Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Bojkottálni kell az ellenzéket is 2013. április 28. vasárnap 17:30

  • Hozzászólások(236)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Bojkottálni kell az ellenzéket is

A hazug kormánynak hazug ellenzéke van, tisztességes demokrata mindkettőt bojkottálja. Mesterházy és Bajnai szövetsége hazugságon alapul és az ellenzéket a biztos pusztulásba, reménytelenségbe és kilátástalanságba, egy választási csalásban való részvételbe, és egy megsemmisítő vereségbe viszi. Az Amerikai Népszava bojkottra szólít fel minden demokratikus érzelmű magyart: bojkottáljuk az Orbán-rendszert, és bojkottáljuk a hazug ellenzéket is, amely az Orbán-rendszerrel való bűnös együttműködésével legitimálja Orbán Viktor illegitim, fasiszta alapokra épített önkényuralmi rendszerét. Ma még mosolyognak Pesten ezeken a jelzőkön, de eljön az idő, amikor nem fognak, holott a rendszer lényege már semmit nem változik. Legfeljebb kiteljesedik és lehullik róla a máz.

Orbán az Alkotmányban tiltott kizárólagos hatalom megszerzésére épülő új rendszert hozott létre. Megdöntötte az alkotmányos rendet, felszámolta a demokratikus jogállamot. A látszatdemokrácia nem demokrácia. A demokrácia lényege a hatalmi ágak szétválasztása, a korlátozott és ellenőrzött végrehajttó hatalom. Ez megszűnt, Orbán Viktor élet és halál ura, a legkisebb kérdésekben is egyszemélyben dönt, nem korlátozza sem alkotmány, sem Alkotmánybíróság, a demokratikus intézményekbe saját végrehajtó embereit ültette be. Az embereket elzárták az információtól és a tájékozódás szabadságától. Tisztességes demokrata nem játszhatja el, mintha nem venné észre, hogy a demokratikus rend megszűnt. Aki Orbán rendszerét legitim hatalomnak fogadja el, az hazug alapokon áll, és megsérti Magyarország utolsó demokratikus Alkotmányát, amely szerint mindenkinek nemcsak joga, hanem kötelessége is fellépni az alkotmányos rend megdöntésére, a hatalom kizárólagos gyakorlására irányuló törekvésekkel szemben. Ez már nem kísérlet, az alkotmányos rend felszámolása megtörtént.

Az illegitim hatalom által kiírt választásokon való részvétel legitimálja a törvénytelen hatalmat. Akik az alkotmányos rendet megdöntötték, törvénytelenséget követtek el, akik törvénytelenséget követnek el, azok bűncselekményt követnek el, bűncselekmények elkövetői pedig bűnözők. Akik a bűnözők tettét legitimálják, azok bűntársak. Ha az ellenzék egy törvénytelen hatalom által kiírt – egyébként sem szabad és nem demokratikus – választáson részt vesz, legitimálja a törvénytelenséget, és maga is a törvénytelenség részévé válik. Az Orbán-rendszer által kiírt választásokon akkor sem szabadna részt venni, ha nem tennék csalóvá a választási rendszert, de abba is beépítették a csalást, és megerősítették az alkotmányos rend megdöntésében kifejeződő szándékukat, a leválthatatlan, ellenőrizhetetlen, antidemokratikus és kizárólagos uralmat. Aki erről nem vesz tudomást, aki ehhez asszisztál, az a törvénytelenséget erősíti.

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon becsapja a baloldali választókat, a demokratikus érzelmű embereket, amikor azzal hitegeti őket, hogy Orbán Viktor rendszerét demokratikus úton le lehet váltani, és ezt a rendszert az illegitim hatalom által kiírt választások útján lehet és szabad megdönteni. Mivel a választásokat egy illegitim, törvénytelen hatalom írja ki, ezért a választás is törvénytelen, az azon való részvétel is törvénytelen. Mesterházy és Bajnai törvénytelenségre buzdítja a demokratikus érzelmű magyarokat, amikor egy törvénytelen választáson való részvételre hívja őket. Részvételükkel visszamenőleg hitelesítik az Orbán-rendszer törvénytelenségeit. Magával a választási részvétellel kérdőjelezik meg az Orbán-rendszer megdöntésének és felelősségre vonásának erkölcsi és törvényes alapjait. Ettől azok még törvénytelenek maradnak, mert egy törvénytelenséget az sem tesz törvényessé, ha az ellenzék arról nem vesz tudomást, de ez az ellenzék egy választási részvétel után csak “békés úton” állíthatná vissza a jogállamot, az Orbán-Simicska maffia felelősségre vonása nélkül. Ez azonban választási győzelem esetén is kudarccal végződne, és polgárháborúhoz vagy nyílt terrorhoz vezetne. De ezt a választást nem azért rendezik, hogy a hatalmi váltógazdálkodást lehetővé tegyék a népnek, hanem azért, hogy a hatalomváltást megakadályozzák, és az uralmat törvényesnek hazudják. Ezt a választást bűnözők szervezik.

Orbán Viktor és bűntársai alkotmányellenes támadást intéztek a jogállam ellen, a legsúlyosabb államellenes bűncselekményt követték el. Ezért bíróság előtt kell felelniük. A demokratikus alkotmány megdöntése után Orbánék nem vehetnek részt a demokratikus közéletben ellenzékként sem, mert a demokráciában nem legitim olyan ellenzék, amely a demokrácia megdöntését tűzi ki célul. A közéletben nem vehetnek részt olyanok, akik az Alkotmányban tiltott kizárólagos hatalomra épülő rendszert hoznak létre. Még egy választási győzelem esetén sem lehetne őket a demokrácia legitim részének tekinti. Az általuk rendezett választási győzelem törvényessége és legimitása is megkérdőjelezhető. Orbán Viktorra és bűntársaira csakis kizárólag bűnözőként lehet tekinteni a demokratikus Alkotmány alapján, az ellenzéknek egyetlen követelése lehet: a letartóztatásuk és törvényes felelősségre vonásuk.

Orbán látszatdemokráciája nem demokrácia. Törvénytelen uralom kerítette hatalmába az országot, hatalombitorlók gyakorolják a közhatalmat, Magyarországnak jelenleg nincs legitim alkotmánya, Magyarország idegen megszállás alatt van, jogrendje zavaros, önkényes, keverednek benne a demokratikus állam megmaradt törvényei a bűnözők által hozott önkényes jogszabályokkal. Magyarország elveszítette függetlenségét és önrendelkezését, és egy bűnözői csoport, egy bűnszervezet kezébe került. Ez a hatalom nem politikai, hanem rendőrségi kérdés immár. Az ellenzék nem viszonyulhat hozzá úgy, mintha a törvényesen megszerzett hatalmat ma is törvényesen gyakorolnák. Ez a NENYI bejelentése óta nyilvánvaló volt, az Alkotmány erőszakos és önkényes megdöntése pillanatában pedig gyakorlatilag is megvalósult. Amikor az Alkotmányt az ellenzék szavazata nélkül, népszavazás nélkül eltörölték, és tartalmában egy antidemokratikus rendszer alaptörvényével cserélték fel, akkor az alkotmányos rendet erőszakosan döntötték meg. Annyi erőszakot alkalmaztak, amennyire szükség volt. Az alaptörvény elleni tüntetésre válaszul fenyegető szélsőjobboldali gyűlöletmenetet szerveztek. Ennek üzenete az volt, hogy ha az alkotmányos rend védelmében bárki fellép, azt eltapossák. Ha az ellenállás nagyobb lett volna, akkor az erőszak is erősödött volna.

Orbán azért rendez kirakatba való csaló választásokat, hogy a külvilág felé leplezze az elkövetett bűncselekményt, fenntartsa a demokrácia nevetséges látszatát, és még nagyobb “legitim” felhatalmazást szerezzen a diktatúra bevezetéséhez. Erkölcsileg, politikailag pedig megsemmisítő vereséget mérjen az ellenzékre. Ezzel az a célja, hogy mindörökre elfeledtesse, hogy bűncselekmény útján gyakorol kizárólagos hatalmat, megerősítse immár saját alaptörvénye alapján az uralma jogszerűségét, az alaptörvénye legitimitását. Azt a látszatot keltse, mintha a magyar nép akaratából lenne mindez, és egy demokratikusnak hazudott választási komédiával elhitesse, hogy a magyar nép mond megsemmisítő ítéletet a demokráciára és a demokratákra. Orbán Viktornak soha nem volt semmi annyira fontos, minthogy az ellenzék ezen a hazug, díszletnek szánt választáson részt vegyen. Ez mérföldkő számára. Ha ezen túljut, nem lehet megállítani. Ez az ellenzék többé nem vonhatja kétségbe a hatalma legitimitását, és zsákutcába lavírozza magát.

Ezen a választáson már egy diktatórikus hatalom hívja választani a tőle függő, megfélemlített népet, egy olyan választásra, amely nem titkos (előre felmérik, ki kire szavaz), nem szabad és nem demokratikus, a végeredmény tisztasága nem ellenőrizhető, a hatalom által korlátlanul manipulálható. Egy olyan választási rendszerben, amely amúgy is egyenlőtlen feltételeket teremt, csalás nélkül is szinte fizikai képtelenség a bűnözőket és a rendszerüket leváltani. Egyetlen racionális indok és érv sem szól amellett, hogy egy ilyen választáson részt kelljen venni. Az az ellenzék, amely egy ilyen választásba beviszi a demokrácia híveit, akarattal vagy akaratlanul, de bűnös módon összejátszik Orbánnal, és a legnagyobb segítséget nyújtja a törvénytelen hatalom bebetonozásához. Közreműködik a fasisztoid rendszer ellenzékének morális és politikai megsemmisítésében. Felelős azért, hogy az igazi ellenzék illegalitásba kényszerül és üldöztetést szenved majd el. Ugyanis a hivatalos ellenzék építőkő gyanánt beépül az Orbán-rendszerbe, akik a rendszer igazi ellenfelei, azok kívül maradnak, és üldözöttek lesznek. Hiszen ott van a törvényes ellenzék, ez a másik ellenzék törvénytelen lesz. Ha ez bekövetkezik, akkor a Mesterházy-Bajnai paktumot az utókor hazaárulásként értékeli majd.

A választásokon való részvétel mellett kizárólag az ellenzéki politikusok személyes érdeke szól. Gyávák, és nem merik felvállalni az Orbán-rendszerrel való nyílt konfrontációt. Nem merik nevén nevezni azt, ami történt, mert nem vállalják az azzal járó konzekvenciákat. Pótcselekvés a hazug választásokba való menekülés, látszatmegoldás saját problémájukra. Egy részük zsarolható is lehet a törvénytelen hatalom által. Az MSZP a mai napig nem tisztázta magát a Fidesszel való háttéralkukkal kapcsolatban. Nem oszlatta el azokat a kétségeket, hogy a háttérből Puch László irányítja a pártot, Puch László pedig Simicska által zsarolható. Ezért nem lehet tudni, hogy a párt egyes vezetői nem a Fidesz érdekei szerint cselekszenek-e. Ha az alapos gyanú összeesküvés-elméletnek bizonyulna, akkor sem tisztázottak a pártpénztárnoki háttéralkuk, összefonódások, amelyek korábban egyes tévécsatornák megszüntetése és a kereskedelmi rádiófrekvenciák egymás közötti felosztása során letagadhatatlanul működtek. Ha az MSZP egy ennyire nyilvánvalóan logikátlan választási részvételt támogat, akkor tisztáznia kell az alkotmányos rendet felszámoló Fidesz-maffia meghatározó személyiségéhez, Simicska Lajoshoz való viszonyát. Tisztáznia kell a korábbi szálak természetét, és bizonyítania kell, hogy ezeket a szálakat mindörökre elvágták: a Fidesz nem zsarolja és nem irányítja a háttérből az MSZP-t. Ehhez képest a vígjátékok világa, amikor Bajnai Gordon az MSZP választmányi ülésen azt mondja, hogy “le kell váltani az Orbán-Simicska rezsimet”. Miközben talán ott ültek azok, akiknek az élete, a szabadsága, az egzisztenciája attól függ, hogy Simicskának engedelmeskednek, vagy nem.

Bajnai Gordon megbukott. Számomra rendkívül kedves és szimpatikus ember, boldogan lennék bármikor a barátja, futballista csapattársa, de politikus ilyen gyorsan még nem bukott meg. Bajnai Gordon október 23-án tért vissza, méghozzá egy olyan ellenzéki szövetség víziójával, amelynek nem része az MSZP. A Milla és az LMP feltétele is ez volt, és Bajnai stábja azokkal tárgyalt, akik kizárták az MSZP-vel való együttműködést. Bajnai egyáltalán nem baloldali programot hirdetett, hanem egy mérsékelt jobboldali párt ideájával lépett színre. Pontosan fél év alatt a “zseni” Szigetvári Viktor irányítása mellett minden terve, lépése és kísérlete megbukott. A Milláról kiderült, hogy nemlétező fantomszervezet, az LMP-t a Fidesz nem engedte ki a saját kontrollja alól, Bajnai nem tudott létrehozni az MSZP-n kívüli ellenzéki szövetséget, személyes támogatottsága a messiásvárástól a majdnem teljes elutasításig csökkent. A baloldal mérhetetlenül csalódott benne a baloldalellenes és liberálisellenes kijelentései miatt, miután még Mindszenty bíboros is hős lett az ő retorikájában, állandóan egyenlőségjelet tett Orbán fasisztái és azok áldozatai közé, miközben az a mérsékelt jobboldal, amelyet ő megcélzott, nem létezik. Bajnai megköszönheti Szigetvárinak az eddigi kiváló stratégiát, megszoríthatja a kezét, hogy egy ilyen reményteli embert sikerült fél év alatt tökéletesen lenulláznia. Ha ezt nem Orbánék megbízásából, hanem saját tehetségéből tette, akkor felakaszthat a nyakába egy táblát, hogy “közveszélyes idióta vagyok”.

Ez a Bajnai-Mesterházy szövetség is hazugságon alapul. Bajnai nem akart az MSZP-vel összefogni, hanem az MSZP ellensúlyaként egy jobbközép szövetséget akart létrehozni, amely azokra épül, akik elutasították a rendszerváltás utáni és az Orbán-rendszer előtti évtizedeket is. Ez megbukott, ha Bajnai politikailag tisztességes lenne, akkor ezt elismerné, és visszavonulna. Az MSZP sem őszinte barát ebben a kapcsolatban, mert pontosan tudják, hogy Bajnai kényszerűségből fordult hozzájuk, mert ha ezt nem teszi, maradnak mögötte nagyjából öten. Az egyetlen ereje abban áll, hogy a baloldalon az egyetlen működőképesnek mutatkozott miniszterelnök volt. Nem őszinte, amit most Bajnai az MSZP-ről mond, mert akkor már kezdetben ezt kellett volna mondania, és amikor visszatért, azonnal az MSZP-vel kellett volna tárgyalnia. De az ismert okok miatt nem ezt tette. Az MSZP azonban ügyesen leszereli őt, megadva a lehetőséget, hogy egy velük való szövetségbe meneküljön a senki földjéről, és így becsatornázza magához azokat is, akik Bajnai szaktudásában és nyugati támogatásában bíznak. Ezzel egyesítik az erőket, természetesen azon az elvi alapon, hogy Gyurcsány mindenből kizárva. Ha belegondolunk, hogy Gyurcsánynak a pártpénztárnok és a Simicskával való láthatatlan viszony miatt kellett távoznia elsősorban az MSZP-ből, akkor az aggodalom, és a Fidesztől való függés fent vázolt gyanúja csak vészesen erősödik. Az MSZP ezzel a szövetséggel elfogadja és tudomásul veszi Bajnai kapitulációját, és a “szövetségbe” olvasztva leszereli, eljelentékteleníti őt, saját szekere elé fogva. Ezzel a civil mozgalmak is meghaltak egyszersmind, amelyek korrumpálódtak a pártpolitikába való belépés szándékával.

Ami a Demokratikus Koalíciót illeti, ott még nem dőlt el minden. Az MSZP és Bajnai zsákutcában van, onnan már nem tudnak visszafordulni. Abban csak kevesen hisznek már, hogy Gyurcsány Ferenc képes egy okmányirodát elvezetni, nem egy országot, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne demokrata és a legtisztábban látó ellenzéki politikus. Az Erdő Péternek írott levele például brilliáns, és nagyon fontos, mert sok embert nem érdekel például, hogy a perverz katolikus papok Magyarországon hány gyereket rontanak meg, de ez civilizált társadalmakban egyáltalán nem közömbös. A Demokratikus Koalíció általában épeszűen foglal állást az Orbán-rendszerrel kapcsolatban, de fél az elszigetelődéstől, és a szélsőségesség vádjától. Ezzel együtt nem kizárt még, hogy a bojkott és a bűnözőkkel szembeni konfrontáció mellett döntsön, amely hosszútávon történelmi szereplővé teheti. De a Mesterházy-Bajnai kettős már nem tud kikerülni saját csapdájából, és Orbánt hitelesíteni fogja ország és világ előtt. Tolja őket a gyávák és korruptak serege, akik abban reménykednek, hogy megúszhatják, túlélhetik, kiegyezhetnek Orbánnal, és meghúzhatják magukat, ha nem fordulnak szembe vele.

Ez a csapat készül a bűnözők által kiírt csaló és törvénytelen választáson való részvételre. A demokratikus érzelmű tömeg, amely még elég bátor kinyilvánítani az ellenzékiségét, tehetetlenül sodródik az MSZP mögé, mint amelynek nincs más választása. Sokan nem tudják, hogy akik ebben a választási komédiában részt vesznek, azok 2014 után erkölcsileg és politikailag megsemmisülnek. Ebből a szempontból jó név, hogy 2014 együtt. Ez a csaló választás megsemmisítő vereséget mér a hivatalos ellenzékre, amely az eddiginél is megalázóbb szerepben kényszerül majd a parlamentben az Orbán-rendszer díszleteként funkcionálni. Feladatuk továbbra is az lesz, hogy legitimálják a rendszert, és jól látható nemzetidegen ellenségként, bűnbakként szolgáljanak a fasiszta retorikához. Az erodációjuk és a korrumpálódásuk azonban felgyorsul, ha ezt a szerepet tartósan vállalják, mert a 2014-es választások után a Nemzeti Együttműködés Rendszere – megértve a magyar nép választásokon kifejezett óhaját – nagyobb sebességre kapcsol. A új típusú klerikál-fasiszta diktatúra, amely az “igazi demokráciának” és az “igazi Európának” nevezi magát, és új utat mutat a világnak, háta mögött a Magyar Nemzeti Bank tartalékának illúziójával a liberális Európai Unió alternatívájaként fogalmazza majd meg magát. Amíg az Európai Unió tűri a pávatáncot, és hajlandó pénzt adni a Magyarországot elfoglalt bűnszervezetnek, addig az Unión belül teszi ezt. Ha ez megkérdőjeleződik, nincs tovább pénz, akkor a tagság okafogyottá válik, és a magyar nép “visszeszerzi önrendelkezését”, és Orbán vezetésével kivonul Európából. Nagy büszkén megteremti magának a kis Észak-Koreáját katolikus-fasiszta ideológiával. És jön mindaz, ami ezzel jár. Pénz is lesz, mert lassan elfogadják a világ őrült diktátorai, Nyugat-ellenes rezsimjei az Orbán-rendszert hiteles diktatúrának (mint annak idején a katolikus egyház a liberális Fidesz jobboldali fordulatát), és a baltás gyilkosok támogatják majd őket. Az olyan pitiáner, kis kaliberű bűnözők, mint Rogán Antal, már most úgy élnek az asszonnyal, mint Nyikolaj és Elena Ceausescu. Ők és a barátaik Párizsba járnak fodrászhoz és vásárolni, miközben a népet munkatáborokba szervezik és hadi készültségbe állítják a gyarmatosító és elnyomó Nyugattal szemben. Majd jótékonysági árverést rendeznek a levetett nyugati göncökből az általuk alattvalói és állati sorba kényszerített szegényeknek.

Mindez egyszerre nevetséges és felháborító.

Ezért az Amerikai Népszava körül csoportosuló olvasók hamarosan létrehozzák az emigráns Polgári Radikális Pártot. Ez a párt az Orbán-rendszer igazi ellenzékének tekinti magát, amely a megpuccsolt Alkotmány szellemében tekint a hatalom bitorlóira, és a demokratikus jogállam helyreállítását, az államcsíny elkövetőinek felelősségre vonását tűzi ki célul. Ez a párt menedéke lesz azoknak, akik meg akarják őrizni az integritásukat, a józan eszüket, és nem kívánnak az Orbán-rendszerrel való kollaborációban részt venni a hivatalos ellenzék oldalán sem. A Polgári Radikális Párt a törvénytelen hatalom által kiírt választások bojkottjára szólít fel, és gyökerestől elutasítja az Orbán-rendszert, az ország jelenlegi alaptörvényét és az illegitim hatalom gyakorlóit pedig nem fogadja el. Ennek megfelelően a Polgári Radikális Párt emigráns párt lesz, amely nem jegyezteti be magát Magyarországon, ahol a pártbejegyzés feltétele az illegitim alaptörvény elfogadása. A PRP az emigrációban működik majd, de mozgalom formájában Magyarországon is jelen lesz, ezért Magyarországon élők is csatlakozhatnak hozzá. Nagy szükség lesz olyan jogászokra, akik az Európai Unió és a nemzetközi közvélemény számára világosan bemutatják, hogy Magyarországon államcsíny történt, államellenes bűncselekményt követtek el a jelenlegi hatalom birtokosai.

A jövő azoké, akik elutasítják a fasiszta alapokon álló Orbán-rendszert és annak kollaboráló ellenzékét is. Akik nem akarnak megalkudni hazugságokkal, akik meg akarják őrizni tisztán a törvényesség és a jogállamiság iránti elkötelezettségüket, akik várják a jövő demokratikus Magyarországát, amely nem hazugságokra épül, azok csatlakozását várjuk. A Polgári Radikális Párt nem kíván kormányzati hatalomra jutni, hanem addig működik, amíg a demokratikus jogállam helyre nem áll, és tiszta, szabad, demokratikus választásokra nem kerül sor Magyarországon. A Polgári Radikális Párt a törvényesség és a jogállamiság alapfeltételének tekinti az államcsíny elkövetőinek legszigorúbb törvényes felelősségre vonását. A PRP akkor szűnik meg, amikor Orbán-bandájára kimondják a jogerős bírói ítéletet.

A kijózanodás 2014-ben történik majd meg. Addig megy az önámítás, és akik semmi mást nem tesznek, csak logikusan, törvényesen és megalkuvás nélkül gondolkodnak, azokat szélsőségesnek mondják. Majd rájönnek, hogy nem így van. De lesznek olyanok, akiknek csak 2018 után kezd majd derengeni valami arról, amiről mi beszélünk.

Hamarosan hírt adunk a pártalapítás előkészületeiről.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +84 ( 118 szavazatból)
Bartus László: Bojkottálni kell az ellenzéket is, 4.5 out of 5 based on 53 ratings

  • Hozzászólások(236)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

236 Reader’s Comments

  1. Elnézést kérek, néhány hibát vétettem a szövegben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. K . József

    NEM azt irtam ,hogy maradjon ez a kormány ,ha már az emberei 9 évre be vannak betonozva.Most akkor jól figyelj,légyszives.
    Én azt mondom ,ha lesz egy KORMÁNYVÁLTÁS, a mai ellenzék kerül hatalomra
    és ENNEK ELLENÉRE, a helyükön maradnak a beépitett fideszes káderek
    ( + az alaptörvény és a 2/3-os törvények), AKKOR ,de csakis akkor ,minek a váltás.?Akkor maradjanak ezek és vigyék el a balhét ,mert ,hogy balhé lesz az hétszentség: NA, érted a különbséget. ?????????????
    Nálam jobban senki nem akarja a VÁLTÁST ebben az országban, DE!!!!!
    az váltás legyen ,mindenestől. Üdvözlettel :Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Ez most csak egy rögtönzés:

    A fasiszták keze magyar nyakon szorul;
    Ettől minden polgár elméje elborul.
    Mért is nem ordítunk, s megyünk az utcára?
    Mikor vetünk neki véget valahára?

    Ezzel van a tököm teli, de kurvára!
    Fektessük már őket arccal a murvára!
    Érezzék a tarkón mind a hideg acélt;
    Csak így érhetjük el majd az áhított célt.

    Emlékezzenek csak mind a hideg vasra,
    Ha már nem kerültek mindjárt lámpavasra.
    Brüsszelben, Hágában a bírák ítélnek;
    Így vetnek véget a magyar feritélnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  4. Barry1
    2013. április 29. hétfő
    23:39
    Köszi Barry1! Bocsáss meg, hogy csak emlékezetből írtam és céloztam hozzászólásodra. Többször is elolvastam, hogy megértsem, azt hiszem sikerült. De nem hibáztatom magam, nem volt nehéz kicsit félreérteni.
    Jó éjt kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Barry1
    2013. április 29. hétfő
    23:39
    Ha jól értem, arra gondolsz, hogy úgy még érettebb lenne a bukta évek múltával. Én is ugyanígy fogtam fel amikor még Gyurcsány Ferenc kormányzott. Ha egyszer elmaradt az új választás az őszödi beszéd napvilágra kerülése után, akkor az a vigasz, hogy 2010-re náluk is nagyon megérik a vereség. (Mivel én jobbos vagyok) Ez be is jött a Fidesznek – tett is érte, ez tény – mégpedig 2/3-ot eredményezve. Nos, ha az őszödi beszéd után rögtön új választások lettek volna, akkor is valószínúleg nyert volna a Fidesz, de nem 2/3-dal és a Jobbik sem lett volna akkor még sehol. Valószínűleg most jobban állna az ország. (Mert csalódtam a Fideszben, de nem lettem balos.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  6. K. József

    Nem arra gondolok. Arra gondolok ,ha ezek buknak ,akkor bukjanak mindenestől. A nenyit el kell törölni a föld szinéről. Nyoma se maradjon. Olyat nem akarok ,hogy buknak ,de maradnak a helyükön ( nem a kormány ,hanem a káderek. Na azt nem .Pedig ahogy ezt a tetyefosza ellenzéket elnézem…………… Ne haragudj, de Magyarországon nincs
    (nem is volt) jobboldal ,csak szélsőjobb: Ezen nem is érdemes vitázni ,ezt Márai irta a naplójában. Megjegyzem, egy normális országban én valószinüleg polgári -konzervativ lennék De az a populista ,szélsőbalos, turbó nacionalista, kamu keresztény, bolsevik párt ami a fidesz,, az elborzaszt.
    Ennek a világon semmi köze a jobboldalhoz , gazdaságilag meg aztán végképp nem. Ha tegnap buktak volna ,már az is késő lenne.
    Ja még egy dolog: ,Mondjál légyszives a fidesszel kapcsolatban csak egyetlen dolgot ,ami szerinted olyan igazi jobboldali. Amit mondjuk a Merkel is gond nélkül felvállalna. Csak egyet.Kösz. Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Admin! Bocsi, de a jézusi példázat ebben az esetben nem áll. Egyrészt reményeim szerint azért tizenkettőnél több ember szeretné elzavarni a hamis prófétákat, de ez a kisebbik baj. Az embernek a meggyőződéséért kiállni szerintem létkérdés. Nyíltan – egyelőre ezért még nem feszítenek keresztre -, minden eszközt meg kell ragadni ahhoz, hogy a romlott, erkölcstelen maffiózókat elkergessük. Erre ma már más eszközök is vannak, például a szavazás, amivel élni kell. A magányos mártírium ma nem sok vizet zavarna. Égyébként, ha jól tudom Jézust sem Megváltóként, hanem latorként feszítették meg, és a tömeg többsége a római katonáknak drukkolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Fasiszta uralom idején szerintem nincs jelentősége jobb, vagy bal megkülönböztetésnek. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Barry1
    2013. április 30. kedd
    00:37
    A Fidesz javára egyetlen pozitívumot tudok mondani, ez a kettős állampolgárság megadása az elszakított területen élők számára. A balosok égbekiáltó bűne ennek ellenkezője, a kettős állampolgárság megtagadása, a nemzetben gondolkodás teljes meééőzése. Most, hogy a határon túliaknak is lesz szavazati joguk, persze, Meszterházy úr kéri a bocsánatot.

    talalom!
    Jézust nem latorként feszítették meg, hanem az akkori hatalom veszélyes ellenfelet látott benne mert nagy befolyással bírt az emberekre.
    Most persze nem ártana felfrissíteni hittanismereteimet, hogy valóban pontos választ tudjak adni, mondjuk azt, hogy mi volt a mondvacsinált vád.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  10. Kedves K József
    2013. április 30. kedd
    08:28
    Amit a fityisz javára írtál az negatívum, mert:
    1. több ellenséget szerzett, mint amennyi magyaron segített,
    2. a hátsó gondolata a szavazatszerzés volt a fő motívuma,
    3. a határon túl élők és adózók ne szóljanak bele az itthoniak rovására a törvénykezésbe,
    4. a fityisz politikája több kárt okoz a kint élő magyaroknak, mint hasznot, többen le is tagadják már, hogy magyar útlevelük is van.
    stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Dr. Sütő László

    Bartus Lászlónak elméletileg igaza van, gyakorlatilag meg nem !! Ha az ország minden lakója kellő politikai és átlagműveltséggel rendelkezne akkor működhetne az elképzelése. Más kérdés, hogy akkor meg nem is lenne ilyen Orbán féle hatalom gyakorlás!! A másik, a Fidesz szervezne és indíttatna , sőt lehet meg is teszi, ál ellenzéki pártocskákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. A bojkott lényege:
    Nyíltan hirdetjük, hogy ez egy fasiszta kormányzat, a tákolmányuk érvénytelen, rendelkezéseik érvénytelenek. Világossá tesszük, hogy nem ismerjük el legitim hatalomnak e maffia működését.
    Nem az a lényege, hogy nem megyünk el szavazni.
    Ezt kell tenni, kiállni, nyíltan hirdetni, hogy minél többen csatlakozzanak. Ha sikeresek vagyunk, akkor előbb-utóbb a ma megalkuvó alakulatok is kénytelenek lesznek csatlakozni.
    Az is lehet, hogy kiváltjuk a hatalom hisztérikus és erőszakos reakcióját, de ez is siker, mert leleplezi magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Kedves gets!
    2013. április 30. kedd
    08:53
    1.) Elismerem, hogy nekem könnyű dolgom van mert én a mai Magyarországon élek. Az egy elátkozott dolog, hogy az igazságtalan trianoni döntés miatt soha nem tud a viszony a szomszédos országokkal felhőtlen lenni. Én nem látok rosszat a kettős állampolgárság megadásában önmagában, bár valószínűleg más megoldást is lehetett volna találni. A kettős állampolgárság ilyetén módon történő megadása nem csak magyar jelenség.
    2.) Ez igaz, de egy demokráciában a szavazatmaximálás egy természetes dolog. sok esetben sajnos.
    3.) Úgy emlékszem, eredetileg nem lett volna cél a szavazati jog megadása. Egyetértek Veledl, magam azt csináltam volna, hogy maguk közül válasszanak parlamenti képviselőket Budapestre. Hány lakosra hány képviselő, az egy külön vitatéma
    4.) Én ezt nem tudom felmérni mert “itt” élek. Amennyiben így van akkor az a kérésem, hogy ezt a kinti magyarok tegyék szóvá, fejezzék ki egyet nem értésüket. Ennek egyik módja lesz az, hogy kire/mire szavaznak 2014-ben illetve szavaznak-e és hányan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Tegyük élhetővé !

    Bizonytalanná váltam én is,amikor a szavazás bojkotjáról volt szó, de ilyenkor csak annyit kell tenni, hogy végig kell gondolni mit csinált a fidesz eddig.
    Székház eladás, eltüntetett cégek, beletőrlés az Apeh adatbázissába, alvilági kapcsolatok *, olajszőkítés, robbantás, 100mill. adósság a postának, betartás a kormányzásban ellenzékként, Budapest felgyújtása 2006-ban , híszti keltés influenzaoltás ellen, lehallgatási ügyek,
    a magyar lakosság listázása politikai szimpátia alapján , a lakosság és az ellenzék kegyetlen gyilkolása gazdaságilag
    .
    Már nem vagyok ebben bizonytalan.
    Bizonytalanságom most abban van, hogyan lehet tőlük megszabadulni. (ha a nép összefogna, hetek alatt elkergethetőkké válnának. De van egy olyan érzésem, hogy az érdekvédő szervezetek, szakszervezetek , sőt ellenzéki parlamenti pártok nem ebben segítenek. Szakszervezeti vezetők, pedig mintha meg lennének vásárolva. Biztosan meghallgatja őket is majd a bíróság. )

    .
    Mindenkivel kicse*znek ebben az országban, még sincs összefogás. Nehéz így valamit is elérni.
    .
    Ezért most a biztos pontokról szeretnék elindulni,tehát a végéről .
    Az biztos, hogy annyi aljasságot és hazaárulást követtek el (és még fognak is elkövetni) , hogy ezért nemzetközi bíróság elé IS kell állítani őket.

    Az biztos , hogy a felülről szervezett ‘89-es rendszerváltás nem sikerült. A volt MSZMP-s és KISZes vezetők háttér alkuk alapján lopták szét az országot, és nem tudtak egy működő , hatékony, versenyző gazdaságot a helyébe állítani, a lakosság fizetését szándékosan alacsony szinten tartották.
    Ezekből következik, hogy nem vezethetik tovább az országot, minimum örökös közügyektől való távoltartást megérdemelnek.

    .
    Napjainkban kisgömböc/kisGömbös már a kisvállalkozók vagyonait fosztogatja, megélhetésüket törvényekkel lehetetleníti el.
    A gazdaság , a kultúra minden területére maffia katonákat ültet, akiktől sápot szed, ezzel életbentartva a növekvő, egyre terebélyesedő, egyre hatékonytalanubbul egyre hazugabb módon működő rendszerét.
    Hűbéres-aljasokat kistafíroz, hogy más irányvonal,pl. piacgazdaság ami felett nincs hatása/uralma ne tudjon érvényesülni.
    .
    Főmajom (és a bűntársak) nagyra nőttek, túl nagyra.
    Váltás , békés váltás elképzelhetetlen.
    Tehát majd nem csak bíróság előtt kell felelniűk a rombolásért, csalásért, hanem a vagyonukat is el kell osztani. Terroristánál sem hagyunk robbanószert, ha elfogtuk, igaz ? orbannak a pénz arra is kell, hogy mindenkit lefizessen, ultrákat randalírozásra megvegyen, félre informáljon, sakkban tartson. orbannál a pénz és a hatalom olyan , mint terroristánál a robbanószer.

    Élet és közveszélyes.

    Alulról szerveződőtt, értelmiségi rendszerváltásra van szükség.
    .

    * amiről remélem lesz szó a PM kezdeményezett Parlamenti vitákban. Jót tenne, ha íratokat fújna be a szél demokratikus újságokhoz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Hát, kedves K. József, ha te a fidesz összes intézkedése közül legpozitívabbnak éppen azt tartod, hogy a határon túliak mindennemű felelősségvállalás és kötelezettség nélkül döntsék el, hogy miként éljünk mi a határokon belül, mire használják fel befizetett adónkat, mennyi támogatást adjanak a határon túliaknak a fideszhez hűségükért cserében, akkor te annyira rövidlátó vagy, hogy csak nézel kifele a fejedből, s akkora kereszthuzat száguldozik a két füled között, ami lehetetlenné teszi egyetlen értelmes gondolat megtapadását is agytekervényeid felületén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Kedves csatt!
    Hát nem vagy valami kedves! :D
    Árnyaljuk egy kicsit a képet! Kérlek nézd meg, mit írtam a harmadik pontban! Az egy más, szerintem korrekt megoldás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Tegyük élhetővé !,
    Kérlek, folytasd a fideSS tetteinek felsorolását. Szeretnék összeállítani egy minél teljesebb listát. A mostani kormányzati cilkusban minden napra jut legalább egy, ha jól látom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. csatt
    2013. április 30. kedd
    09:37
    Jaj! És még valami: a demokrácia vívmánya értelmében szavazati jogom van!
    Ezt arra mondom, hogy szoktam írni, hogy szavazati jogot csak értelmes, intelligens, tanult, a helyzetet jól ismerő embernek adnék, lehet, hogy még valami vizsgához is kötném. Mégis csak egy ország irányításáról van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  19. Kedves K József, kizárólag arra a kommentedre reagáltam (illetlenül, hiszen nem nekem szólt a leveled), amit Barry1-nek írtál, amit tökéletesen kerek egész véleményedként értelmezek.
    Az állampolgárság megadásának azt a módját, ahogyan történt, nem lehet másként értelmezni, mint a határon belüliek sorsának alakulását a külhoniak kénye-kedvének kiszolgáltatásaként.
    Saját sorsának alakulásáról (munkavégzésének ellenértékeként kapott jövedelmének felhasználásáról, elosztásáról) általánosságban gyámság alá helyezéssel (esetleg büntetésvégrehajtási intézetbe irányítással) kényszerítenek lemondani embereket.
    Normális ember önként nem mond le arról, hogy a saját erőfeszítéseivel megtermelt javakból saját döntése alapján részesüljön.
    Állatok esetében van olyan, hogy dolgoztatjuk, de a munkájuk hasznának felhasználásába nem vonjuk be egyikőjüket se döntéshozóként. Orbán ezzel az állampolgárság-megadással tehát állatként (gyámságba helyezettekként, jogaink gyakorlásától megfosztottakként) kezel bennünket.
    Megismétlem véleményemet kissé finomabban: aki ezt az Orbán intézkedést a legpozitívabb intézkedésének tekinti, az egyetértőleg fogadja el az Orbán kormánynak az alattvalóival állatként (jogfosztottként) viselkedését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Nem a szavazatszerzés a bűn, hanem az az erkölcsi háttér, ami a módszereiben megnyilvánult – ennek egyetlen pozitívuma, hogy be is vallották, lásd Mr. Mikola !!!
    Egyébként a fityisz lexarja a külföldön élő magyarokat, ahogyan az az intézkedéseiből és a kinti magyar szervezetek nagyobbik részének reakcióiból is nyilvánvaló – a hazai reakciókat nem is említve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Persze, van szavazati jogod, csak éppen feldughatod a jelenlegi választói törvény alapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Kedves csatt!
    2013. április 30. kedd
    10:17
    Mégiscsak kénytelen vagyok megismételni azt amit néhány hozzászólással ezelőtt írtam:
    “3.) Úgy emlékszem, eredetileg nem lett volna cél a szavazati jog megadása. Egyetértek Veledl, magam azt csináltam volna, hogy maguk közül válasszanak parlamenti képviselőket Budapestre. Hány lakosra hány képviselő, az egy külön vitatéma”
    Végül is Mikola elképzelése jött be, jóllehet a decemberi népszavazás eztán jött. (Remélem jól emlékszem.) Volt is olyan érzésem, hogy akkor Mikola miatt vesztett a Fidesz.
    Amit én írok az nem befolyásolná a választásokat, csak a határon túliaknak is lenne képviseletük. Nyilván, mint másik országban élők esetében lehet vitatkozni azon, hogy (nem tudom jobban fogalmazni) mekkora szavuk legyen. Én nem tudok azzal a véleménnyel azonosulni, hogy elcsatolták őket majd’ száz éve és felejtsük el őket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  23. Tisztelt Szerkesztő!
    Keresem a tegnapi 04/29-i hozzászólásomat de nem találom!
    Legyen szíves megmondani,/megírni,hogy miért tünteti el a kommentet? nem írok trágár szavakat,csak megírom a véleményem,sőt kérdezek a cikk írójától a Bartus Úrtól. Nem az első eset ,hogy kitörlik az én véleményem! Ezért kérem a T.szerkesztőt,hogy hagyja bent és ha Önnek nem tetszik,nem a maga kedvéért írom.
    Zsóka mama.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Kedves K József, kettőnk nézeteltérésének nem az a tárgya, hogy milyen formában LETT VOLNA helyes az állampolgárság megadása, hanem véleményed szerint Orbán legpozitívabb döntése az volt, hogy megadta az állampolgárságot.
    Az a tény, hogy “megadta” magában foglalja a “hogyan”-t is.
    Ez az állampolgárság – birtoklás a külhoniak kezében azt jelenti, hogy nem azok döntik el a saját sorsukat, akik itt élnek, felelősséget vállalnak, dolgoznak, adót fizetnek,
    hanem
    azok döntenek felelősség, adóbefizetés, munkálkodás, kötelezettség nélkül, akik döntésükért semmilyen rizikót nem vállalnak.
    Te ezt a “határon belüliek sorsát a külhoniak kezébe adó” állampolgárságot tekinted Orbán legpozitívabb döntésének Barry1-hez intézett szavaid szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Kedves csatt! Legutolsó hozzászólásod elolvasva belátom, hogy igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Kedves zsóka mama
    zsóka
    2013. április 30. kedd
    10:34
    2013. április 29. hétfő
    16:12
    A hozzászólások nagy száma miatt 50 hozzászólás kerül egy lapra, így az tegnapi hozzászólása az előző lapon található meg a “Korábbi hozzászólások” között. A szerkesztők mindenkivel méltányosak, néha még érdemtelenekkel is.
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. csatt
    2013. április 29. hétfő
    17:56

    Köszönöm, az is számít, ez nem babona, tényleg így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Kedves K József, ritkaság, amilyen gesztust tettél most, fogadd őszinte nagyrabecsülésemet!
    Az pedig, hogy a külhoniaknak állampolgárságot kellett adni, nem is lehet vita tárgya. Csak nem így.
    Üdvözlettel: Gabriella

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Kedves csatt! Örülök, hogy megtaláltuk a közös nevezőt. :)
    Kedves gesztusnak érzem Tőled, hogy keresztneveden üdvözöltél. Köszönöm szépen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. K József.

    Szarva között a tőgyét. Hát ezt kb . igy találtad el. Ennél te jobb vagy.
    1 . Az első fidesz kormány idején még ők is azt mondták ” nem aktuális”
    2. ezzel az állampolgársági izével örökre lőttek bármilyen autonómiának.
    3.A két legnagyobb érintett terület ,már EU tag, kellett ez a cirkusz pl: a felvidéki magyaroknak.? Felkészül : Erdély……( olvastad Markó Bélát???)..
    4. A szavazati jog az nonszensz. ( Nem ,hogy nem igérték ,hanem pont az ellenkezőjét mondták.) Mi lenne ,ha most én szavazni szeretnék valamelyik polgármester jelöltre ,abban a kerületben ,ahol születtem ,de már 30 éve nem lakok ott. ?? megmondom :elhajtanának a francba. ( jogosan)
    5. Mesterházy óriásit hibázott a kolozsvári zarándoklattal. Meg nem is volt joga hozzá. Ki hatalmazta fel.?
    Kedves K. József ,ha ez volt orbán legjobb (sőt,egyetlen jó húzása,szerintem nemcsak ,hogy rossz , hanem végtelenül káros is ,elsősorban az ottaniakra)
    az mutatja,hogy semmi pozitivum nincs a tevékenységében.
    Apropó, arra még nem válaszoltál ,hogy ő mitől jobboldali ??? Tudod ,olyan Merkel féle.
    ( a szélsőjobboldali dolgok nem számitanak) Nagyon kiváncsi lennék ,ha egy bevallottan jobbos ( az mi is konkrétan itt és most ???, nem hülyéskedek ,komolyan kérdezem)
    5. Meglátod,lesz még konfliktus az itteniek és ottaniak között.
    Biztos vagyok benne ,hogy te rendes embervagy tele jószándékkal, csak kicsi jobban a dolgok mögé kellene látnod és jobban érteni az összefüggéseket. Azt mondod ,hogy te jobbos vagy Oké, de az MOST mit jelent???Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Barry1
    2013. április 30. kedd
    13:49
    Köszönöm az emlékeztetőt és elnézést kérek, hogy elmulasztottam válaszolni. A jobboldaliságot a Fidesznél a kettős állampolgárság megadásában látom. Ennyi, nem több. Megegyeztünk csatt-tal, hogy az állampolgárság megadása oké, a szavazati jog már nem. Ezt szerintem a kinti magyarok is belátják, csak beszélgetni kell velük! Kíváncsi leszek, mi lesz a választásokkor.
    Magam azért tartom jobboldalinak mert szeretem a magyarokat bárhol is éljenek a világon és hatványozottan azokat kiket a Trianon szakított el. Írtam ár és ismétlem, én nem tudom úgy felfogni, hogy már 100 éve különváltunk, felejtsük el őket… Nagyon nagyra becsült emberem Böjte Csaba, aki árva gyerekek felnevelésével foglakozik nemzetiségre tekintet nélkül, de lévén, hogy ő magyar, magyarul tanítja őket.

    Ajjaj! Mélyen egyetértek azzal, hogy jobban a dolgok mögé kellene látnom és felismerni az összefüggéseket. Nehéz bevallani, de ehhez butának érzem magam. sokat nézem az ATV-t mert azt mondom, hogy a HírTV-t nézni nem kunszt, de akárhogy töröm magam, nem tudok azonosulni az ATV szellemiségével. Csak a 93000 nkm-ben tudnak gondolkodni…

    Méghogy én buta… De ki merem jelenteni, hogy a 8 millió szavazóból mondjuk 2 millió biztos, hogy még nálam is butább… De szerintem még ők is hasonló arányokban adhatják le a szavazatukat a különböző pártokra aszerint, hogy kit hogyan tudnak elbutítani a különböző médiák. Sokat gondolkodom, hogy mit tegyek. Hagyjam az egészet a fenébe, ne is foglakozzam a politikával vagy próbáljak amennyire lehet, tájékozódni. Ez utóbbival próbálkozom mert érdekel a dolog. Itt pedig nem kívánok kőbe vésett bölcsességeket írni, inkább csak beszélgetni. Ha laikusként, akkor laikusként. Ahogyan én látom.
    Estig szünetelek, szép délutánt kívánok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. K . József

    Az ,hogy a magyarságtudat ,a nemzeti érzés az jobboldali lenne ,már ne is haragudj ,de ez ,hogy is mondjam…., csacsiság ,maradjunk annyiban .
    Szerinted milyen magyar volt ,mondjuk Ady, mennyire szerette a magyarságot ,mennyire aggódott érte ,vagy József Attila ? Ők bizony kicsit sem voltak jobboldaliak. Illyés Gyula??
    Mondj egyetlen magyarabb verset a “Nem tudhatom” -nál. Hát ,Radnóti se volt jobboldali.Mondjál magyarabb irót a polgári Márainál!!! ( tudtad ,hogy Radványi
    Géza a testvére volt?? ) Petőfiben egy csepp magyar vér sem volt. Anyja szlovák, apja szerb. Deák, Kossuth Szécheny se volt jobbos.
    Akkor mi is ez a nemzetieskedő , magyarkodó, jobboldali maszlag.?
    Ady már 1912 -ben(!!!!!), megirta ,hogy Erdély elveszett ,méghozzá a jobboldal ,buta ,primitiv ,magyarkodó ( valójában magyarellenes, mint most is) szűklátókörüsége miatt Hol volt még akkor Károlyi??. A jobboldali Horthy ,ha nem egy korlátolt ,kis képességű szerencsétlen, akkor minimum észak -Erdélyt megmenthette volna ( lásd a román királyt!!!). Helyette még elvesztette Dunacsúnyt, Járfalut és Oroszvárt is.

    Ugyhogy ha neked olyan fontos a nemzeti érzés és valóban fáj Trianon , akkor mégeszer ki ne ejtsd a szádon , hogy jobbos vagy. A magyar jobboldal ( Ami nem azonos a polgári val vagy konzervativval ) soha semmit nem adott ennek a nemzetnek ,csak kizárólag bajt hozott rá .Tisza ,Gömbös, Imrédy, Bárdossy és folytathatnám a sort.
    Egyszerüen nem értem ,hogy te és a hozzád hasonló jószándékú emberek ,hogy a fenébe tudják megenni ezt az irtózatos jobboldali hazugságot.
    Ők a magyarok és a nemzetiek!!! Na persze. Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Kedves Zsóka mama, senki nem törölte a hozzászólását, sem most, se máskor. A mostani az előző oldalon olvasható.

    “zsóka
    2013. április 29. hétfő
    16:12
    (Szerkeszt)

    Bartus Úr! Ön tényleg polgárháborút akar? akkor arra kérem,hogy írja meg ugyan ezt a cikkét a Bajnai és Mesterházy úrnak,mert ők biztos nem olvassák az”AMERIKAI NÉPSZAVÁT” —de szerintem minden képen kifog törni a polgárháború.–ha az ellenzék nyer akkor azért,ha a fidesz akkor azért. Én minden cikkét felrakom a Facebookk oldalra mert nagyon igazak az írásai. Jöjjön haza és álljon a nép élére!!!
    S végűl: hol lehet jelentkezni a PRP-be? Üdvözlettel !! Zsóka mama.”

    Egyebkent nem akarok polgárháborút, Isten őrizzen. Az álljon a nép élére, akinek ez a dolga, nekem nem ez a dolgom. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Berzsenyi Dániel: Magyarokhoz

    .
    Forr a világ bús tengere, ó magyar!
    Ádáz Erynnis lelke uralkodik,
    S a föld lakóit vérbe mártott
    Tőre dühös viadalra készti.
    .
    Egy nap lerontá Prusszia trónusát,
    A balti partot s Ádria öbleit
    Vér festi, s a Cordillerákat
    S Haemusokat zivatar borítja.
    .
    Fegyvert kiáltnak Baktra vidékei,
    A Dardanellák bércei dörgenek
    A népek érckorláti dőlnek,
    S zabolák s kötelek szakadnak.
    .
    Te Titusoddal hajdani őseid
    Várába gyűltél, hogy lebegő hajónk
    A bölcs tanács és kormány figyelmén
    Állni-tudó legyen a habok közt.
    .
    Ébreszd fel alvó nemzeti lelkedet!
    Ordítson orkán, jöjjön ezer veszély:
    Nem félek. A kürt harsogását,
    A nyihogó paripák szökését
    .
    Bátran vigyázom. Nem sokaság, hanem
    Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat.
    Ez tette Rómát föld urává,
    Ez Marathont s Budavárt híressé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Barry1
    2013. április 30. kedd
    16:13
    Látom, nem akartál gorombát írni: “…hogy is mondjam…., csacsiság…”
    Köszönöm! :)
    Jó a hozzászólás, nagyon elgondolkoztatott. És gondolkoztat a továbbiakban is.
    Itt jelzem, hogy a másik topikban (a Mussolinis) nekem címzett hozzászólásoddal is egyetértek. Nem tehetek róla. :D
    Egyelőre ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. K.József
    Tisztára össze csikargatom magam a kommentjeidtől!Ember! Mi már vitáztunk ugye máshol is? A tétova véleményedből erre következtetek.
    Örülök, hogy Barry1 ilyen higgadtan tudott válaszolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. K József
    2013. április 30. kedd 15:27
    “Csak a 93000 nkm-ben tudnak gondolkodni…”
    Sem Trianont, sem a Donkanyart nem csinálta az akkori mérsékelt jobb- és a
    baloldal. Ők inkább MÚSZ-osként élték meg mindezeket és közben megtörtént a
    holokauszt is. Remélem azt már tudod, hogy Napóleon sem a bolsevista rém miatt csángált Oroszországban. A 93000 nkm-en kívül élők jelentős része sem hazaszeretetből vándorolt ki és nem is a Trianon miatt. Hol volt még az első világháború, amikor kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk és ezt az
    időszakot tartják BOLDOG BÉKEIDŐNEK és a kitántorgás állandóan folytatódik. Nem itt kaptak Nóbel díjat nagyjaink. Gondold csak el miért nem itthon váltak
    TEHETŐS EMBERRÉ.
    E népvándorlás folyamatos. Mi van jelenleg a kb félmillió kivándorlóval?
    Majd visszajönnek?
    Ugyan már! Mennyi jött vissza a másfél millió kitántorgottból, vagy az ‘56-ban
    “disszidált” 200-300ezerből. Talán látogatóba, vagy turistaként. Hazajött ugyan
    néhány ezrelék. Vidéken csodaként hivatkoznak rájuk. Elbeszéléseik miatt,
    viszont vándorbotot vesznek csodálóik.
    .
    Ha valóban kíváncsi vagy, javaslom olvasgass egy kicsit. Nem fog ártani.
    Abba még nem halt bele senki.
    CSUPÁN ANNYIT KÉREK, HOGY A SAJÁT SZEMEDDEL LÁSS.
    NE VEDD FEL A NEMZETISZÍNŰ SZEMÜVEGET.
    Üdv
    Túlavasúti

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Bumburi

    Ne bántsd K. Józsefet. Ő legalább próbál gondolkodni, bár egyre több ilyen lenne. Én örülök neki. Olvasd el a másik topicon ( Alvilág) a bárki nevű senkiházit.Na ő reménytelen gazember. Vele egy szót sem váltanék. Ott egye meg a radai rossebb ,ahol van.K. J.-t meg arra biztatom gondolkodjon tovább és jelentkezzen.
    Tudod…… aki egy embert megment,,,,,,,, Üdv Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Barry1
    Dehogy bántom, és ezt Ő is tudja!
    Vitáztunk már mi, ( csak nem itt ) és akkor én is olyan türelmesen érveltem, mint Te.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Tisztelt Bartus László!
    A Fidesz és ellenzéke viszonyáról, az összes eddigi manipulációkról, a várható választási csalásokról és eredményekről ugyanúgy gondolkodom mint azt Ön részletesen leírta cikkében. A választási bojkottra való felkészülés csak taktikai felvetésként jöhet szóba, komolyan nem szabad választási bojkottra biztatni a szavazókat. A bojkott mindig passzív dolog, azzal nem lehet aktivitásra felhívni a tömegeket.
    ( 1989-90-ben a rendszerváltoztatást úgy emlékszem vér nélküli forradalomnak neveztük-kivéve Antal Józsefet, aki később azt mondta, hogy “…tetszettek volna forradalmat csinálni…”- , a 2010-es választásokat Orbán Viktor fülkeforradalomnak keresztelte, pedig az igazándiból vértelen ellenforradalom volt. Szerintem most jön el az ideje újból a forradalmi cselekedeteknek. Remélem a hamarosan elkövetkező forradalmi változások ismét vértelenül bonyolíthatók le. )
    Növekszik az elégedetlenség, a maffia-agytröszt sok-sok rezsicsökkentésféle mézesmadzaggal akarja kábítani a lakosságot. A nyugdíjasok már sejtik, hogy 2014. januárjában a nyugdíjemelést elfelejthetik az addig sorozatosan csepegtetett és blődli rezsicsökkentés miatt.
    Itt Magyarországon szavazni akar a lakosság, és alig várja, hogy megtehesse. Ha a Fidesz számára kétségessé válna a választási trükk véghezvitele, tehát a hatalmának további legitimálása ország-világ előtt, akkor akár a választások elhalasztására is képes lesz. Nem kell erre biztatni őket különösebben.

    Az itthon élő lakosság még most sem fog össze, mert még mindig nem érte el a szakadék alját. A Fideszt egyébként az ellenzék és a civil mozgalmak kívülről nem fogják legyőzni, csakis a belső rothadással együtt fogják szétszaggatni legalább három részre.

    Gyurcsány Ferenc nem kiskaliberű politikus, méltatlan az okmányiroda vezetői alkalmatlanságát említeni. Ez az ország még éretlen arra, hogy Ő vezesse, Neki igazából az európai vezetők között lenne a helye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. Kiegészítés: A választási bojkottra buzdító pártokat, szervezeteket az utókor gyávának minősítené, akik elszalasztották a változtatás minimális lehetőségét is. Ami az illegitimitást illeti, az okfejtése ugyan helyes, de a minősítéssel nem lehet politikai harcot nyerni. Egyébként vétkesek közt cinkos aki néma….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. “Az információszabadság kiherélése után nem hajlandók a kormánnyal tárgyalni” (Galamus)
    .
    “az atlatszo.hu, a Budapest Intézet, a K-monitor, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International (TI) kilép a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) által szervezett munkacsoportokból – közölte a TI Magyarország kedden”
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=207178:az-informacioszabadsag-kiherelese-utan-nem-hajlandok-a-kormannyal-targyalni&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115
    .
    Ez a bojkott. Kár, hogy eddig is vaknak és süketnek tetették magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. A magyar politikai helyzet értékelése Bartus László részéről tökéletes. Egyre biztosabb vagyok magam is abban, hogy nem szavazok 2014-ben, még csak el sem megyek szavazni, mert azzal is statisztikai adat leszek a maffia hatalom legitimációjának igazolására. Örülök annak, hogy alakul egy külföldi emigráns ellenzéki szervezet, amely hatékonyan akar küzdeni az elviselhetetlen ellen. A magam részéről azonban nélkülönözhetetlennek tartok olyan politikai pártot, amely nevében, küldetéstudatában hordozza a MUNKÁS szót és fogalmat. A munkásság, az alkalmazottak, a mezőgazdaságból élő kisbirtokosok és alkalmazottak, a bérből-fizetésből élők politikai szerepvállalása nélkül nem lesz tartósan eredményes és fejlődést megalapozó változás. Nem létezik olyan demokratikus parlament, amelyből ők kimaradhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. Az hogy a bojkott semmi eredménnyel nem járna, sőt, a fidesz malmára hajtaná a vizet, kiderül az alábbi hiradásból:

    “Minden eddiginél több, akár negyvenszer annyi pénzt kaphatnak majd az egyéni jelöltek és a pártok az államtól a választási kampány finanszírozására. Ha a Fidesz valóban azt akarja, hogy sokan induljanak, ezzel könnyedén elérheti: 13 és fél ezer támogató aláírás – ennyi kell az országos lista állításához – hatszázmilliót hozhat egy ismeretlen kis párt számára is.”

    Kettő-három kispártot lefizet a fidesz és lesz álellenzék, oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. tisztelt K.Jozsi

    lehet, hogy tul sok belöled ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Borús, de korrekt elemzés. Nem oly radikális, mint Lacié, de nehéz vitatkozni a főbb pontokkal.
    http://hvg.hu/velemeny/20130422_ki_lesz_orban_rendszer_miniszterelnoke

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Fidesz jobboldaliságág kérdése. Ezt TGM árnyaltabban és reálisan látja, sokat olvasom (és értelmezem) írásait. A FIDESZ alapvetően egy szélsőségesen populista, antidemokratikus, fasiszta párt. Egy hatalmi gépezet, melynek egyetlen igazi célja a hatalom megragadása és mindenáron való megtartása, s az állami erőforrások lenyúlása. Ha az elfogy, akkor törvényekkel a magántulajdon és jogbiztonság tagadásával a mások tulajdonának átvétele, elrablása. Ez egy állami polip, egy maffiaszervezet.
    A FIDESZ feltétlenül jobboldali avítt szimbólumrendszerében, fasiszta tendenciáiban (munkaalapú gazdaság), egy rendszerhű nagyburzsoázia (oligarchia) és egy kisebb, szélesebb lojális középburzsoázia megteremtésének kíséretében (trafikmutyi). Jobboldali harcos (és tartalmatlan, szlogenszerű) antikommunizmusában, antiegalitárius társadalom – és szociálpolitikájában, rasszizmusában, szegényellenességében. Jobboldali jegyek is a történelem teljes kisajátítása, a fideszes narratíva megteremtése, a szekularizmus tagadása, a színlelt nagy vallásosság, a klérus helyzetbe hozása, a “nmezeti”, “mélymagyar” , a zagyva turul- és sámánkultusz.
    Ugyanakkor baloldali jelek (is) a szélsőséges populizmus és demagógia, a mértéktelen centralizáció, a szubszidiaritás teljes kinyírása (önkormányzatok, kórházak, iskolák, média stb.), a nemzeti szocialista retorika és propaganda (akár goebbelsi, vagy rákosista elemek), A vezérkultusz mindkét oldal túlzásaira jellemző. Tehát nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy “jobboldali”, vagy “baloldali” párt a Fityesz. Egy rákos fekély, egy fertőző góc, egy alattomos, ocsmány rendszer alapja. Egy dolog biztosan nem: európai értelemben vett konzervatív párt. Ahhoz semmi köze – nem is értem, Európában mit keres ezen az oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. K. Józsefnek – talán még visszajön. A nyolcvanas években nagyon jó volt magyarnak lenni. ‘86-ban, ‘88-ban Moszkvában(!) olyan béketábor féle nemzetközi tanácskozásokon a magyar küldöttséget körüldongták a többiek: az NDK-sok félve, a románok bizalmatlanul. Szlovákok és románok tanultak magyarul – nem a felvidéki vagy erdélyi magyarok -, mert úgy gondolták, ha náluk minden kötél szakad, nálunk még esélye van az értelmes életnek. Nem ez a hazaszeretet? Hogy olyan hely a hazád, ahol jó, és értelmes élni – ez nem függ még a jóléttől sem. Ha a magyarságodat – vagy bármely nemzethez tartozásodat – csak egy másik nemzetbéli ellenében tudod megélni, azt kártékony sovinizmusnak hívják. Az EU határok nélkülisége lehetővé tette volna, hogy példával, szeretettel, vállalkozásokkal “visszafoglaljuk” a magyar területeket. Ehelyett a nemzetem jelképeit meggyalázó, a jelenlegi hatalomnak hasznos horda acsargása tesz hovatovább lehetetlenné minden normális beszédet, ami a határon túliaknak árt a legtöbbet.
    Van az az ember, aki “szereti” a hazáját, a virágot, az állatot – mert így hallotta valahol. De a virágot nem locsolja, az állatot nem eteti, a hazáját szétszaggatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. bumburi
    2013. április 30. kedd
    22:07
    Szervusz Bumburi! Bizony, jól emlékszel. a Blogális világban vitatkoztunk, Stanga István cikkeihez írtunk hozzászólásokat, amik igencsak el tudtak fajulni. Volt ott egy figura, Alistair. sose felejtem el! :D
    Itt is szivesen olvasnám! :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Hallo, Kisvirag! Nem csak az s hiányzott, admin-t Bartus-nak hívják (nem Bartos)
    egyébként teljesen egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos