Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda pereli elsőként az Amtrakot 2015. május 15. péntek 4:50

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

A Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda pereli elsőként az Amtrak vasúti társaságot a keddi vasúti szerencsétlenség miatt. A tragikus baleset Philadephia északi részén történt az Amtrak New Yorkból Washingtonba tartó járatán. A baleset oka, hogy a vonat a megengedett sebesség duplájával száguldott, és egy éles kanyarban valamennyi szerelvény kisiklott és felborult. A tragédiának eddig hét halálos áldozata van, de legalább nyolc sérült állapota válságos. Több mint kétszázan megsebesültek.

A baleset körülményeit vizsgálják, de a vasúti társaság felelőssége vélhetően megállapítható lesz, mert vagy a vonat személyzete hibázott, vagy a vonat technikai berendezései nem jól működtek, azonban mindkét esetben a felelősség a tulajdonos céget terheli. 2013 decemberében Bronxban hasonló okoból siklott ki egy vonat, akkor a megengedett sebeség háromszorosával száguldott a szerelvény. Annak az esetnek is volt magyar sérültje, akit a Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda képviselt.

Információnk szerint a Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda képviseli a mostani baleset több sérültjét, egyes források szerint a magyar túlélőt, Sinkovics Ede, New Jerseyben élő magyar képzőművészt is. Sinkovics Ede megszólalt nyilatkozott a CNN-nek, a FOX Newsnak és más televízióknak, valamint lapoknak is, egyebek mellett a magyarországi Origo is megszólaltatta. A túlélú elmondása szerint másodpercek alatt játszódott le minden, a vonatfülkékben repültek az emberek a csomagokkal együtt, és a szerencsén múlott, ki hova zuhant. Utána nagy küzdelem folyt, hogy az ablakon ki tudjanak a vonatból menekülni.

A Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda képviseletében Holly Ostrov Ronai és a magyar származású Peter Ronai az amerikai médiában nyilatkozott, hogy elsőként nyújtják be a vasúti társasággal szemben több sérült képviseletében a kártérítési igényeiket. Holly Ostrov Ronai ügyvéd emlékeztetett a bronxi tragédiára, ahol “a vonat 82 mérföldes sebességgel száguldott a kanyarban, ahol 30 mérföld a megengedett sebesség, és ezt a korlátozást a vonat vezetője figyelmen kívül hagyta. Ez bizonyítja, hogy a vezető gondatlanul járt el, nem törődött az utasok biztonságával, és a cég felelős a bekövetkezett sérülések miatt. Tragédia, hogy családok és magánszemélyek súlyos traumát és szenvedést élnek át, és még sokáig viselik a baleset következményeit egy ember felelőtlensége miatt. A vasúti társaság felelőssége, hogy egyetlen ember kezébe ekkora hatalmat ad és egy embertől függ ennyi ember élete és biztonsága.” Mint elmondta, ezúttal ugyanaz történt, csak a következmények még súlyosabbak. Sinkovits Ede jogi képviselőjével a Ronai and Ronai ügyvédi irodával pereli a vasúti társaságot. Erről a TV2 Mokka című műsorában nyilatkoztak.

Peter Ronai úgy nyilatkozott, hogy ezúttal példát kell statuálni. Nem csupán megfelelő elégtételt kell nyújtani a károsultaknak, hanem olyan mértékű pénzügyi kírtésítést kell kiszabni, amely nagyobb felelősségre inti a vasúti társaságok tulajdonosait és alkalmazottait, hogy ilyen jellegű halálos kimenetelű vonatbalesetek a jövőben ne fordulhassanak elő.

A televiziós tudósitas és benne Peter Ronai nyilatkozata itt látható.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
A Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda pereli elsőként az Amtrakot, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó 2015. május 9. szombat | AN

A “magyar Petrocelli”-nek nevezték Peter Ronait 2014. december 21. vasárnap | AN

Sándoron fékezés nélkül hajtott át a kamion 2014. október 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos