Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: A náci kártya 2015. április 27. hétfő 22:56

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: A náci kártya

A Magyarországot irányító bűnbanda és annak feje az utóbbi időben – szerintünk érthetetlen okból – némileg veszített népszerűségéből. A nemzet legnagyobb stratégája országosan híres életösztönének köszönhetően talán megérezte, hogy az általa sok évvel ezelőtt elvetett náci magocskából mára szép nagy, terebélyes fa növekedett. Meglehet, most kezdi csak kapiskálni, hogy az elmúlt ötéves uralma alatt hiába valósította meg a náci párt programjának szinte minden pontját, az kevés, mert a párt és annak vezetője ezzel nem elégszik meg – hatalomra, pontosabban: az ő hatalmára tör.

Persze aggodalomra semmi ok, mert egy nagy nemzetvezető mindig tudja, mi a teendő. A magyar nemzet vezetőjének, a magyar néplélek kiváló ismerőjének pedig különösen könnyű dolga van: ilyenkor kell elővenni a mindig nyerő náci kártyát. A magyarok többségének rasszizmusára és xenofóbiájára bazilikát lehet építeni, ezért a vezér most népéhez fordult: egy nemzeti konzultációnak becézett uszító és a nem létező „megélhetési bevándorlók” ellen hergelő kérdéseket tartalmazó kérdőívvel kéri ki az alattvalók véleményét.

Azt az apróságot nem említjük, hogy a lázító és irányító kérdések sorában a 4. kérdés orbitális helyesírási hibájával külön bájt ad a rasszizmusra buzdító mondatnak, és annak sincs különösebb jelentősége, hogy abban az országban, ahol a szándékosan és tudatosan lerohasztott, mára összeomlott egészségügy kertészeti és barkács szakboltokban vásárolt csöveket, fúrógépeket használ, sebészei damillal varrogatnak, mégis gond nélkül áll rendelkezésre 1 milliárd forint az újabb kormányzati propaganda akcióra. Azt sem említjük, hogy a visszaküldött kérdőívek még véletlenül sem lesznek az ország lakosságára nézve reprezentatívak, és annak sincs jelentősége, hogy a feldolgozásra, a válaszok összesítésére semmilyen rálátása nincs a közvéleménynek. Mindegy is, hiszen a végeredmény már rég ott lapul H. Árpád, a miniszterelnök által nem ismert miniszterelnöki tanácsadó fiókjában.

A populista és idegengyűlöletet szító kérdéssort összeállító kormányszolgák kedvenc fordulata a „vannak, akik szerint…” kezdetű mondatok. Ezt követi a nem tudjuk kiknek az állítása valamely, a magyarokat fenyegető veszélyről. A bevándorlókról, akik egyben terroristák is, a bevándorlókról, akik elveszik a magyarok elől a munkahelyeket, a bevándorlókról, akik fenyegetik a magyarok életét. Hosszasan kerestük a kérdőíven a kivándorlás szót, mivel Magyarországról az elmúlt öt évben mintegy félmillió ember vándorolt ki – de nem találtuk. Azt viszont tudjuk, hogy aki véletlenül idekeveredik, fejvesztve menekül tovább. A magyarok tudatlanságára, tájékozatlanságára és legalantasabb ösztöneire építő kérdésekre adható feleletek megfogalmazása olyan, hogy csakis egy irányba mutathatnak – az idegenek kitiltására szép és boldog hazánkból. Végül – mintegy méltó befejezésképp – a 12. zárókérdés a legaljasabb, a legpopulistább, amiben az iránt érdeklődnek, hogy a kormány a bevándorlókat vagy a magyar családokat támogassa-e? Vajon mit válaszolnak erre a kérdőívet visszaküldők?

A már sokszor bevált náci kártya valószínűleg most is jól fog működni, és a kormányzó népszerűsége ismét lendületesen szárnyalni kezd. Mellesleg a Btk. 332. § b) bekezdése szerint: aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (155 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +199 ( 279 szavazatból)
Markó Beáta: A náci kártya, 4.6 out of 5 based on 155 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos