Ronai and Ronai
AMERIKAI

Transsylvania Express 2012. július 3. kedd 10:17 | AN Forrás: MTI/Nol/Véleményvezér

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Transsylvania Express
Bukarest/Budapest – Nem várt átrendeződés állhat be a hazai politikai erőviszonyokban, amennyiben a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetsége csakugyan szavának áll. Az erdélyi párt több politikusa is kezdeményezte a hétvégén egy Magyarországon bejegyzendő határon túli párt létrehozását, amelyre a magyarországi parlamenti választásokon a magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyarok szavazhatnának. Az akció válasz lenne a Fidesz szívós megosztási kísérletére, amelyet nem csak a romániai, de a szlovákiai magyarság voksának megkaparintása érdekében is folytat.
.
Az RMDSZ kis parlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) marosvásárhelyi ülésén Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ-szervezet ügyvezető elnöke vetette fel. Szabó először arról beszélt, hogy Kövér László erdélyi ámokfutása Bihar, Szatmár és Kolozs megyében rontotta a magyarság választási esélyeit. „Alapítsunk mi is pártot Magyarországon, lássuk mit szólnak hozzá!” , jelentette ki Szabó Ödön. A szövetség elnöki beszámolójában elhangzott, hogy az RMDSZ a magyarországi politikusok „felelőtlen erdélyi portyázása” ellenére győzött.
.
Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester szerint a határon túliak magyarországi pártját a magyar állampolgárságot szerzett felvidéki, délvidéki és kárpátaljai magyarokkal közösen lehetne bejegyezni. Ráduly sérelmezte, hogy a magyar választójogi törvény alapján a határon túli magyarok csak pártlistákra szavazhatnak.
.
.
Markó szerint Magyarország most már egy újratemetést sem tud elintézn
.
Markó Béla, az RMDSZ tiszteletbeli elnöke is kitért a pártalapítás javaslatára. „Megfenyegettük a magyarországiakat, hogy létrehozunk ott egy pártot. Ez nem árt, de még mielőtt a 2014-es magyarországi választásokról beszélnénk, nekünk az őszi parlamenti választásokra kell összpontosítanunk”, jelentette ki Markó, aki helytelenítette, hogy magyar részről „nem követték meg” az RMDSZ-t.
.
Markó Béla azt hangoztatta, hogy Magyarország „megtépázott nemzetközi tekintélyével lassan-lassan elszigeteli magát a Kárpát-medencében”. Hozzátette, az erdélyi magyar közösségnek befolyásos, erős Magyarországra lenne szüksége, miközben Magyarország most már egy újratemetést sem tud elintézni.
.
Az RMDSZ miniparlamentjének is nevezett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) előtt Kelemen Hunor szövetségi elnök hosszasan sorolta a számokat, amelyek mind azt mutatják, hogy 2008-hoz képest a szövetség jobban szerepelt, míg a Budapestről támogatott Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és Magyar Polgári Párt csúfosan megbukott. „Az RMDSZ újból bebizonyította, hogy megkerülhetetlen politikai tényező, a Kárpát-medencében nem lehet nemzetpolitikáról beszélni nélküle”, hangsúlyozta Kelemen Hunor.
.
A szövetségi elnök, aki tavaly februári megválasztásakor az RMDSZ-Fidesz viszony rendezését tűzte ki egyik céljául, azt is hozzátette, hogy az RMDSZ nincs háborúban Magyarországgal, „de az, amit Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke elművelt, felelőtlen politikai magatartás”. Felrótta az Országgyűlés elnökének, hogy „erdélyi portyázásával” szította a magyarellenes hangulatot, mozgósította a román szavazókat. Utalt rá, hogy a versenypártok által március 15-ével indított negatív kampányhadjáratban „nagyrészt nem itthon készült” matricákat, szórólapokat és egyebeket használtak. Ennek ellenére az erdélyi magyar emberek 86 százalékban az RMDSZ-re voksoltak, mert Kelemen szerint „nem szeretik, ha gyarmatként kezeli őket Bukarest, Budapest vagy Brüsszel”. Aki ezt nem látja, az valóban nem ismeri az erdélyi magyarok gondolkodásmódját, nem érti az erdélyi magyar politikát, hangsúlyozta az RMDSZ elnöke.
.
.
Kelemen Hunor
.
Magyarországon párt alapítója és tisztségviselője csak olyan személy lehet, aki az országgyűlési képviselők vagy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választható – mondja ki a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló, ma is hatályos 1989. évi törvény. Vagyis pártot csak olyan személy alapíthat, aki maga jelöltként vehet részt egy magyarországi választáson. A parlamenti választás esetén ennek feltétele a magyar állampolgárság, és aki nagykorúként rendelkezik választójoggal, az szavazhat és jelöltként is indulhat. Ugyanakkor az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező minden nagykorú állampolgárának joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.
.
Pártot tehát alapvetően – lakóhelyüktől függetlenül – a magyar állampolgárok alakíthatnak, illetve mindazok az uniós polgárok, akik tartósan Magyarországon élnek. Ebből az következik, hogy a kettős állampolgárok is lakóhelyüktől függetlenül hozhatnak létre politikai szervezet Magyarországon, míg az uniós polgárok csak akkor, ha itt lakóhellyel – bejelentett lakcímmel – rendelkeznek. Az, hogy a választójog mellett a választhatóság jogát is megkapják, egyébként régi követelése a Fideszhez közeli erdélyi szervezeteknek is. A Népszabadságnak adott 2010-es interjújában Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács vezetője nyíltan megfogalmazta, de „kétféle állampolgárság” éppenséggel Kelemen szerint sincs.
.
„A legnagyobb határon túli magyar párt, az RMDSZ fontolgatja, hogy magyarországi pártot alapítva a budapesti parlamentben is képviseletet szerezzen. Ez az ötlet egyértelműen tesztelni fogja, hogy a Fidesz vajon meggyőződésből vagy rövid távú politikai számításból erőltette-e a határon túli magyarok honi szavazati jogát”, írja a jobbközép Véleményvezér blog. „A magyar belpolitikában premisszaként szokás kezelni, hogy a határon túli magyarok a magyarországi pártok közül leginkább a Fidesszel szimpatizálnak. A feltételezés alapja az, hogy a magyar baloldal az elmúlt húsz évben az ország és a nemzet komplex viszonyát illetően tragikus módon a proletár internacionalizmus (az MSZP esetében), illetve az egykori polgári radikalizmus (az SZDSZ esetében) hagyományát tette magáévá. Határon túli magyarként valóban nem sok szeretnivaló vagy tisztelnivaló volt és van ezekben a gondolatokban (a Véleményvezér szerint anyaországiként sem, de ez most mellékes)”, olvasható a blogban.
.
.
A történelem malmai gyorsan őrölnek
.
„Ugyanakkor rendre elsiklunk egy másik, hasonlóan fontos tény felett: a Fidesz közel másfél évtizede harcban áll a határon túli magyarok legnagyobb politikai pártjaival. A konfliktus nagyon sokrétű, és a személyes bizalmatlanságtól egészen a nemzetárulási gyanúig terjed az ellentétek forrása. Ezen harc részeként a magyar kormány immáron két éve aktívan támogatja az RMDSZ és a Híd-Most ellenfeleit”, emlékeztet a Véleményvezér, amely megállapítja: „Románia esetében egyértelműen az RMDSZ a Góliát és a Fidesz a Dávid. Emiatt pedig könnyen előfordulhat, hogy egy, az RMDSZ által alapított vagy támogatott magyarországi határon túli párt százezres támogatottságot szerez 2014-ben.”
.
„Az RMDSZ nem arról híres, hogy különösebben finnyás lenne a szövetségeseit illetően, így pusztán a 23 millió románozás vagy Gyurcsány Ferenc kettős állampolgársággal kapcsolatos kampányának emléke nem fogja őket megakadályozni abban, hogy adott esetben egy baloldali erő mögé álljanak. A Jobbikot viszont romániai támadhatóságuk miatt szinte kizárt, hogy partnerként felvállalják. Mindezek alapján nem kell nagy merészség azt feltételezni, hogy egy ilyen ’magyarországi RMDSZ’ a Fidesz legesélyesebb baloldali kihívója mögé sorakozna majd fel”, áll a blogban.
.
A Political Capital is úgy vélekedik, hogy keresztülhúzhatja a Fidesz számításait egy határon túliaknak Magyarországon bejegyzett párt, amely jó eséllyel pályázna az ötszázalékos küszöb átlépésére. Az elemzés szerint azonban „erősen kétséges”, hogy megvalósul-e a Magyarországon bejegyzendő, határon túli párt ötlete, de az biztos, hogy „minden érintett komoly mérlegelésbe kezd arra az esetre, ha mégis lesz belőle valami”.
.
A kormánypártok eddig „készpénznek vették”, hogy a külhoni magyarok választójogával csak ők nyerhetnek, és a tavaly decemberben készült, mindezidáig egyetlen nyilvános határon túli közvélemény-kutatás igazolni látszik számításaikat – írták. Felhívták a figyelmet arra is, hogy csak a magyarországi politika iránt érdeklődő erdélyi kisebbség körében elsöprő a Fidesz fölénye.
.
Véleményük szerint a pártot egyelőre nem választó és az anyaország vitáiba beszállni nem kívánó többség viszont megszólítható lenne egy ténylegesen őket képviselő formációval, sőt még a korábban magukat Fidesz-szimpatizánsnak tartókat is megzavarhatja, ha megjelenik a szavazólapon egy külhoni magyar párt.
.
A kormány még a legóvatosabb becslések szerint is félmillió új magyar állampolgárra számít, többségükre a Magyarországon „lemorzsolódó Fidesz-szavazók utánpótlásaként” tekintenek – hangsúlyozták. A júniusi romániai helyhatósági választások azonban világossá tették – fűzték hozzá –, hogy a Fidesz „legalábbis megosztja” az erdélyi magyarságot.
.
Az erdélyi ötletet „egyelőre érdemes a helyén kezelni”, mutattak rá. Megjegyezték, „a választás utáni feszültség levezetésére is hivatott” ülésen merült fel, ráadásul Markó Béla, az RMDSZ tiszteletbeli elnöke „hamar hűteni is kezdte a kedélyeket”, mondván, fontosabb a felkészülés az őszi romániai parlamenti választásra.
.
Arra is kitértek az elemzésben, hogy a szlovákiai Híd-Mostnak nem sok politikai hozadékkal járna, ha beszállna egy ilyen kezdeményezésbe, a délvidéki és kárpátaljai magyar pártok szintén megosztottak.
.
A megvalósulás esélyeinél azonban meglátásuk szerint fontosabb a felvetés várható politikai hatása. Emlékeztettek: Magyarországon eddig sokan hajlamosak voltak a Fidesz egységes bázisaként tekinteni a külhoni magyarokra. Ez a kezdeményezés „színvallásra készteti” a pártokat.
.
A Fidesz azonban akár még a maga javára is fordíthatja az ügyet, azt hangsúlyozva, hogy mindig is nemzetegyesítő céllal kezdeményezte a könnyített honosítást, és nem gondolkodott azon, hány szavazatot szerezhet ezzel, olvasható a Political Capital gyorselemzésében.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Transsylvania Express, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Jó ötlet, a magam részéről támogatom. Hadd lássa a FITYISZ, milyen az, ha kívülről dumálnak bele az ország ügyeibe. Hajrá RMDSZ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  2. Nehogy azt higgye valaki, hogy számítanak a fidesznek a külhoni magyarok.
    Ugyanúgy leszarják őket, mint az itthoniakat.
    Csak a szavazatukra van szükségük, ezt bizonyítja az RMDSZ elleni portyázás is.
    Orbánéknak a hatalmon és az ellopható pénzeken kívül semmire nincs szükségük. Aki esetleg az elmúlt 20 évben nem vette volna ezt észre, az nézze át az elmúlt két év tevékenységeit.
    Hány százalékban szólt a hatalmuk bebetonozásáról és százmilliárdok lenyúlásáról, és hány százalékban szólt a mi érdekünkben.
    Az arány 99%-1%, de az egyet is csak azért írtam, mert jóindulatú vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  3. A fagyi végre visszanyal????? :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  4. Szerintem e probléma két részre oszlik:
    -Egyik oldal a fideSS hataloméhsége,mely az eszmei vagyonok teljes birtoklása
    tulajdonba vételével – automatikusan – az anyagi javak tulajdonba vételét is
    jelenti hiszen bármikor hozhat az aktuális kormány új törvényeket, utólag is!
    -Másik oldal a külföldön élő – valamilyen módon – Magyar nemzetinek vélt és
    állampolgárrá vált embercsoport ÖNJÁRÓVÁ VÁLÁSA. Hiszen ki szabhat határt
    annak, hogy a különböző országokban élők mit tehetnek? Hiszen a magyar
    állampolgársággal járó minden joggal – korlátlanul – rendelkeznek.
    RÁADÁSUL ŐK MÁS ÁLLAM POLGÁRAI IS, ŐKET AZ IS KÖTELEZI VALAMIRE.
    (ha akarom ez vagyok, ha akarom a másik? de ki védi egyik állampolgársággal
    járó érdekeiket a másik állam ellentétes törvényeivel szemben)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. Az volt a gond a Fidesszel, hogy elhitte a jobboldali emberek blabláját. A 2002-es vereség óta terjed a jobboskákban egy teljesen hamis világkép, aminek semmi köze a valósághoz. Ebbe minden baromság belefér, Trianon igaztalan mivoltától a Nibiru halálcsillagig.
    .
    Mármost, ennek a hamis jobboldali világképnek egyik fő alkotóeleme egy sajátos fajelmélet, ami szerint az übermenschek a parasztok meg az erdélyiek. A budapesti panelproli is meg buta parazita vörös, tulajdonképpen az életet se érdemli meg, de ha valaki paraszt, vagy erdélyi, az egy fölsőbbrendű faj. (Kisebb mértékben a felvidéki és a kárpátaljai is.) De nem csak fölsőbbrendű, ugyanakkor alávetett is ebben a gonosz világban, mert a szőröstalpúak buzerálják szegényt, és minekünk őt meg kell védenünk, és aki ezt nem akarja, az hazaáruló, főleg ha budapesti komcsi meg ballib. Mert az olyan különben is zsidó.
    .
    Na most ebből az egész baromságból nem is következhetett egyéb, mint az, hogy ők előre tudni vélték, hogy az übermensch mire akar szavazni. És ha nem arra szavaz mégse, akkor nyilván nem tud, és akkor lehetőséget kell erre adni. És megcsinálták a budapesti vörös kommerek adójából az erdélyi pártokat, és még a kutya se hogyozta le őket. És most zavar van az erőben. hogy akkor mér nem fideszes az erdélyi. Hogy lehet hazaáruló az übermensch, meg ellenzékben a haza.
    .
    Hát úgy, hogy hamis az egész logika.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  6. Kétesélyes.
    A mostani hatalom vagy megengedi, vagy nem.
    1.: Megengedi: a gondolkodni kicsit is tudó határon túli állampolgár miért is szavazna a Fideszre, ha saját érdekeit képviselő tagot küldhet a parlamentbe;
    2.: nem engedi meg, – a választási tv. módosításával, – akkor a gondolkodni tudó
    határon túli állampolgár rájön arra, hogy a Fidesz csak másodosztályúnak tekinti őket. Rá kell, hogy jöjjön arra, a “rossz emlékű” népszavazás éppen ezt akadályozta meg!
    Harmadik utat nem látok, ezért borítékolható, hogy a Fidesz ebből a csapdából jól kikecmeregni nem tud. Hál’ Istennek!
    Rájönnek a NERtársak, hülyének lenni nem csupán alkotmányos, hanem alaptörvényi jog is.
    Ámen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  7. Magyarország „megtépázott nemzetközi tekintélyével lassan-lassan elszigeteli magát a Kárpát-medencében”
    gyorsan-gyorsan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Duplán támogatom az ötletet:
    - mint belhoni,
    - mint egykori külhoni.
    Az erdélyiekhez jó volna, ha csatlakozna a többi külhoni is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. Egy szavazat már biztos. Az enyém.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Nem leszek népszerű, de én ezt nem tartom jó ötletnek. Gondoljuk végig, hogy olyan emberek, akik nem Magyarországon élnek, talán soha még nem is jártak itt és talán soha nem is fognak, küldenek a nevükben képviselőket a magyar parlamentbe. Mit is fognak azok ott képviselni? Milyen alapon fognak pl. a költségvetésről, az oktatásról szavazni? Ilyen alapon budapestiként én is követelhetném, hogy szavazhassak pl. a debreceni önkormányzat összetételére. Hiszen én is magyar vagyok, sőt a külhoniakkal ellentétben a város az én adómból is részesedik. Hogy nem élek ott és voksomnak rám nézve semmilyen következménye nincs? Na és? Itt elvekről van szó és azok nevében jogunk van felülírni a józan észt! Mint ahogy a ma regnáló őrülteknek is rettenetes felelőtlenség beleszólnia a szomszédos államok belpolitikájába -és ezt a külhoniak is rendszeresen szemükre vetik-, nekik tetsző (bokázó) pártokat támogatva (meg is lett az eredménye), úgy a hazai választási rendszerbe sem lenne szabad beengedni akár több százezer –bocsánat- kibic szavazót. Akik életét az általuk bármilyen megfontolásból leadott voksuk eredménye semmilyen módon nem befolyásolja. Nem úgy, mint a miénket. Képzeljük el azt, ha egy itthoni párt az itthoni szavazók szándékának ellenére a külföldön leadott voksokkal hatalomban marad, vagy éppen nem jut hatalomba. Micsoda ellentéteket szülne az itthoni-külhoni magyarok viszonyában, nem csak pártok, de emberek közt is. Szerintem ez az igazi játék a tűzzel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. szundi
    2012. július 3. kedd
    20:41
    A fityisz-jobbik bagázs is így gondolja, mint TE????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. T Gondolkodo
    „a gondolkodni kicsit is tudó határon túli állampolgár miért is szavazna a Fideszre, ha saját érdekeit képviselő tagot küldhet a parlamentbe”
    Miért szavazna akkor bármelyik itthoni pártra? És akkor mi van, ha az ő érdeke –mondjuk- ellentétes a miénkkel? Mi van akkor, ha a külhoni képviselők politikai alkuk eredményeként olyan igényekkel állnak elő, ami az országnak káros, mert pl. megfizethetetlenül sokba kerül? Kik fogják azt kifizetni? Vagy a hitelt, amit felveszünk rá? A határon túliak részt vállalnak belőle, pl. valamilyen önkéntes adó által? Az országot azok irányítsák, a szavazataikkal is, akik benne élnek, akik döntéseik súlyát viselik. Ez így igazságos, szemben a sok nacionalista, meg mélymagyar, meg az elszakadtakkal együttérző lózungos dumákkal. Ők is rossznéven vették, hogy itthonról beledumáltak a választási küzdelmükbe, mondván hogy a kormány ne kavarjon külföldön. Más se kavarjon itthon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. T GETS
    Nem ők nem így gondolják! Ők úgy akarják, hogy dobnak valami alamizsnát, cserébe a külhoni magyarok hosszú tömött sorokban, a hála könnyeitől párás szemekkel vonulnak a szavazófülkékbe, biztosítani hogy OV és bűnbandája hatalma az idők végzetéig tartson. (nem lennék meglepve, ha a Kim dinasztia mintájára OV is aranylábú fiacskájában látná méltó utódját) Én úgy gondolom, hogy nem szólok bele kibicként –mégegyszer bocsánat- olyan dolgokba, amikhez nincs sok közöm, sőt másoknak akár károkat is okozhatok vele. Ön mit szólna hozzá, ha az ország másik végéből, vadidegen emberek szavaznák meg, hogy mennyi legyen Önnek pl. a közös-költsége? Nyílván joggal kérdezné meg, hogy vajon milyen alapon döntöttek? És ha azt a választ kapná, hogy csak úgy hasraütésre? Vagy mert arra lakik valaki, akire haragudnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Akkor már inkább adjunk fel hirdetést a külföldi lapokban, hogy kicsi ország keres miniszterelnököt, kormánytagokat és parlamenti képviselőket. Nagyvállalatoknál ez bevált. Lehet hogy vadidegen szakemberek jobban látják kívülről a helyzetünket és az abból adódó teendőket, mint a hazai dágványba belesüllyedt hiteltelen politikusaink. Ezen kívül mivel mi fizetnénk őket, bármikor el lehetne bármelyiket zavarni, szemben a mai demokratikusnak nevezett rendszerrel. Az is előny lenne, hogy szerződést köthetnénk velük, ezt csinálod, ennyi ideig, ezért ennyit kapsz, aztán viszlát. A vége felé nincs választási kényszer, kampányígéretek, választási pénzszórás, stb. Már annyi mindent kipróbáltunk, voltak baloldaliak, jobboldaliak, liberálisok, zöldek, barnák, minden, de úgy igazán még egyik sem jött be. Miért ne próbálhatnánk ki ezt is, hátha bejön?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. szundi
    Igazán nem értelek. Te írtad: Miért szavazna akkor bármelyik itthoni pártra? Nos: éppen ezért csinál egy sajátot, amire szavazhatna. Ez annyira gyönyörűen logikus, hogy nem is tudom, hogy nem jutott korábban senki eszébe? Ha ugyanis felmerül, akkor a fidesz is kétszer meggondolja a szavazati jogukat. Persze ami késik – nem múlik. Még módosítgathatnak -de akkor meg az ottaniaknak esik le, hogy merre hány lépés. Ez a “melyik ujjacskámat harapjam” dilemma!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. szendam
    blogján már írtam,
    innentől csak arra leszek kíváncsi, a nagytudású magyar ellenzéki pártok közül ki miért nem fog majd össze 2014-ben az RMDSZ-szel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. T Kekec
    Ön úgy érti, ezt az egészet Markóék csak azért találták ki, hogy így provokálva a Fideszt arra kényszerítsék, hogy –akár egy újabb alkotmánymódosítással- visszavonja a határon túliak szavazati jogát? Én ezt a verziót hiszem el a legkevésbé. Vagy félreértettem Önt.
    Sokkal valószínűbb sajnos az a változat, hogy a szavazati jogot valamilyen regisztrációhoz kötik, olyan határidővel és adminisztratív feltételekkel, amik a külhoniak számára megoldhatatlanok lesznek, aztán adtam is-meg nem is, ebben ők nagyon jók. Szomorú, hogy egy ilyen intézkedés valószínűleg az itthoni szavazókat is jelentősen megritkítaná, az ő elkötelezett és mozgósítható bázisuk javára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Tőkés az erdélyi őszödiekről 2012. december 20. csütörtök | AN

Balog: két államuk van a határon túliaknak 2012. augusztus 20. hétfő | AN

A WJS az „elkerülhetetlen határrevízióról” 2012. augusztus 17. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos