Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyötörték a pápa fogdmegjei a tömlöcben 2012. október 3. szerda 0:24 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyötörték a pápa fogdmegjei a tömlöcben
Vatikánváros – Ártatlanságát hangsúlyozta és a vatikáni fogdában elszenvedett bántalmazásért panaszt emelt kedden Paolo Gabriele, XVI. Benedek lopással vádolt volt komornyikja a vatikáni bíróságon zajló per második tárgyalásán, melyen tanúként meghallgatták Georg Gaensweint, a pápa személyi tikárát is.
.
„Ártatlan vagyok, ami a lopás minősített esetével való vádat illeti. Bűnös vagyok abban, hogy elárultam a Szentatya belém vetett bizalmát, akit úgy szeretek, mint atyját a gyermek” – hangoztatta Paolo Gabriele a vatikáni bíróságon tartott meghallgatásán.
.
A XVI. Benedek volt komornyikja ellen szeptember 29-én kezdődött, zárt ajtók mögött zajló per második tárgyalásán elhangzottakról a Vatikán engedélyével jelen levő külföldi és olasz hírügynökségek számoltak be.
.
Gabriele azt hangoztatta, hogy nem voltak bűntársai, egyedül lopta ki a pápai lakosztályból a bizalmas dokumentumokat. Úgy fogalmazott, egyedül és „ösztöneit követve” cselekedett a „Vatikánt uraló elviselhetetlen helyzet miatti elkeseredéstől hajtva”. Hozzátette, meg volt róla győződve, hogy XVI. Benedeket „manipulálják” és segíteni akart.
.
Elmondta, hogy 2010 óta gyűjtötte a bizalmas leveleket, jelentéseket, amelyekről fénymásolatot is készített. Az első irat, amelyet ellopott, Carlo Maria Vigano érseknek, Vatikánváros volt kormányzó-helyettesének az egyházfőhöz intézett levele volt a pápai államon belüli korrupció gyanújáról.
.
Amikor a komornyik úgy érezte, hogy „túllépte a határt és meg kellett gyónnia bűneit”, a fénymásolatokat átadta gyóntatójának, Giovanni atyának, akinek személyazonosságát a bíróság nem hozta nyilvánosságra. Gabriele kijelentette, nem ő volt az egyedüli, aki bizalmas vatikáni dokumentumokat adott át a sajtónak. Arra a kérdésre, hogy kikkel állt kapcsolatban, Gabriele azt válaszolta, hogy nagyon sok személlyel találkozott és beszélt a dokumentumokról. A komornyik hét személyt nevezett meg, közöttük bíborosokat is. Hangoztatta, hogy nem kapott pénzt a sajtónak átadott dokumentumokért. „A bizalmas iratokat megjelentetését nem én akartam, rám nézve mindennek pusztító hatása volt” – fogalmazott Gabriele.
.
A bíróság által tanúként meghallgatott Georg Gainswein, a pápa személyi titkára elmondta, májusban fogott gyanút, amikor elolvasta Gianluigi Nuzzi újságírónak a Vatileaks botrányról megjelent könyvét és észrevette, hogy az ő íróasztalából eltűnt iratokról van szó. Gaenswein jelen volt a Gabriele vatikáni otthonában tartott házkutatáson, „ahol 2006-os iratok is voltak és az összes dokumentum eredeti változatban és fénymásolatban is megvolt”.
.
A szintén tanúként kérdezett vatikáni csendőrség tagjai arról számoltak be, hogy a XVI. Benedek lakosztályából eltűnt aranyrögöt Gabriele lakásán egy cipősdobozban találták meg.
.
A vatikáni bíróság bejelentette, hogy vizsgálatot indít, mivel Gabriele állításai szerint a május 23-i letartóztatása után a vatikáni fogdában töltött hatvan nap alatt bántalmazták és lélektani nyomásgyakorlás áldozata volt. Elmondása szerint a vatikáni cella olyan szűk volt, hogy karját sem tudta kinyújtani, az első nap huszonnégy órán keresztül égették cellájában a villanyt és párnát sem kapott.
.
Federico Lombardi vatikáni szóvivő leszögezte, hogy a vatikáni fogda szűk méretei ellenére megfelel a nemzetközi előírásoknak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Gyötörték a pápa fogdmegjei a tömlöcben, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. A náci pápa hóhérlegényeinek rémtettei a Szeretet és Mebocsájtás vallásának földalatti katakombáiban..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  2. Történelem fog megitelni, Paolo Gabriele, es kedvesen fogjak emlegetni a neved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Vajon ennek a komornyiknak volt-e saját komornyikja, és az lopott-e iratokat a gazdájától?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Ez jó kérdés? Viszont ha nem teszi meg akkor soha nem tudjuk meg azokat amit kiszivárogtat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. “Elmondása szerint a vatikáni cella olyan szűk volt, hogy karját sem tudta kinyújtani, az első nap huszonnégy órán keresztül égették cellájában a villanyt és párnát sem kapott.”
    Az ÁVÒ Andrássy út 60-jára emléeztet. Csak ez egy sokkal régebbi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. “Benedek lakosztályából eltűnt aranyrögöt”

    Na ehhez csak annyit fuznek hozza’ hogy:
    “Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják; Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is. A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz. Ha pedig a te szemed gonosz, a te egész tested sötét lesz. Ha azért a benned lévő világosság sötétség: mekkora akkor a sötétség?! ” (Mát.6,19-23)

    Gusztustalan ez az egesz vatikani bagazs!Vikidal hangja cseng fulemben:”Szemforgato hamis papok”!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. De most komolyan!Legyszi,magyarazza mar el nekem valaki,mi a szarer kell egy papnak aranyrog?(tudom,tudom..a pa’panak..nekem mondjuk mind egyforma)Mit csinal azzal az aranyroggel?Simogatja,nezegeti,becezgeti?Vagy mi a fenenek kell az neki??Rohaddtul nem ertem!

    Huu de nagyon sotet ez az egesz sztori!Azert en arra a 60 napos bantalmazasra is kivancsi volnek….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. I N K V I Z I C I O, modern arca. Vatikán az utolsó fasiszta állama, Bénító Műszolíni áldásával jött létre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Izzi,

    feltételezem, hogy azt a bizonyos aranyrögöt nem maga a pápa bányászta ki valahol Dél Afrikában, ez valószínűleg ugyanolyan ajándék lehet, mint amilyeneket minden államfő, kormányfő kap egy-egy protokolláris látogatás során.

    sammy,

    valóban régebbi. Úgy látszik, eljött az ideje az inkvizíció korából megmaradt börtöncellák, később talán még az eszközök hasznosításának is.

    Ami a vádlottat illeti, a kompromittáló iratok ellopásában ártatlannak minősíti magát, és az aranyrög ? Nem tudjuk, mekkora, mennyit ér, milyen az aranytartalma, de úgy gondolom, nem egy apró kavicsról lehet szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Úgy látszik hogy a Vatikánban ami állam az államban ugye, még mindig középkori sötétség uralkodik. Lehet hogy még a nácik lopott vagyonát is rejtegetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. XVI. Benedek pápa, korábban, évtizedeken át Joseph Ratzinger bíboros a Katolikus Egyház H i t t a n i . K o n g r e g á c i ó ja elnökeként volt közismert, mely szervezet arra hivatott, hogy kezében tartsa a katolikus világ hitbéli, elméleti, eszmei és dogmatikai állapotát és irányítását.
    A helyzet az, hogy tuniillik ezt a “tisztán ideológiai” szervezetet ezer éven keresztül . S z e n t . I n k v i z i c i ó . néven ismerhette meg a világ.
    Már újabb korokban is emberi sorsok fölött döntött, meg arról, hogy kiket átkoz ki az Egyház és kiket támogat a mindennapi tevékenységében… stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Helyesbítés:
    .
    [utolsó mondat:] döntött helyett . d ö n t .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. *
    Rá se ránts Gábriéle! Az egyház története során nem egy áldozat lett először eretnekké, majd megégetése után pár-száz évvel szentté “avatva”.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. A Vatikán a bűn állama! Olvastam amerikai íróktól nem is egy regényt mostanában.Ha a fele igaz már az is elég.Többet gyilkolnak a Vatikánban mint a való életben.csak ügyesebben.A szentek neve alatt el lehet követni még akár gyilkosságot is:majd a Jó isten megbocsát és ennyi?Szép kis kupleráj mondhatom.A pénz hatalma óriási,de ha így folytatjuk jön az igazi megtorlás.Mindenki visszakapja a sok rosszat is amit elkövet embertársai ellen.Ezért nem hagyhatjuk orbánt,hogy elhúzza a csíkot büntetlenül.Nem tudnék utána aludni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Természetesen nem azokról az aljasságokról szól a nyomozás amit Ratzinger (XVI Benedek Pápa) bűntársai az emberek és a társadalmak ellen elkövettek! A lopások, csalások, a pedofilia nem zavarták a felszentelt Pápát, de hogy ez kitudódott, az már igen!
    A szerencsétlen Paolo Gabrielle megismerkedhetett a Szent Atya istennek is tetsző inkvizíciós kínzásaival is, hiszen az pontosan ugyan azt a célt szolgálja immár kétezer éve, megtörni és kikényszeríteni az egyházi bűnszervezet működésére nézve terhelő vallomások elhallgatását!

    És ezeknek van az Európai Unióban lehetősége és joga Keresztény Néppárt néven beleszólni Európa ügyeibe!?!? Ezek csak a saját érdekeiket védik, hogy nem létező áruikat tovább árulhassák, ingyen élhessenek!
    Az a Pápa aki képes volt fogadni, és kezet fogni Orbán Viktorral, minden tisztességét amúgy is elvesztette, és igazolta, hogy maga is maffia tag!
    A cirkusz amit Benedek Pápa rendőrsége az inkvizíciós kamrájában művel az őket a világ előtt leleplező Paolo Gabriellel, megdönthetetlen bizonyíték a „Szentszék” valódi tevékenységéről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Csak nézek magam elé meredten, megdöbbenve!

    Létezik ennél nagyobb sötétség!!!!!!!!!???????

    Vagy ez még fokozható?!

    Már értem, hogy Isten miért kiált fel úgy hogy ” Miattatok gyaláztatik az én nevem!”

    A katolikus egyháznál, nagyobb és tartósabb sötétség még nem lepte így el Földünket!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Petrovics zoltán

    A mai Pápa az inkvizíció utódjának a Hittani kongregációjának a vezetője volt.
    Ért a kihallgatásokhoz!.
    Sajnos sokan nem is tudják, hogy tulajdonképpen nem is szűnt meg az inkvizíció, csak nevet váltott!

    A Római Katolikus egyháznak semmi köze nincs a keresztény hithez!

    Jézus a mi megváltónk zsidó volt.

    Ma ők antiszemiták mint voltak mindig.

    A fasizmust támogatták!

    És ma is ezt teszik!

    A Pápa a 666 a Sátán helytartója!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Egyelőre csak a vádlott vagy védője állítja, hogy kínozták, vagy nem kapott tisztességes ellátást. A hivatalos vatikáni szervek ezt nem erősítették meg.
    Más kérdés, hogy kinek higyjünk. Én egy szemernyit sem hiszek a korrekt eljárásban, mert a Vatikán önkényesen irányított szervezet, alulról induló ellenőrzés nem létezik. Ugyanakkor a komornyiknak sem hiszek – sem így, sem úgy. Rajk is beismerte, amivel vádolták.
    Egyelőre azt nem értem, hogy kerülhetett egyáltalán nyilvánosság elé az ügy, ahelyett, hogy szép csendben, belül megoldották volna. Mi volt az eredeti cél?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. girbegurba!

    Annál alantasabb dolgot el sem tudok képzelni, hogy ki ne tudódjon, szépen csendben belül kell elintézni!?
    Mint a pedofíliát?

    Az a baj hogy a katolikus egyház így vált borzalmas sötét erővé!
    Nem mertek a világosságra jönni!

    Szeretik a sötétséget félnek a világosságtól(nyílvánosságtól) mert a cselekedeteik gonoszak!
    Nem is értem hogyan gondoltad!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Olyan szûk a cella, hogy a kalodàt alig bírtàk beletuszkolni !..:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. sajnos létezik!!!! Itt van!
    Két érdekes artikel a Pápával kapcsolatosan! Mennyire helytálo azt nem tudom !
    Ha ez igaz akkor nagyon nagy bajban van a Vatikán!!!!!
    http://www.vilaghelyzete.blogspot.com
    http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/2013/02/468444/geldwaesche-der-papst-soll-17-geheime-bankkonten-haben/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Beélesíti az inkvizíciót a KDNP 2012. december 8. szombat | AN

Fél a Vatikán, hogy kipakol a komornyik 2012. október 7. vasárnap | AN

Működésben a modern inkvizíció 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

Mégsem egyedül cselekedett a komornyik? 2012. július 23. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos