Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mégsem egyedül cselekedett a komornyik? 2012. július 23. hétfő 19:35 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mégsem egyedül cselekedett a komornyik?
Róma – A pápai állam sajtóközpontja hétfőn közleményben utasította el az olasz és német sajtóban megjelent híreket azzal kapcsolatban, hogy a Vatileaks-botrányban a pápa volt komornyikján kívül XVI. Benedek további három közeli munkatársa is érintett lenne. Az olasz és a külföldi sajtó azonban meg van győződve arról, hogy a pápai állam hazudik.
.
„Megalapozatlannak és súlyosan sértőnek” nevezte az olasz és a német sajtóban közölteket a Vatikán honlapján olvasható közlemény. A dokumentum azt is hangsúlyozta, hogy a vatikáni államtitkárság határozottan és teljes mértékben elutasítja az egyházfőhöz közel álló személyekkel szembeni „hamis vádakat”.
.
Federico Lombardi szentszéki szóvivő az újságíróknak elmondta, hogy a vatikáni közlemény a La Repubblica című olasz napilap hétfői számában megjelent „hamis” cikkre vonatkozott, amely „lemásolta” a Die Welt című német napilap korábbi tudósítását.
.
A La Repubblica idézett cikke azt állította, hogy a Vatileaks-botrányért, a bizalmas vatikáni dokumentumok kiszivárogtatásáért nem kizárólag XVI. Benedek volt kormornyikja, Paolo Gabriele a felelős.
.
Az újság értesülései szerint a Vatileaks-ügyben nyomozó három bíborosból álló vatikáni bizottság meghallgatta a pápa másik három közeli munkatársát is: a német Ingrid Stampát, aki a kilencvenes évek óta Joseph Ratzinger, majd XVI. Benedek házvezetőnője, a szintén német Josef Clemens püspököt, aki tizenkilenc éven át Ratzinger bíboros titkára volt, valamint az olasz Paolo Sardi bíborost, a pápa volt szövegíróját.
.
A La Repubblica szerint Stampa lenne az a „világi nő”, akit az olasz sajtónak nyilatkozó névtelen vatikáni források a Vatileaks egyik irányítójának neveztek.
.
A vatikáni szóvivő hangsúlyozta: az említett személyek meghallgatása egyáltalán nem jelenti azt, hogy gyanúsítottak lennének.
.
Paolo Gabrielét május 23-án tartóztatták le, és a vatikáni csendőrség fogdájában tartották fogva, szombaton pedig házi őrizetbe helyezték. A volt komornyik továbbra is az ügy egyetlen gyanúsítottja. Ügyvédei hangsúlyozták, hogy Gabriele egyedül cselekedett, és „semmilyen Vatikánon belüli vagy Vatikánon kívüli összeesküvés” nincs mögötte. Az olasz és külföldi sajtó azonban kezdettől fogva úgy véli, hogy Gabriele nem cselekedhetett egyedül.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Mégsem egyedül cselekedett a komornyik?, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Még ha lenne idöm se sajnálnám a Vatikánban ülö embereket, sulyos bünöket követtek, követnek el az emberiség ellen. Ha ök igaz Isten szolgálói lennének nem néznék el a világban ezt a szörnyü szegénységet. Vizet prédikálnak , közben Bort isznak! Ha nincsen Bünük akkor meg mire volt jó ez a céco???? Van ott mit takargatni!!!-erröl ennyit!!! Hiszek Istenben, és Jézus Krusztusban, de nem a vallásokban!!!!Számomra Isten és Jésus egy láthatatlan lelki erö a “szeretet,a szabadság egyenlöség” amire a világ épült!!
    ès ezt mindenki birtokolhatja Fajtol függetlenül, ugyan ez vonatkozik az állatvilágra meg a növényekre!!!! Sajnos az emberi gén rossz irányba ferdült!!!
    Na de ez az év mindent megvilágit!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  2. Az Atya és Jézus nem egy láthatatlan lelki erő, hanem konkrét személyek, akik alakkal, tudattal akarattal rendlekeznek, akik képesek beszélni, cselekedni, és beavatkozni a földi dolgokba. Jézusról pl azt is lehet tudni hogy a feltámadott testben (szellemi test) képes volt átmeni a zárt ajton és még evett is.
    Az Atya és Jézus valami személytelen erővé való lefokozása, abszolút nem bibliai, hanem Sátáni gondolat.

    1Jn 4:3 És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentõl: és az az antikrisztus lelke, a melyrõl hallottátok, hogy eljõ; és most e világban van már.

    Luk 24:39 Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, a mint látjátok, hogy nékem van!
    Luk 24:40 És ezeket mondván, megmutatá nékik kezeit és lábait.
    Luk 24:41 Mikor pedig még nem hívék az öröm miatt, és csodálkozának, monda nékik: Van-é itt valami enni valótok?
    Luk 24:42 Õk pedig adának néki egy darab sült halat, és valami lépesmézet,
    Luk 24:43 Melyeket elvõn, és elõttök evék.

    Act 10:41 Nem az egész népnek, hanem az Istentõl eleve választott bizonyságoknak, nékünk, kik együtt ettünk és együtt ittunk õ vele, minekutána feltámadott halottaiból.

    Ez pedig a Kereszténység , Jézus nem pedig valamiféle vallás lényege:

    Rom 10:9 Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta õt a halálból, megtartatol.

    bővebben . http://www.megteres.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  3. Nekem az is fejtörést okoz hogy mi a Vatikán valódi státusza.Azt addig értem hogy pápai-állam a római katolikus egyház székhelye de a pénzügyi része nekem homály.Azt is értem hogy rómán belül ez az enklávé önálló valutával rendelkezik.Na de ha valaki aki részese ennek a miniállamnak és pénzügyi malőröket követ el akkor most kinek tartozik elszámolással ?A pápának?Vagy van e köze valamilyen formában az olasz pénzügyi rendszernek is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Kitti
    2012. július 23. hétfő
    22:28
    ++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. CommonSense! Todod mit én ezt a hasonlatot még meg sem reckiroznám!!!
    Isten attol sokkal több mint hogy azt emberhez hasonlist!!! Isten= leforditva a nagy Ismeretlen!!! Hogy képes dolgokra az ember Isten álltal= igen erröl beszélt Jezus is!!,erröl az eröröl!!!, csak a mainapig nem értették meg az emberek !! Isten lelke a világot át öleli, de ez rajtad függ mint kapol vissza (positiv-negativ). Ha egy kicsit gondolkodnának az emberek akkor nem a rosszat vonzanák!!! Az ember saját magát jutalmazza és bünteti a gondolataival!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Az ember saját magát jutalmazza és bünteti a gondolataival és a cselekedeteivell!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Kedves
    Kitti,
    2012. július 23. hétfő
    22:28

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. A Pápa elvesztette minden erkölcsi alapját ahhoz hogy békét, igazságot és szeretet prédikáljon, mert fogadta, és kézcsókját elfogadta Orbán Viktor közönséges hazudozónak. Ez az emberiség szemetje a pápán kívül egyedül a bukott Olasz miniszterrel partner, ez a másik erkölcsi nulla az egyetlen aki leül vele tárgyalni! És természetesen a Keresztény Demokraták, akikről bár mi elképzelhető ha Orbánt elnökhelyettesnek választották!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbánnal tör Európa ellen a Vatikán 2012. november 19. hétfő | AN-álláspont

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

Az amerikanizálódástól retteg a Fidesz 2012. november 5. hétfő | AN

Ötszáz éves a Sixtus-kápolna mennyezete 2012. október 21. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos