Ronai and Ronai
AMERIKAI

Peter Ronai: Az amerikai áldozatok többet kaphatnak 2015. április 25. szombat 3:43

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Peter Ronai: Az amerikai áldozatok többet kaphatnak

New York – Rónai Péter, a New Yorkban élő magyar származású sztárügyvéd, a Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda képviseletében a közszolgálati magyar televízióban arról beszélt, hogy a Germanwings katasztrófájának amerikai áldozatainak csaldátagjai nagyságrendekkel nagyobb összegekre perelhetik a a légitársaságot, mint az európai áldozatok hozzátartozói. Az jár jobban, aki Amerikában tud valamilyen jogcímen pert indítani, mert a kártérítési összegek Amerikában a több millió dollárt is elérhetik, míg Európában csak néhány százezer dollárra számíthatnak a károsultak.

Az európai országok és az Egyesült Államok törvényei közötti különbség miatt ugyanannak a katasztrófának az áldozatai közül az amerikai áldozatok élete a kártérítések szempontjából sokszorosát érheti az európai áldozatok életének – erről beszélt Peter Ronai a magyar közszolgálati televízióban annak kapcsán, hogy a Germanwings katasztrófájának áldozatai nagyon eltérő kártérítésekben részesülhetnek. Rónai Péter azt mondta, hogy ez a különbség a kultúrából is fakadhat, az amerikai törvények visszatartó ereje sokkal erősebb, mert a károkozó cégek felelősségét nemcsak az erkölcsi, hanem az anyagi felelősség tekintetében is számon kérik. Egy emberi élet megfizethetetlen, de akinek a hibájából és a felelőtlensége következtében valaki meghal, a családtagjai pedig elveszítik a hozzátartozójukat, annak egy életre megfelelő nagyságú anyagi elégtételt kell nyújtania az elhunyt családtagjainak.

A különbség most különösen szembeötlő, amikor ugyanannak a légkatasztrófának az áldozatai több mint tízszer nagyobb kártérítésre számíthatnak, ha az illető amerikai volt vagy valamilyen oknál fogva nem Európában, hanem Amerikában tud pert indítani a katasztrófáért felelős légitársaság ellen. Rónai Péter elmondta, hogy a legkevesebb kártérítésre a nemzeti szabályozás alapján a németek számíthatnak, utána a spanyolok és a franciák következnek, míg Európában az angol hozzátartozók kaphatják a legtöbbet. De még ez is csak tizedrésze annak az összegnek, amire egy amerikai bíróság előtt egy amerikai áldozat családja számíthat, mert Amerikában legalább 5 millió dolláros kártérítésre számíthatnak fejenként.

Rónai Péter példaként említette a philadelphiai kacsahajó-balesetben elhunyt két magyar diák családját. Nekik 17 millió dollár kártérítést nyert meg Holly Ostrov Ronai és Peter Ronai Amerikában.

Holly Ostrov Ronai, aki Peter Ronaival együtt már sok magyart védett sikeresen amerikai bíróságok előtt, sokmillió dolláros kártérítéseket nyerve

A magyar családok ekkora kártérítésre Európában, különösen Magyarországon, nem számíthattak volna. A riporter kérdésére a New York-i ügyvéd elmondta, hogy a német légitársaság nem úszhatja meg a felelősséget azzal, hogy a pilótája vitte szándékosan a gépen tartózkodókat a halálba. Mint az már sok híradásban elhangzott, a másodpilótáról tudni lehetett, hogy mentális problémákkal küzd, a felelősség a légitársaságokat terheli, hogy kikre bízzák az utasok életét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 16 szavazatból)
Peter Ronai: Az amerikai áldozatok többet kaphatnak, 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó 2015. május 9. szombat | AN

A “magyar Petrocelli”-nek nevezték Peter Ronait 2014. december 21. vasárnap | AN

Sándoron fékezés nélkül hajtott át a kamion 2014. október 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos