Ronai and Ronai
AMERIKAI

A WJS az „elkerülhetetlen határrevízióról” 2012. augusztus 17. péntek 13:14 | AN Forrás: The Wall Street Journal

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A WJS az „elkerülhetetlen határrevízióról”
New York – Beszámol a Wall Street Journal a Fidesz egyik képviselőjének erdélyi kijelentéseiről. Eszerint nem úszhatja meg a világ, hogy szembenézzen Trianon „következményeivel”. Kőszegi Zoltán fideszes parlamenti képviselő egy erdélyi ifjúsági tábor előadójaként beszélt erről. Kijelentéseit a román belügyminiszter is kifogásolta, a Fidesz pedig magánvéleménynek minősítette. A képviselő később már önmagát revideálta, amikort azt mondta, nem határmódosításról, hanem Trianon következményeinek vizsgálatáról beszélt.
.
A Wall Street Journal beszámol olvasóinak arról, hogy Magyarország területe nagyobbik részét, jelentős mértékű természeti forrást és lakosságot veszített az első világháború után aláírt békével, majd beszámol arról, hogy a Fidesz parlamenti képviselője Borzonton – Balczó Zoltán jobbikos képviselő társaságában – engedett meg magának irredenta beszédet az előadás után, amikor egy hozzászóló tett fel neki Trianonnal kapcsolatban kérdéseket. Ezekre válaszolva fejtette ki: továbbra is szükség van arra, hogy európai fórumokon is átbeszéljék az Erdély elcsatolását hozó I. világháborút lezáró döntést.
.
Köszeg elmondta, hogy az előadásában nem a határok módosítására gondolt a revízió emlegetésével. Elárulta ugyanakkor, hogy a határkérdésről van egy „saját bejáratú véleménye”. Szerinte Erdélynek az lenne a legjobb, ha sok nemzetiségével önálló független kis állammá válna, ami véget vethetne a románok és magyarok közti régi vitának.
.
A Krónika című erdélyi lapot idéző Népszabadság szerint a helyszínen az hangzott el, ha a Fidesz tovább tud erősödni, és Magyarországot gazdasági és más tekintetben is sikerül erős országgá tenni, akkor hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdéseit, ami Kőszegi meglátása szerint ez akár már nyolc év múlva megtörténhet.
.
A képviselő leszögezte, nem a Fidesz képviseletében utazott ki a székelyföldi táborba, hanem a Nemzeti Összetartozás Bizottság és az Autonómia Bizottság tagjaként kapott meghívást a szervezőktől.
.
Az időközben a román kormányzat által is kifogásolt megszólalásokra a Fidesz is reagált. Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője szerint Kőszegi Zoltán „feltehetően nem alaposan átgondolt magánvéleményének adott hangot”, fejeződik be a Wall Street Journal beszámolója.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 13 szavazatból)
A WJS az „elkerülhetetlen határrevízióról”, 4.2 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

74 Reader’s Comments

  1. Offtopic:
    .
    Tudom, ez nem a kívánságműsor, ezért műsoron kívül mondom, hogy Bartus László igazán írhatna már egy cikket a Klubrádióról. És nem csak azért, mert így mindig én kapom a mínuszt.
    .
    Ha már az ATV-ről szó volt. Szerintem a Fidesszel néhány dologban lepaktálni nagyon elvetemült dolog, és mégis egy fokkal jobb annál, mint szándékosan nem kérni végrehajtást a nem tudom hányadik megnyert per után. Az ATV legalább nem a hallgatóktól kunyerál ehhez.
    .
    A Klubrádió mindent elmond arról, hogy miért lehetett eltörölni a demokráciát ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  2. KAKAS
    2012. augusztus 17. péntek
    20:53
    .-
    Mi az, hogy. Még a szocdemek is mexavazták. A Körúton tömegek vonultak ÉLJEN A HÁBORÚ felirattal. Nem tudod letagadni, erről már felvételek is vannak, ez a közelmúlt, nem lehet agyonhamisítani, mint március 15-ét.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  3. Teljesen biztos, hogy a Románia területén élő magyarság nem olyan hülye, mint azt a kedves vezető szeretné. El fogják küldeni a pi….ba. Nem lesz tömeges részvétel a 2014-es választásokon a részükről. A magyar útlevél miatt veszik fel a magyar állampolgárságot. Könnyebb vele elhelyezkedni nyugaton , mint a románnal. Ennyi.
    Kedves vezető és b. családja rövid látogatást tett Burgenlandban.Biciklivel körbejárták a Fertő-tavat. Mi ebből a tanulság? Ha bicikli utat építenének stadion helyett nem kellene átjönni biciklizni a határon. Bizony.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. “Nem lesz tömeges részvétel a 2014-es választásokon a részükről. ”
    .
    Nem. De tömeges csalás, az lesz. Borítékolni lehet.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  5. Miről van itt éppen szó? Az állatvilágban biztosan külön fajként vagy alfajként definiálnák azt az emberhez sokban hasonlító lényt, aki munka helyett mások javainak fortélyos eltulajdonításával, a sikeresebbek, értelmesebbek, műveltebbek, civilizáltabbak, tapasztaltabbak gyűlölködő félreállításával, az emberi fajra, mint sok más fejlett fajra is jellemző szolidaritás mellőzésével és az igazság kimondása helyett állandó hazudozással igyekszik fenntartani saját és családja jólétét, amit rettegve óv a maga építette hierarchiában alatta és fölötte álló fajtársai és vezéristene kontrollálhatatlan és kiszámíthatatlan bosszújától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Kakas.
    Svájc 41.285 km2, ennek nagy része gazdaságilag hasznosíthatatlan hegycsúcs.
    És mégis egész jól elvannak.
    Észtország is csak 45.226 km2,viszont a lakossága csak 1,37 milliól Tehát nem a terület és a népesség okozza az országunk dupla területén a vegetálást. Egyszerűen a politikai elit agyamentsége. Még szerencse,hogy néha a baloldal váltja a jobboldalt, mielőtt a jobboldal teljesen gajra tenné az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  7. KAKAS 2012. augusztus 17. péntek 21:49
    Jujj, én elkövettem azt a hibát, hogy normális, bár kissé jobbikos olvtársnak tartottalak. No de ilyen hibát az ilyen partizános-ottvagyunkmindenkilométerkőnél-es szöveg után már nem fogok elkövetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Barry1
    Sztálin megüzente Horthynak, hogy ha nem lép a háborúba, vagy időben kilép, akkor szó lehet a bécsi döntés megtartásáról. De hát későn és tehetségtelenül lépett volna ki. Ez csak a saját mentéséhez volt elég.
    talalom
    Az olimpiai éremtáblázaton is látszik, hogy mennyire túlsúlyban van az USA és Kína. Mi lett volna, ha az EU zászló alatt indul minden tagállam (pl. EU/Hun) és
    az európai érmeket összeszámítják? Az talán adhatna egy európai identitást
    még akkor is, ha azon belül a nemzeti eredményeket is számon tartják. Ahogy a termékeken is Eu a feltüntetett származási hely- és nyilván tartják a gyártási helyet is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Csak egy apró szerény megjegyzés. A trianoni szerződés már régen nincs érvényben, azt felülírta a II.VH.-t lezáró Párizsi Béke. Ezért aztán még mindig ezen rágódni…………
    Az egésznek semmi értelme ma már nincs, ha figyelembe vesszük az egyesített Európát és a schengeni határok átjárhatóságát. A Fidesz részéről ez az egész a politikai túlélés a szavazatmaximálás eszköze, ugyanúgy játszanak a tűzzel, mint az a két kölyök a zólyomi várnál, aztán majd magukra gyújtanak mindent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  10. Kőszegi is elmebeteg?! A román hadsereg egymaga is alkalmas arra,hogy a leszerelt magyar “haderőt” ismerve, napok alatt Budapestig gyalogoljon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. Majd ha felvonul az a 15 még működőképes T-72-esünk a román határon, lesz majd beszarás odaát. Hiszen Lányi óta tudjuk, mennyit ér a szuronyos magyar baka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Szundi ! Zolyomi varat is kigyujtottak? En a krasznahorkairol tudtam,hogy kissebbsegi gyerkocok gyufaztak a varaljaban .A fidess meg mar amugy tisztaba van vele 2014 be egni fognak mint a reichstag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  13. rossz nyelvek (azaz jobbos kommentelő) szerint Orbán a Fertő-tó (jelenlegi) osztrák oldalán karikázva eleget tett az ígéretének, hogy “itthon fog nyaralni” mivel ezzel utalt arra finoman Bécsnek, hogy nem mondott le az Őrvidékről.
    “Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit teszek”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Miért is lett Trianon? Magyarország volt az utolsó kommunista ország a Szovjetunió után amelyet az antant hatalmak levertek. Az a Magyarország amelynek a jelenlegi Széchenyi dijas, vallásos tőrténelem professzor, Kun Miklós nagyapja, Kun Béla volt az akkori kommunista Magyarország megalapitója és vezetője. Őszintén szólva én tisztelem Kun Miklós tőrténelem tudását, azt is elfogadom, hogy unokák nem felelhetnek nagyapáik bűneiért. de én még egyetlen TV előadását sem hallottam tőle amelyben exhuzálta volna magát, vagy netalán szüleit és nagyszüleit mindazért amiért Magayarország ellen elkővettek.
    Pedig tőrténelmi tény, hogy Magyaroszág felosztása ezért tőrtént Trianonban
    mert meg akarták akadájozni a kommunizmus terjedését Európában. Ez volt a büntetésünk. Hát erről nem szól a fáma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  15. Basescu: “Nem reagál jelentéktelen politikusra”…szóval neki Dabas polgármestere, a Fidesz ogy. képviselője, nyócévmúva határrevíziót igérő, az egy semmitérő politikus és ő erre nem reagál….
    Most akko’ez koki, saller vagy csak egy kis tockos Basescutól a Fidesznek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. El-Hakim 2012. augusztus 20. hétfő 14:28

    Kissé túlbecsülöd Kun Béla szerepét. A trianoni békének voltak olyan változatai is amik szomszédaink mohóságát jelezték.
    Szerbia dél Dunántúlt, a románok a Tiszáig, a Csehek a nyugati határtól a Balatonig szélességben tengeri kijáratot a földközi tengerre.
    Ezekből az igényekből, amik a jelenlegi méretünk további harmadát hagyták volna meg, kellett visszavenni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. @ El-Hakim
    Magyarország felosztását évekkel a tanácsköztársaság előtt döntötték el.
    Horthy bandái a román hadsereggel egyidőben fosztogatták Magyarországot.
    Horthyt Magyarország felosztói juttatták hatalomba hazaárulása jutalmául.
    A trianoni békeszerződést egyik részről Horthy megbízói, másik részről Horthy szolgálói írták alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  18. El-Hakim 2012. augusztus 20. hétfő 14:28
    “én még egyetlen TV előadását sem hallottam tőle amelyben exhuzálta volna magát, vagy netalán szüleit és nagyszüleit”
    Valószinű, hogy Kun Miklós jobban ismeri a történelmet és tudja, hogy nincs miért
    exhuzálni magát. Vagy talán te éltél akkor és tudod mi történt, amiről ő nem tud?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Kun Miklós nem felel a szüleiért, csak azért amit történészként állít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Kislexikon: kiment, menteget, exkuzálja magát, mentegetődzik, kimenti magát.

    Miért használ valaki olyan idegen kifejezést, amivel nincs tisztában? Ezzel csak hiányos műveltségét teszi közszemlére, igaz névtelenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. El-Hakim 2012. augusztus 20. hétfő 14:28
    Valamit azért helyre kellene tenni, amik tények.
    Az 1. világháborúba a Monarchia lépett be, nem külön minden ország, melyet
    az Antant nem kezelt külön országként. Nyilvánvaló mindkét oldal győzni akart.
    A háborúból mégis az osztrákok léptek ki először. Tehát győzött az Antant.
    Nyilvánvaló, hogy a győztes fél a háborúba belépő Osztrák Magyar Monarchiával
    kötött békét, nem csupán a z államai egy részével. A béketárgyalások alatt
    tulajdonképen hatalmi vákuum volt Magyarországon. Gyakorlatilag egy ideig
    volt ugyan jelképesen egy-egy kormány, mellyel az antant külön nem tárgyalt.
    Igy gyakorlatilag Trianonban – az erőviszonyok alapján – a Monarchiát osztották fel. Nem a tagokat, melyek nem voltak önállóak. A dualizmus miatt egyes
    tagországok magyarellenes magatartásával az antantot segitve alakult ki a
    területi felosztás.
    Lényegében nem változtatott a helyzeten a 2. világháborúban való részvételünk.
    Az ott betöltött szerepünk. A kiugrási szándék mellett is utolsó szövetségeseiként
    harcoltak magyar csapatok a hitleri Németország mellett.
    Azt is észre kell venni, hogy az előzőekhez hasonlóan résztvettünk egy ránk
    kényszeritett hidegháborúban, melyből szintén nem a győztesek oldalán végeztünk.
    A világpolitika az 1. világháború óta gyökeresen megváltozott.
    A szinte észrevétlenűl kialakult és fejlődő globalizáció gazdasági és politikai
    környezetünket hihetetlenűl befolyásolja. Ki gondolt a trianoni helyzet idején
    arra, hogy valamikor NATO és ENSZ tagként a világ klf országaiban veszünk
    részt a háborús folyamatok továbbfejlődésének megakadályozásában.
    EU taggá váltunk. Gazdaságunkat nagymértékben meghatározza az érdekközösségbe való belépéskor vállalt kötelezettségünk.
    Rajtunk kivűl senki sem siratja a kalandozás végén bekövetkezett állapotot, Muhi pusztát, Mohácsot és a Török megszállást, a két világháború és a hidegháború után bekövetkezett veszteségeinket.
    IDEJE LENNE ÉSZREVENNI, HOGY A PASSZÁT SZELET NEM MI FÚJJUK.
    De a jó széllel hajóznunk kell, mert lehet.
    (széllel szemben kisüvegben sem érdemes)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. @ El-Hakim
    A “Bűnbakok a történelemben” cikknél már írtam neked KUN MIKLÓS elkanyarodásáról az Orbán-kurzus irányába, de itt is megismétlem:
    .
    “A rendszerváltás nyomán munkássága főleg a Szovjetunió és a kommunizmus történetének negatív vonatkozásai felé fordult. … Részt vett a Terror Háza múzeum létrehozásában, az ELTE-t elhagyva a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatta oktatói tevékenységét. Az Orbán-kormány idején, 1999-ben Széchenyi Professzori Ösztöndíjban részesült, 2002-ben pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. 2011-ben Széchenyi-díjban részesült. … Felesége Gereben Ágnes… a Hír TV munkatársa, a Magyar Hírlap publicistája.” (Wikipédia)
    .
    Mit akarsz még? Úgy “exhuzálja” magát mint ANTALL JÓZSEF tette apja részvételéért a háború utáni kormányokban és a svábok deportálásában, majd az egypárti országgyűlésben 1953-ig? Helyezzen el ő is egy koszorút Horthy sírjára?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

  23. KEZDETTŐL FOGVA, EZEKNEK SEMMI SE DRÁGA

    Nem volt elég nekik trianon. A Don-kanyar, és 56 kudarca sem. Mi lesz még ebből ?????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. NOMEN EST OMEN: Kőszegi

    Hiába, a név kötelez. Kőszegi, aki Szálasi Ferenc utolsó garnizonjáról Kőszegről kapta a nevét, úgy látszik le és elkötelezettje a nemzetvezető nemzetrontó hajlamainak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Tőkés az erdélyi őszödiekről 2012. december 20. csütörtök | AN

Trianoni emlékművet avattak Zuglóban 2012. október 27. szombat | AN

Orbán továbbra is Tőkéssel bomlaszt 2012. július 29. vasárnap | AN

Transsylvania Express 2012. július 3. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos