hívője elborzadna, de a keresztények szerint ez rendben van.
    De az a keresztény aki a Bibliaára hivatkozik, mint “szent könyvre”, “erkölcsi útmutatásra”, az egyszer vegye kézbe a “nagy könyvet” és olvassa el, hogy miként ad Isten a Biblia szerint (!) parancsokat illetve személyesen hogyan öl meg több mint 1,5 millió embert! Mondom: ez áll a Bibliában! Esetleg azt a részt is fellapozhatja, ahol arra ad utasítást, hogy öljék meg az elsőszülött gyermekeket, vagy hogy verjék a sziklához a csecsemők fejét.

    Szóval hogy is állunk a nagy keresztény erkölcsiséggel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. je pense,
    Egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Tancsa János, az a vallás, amelyik mindössze és kizárólagosan hitet (hüllőagy) követel/kínál gondolkodás (cortex, azaz nagy agykéreg) helyett, az mind pogány, hogy azt ne mondjam, vegytiszta blaszfémia. Ilyenformán úgy gondolom, értelmetlen és fölösleges is aszerint egymáshoz mérni őket, hogy melyik vérengzőbb. Megfelelő kondíciók esetén mindegyik az, mivel mindegyik a legősibb, legelemibb élőlényi ösztönnel-érzelemmel, a félelemmel operál, azt lovagolja meg, mert abból húz hasznot. Könnyen belátható, hogy nem egyéb, mint (hatalmi) politika. És hogy miként alakul ki, hogyan formálódik, arra legújabb kori, testközelből vizsgálható, helyi cseppben-a-tenger-történelmünk tanúskodik.
    Hogy mit is kérünk mi számon az iszlámon? Én személy szerint dióhéjban a saríát, a nők megítélését, a törzsi szemléletet, a világhódító törekvéseket (vagyis egy kőkorszakira hajazó társadalomeszmény globalizálási szándékát), mint föntebb már írtam: a beszivárgásos terrorturizmust (ld. még Buda bevétele), a demokrácia aláásását szerte a demokráciákban, az aberrált vérszomjat, az öngyilkos merényleteket, az 1973-as OAPEC-féle olajembargót, ami meggyózódésem szerint először cserélte világméretekben az olajoshordót puskaporos hordóra, és természetesen, és nem utolsó sorban 9/11-et, és annak kistestvéreit.
    A kutya se törődne a muszlimok hitével, nem hogy “sértegetné” azt, ha a muszlimok ezt az állítólagos hitüket nem véres kardként hurcolnák szerte a világban.
    Tehát, ha az arabok (jelzem, nem csak arabok iszlámhitűek, de nem ám) szokásainak szerves része, mi több alapkövetelménye a nem iszlámhitűek módszeres kinyírása (márpedig efelől ma már senkinek nem lehet szemernyi kétsége sem), akkor az a “néhány okostojás” bizony teljes joggal kritizálja ezen szokásokat. Mert a világuralomra való tűzzel-vassal törekvés igencsak ronda szokás. Sokkal rondább, mint az orrpiszkálás.
    Krisztus testét meg úgy tudom, nem en bloc a keresztények veszik magukhoz, hogy aztán leöblítsék Krisztus vérével, hanem csak a katolikusok. Na, nem mintha ez jottányit is enyhítene az aktus kannibalisztikus, romlott vonásain.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Taotológia!
    Szinte mindenben egyetértünk és ez jó. Az is jó, amiben nem, hiszen megismerjük egymás véleményét. Ebből csak egyet emelek ki:

    A nők megítélését kéred számon az Iszlámon? :) Hát nézzük akkor a zsidó-keresztény kultúrkörben a nők megítélését. Ehhez elővehetjük a Bibliát, mint a kereszténység erkölcsi és etikai alapművét.

    - A nő nem egyenrangú a teremtésben a férfival, ugyanis őt Isten csak a férfi oldalbordájából alkotta meg.
    ” És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből, asszonnyá és vivé az emberhez.” /Mózes1 2,22/

    - A nő egyenrangú az állatokkal, tárgyakkal.
    “Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, se semmit, a mi a te felebarátodé.” /Mózes2 20,17/

    - A népszámlálásnál a nők nem számítanak.
    “Vegyétek számba Izráel fiainak egész gyülekezetét, az ő nemzetségeik szerint, az ő atyáik háznépe szerint, a nevek száma szerint minden férfiút főről főre.” /Mózes4 1,2/

    - A nő fiúszülésnél is tisztátalan, de ha lányt szül akkor kétszeresen tisztátalan.
    Ha pedig leányt szül, két hétig legyen tisztátalan, mint havi betegségkor, és hatvanhat napig maradjon otthon vértől való tisztulása végett. /Mózes3 12,5/

    Persze vannak durvábbak is a keresztények erkölcsi útmutatójában:

    - “Öljetek meg a kisdedek közül minden fineműt és minden asszonyt is, a ki férfit ismert azzal hálás végett, megöljétek.” /Mózes4 31,17/

    - Ha egy nőt megerőszakolnak, akkor őt is halálra kell kövezni, nem csak az erőszaktevőt. Csak a helyét írom le… /Mózes5 22,23-24/

    - Az el nem jegyzett szűz megerőszakolását csupán pénzbírsággal (!) sújtja a Biblia és a lánynak nem szabad elhagynia megerőszakolóját. /Mózes5 22,28-29/

    - Isten az öntudatos nőket megkopaszítja. – mindenhol!
    “Megkopaszítja az Úr Sion leányainak fejtetőjét és az ő szemérmöket megmezteleníti” /Ésaiás3 18/

    - A nő maradjon csendben és vesse alá magát a férfinak.
    “Ti feleségek, rendeljétek alá magatokat férjeteknek, amint illik az Úrban.” /Kolosszé3, 18/
    ” Az asszony csendben tanuljon, önmaga teljes alávetésével.” /Timóteus 2 12/

    De ezen kívül:
    - a katolicizmusban egyházi szolgálatot csak férfi láthat el.
    - a nőknek a templomokban a férfiaktól elkülönülve kell ülniük a Biblia szerint.
    - a nők nem taníthatnak!
    - a nők szabadon gyilkolhatók, ha varázslónak nevezik őket az egyház illetékesei! “Varázsló asszonyt ne hagyj életben!”
    - Az ellenség terhes asszonyait az úr parancsára meg kell ölni, a csecsemők fejét a sziklához kell csapni.
    - Az egyik zsinat (azt hiszem a Niceai) csekély szavazattöbbséggel döntött arról, hogy a nőknek egyáltalán van lelke. Ha ez a szavazás másként sikerül, akkor a kereszténység a nőket nem tekintette volna embernek! – Mondom: néhány szavazat!

    Szóval mi itt a keresztény(nek nevezett) világban a olyan nagyon nem ítélhetjük el az arab világ “nőpolitikáját”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Tancsa úr!
    Én egyrészről ezért vagyok ateista, hogy egyik ilyen vallással se közösködjek lélekben és férfiként. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Tancsa János:
    .
    Kérlek, figyelj; amit most írok, már vagy ötvenszer leírtam, nemigen olvastad, de röviden, újra:
    .
    “…A kereszténység 2000 éves történelme a mészárlások története. Ha tud valaki olyan parancsolatot a tízből, amelyet ne hágott volna át sokszorosan a keresztény egyház és a Vatikán, akkor csak szóljon…”
    .
    - Ez igaz, de a keresztény szentírás sehol nem ad semmiféle utasítást semmiféle erőszakra. Erőszakos történeteket leír, mint egyfajta tudósítás, de az erőszakos történet leírásának semmi köze az erőszakra való buzdításhoz.
    .
    Az iszlám szentírások viszont tele vannak nyílt, minden korra érvényes, módszeres erőszakra való UTASÍTÁSOKKAL. Nők elenn, más vallásúak ellen, azon kívül, erőszakos hódításra adnak nyílt parancsot.
    .
    Mindezt az iszlámhívük be is tartották, mióta ez a sátánhit létezik – a mai napig.
    .
    A keresztény valláshoz még annyit, hogy a szadista, népirtó közép- és újkori egyházaknak semmi köze a keresztényi alapelvekhez, ez nyilvánvaló, de ez nem nem a vallás miatt van, hanem a mindenkori népvezérek miatt, akik a többnyire analfabéta tömegeknek a kereszténységet egy borzalmasan deformált változatban adták le, mivel ez felelt meg mindenkori elnyomó- gyilkos szándékaiknak.
    .
    AZ ISZLÁM VISZONT ELEVE EGY ELNYOMÓ, ESZELŐS, TÖMEGGYILKOS IDEOLÓGIA.
    .
    Tessék már ezt megérteni.
    .
    “.. Mit is kérünk mi számon az iszlámon? Azt, hogy fel vannak háborodva, mert megsértettük hitüket…”
    .
    - Nem ezt, hanem azt, hogy ahol ezek megjelennek nagyobb tömegben, ott azonnal kitör az anarchia, megszaporodnak az erőszakos bűncselekmények, állat alatti módon viselkednek, megölik- megverik – fenyegetik a gyerekeinket, lányainkat, asszonyainkat, hogy halállal, felkoncolással fenyegetik az ezt szóvá tevőket, hogy Európában tömegesen hoznak létre gettókat, ahová életveszély belépnie fehér embernek, hogy nyílt célkitűzésük az euro- atlanti világ felperzselése, erőszakos megbuktatása, szétverése…
    .
    Hogy a Muslim Brotherhood Projectben (megjelent: 1982- ben, Libanonban) mindez nyíltan meg is van fogalmazva, és ezt az iszlamisták a mai napig büszkén vállalják…
    .
    Figyelj ide, ezer és egy olyan tényfeltáró szakmai portált tudok neked linkelni, ahol mindez nyíltan tálalva van- napi szinten, sok évre visszamenően.
    .
    Ha akarod, küldöm a linkeket, de tessék rendesen átnézni mind. Úgy 2- 3 hónap elég is lesz alapozásnak. Angoltudás szükséges, bár van egy- két jó magyar nyelvű oldal is, de azok nem szakmaiak.
    .
    És még ez:
    .
    “…miként ad Isten a Biblia szerint (!) parancsokat illetve személyesen hogyan öl meg több mint 1,5 millió embert! Mondom: ez áll a Bibliában!…”
    .
    - Kérném a pontos megjelölését ennek a résznek a Bibliában.
    .
    Mert hogy ilyenről én nem tudok.
    .
    Figyelem:
    .
    - Annak a pontos megjelölését kérem, ahol az olvasható, hogy Isten “SZEMÉLYESEN MEGÖL MÁSFÉLMILLIÓ EMBERT” (??????), és azt, hol ad Isten a Bibliában ilyesmire parancsot.
    .
    Esetleg Sodoma és Gomorra történetére gondoltál? Aha, de annak azért volt némi előzménye is, nem?
    .
    (kb. mintha azt mondanánk, hogy ezek a szemét amerikaiak és szövetségeseik 1944- ben lerohanták Németorzságot, és 50 %- ban megsemmisítették – csak úgy, minden előzmény nékül)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  11. Aha… az előző Tarcsa János komment nem jelent meg, mikor a bejegyzésem írtam, látom, ott van pár forrásmegjelölés.
    .
    Na, megnézem ezeket, ha legközelebb lesz rá időm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  12. Élvezem a hitvitátokat. Minden vallás jó és minden vallás egyben rossz is. Olyanok, mint akik létrehozták őket. A zsidó-keresztény isten kinyírta az összes élólényt a földön. Csak Noé és családja, meg a bárkába felvett állatok maradtak meg. Mózes papjaival lemészároltatta saját népét, akik az aranyborjút imádták, aztán azokkal akiknek megkegyelmezett, végigirtotta az igéret földjére vezető úton az összes városok népét. Csecsemőtől az aggastyánig, hogy ne legyen aki esetleg hátbatámadja. Ezek egyébként az emberek által szájhagyományok útján megőrzrött mesék, mert az amit az ószövetségi legendákban olvashatunk, csak az ie. 14. század után lettek írásba foglalva. Spinoza a 17, században élt filozófus a bibliai írások szövegelemzése során fedezte fel, hogy Mózes könyvei nem egy ember alkotásai. Azokat annyira kell komolyan venni, mint a mi csodaszarvasról szóló regéiinket..Az iszlám hit pedig Monamed óta terjed. Ezért lényegesen kevesebb tömeggyilkosságot írhatunk szélsőségesei számlájára, mint a zsidó- keresztény vallásokéra. Talán Buddha az egyetlen vallásalapító, akinek nevében kevés hasonló kegyetlenséget követtek el, mert ő még az állatok leölését sem tartotta kívánatosnak. Ami az ateista hivőket illeti, ők annyival tisztességesebbek, hogy bűneiket legalább nem kenik az istenükre. Logikus, mert ők azt hiszik, hogy nincs isten. Nem tudják, mert a semmit nem lehet tudni. Én nem tudom, hogy van e isten, de ha van, akkor sem végtelen a hatalma, mert az egyetlen végtelen dolog az emberi hülyeség. Az univerzumról is azt állítják, de az lehet tágulló véges is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Tarcsa Janos
    Az 1Mozes 1:27 alapjan Isten az embert, a ferfit es a nöt is (!) a maga kepmasara teremtette. Noha Adamnak es Evanak elterö lelki alkata es fizikai felepitese volt, mindketten ugyanazokat a feladatokat es jogokat kaptak a Teremtötöl (1Mozes 1:28-31). Az 1Mozes 2:18-ban Eva megteremtesenel a “kiegeszitö” szo nem alsobbrendüsegre utal. Ezt a heber szot ugy is lehet forditani: “hozza illö segitö”, “neki megfelelö”. Gondoljunk csak arra, hogyan egesziti ki egymast a sebesz és az aneszteziologus a mütet soran. Vajon nelkülözheti egyik a masikat? Nem! Ök egymas tarsai, nem pedig vetelytarsak.
    Amikor a mozesi törveny megemliti a nöket, legtöbb esetben a vedelmükröl beszel. Ezek a törvenyek elöirjak, hogy a gyermekek az apjukat es az anyjukat is (!) tiszteljek (2Mozes 20:12, 21:15,17). Elöirja a varandos nök vedelmet (2Mozes 21:22). Ezek a törvenyek olyan jogokat biztositott a nöknek, melyektöl a vilag sok reszen meg ma is meg vannak fosztva. Az okori Izraelben a nök nagyfoku szabadsagot elveztek, mas okori nemzetekkel összehasonlitva. Bar a ferj volt a csaladfö, minden tovabbi nelkül rabizta a felesegere, hogy földet vasaroljon es szölöskertet telepitsen. Ha az asszony ertett a fonashoz es a szöveshez, sajat üzlete is lehetett (Peldabeszedek 31:11, 16-19). A mozesi törveny emberszamba vette a nöket, voltak jogaik, es nem pusztan a ferfi tulajdonanak tartottak öket. Arra is van pelda, hogy Isten asszonyokat bizott meg azzal, hogy a kepviseloi legyenek. Ilyen feladatot kapott Debora es Hulda. Figyelemre melto, hogy papok es magas rangu ferfiak is keszek voltak tanacsot kerni tölük (Birak 4:4–8; 2Kiralyok 22:14–16, 20). Az izraelitaknal nemcsak az apak, hanem az anyak is oktattak a fiaikat egeszen a felnöttkorukig, nem ugy, mint szamos mas akkori kulturaban (Peldabeszedek 31:1). Nyilvanvalo, hogy az okori Izraelben a nök nem voltak tanulatlanok. Nem tiporhattak sarba a nök es vedtelenek jogait (Zsoltarok 68:5, 5Mozes 10:17-18).
    A mozesi törveny idejen a nöknek megbecsült helyzetük volt, es tiszteletben tartottak a jogaikat. Am az i. e. IV. szazadtol a judaizmusra egyre nagyobb hatassal volt a görög kultura, melyben a nöket alsobb rendünek tartottak. A nökkel szembeni bizalmatlansag az evszazadok soran ranyomta a belyeget a zsido tarsadalomra. Jezus napjaira a nök mar csak a templomnak egy meghatarozott reszebe mehettek be, az asszonyok udvaraba. Kizarolag a ferfiak kaphattak vallasos oktatast, es a zsinagogaban a nöket elkülönitettek a ferfiaktol. A nök hatranyos megkülönbözteteseert bizonyos görög filozofiai hatasok (pl. Philon) tehetök felelösse.
    Azt gondolom nem kell reszletezni, hogy Jezus mennyire probalta ezt a helytelen gondolkodast helyreigazitani.
    ….
    Pal levele az Efezusbeliekhez 5 :28 : ” Ugy kell a ferfiaknak szeretni az ö felesegüket, mint az ö tulajdon testüket…..”
    5:29: ” Mert soha senki az ö testet nem gyülölte, hanem taplalgatja es apolgatja…”.
    ….
    Pal I. levele a Korinthuszbeliekhez 11:11-12 : “Mindazonaltal sem ferfiu nincs asszony nelkül, sem asszony ferfiu nelkül az Urban. Mert mikeppen az asszony ferfiubol van, azonkeppen a ferfiu is asszony altal.”
    …..
    Az hogy a ferfiakat a mennyorszagban “duskeblü szüzek” varjak, az nem a Bibliaban van, hanem a Koranban. A Koran egyebkent javasolja, hogy ne verjük elsösorban az engedetlen feleseget, hasznosabb ha megtagadjuk töle egy idöre a szexet, ha az sem hatasos, akkor szabad csak fizikailag fenyiteni, persze kizarolag nevelö celzattal.
    ……
    A katolicizmust elen a Vatikannal es az igaz keresztenyseget, Jezus alapelveit nem lehet egy napon emliteni. A ket dolognak köze nincs egymashoz!
    ….
    A tisztanlatas erdekeben ajanlom a Biblia, a Koran, az okori törtenelem es görög filozofia reszletes tanulmanyozasat es Laure Aynard La Bible au féminin cimü könyvet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Tancsa János, ez mind nagyon szép, de újra mondom, fölösleges méricskélni, hogy melyik vallás a sötétebb, mert mindegyik az, hiszen egy tőről fakadnak. A reprodukciós folyamatban rájuk háruló minimális élettani követelmény következtében rengeteg fölös idővel megajándékozott hímek agresszív sovinizmusának tövéről. Az iszlámmal mára az a baj, hogy alapvetéseit meg sem kísérelte domesztikálni, színről-színre úgy maradt mind, a maga leplezetlen, nyers aljasságában, ahogy létrejött. Az úgynevezett zsidó-keresztény kultúra azért odáig már eljutott, hogy igyekszik álcázni, dugdosni ezeket a vonásait, jóllehet újra meg újra innen is kilóg a lóláb, de legalább dobnak rá valami rongyot. Nyilvánvaló, hogy a dolognak éghajlati okai (is) vannak.
    (Létezik olyan elmélet, ami az ősbűnnel felérő, és öröknek tetsző zsidó kontra arab viszály lényegét a letelepedettek/földművelők versus makacsul portyázók/vándorlók gazdasági/társadalmi eredményesség-potenciáljában véli megragadhatónak. És ha arra gondolok, hogy a magyar ezer év után is még mindig csak szálka Európa szépen manikűrözött körme alatt, hajlok arra, hogy legalábbis megfontolandónak érezzem ezt a teóriát.)
    Tehát arra a kérdésedre, hogy a nők megítélését kérem-e számon az iszlámon, azt felelem, hogy az érvek előtt fejet hajtva módosítom álláspontomat, és mostantól a nők megítélését nem az iszlámon kérem számon, hanem, ahogy mondani szokás, vallásra, korra, nemre való tekintet nélkül csakis a férfiakon. De, mert az iszlám áperte hímbiznisz, így az iszlámon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. tantológia:
    .
    “…nők megítélését nem az iszlámon kérem számon, hanem, ahogy mondani szokás, vallásra, korra, nemre való tekintet nélkül csakis a férfiakon. De, mert az iszlám áperte hímbiznisz, így az iszlámon….”
    .
    - Azért tegyük ám hozzá azt is, hogy nincs még egy vallás, mely nők verésére (???) útmutatót tartalmazna – az iszlámon kívül.
    .
    Mit mondjak, ez nem kifejezetten növeli a nők mindenkori esélyeit az iszlamista világban.
    .
    “…if you take on your violent hands on a woman, you are not man – you are an animal…” – Pat Condelltől az egyik kedvenc idézetem. Az iszlamistáknak szólt első sorban az a video, melyben ezt mondotta.
    .
    Érdemes Pat Condell videókat nézni, nagyon jók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az iszlám nem tehet róla, ha erőszakos 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

Kik álltak a bengázi támadás mögött? 2012. szeptember 29. szombat | AN

Vadembereknek titulálják a dzsihádistákat 2012. szeptember 23. vasárnap | AN

Német nagykövetségek zárnak be 2012. szeptember 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos