Ronai and Ronai
AMERIKAI

Működésben a modern inkvizíció 2012. szeptember 30. vasárnap 23:06 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Működésben a modern inkvizíció
Vatikánváros – Zárt ajtók mögött kezdődött meg szombaton a Paolo Gabriele, XVI. Benedek pápa volt komornyikja ellen a vatikáni bíróságon zajló per, a vasárnapi olasz sajtó azonban kiszivárgott részleteket közölt a tárgyalásról.
.
A La Repubblica szerint Gabriele kifogástalan világosszürke öltönyben ült a vádlottak padján. A volt komornyik májusi letartóztatása óta „meghízott, arca sápadt volt és minden eszközzel feszültségét próbálta leplezni”.
.
Az Avvenire, az olasz katolikus püspöki kar napilapja szerint az első tárgyaláson Nicola Picardi vatikáni ügyész „harciasan és az egyházi bíróság szokásait jól ismerve” érvelt. Cristina Arru, Gabriele védőügyvédje „visszafogottabban, de nem kevésbé határozottan” képviselte védencét.
.
A védelem elérte, hogy a bíróság ne vegye figyelembe Gabriele legelső kihallgatásának jegyzőkönyvét, mivel ebben közvetlenül letartóztatása után a vatikáni fogdában ügyvéd nélkül nyilatkozott. A bíróság elvetette viszont a védelem azon kérését, hogy Gabriele és ügyvédje megismerhesse azt a jelentést, amelyet a Vatileaksről, vagyis a Vatikánból kilopott bizalmas dokumentumokról egy háromfős bíborosi testület készített XVI. Benedek számára.
.
A védelem nem szólíthatja tanúként a Die Welt német napilap újságíróját sem, aki egy cikkében Gabriele esetleges bűntársaként nevezte meg a pápai lakosztály többi munkatársát, közöttük Joseph Clemens volt pápai titkárt és a laikus Ingrid Stampát. Ezen kívül Gabriele ügyvédje ujjlenyomat-vizsgálatot kért a pápai lakosztályból ellopott és a Gabriele lakásán megtalált aranyrögön annak kiderítésére, hogy ez hány kézben fordult meg, de a bíróság erre is nemet mondott.
.
Az Il Messaggero napilap úgy tudja, hogy a házkutatást vezető Domenico Giani, a vatikáni csendőrség parancsnoka arról számolt be a bíróságon, hogy Gabriele lakásán 82 doboz iratot találtak, de nem mindegyik dokumentum származott az apostoli palotákból. Gabriele letartóztatása után a vatikáni csendőrség rejtett videokamerával figyeltette a komornyik lakásába belépőket.
.
A La Repubblica Velasio De Paolis bíborossal, a vatikáni Legfelsőbb Bíróság tagjával közölt interjút. De Paolis úgy fogalmazott, „a Gabriele elleni per tisztázni fogja a tényeket, mivel a Vatileaks-ügyben eddig a fantázia felülmúlta a valóságot”.  A bíboros kijelentette, hogy ha a komornyik teljes vallomást tesz, és őszintén megbánja tetteit, akkor valószínű, hogy pápai kegyelemben részesül.
.
„A komornyik magányossága az intrikák és hatalmi harcok közepette”, írta a La Stampa kommentárja, amely szerint a vatikáni tárgyalásnak az a célja, hogy Gabrielét tegyék a Vatileaks egyetlen felelősévé a kúria bármely más tagját övező gyanú eloszlatásával.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Működésben a modern inkvizíció, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Ennek a Vatikánnak joga van fogdát üzemeltetni ?
    Azannya….eztet nem tudtam…hová jutott ez a világ ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. A Vatikan onnalo allam az osszes jobbel egyutt. !!!
    /
    /
    Amugy egyertelmuan az latszik hogy a komornyikkal akarnak minden balhet elvitetni hogy az uzlet mehessen a szokott rendben tovab.
    /
    /
    Romanak ebben a szarkeveresben nagyon nagy , mondhatni evezredes gyakorlata van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Egy balekot lehet kerékbe törni? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Az egész világ tisztában van azzal, hogy ha a Vatikán és felszentelt gengszterei lopnak, csalnak, hazudnak, gyerekeken tesznek erőszakot, és egymásnak adnak feloldozást, hiszen „mindent a szent egyházért” tesznek! Sőt, talán a saját istenük már előre biztosította őket hogy csak nyugodtan működtessék az inkvizíciót, a börtönt, a megfigyelő és lehallgató eszközöket! Csak ki ne derüljön az igazság!
    Nem csoda, hogy a minden csalások főnöke, a valódi áruval nem rendelkező főkufár olyan emberekkel parolázik mint Orbán! Egymásnak valók! Madarat tolláról, embert barátjáról!
    A Keresztény Néppárt valódi erkölcsi értéke a nullához konvergál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Nem kell ezeken csodálkozni, ez az maffia szervezet mindíg is ilyen volt. Felháborító !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Tájékozatlan vagyok.
    Van vatikáni alattvalóság? (Állampolgárságott (citizenship) nem írhatok, csak azt, hogy valaki a pápa alattvalója (subject).)
    Ha van, és a komornyik vatikáni alattvaló, akkor magára vessen, hogy így bánnak vele. Miért nem választott magának más államot? Ha nem vatikáni alattvaló, akkor igazi állama majd lép a védelmében.
    Továbbá: A magyar püspökök, érsekek kihez lojálisak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Az elso vallomast a kinpadon tette?! Undorito szoknyas fergek, mocskos utolso szekta. Nem vallas ez, hanem egy sotet kozepkori allam, amit el kellene pusztitani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. girbegurba!
    V(aki)tan, alattvaloi, a leg alja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  9. Påpai kegyelem, vallåsi birosåg!?

    Megåll az eszem! Melyik bibliåbol szereztek erre felhatalmazåst!?

    Ekkora szellemi søtetsegwt!?

    Vagy en kezdek meghulyulni!?
    1+
    Mlg elnek emberek, akiknek ez igy van jol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fél a Vatikán, hogy kipakol a komornyik 2012. október 7. vasárnap | AN

Gyötörték a pápa fogdmegjei a tömlöcben 2012. október 3. szerda | AN

Mégsem egyedül cselekedett a komornyik? 2012. július 23. hétfő | AN

Házi őrizetben a pápa komornyikja 2012. július 22. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos