Ronai and Ronai
AMERIKAI

Információk az archívumról


Tisztelt Olvasó!Az archívum feltöltése, kiépítése folyamatban van az alábbi elveket szem előtt tartva. Először a főoldalak a legutolsó tartalmukkal, majd fokozatosan a korábbi írások, képek is felkerülnek. Lehetséges, hogy bizonyos linkekre kattintva még ilyen oldalt talál - ezek lecserélése folyamatos.

Ha valamilyen cikket itt még nem talál, akkor kérjük, egyelőre a webarchívumban is keressen rá az alábbi módok valamelyikén:

  1. Az eredeti népszava.com archivált honlaptérképén: web.archive.org/web/sitemap/www.nepszava.com

  2. Naptáralapú böngészéssel, pl: nepszava.com - 2015 évi archivált oldalak, ahol a naptárban jelzett napok valamelyikére kattintva az akkor archivált nyitóoldal jelenik meg, melyen az akkori aloldalakat (cikkeket) lehet megnyitni, pl.: nepszava.com nyitóoldal - 2015 decemberi archivált állapot

    Ha esetleg ismeri a keresett cikk közvetlen, eredeti webcímét(url), akkor az archív nyitóoldal(ak) tetején lévő Wayback Machine toolbar (navigációs eszköztár) kereső sávjába írja(másolja) azt be, és nyomja meg a [Go] gombot - a képen szemléltetett módon: archive_info Pl.: így találhatja meg az "Aki hitt a szabad sajtó mindenhatóságában…" c. cikket (Csillag András, 2011.12.15.)

    Vagy: a megfelelő archív nyitóoldal webcímét egészítse ki az eredeti webcím megfelelő részével, pl.: https://web.archive.org/web/20151214194317/http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-laszlo-az-unio-elso-fasiszta-allama.html.
    Így is eljuthat pl. a 2011.05.18-i "Bartus László: Az Unió első fasiszta állama" c. cikkhez.

  3. Az archive.today webhelyen jóval kevesebb weboldal archivált formája található, de közöttük böngészve itt is ráakadhatunk a keresett tartalomra, mint pl.: Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához


Ha így sem találja amit keres, ill. egyéb hibajelenséget tapasztal, kérjük türelmét, később nézzen vissza újra.


Ez az eredeti Amerikai Nészava Online (nepszava.com) archívuma, mely az ott 2010 - 2015 között publikált és 2015-ben lezárt anyagát (cikkek, blogok, fotók, stb...), információit (pl. kapcsolati adatok) tartalmazza. Ez a webhely statikus, azaz weboldalain keresztüli kommunikáció nem lehetséges, pl. nem lehet kommentelni, üzeneteket küldeni, pénzügyi (megrendelés, támogatás, előfizetés, hirdetés) műveleteket kezdeményezni/végrehajtani. Fontosnak tartjuk, hogy a tartalmak és a kinézet az eredeti állapotnak megfelelő legyen, és csak mininális változtatásokra törekszünk, ahol az technikailag feltétlenül szükséges ill. indokolt.

A webhelyen található kapcsolati információk a 2015.06.03-i állapotot mutatják, tehát aktualitásukat azóta már elvesztették.

Ha bármilyen kérdést, észrevételt szeretne feltenni, kérjük keresse a nepszava.us webhelyen a "kapcsolat" adatokat, és az ott található emailcím(ek)re írja meg.