Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tőkés az erdélyi őszödiekről 2012. december 20. csütörtök 16:07 | AN

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tőkés az erdélyi őszödiekről

Nagyvárad – Kommentár nélkül közöljük Tőkés László nyilatkozatát, amely hű lenyomata zavaros lelkének, és tartalmaz mindent, amit csak az orbáni gyűlöletpolitika összehordott az elmúlt évtizedekben. Tőkés egypártrendszerrel vádolja ellenfeleit, de a végén “új egységet” hirdet és “nemzeti együttműködést”, erdélyi őszödöt emleget, kommunista restauráció a radikális nemzeti retorika is, ha nem ő hirdeti, kommunistabérenc lett még a Kövér által állami hivatalba segített Szász Jenő is. Az egész úgy györnyörűség, ahogy van, mintha paródia lenne, de nem az.

“Megszokhattuk már, hogy a posztkommunista típusú – magyar – egypártrendszer iránt elkötelezett RMDSZ-párt rendre nemzeti alapon próbálja igazolni és legitimálni egyeduralmát. A „megbonthatatlan magyar egység” demagógiájával kampányolva, a volt kommunista pártok kizárólagosságával utasítja el a demokratikus pluralizmust, olyképpen állítva be, minthogyha a román többséggel szembeni küzdelme indokolná az erdélyi magyarság képviseletének kisajátítását. Ennek megfelelően az egész választási korteshadjárat idején egyfajta románellenes retorikával riogatta a magyarságot, azt állítván, hogy „aki nem az RMDSZ-re voksol – az az ellenséges román pártokra szavaz”. Még a napokban is ez a fajta politikai magyarkodás” jellemezte az RMDSZ-t, amikor is azt hangoztatták, hogy az Alkotmány „román nemzetállamra” vonatkozó 1. cikkelyének a fenntartása esetén a kormányzati szerepet nem vállalhatják.

De íme, láss csodát: Crin Antonescu magyargyűlölő liberális pártelnök kedd este, a Realitatea-hírtelevízióban „elszólta magát”. Így derült ki, hogy az RMDSZ és a balliberális szörnyszövetség – az USL – már a parlamenti választási kampányidőszakot megelőzően „elvi egyezséget” (Kelemen Hunor) kötött a majdani közös kormányzásról. Daniel Constantin, a Konzervatív Párt (PC) elnöke viszont tegnap egyenesen azt állította, hogy az előzetes USL–RMDSZ paktumot nem is ősszel, hanem még a Traian Băsescu államfő menesztését célzó júliusi népszavazás előtt írták alá (!).

A Romániában végbemenő posztkommunista visszarendeződés „diszkrét báját” jelenti a harsány magyar nemzeti húrokon politizáló RMDSZ-nek az ebben való, hathatós részvétele. Keserű nemzeti öniróniával állapíthatjuk meg, hogy most, a Ceaușescu-diktatúra bukásának jeles évfordulóján a népét és saját választóit gátlástalanul félrevezető RMDSZ-pártnomenklatúra – íme – a kommunista restauráció cselekvő támogatásával „ünnepli” a temesvári forradalmat

Ismételjük csak át az utóbbi fél esztendő történéseit:

●  Az RMDSZ – többek között – a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügye miatt belebukott a kormányzásba.

●   Ezek után fordítottak egyet a köpönyegen, és aktív módon kivették a részüket az államelnök megbuktatására irányuló puccskísérletből, maguk is megszavazván Traian Băsescu felfüggesztését.

● Az Európai Néppárt bukaresti kongresszusának „lelkes” főszervezőjeként, a néppárti RMDSZ mindvégig bűnpártoló módon, némán asszisztált a demokratikus állami intézmények bevételét célzó balliberális „villámháborúhoz”.

●   És mindezeket követően, vagy éppenséggel már a nyár folyamán – amint ez éppen most napvilágra került – az RMDSZ titkos megállapodást kötött a már jó előre valószínűsíthetően győztes utódkommunistákkal.

Az esetet Toró T. Tibor, az EMNP elnöke méltán hasonlítja az őszödi hazugságpolitikához. A triumfáns  negatív kampányt folytató RMDSZ-pártelit végighazudta az egész korteshadjáratot. Miközben minden esetben azt hangoztatták, hogy a választások végeztéig senkivel semmiféle megegyezést nem kötnek – ezzel ellentétben mindvégig félrevezették választóikat, és már jó előre elvtelen alkut kötöttek a nacionál-kommunista USL-vel. Az már csak hab a tortán, hogy: hiába ittak előre a medve bőrére, hiszen miután a szocialista-liberális oldal ⅔-os mértékben túlnyerte magát, és Crin Antonescuék meggondolták a dolgot – az RMDSZ végül is hoppon maradt…

Itt tartunk most. Az egyszerű erdélyi magyar pironkodva olvassa a román élclapok RMDSZ-es vicceit, a fatolvajoktól az örömlánykodásig terjedő széles skálán… „Kelemen Humor” és hatalmi pozíciókra ácsingózó elvtársai ismételten lejáratták a frissen befutó magyar képviseletet, amely mégiscsak „a mi kutyánk kölyke” – ergo: nem lehetünk közömbösek iránta… Annál is kevésbé, mivel Victor Ponta plagizáló miniszterelnöktől az utolsó RMDSZ-hitű honatyáig a politikai elit váltig azt sulykolja, hogy: „a romániai magyarság egyedüli politikai képviselője az RMDSZ”.

És ennél a pontnál érdemes megállni még egy szóra. Hát ki is lehetne más „a magyarság egyedüli képviselője”, mint az az RMDSZ, amely a Ponta által „fasisztoidnak” bélyegzett és a román hatóságok által meghurcolt Erdélyi Magyar Néppárttal mégcsak szóba sem állt; illetve az az RMDSZ, amely már jóval a választásokat megelőzően titkos paktumban kötelezte el magát a befutó román posztkommunista hatalom mellett?!

Ebben a viszonylatban egészen nyilvánvaló, hogy a titkos megállapodás eleve a román néppárti, illetve a magyar nemzeti ellenzék ellenében köttetett. Markó, Kelemen, Borbély és Verestóy csapata – az önfeladó neptuni politika nyomvonalán haladva – ismétcsak lejáratták a magyar érdekképviseletet, és alkut kötöttek az erdélyi magyarság bőrére…

Mindezek láttán egy, az eddiginél is szélesebb körű titkos paktum körvonalai sejlenek fel. Felvetődik ugyanis a kérdés, hogy a maga idejében miről is tárgyalt órák hosszat Szász Jenő Kelemen Hunorral. És megtalálódni látszik a nyitja annak, hogy – egészen megmagyarázhatatlan módon – mi is késztethette az MPP exelnökét, valamint utódját, Biró Zsoltot arra, hogy rövid egymásutánban „a Nemzet televíziójában” az RMDSZ választási érdekei mellett emeljék fel a hangjukat…

Az őszödi hazudozóknak és a neptuni tárgyalóknak – a demokrácia szabályai szerint – egyetlen lehetőségük az marad, hogy tisztségükről feltétel nélkül, azonnal lemondjanak.

Ennek megtörténte után remélhetőleg találhatni még az RMDSZ berkeiben jónéhány olyan becsületes és jó magyar embert, aki a vezetést átvéve, „eluralkodott” pártszervezetükön belül a tisztulás folyamatát beindítsa, távlatilag pedig a magyar–magyar párbeszéd útját megnyissa – a régóta áhított és a halaszthatatlanul szükséges „új egység” kialakítása, valamint a nemzeti együttműködés megvalósítása érdekében.

Az erdélyi magyarság jól felfogott érdeke ezt követeli meg!

Nagyvárad, 2012. december 20.


Tőkés László
EP-képviselő / MEP
Sajtóirodája / Press Office
E-mail: press@tokeslaszlo.eu
Tel./Fax:+40-359-198612
Mobil: +40-731518936
www.tokeslaszlo.eu”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -19 ( 21 szavazatból)
Tőkés az erdélyi őszödiekről, 1.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Savanyú a szőlő páterkám!
    Addig addig áskálódtatok a magyarság megosztásán, hogy hoppon maradtatok.
    Mi az, hogy magyar-magyar párbeszéd? Miért kel a magyarnak,magyarral párbeszélni?Csak tán nem azért,mert a román Obán párt, és a román Kövér párt el akarta lehetetleníteni az RMDSZ-t?
    Annyi eszetek nem volt, hogy ne egymás ellen induljatok, hanem zárkózzatok fel, a már sikereket elért RMDSZ mögé?Hogy igazán képviselni tudjátok a magyarság ügyét?
    Milyen megbocsáthatatlan bűnt követtetek már el megint a véreitekkel szemben? Csupán azért, mert mind a két nagy magyar ,Orbán, és Kövér nyomta a kampányotokba a magyar Ft-okat!
    Nem sikerült nekik az Romániában, amit idehaza oly sikeresen művelnek?
    Nem tudtátok megosztani a román magyarságot, a saját hasznotokra, és most ezért köpködsz páterkám szanaszét?
    Komolyra fordítva…
    Püspök úr!
    ( bár nem úgy viselkedsz, mint ahogy egy püspökhöz illene)
    Én, mint magyar állampolgár remélem, és bízom abban, hogy a romániai magyar testvéreink nem követik el azt a hibát, hogy bedőlnek a hazugságaitoknak, és átjönnek szavazni!!!
    Mindig Istenre hivatkozol Te, aki püspök vagy…Kinek gyónod meg azt a sok árok ásást, amit Orbánnal egyetemben oly sikeresen gyakorolsz?
    Kinek gyónod meg, hogy a jó magyar FT-ok a luxus életedre vannak költve, csak azért, hogy Romániában is szítsd a széthúzást, mint itthon Orbán, a mentorod?
    Kinek számolsz el a gyalázattal, hogy még most sem férsz a bőrödbe, pedig (érdemtelenül) ott pöffeszkedsz az Eu parlamentjében?
    Mit akarsz még? Milyen fokára akarsz hágni a gyalázatnak, és a magyarság szégyenének???
    Püspök úr!
    Ismerős e az a fogalom, hogy felebaráti szeretet?- jó lenne ha gyakorolnád!
    Ismerős e az a fogalom,hogy hazaszeretet? -jó lenne,ha gyakorolnád!

    .
    Sorolhatnám még a kérdéseket, de elsőre ennyi legyen elég!
    És legyen elég már a magyar-magyar ellentét szításából is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (57 szavazatból)
  2. Az egypárt rendszer, és a plagizálás csak a fidesz, és barátai számára megengedett, másoktól ez mocskos nagy szemétség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  3. Ja! Azért a sok pénzért, amit a magyarok odapumpáltak, azért kellett valamit csinálni. Ez sült ki belőle! Ha értelmes ember kezében maradt volna, és nem egy nemzetiségi bik@ja kavarja, még jó is lehetett volna, együtt küzdött volna a kisebbség. Most legalább hasonlítanak az anyaország szétforgácsolt állapotához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  4. Orbánék nemzetet megosztó szelleme, árokásó munkája nemcsak Romániában, hanem Szlovákiában is megosztja a magyarokat.
    A trianoni békeszerződés minden magyar számára tragédia, de tudomásul kell vennünk, hogy a Trianon előtti Magyarország lakósságának csak 48%-a volt magyar. Ugyanakkor az uralkodó elit – Kossuthot is beleértve – nem a helyén kezelte a nemzetiségek ügyét. Nem csoda, hogy az átgondolatlanul kirobbantott I. világháború után az Angliában székelő Benes féle emigráns Csehszlovák kormány kész elképzelésekkel állt elő a béketárgyaláson. Ugyanezt csinálták a románok, meg a szerbek is, csak a magyarok álltak bénán a béketárgyalások idején. Csak akkor kezdtek ébredezni, mikor megkapták a Vix tábornok jegyzékét a kiürítendő területekről. Aztán jött a Horthy féle “országgyarapítás,” ahol a visszacsatolt területeken a magyar hatóságok első és legfontosabb dolga a zsidók összeszedése és deportálása, meg az ott élő nemzetiségek “molesztálása” volt.

    Most már, 92 évvel a Trianon után, egy dolgot tehetünk a környező országokba szakadt magyarokért: békében élni a szomszédos országokkal, kihasználni az unió adta lehetőségeket, és nem megosztani az ott élő magyarságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (50 szavazatból)
  5. Ki tudja: a Tőkés még veri a feleségét, tudja már , hogy a kétsoros zakót nem a vendéggombra gomboljuk , mint ő tette Amerikában? Bár akkor részeg lehetett mint rendesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  6. Mit keres egy pap a politika szinterén??? Valószinű Tőkés pályát tévesztett mikor papnak ment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  7. Tőkés ahelyett, hogy beszél jobb lenne ha vezekelne azokért a bűnökért, paráznaságért, amit elkövetett. Vagy dobja el a reverendát, egy nagy szarkeverő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  8. Tőkés-Tőkés! Maga nem javul meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  9. Ez a tökös pap szerintem nem hisz az Istenben.Ha hinne nem politizálna ilyen szemét modon,hanem az isteni tanokat hirdetné és aszerint cselekedne.Nagy hibát követett el a Káder rendszer ,amikor megmentette Csauseszku bosszujátol.Ezzelm a Kádárrendszer egy szemét ellenfelet vivott ki maga ellen.Undorodom az ilyen embernek nevezett alakoktól,már a hangját hallva fel megy a vérnyomásom és undor fog el.Ez az emberke csak uszitani és a gyülölet keltésre képes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  10. Tőkés csak egyvan,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (14 szavazatból)
  11. Ha a Tőkés pártja adta a magyarságnak a legjobb alternatívakat, az abszolút igazságot, a megoldások megoldását, az egy igaz üdvőzülést,hogy lehet, hogy még közelében se kerültek a bejutási küszöbnek. Ennyire buta az erdélyi magyarság, ennyire nem akarja az üdvőzülést? Talán mégsem Tőkés a messiás, hiába küldte az Orbán nevű isten.
    Hamis és valóban, undorkeltő két figura. Súlyosan beteg emberek és azok a legnagyobb hibásak, legaljasabbak akik, mert érdekeik úgy kívánják, még mindig az élvonalban tartják őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  12. http://hu.scribd.com/doc/61587089/Kuszalik-Peter-A-Forradalom-Szikraja

    nos, ha valaki nem ismerné…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  13. bumburi
    “Mindig Istenre hivatkozol Te, aki püspök vagy…Kinek gyónod meg azt a sok árok ásást, amit Orbánnal egyetemben oly sikeresen gyakorolsz?”
    .
    1. Tőkés már több éve nem püspök, mivel az ottani egyházjog szerint egy lelkészt legfeljebb kétszer lehet püspökké választani. Tőkés fiatalon lett püspök és kitöltötte a maximális két mandátumot, de még mindig messze van a nyugdíjkorhatártól. Időközben, m ég püspöksége alatt megválasztották Románia uniós képviselőjének az EU-ba. Azóta ingázik Brüsszel, Budapest és Nagyvárad között.
    .
    2. Tőkés református, és mivel a protestáns egyházakban – ide tartozik az evangélikus is – nincs gyónás, csak a katolikusoknál, Tőkés senkinek nem gyónja meg sem az árokásást, sem mást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (19 szavazatból)
  14. marslakó

    Tőkésék – a volt felesége kezdeményezésére – pár éve elváltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. Minden református pap ilyen jellemtelen hazudozó? Vagy csak azok istentagadóként politizálni kezdenek? A románoknak ott van a tökös. Nekünk meg itt a csutiisten alázatos szolgálója a naponta mást hazudozó Méltóságos Miniszter Úr: a balog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  16. proaktiv
    Kösz,már nem hülyén halok meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  17. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=608813&referer_id=friss
    Talan On akar lenni az RMDSZ elnoke TOKOS ur? Onnok az Erdely magyarok szegyene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  18. Az erdélyi magyarság ügyének ártó politikusok között Tőkés Lászlónál kártékonyabbat nehéz találni, bár láthatóan nem magányos farkas. Tőkés és a magyarországi adóforintokból őt pénzelők köre az erdélyi magyarság feletti uralom megszerzésére törekedve folytat lejárató kampányt a amygar érdekeket igazán képviselő demokraták ellen, a határon túl és Magyarország területén is. Áldásos tevékenységük eredménye a magyarság súlyának csökkenésében mérhető a környező országokban mindenütt és Magyarország elszivetelődésének, a demokratikus világban növekvő mértékében egyaránt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  19. Az öszödi beszéd nem hazugság volt, hanem beismerés. Azonban a hazugságok ezt sokszorosan felülmúlták, Orbán és bandája, amelyhez Tőkés is partner. Messze áll Tőkés a vallási erkőlcstől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  20. Miért kell ezt a mocskos férget betenni, karácsony előtt (és utána is) most kezd elmenni a karácsonyi hangulatom. Ez is csak abból “él”, mint sik “celeb”, hogy foglalkozik, ír róla valaki, és hogy bent maradjon a köztudatba.
    Aljas féreg, ütötték volna agyon anno.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  21. Paródia a parókián , főszerepben a töketlen Tökössel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  22. Ilyen gennyzsák otthon (mármint a Királyhágó környékén) sem kell tökös eltárs!???!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  23. Balogh de nem balga

    Jaj Neked Uram! ha fő szolgáid a Semjén és Tőkés tiszteletesek!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Megosztó senkiházi ! Pedig ott egység kéne , hogy legyen . Tökös Laca , tudod egységben az erő , de neked hiába is magyarázná bárki !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Szerencsétlen flótás még mindig hősnek gondolja magát, pedig a lovat fordítva üli meg és erősen billen a ló túloldalára. Azokat az elveket amiket anno kinyilatkoztatott már régen megtagadta. Személye csak konfliktus forrásaként jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Tőkés László nemcsak képmutató látszatkeresztény, hanem a sátánisták vezető ereje Európában. Krisztus Urunk a mai korunkról a következőket mondta:
    “Tudom a te dolgaidat, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg lennél, vagy forró, mivel langyos vagy , kivetlek téged az én számból”
    Megváltónk szerint még az ateisták is különbek, mint a képmutató látszatkeresztények. A képmutatókról azt tanácsolta, hogy
    “Tartsátok be az írástudók tanításait a törvényről, de cselekedeteiket ne kövessétek, mert mondják, de nem teszik.”
    Tőkés nemhogy nem teszi, hanem pontosan az ellenkezőjét teszi, lábbal tapossa az igazi keresztény törvényeket. Ő tehát a sátánizmus magyarországi képviselője az Európai Únióban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. Tőkés öntörvényű személyisége konfrontáció kirobbantására alkalmas, politikai vezetőként szóba se jöhet. Világnézetét és primitív ellenségkép rajzolására való hajlamát gyorsan felfedi minduntalan posztkommunistázása. Ez a fogalom abszurd és üres is. Persze a balkáni közélet és politika mindig lesz annyira romlott, hogy legyen morális viszketegség amit felhasználhat. Romániában is már csak gyűlöletszavazás a demokrácia, de egyéb párhuzamokat nem kell vonni a magyarországi helyzettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán maradinak nevezte Európát 2013. április 12. péntek | AN

Köves Slomót fantomszervezet jelölte? 2013. április 11. csütörtök | AN

Orbán filoszemita hős lett 2013. április 8. hétfő | AN-álláspont

Visszaadom a Magyar Érdemrend középkeresztjét 2013. március 20. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos