Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fél a Vatikán, hogy kipakol a komornyik 2012. October 7. Sunday 23:27 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fél a Vatikán, hogy kipakol a komornyik
Róma – A vatikáni bíróság ítéletét kommentálta a vasárnapi olasz sajtó: a pápai állam bírói testülete 18 hónapra ítélte a pápai komornyik Paolo Gabrielét, akit lapértesülések szerint nem űznek el a Vatikánból.
.
Szerdáig fellebbezhet a vatikáni bíróság ítélete ellen a lopás minősített esete miatt szombaton elítélt Paolo Gabriele, aki az olasz újságok szerint egy napot sem fog rács mögött tölteni.
.
A Corriere della Sera biztosra veszi a Federico Lombardi vatikáni szóvivő által „valószínűnek” nevezett pápai kegyelmet. A napilap szerint ezt az támasztja alá, hogy Gabrielét letartóztatása után sem bocsátották el, csak felfüggesztették állásából és továbbra is megkapja komornyiki fizetését.
.
Gabriele és családja megtarthatta vatikáni otthonát is. Semmi nem utal arra, hogy Gabrielét el akarnák távolítani a pápai államból. „Semmi nem lenne veszélyesebb és kellemetlenebb az egyház számára mint az, hogy az áruló elvágja a Vatikánnal való összes szálat és memoárt vagy interjúkötetet adjon ki” – írta a Corriere. Az újság szerint Gabriele új, „kevésbé bizalmas” vatikáni beosztásba kerülhet, ahol „ellenőrzés alatt lehet tartani”.
.
A Corrierének nyilatkozó Antonio Marini olasz államügyész szerint a büntetlen előéletű és a lopást elismerő Gabriele elleni másfél éves ítélet teljesen jogszerű. Marini szerint a vatikáni bíróság nem zárta le túl gyorsan az ügyet.
.
Az Avvenire, az olasz katolikus püspöki kar napilapja enyhének nevezte a Gabrielére kiszabott büntetést.
.
A Vatikán „minél gyorsabban és minél kevesebb kárral” akarta lezárni az egész egyházat megrázó Vatileaks-botrányt – kommentálta az ítéletet a La Repubblica című lap. Az újság szerint a „játszma még csak most kezdődik”, mivel a Vatikánnak el kell döntenie, mit akar kezdeni az egész nemzetközi sajtó által keresett Gabrielével, akinek még nagyon sok kérdésre választ kell adnia.
.
A La Repubblicának nyilatkozó John L. Allen, a National Catholic Reporter tudósítója szerint az ítélet annak bizonyítéka, hogy a Vatikán által meghirdetett „átláthatóság csak félig valósult meg”. Allen úgy fogalmazott, hogy az amerikai katolikus közvélemény számára Gabriele „inkább komikus mint tragikus figura”.
.
Hiába az ítélet, a vatikáni bíróság nem keresett választ arra, hogy a komornyik valóban egyedül tulajdonította-e el a bizalmas iratokat. Nem derült ki, mi szerepel abban a jelentésben, amelyet három tagú bíborosi testület készített XVI. Benedeknek a Vatileaks részleteiről. Titok övezi a bűnpártolással vádolt Claudio Sciarpellettinek, a szentszéki államtitkárság informatikusának szerepét is. Az ő ügyét a vatikáni bíróság külön perben tárgyalja majd – írta a La Stampa című torinói napilap.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Fél a Vatikán, hogy kipakol a komornyik, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék: , , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. A Második Vilháb végefelei történet a Lengyel Német határvidékén.
    A lengyel ellenálló puskavégre kap egy fritzet , de amikor meg húzná a ravaszt , hangot hall a mennyekből :
    -Ne lődd e fiam , ő lesz a pápám 2000 után !!!
    Mire a lengyel katona :
    -De akkor ő lő le engem Uram !
    Mire a Hang :
    -Ne aggódj fiam. Előtte húszvalahány évig TE leszel a pápa !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Kirámol a komornyik? Kitálal. Ezt így szokás mondani. A kirámol az egészen mást jelent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Oh-oh……..szabadlábra?!, csak nehogy baleset érje hirtelen!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Kitti!

    “Csak nehogy baleset érje hirtelen” valamelyik londoni híd pillérjéhez kötözve…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Újfent beigazolódott, hogy a biblia Isten beszéde. Aki felmagasztalja magát az megaláztatik. A római püspökség feje felmagasztalta magát, hogy ő Krisztus földi helytartója Pápuska címet felvéve. Állandóan kiderül, hogy inkább kupéeráj ez, semmint amire hivatkozni merészelt.
    Most a kupifőnök orbánisztáni hűbéresei, akik szintén főlmagasztalták magukat és még üldözik is az igazi keresztényeket, micsoda megaláztatásben fognak részesülni! Remélem meglátják, akiket üldöznek!
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. kormorán
    Miért pont londoni híd? Ezer egyszerűbb megoldás adódik. Esetleg a nagyfőnök magához szólítja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Nem gondolnam hogy a Papa mint nagyfonok rendelkezik a magahoz szolitashoz szukseges hatalommal. Isten pedig nem szolit magahoz senkit, csak azokat akik hozza tartoznak, de Ö Isten nem fönöke a katolikus egyhaznak, hanem valaki mas, aki azert jott hogy oljon es raboljon. A gyermekei (romai katolikus papsag) nagyon hatekonyan szolgalja ezt a gyilkos szellemet. De a fenevadon ullo asszony orai meg vannak szamlalva. Csak figyeljetek meg mekkorat fog zuhanni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Az a Vatikán tragédiája, és az egész katolikus közösség legnagyobb vesztesége, hogy a Pápa attól fél hogy az inasa kipakol, és hogy az emberek egyre jobban megismerik a hazug és álszent Katolikus egyház tevékenységét!
    A helyett, hogy a Pápa minden erejével harcolna a korrupt, erkölcstelen, perverz beosztottjainak a tevékenysége ellen, és ne folytassanak klerikálfasiszta politikát, új gyarmatosítást egyetlen nép ellen sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Két érdekes artikel a Pápával kapcsolatosan! Mennyire helytálo azt nem tudom !
    Ha ez igaz akkor nagyon nagy bajban van a Vatikán!!!!!
    http://www.vilaghelyzete.blogspot.com
    http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/2013/02/468444/geldwaesche-der-papst-soll-17-geheime-bankkonten-haben/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nem biztos, hogy jön a pápa Magyarországra 2013. September 25. Wednesday

Orbánnal tör Európa ellen a Vatikán 2012. November 19. Monday | AN-álláspont

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. November 15. Thursday | AN

Az amerikanizálódástól retteg a Fidesz 2012. November 5. Monday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos