Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ki repül a Malév helyett Moszkvába, Tel-Avivba? 2012. August 9. Thursday 15:27 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ki repül a Malév helyett Moszkvába, Tel-Avivba?
Budapest – Az összesen huszonnégy EU-n kívüli, kihasználatlan repülési jogból 22 célállomásra továbbra is jelentkezhetnek az érdeklődők; eddig az izraeli, az ukrajnai, az oroszországi és a törökországi jogokra érkezett kérelem, az első kettőnél pedig a pályázati határidő már le is járt, közölte Nemzeti Közlekedési Hatóság.
.
Az igényekről az első kérelembenyújtástól számított 90 napon belül kell döntést hozni, közölte a hatóság. A korábban beérkezett izraeli és ukrajnai kérelmek már a közigazgatási hatósági eljárás szakaszában vannak, amelyben a hatóság elbírálja azokat. Az ugyan nem publikus, hogy melyik légitársaság adott be kérelmet, de Daniel de Carvalho, a Wizz Air kommunikációs igazgatója a héten tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy szeretnének új járatokat indítani Budapestről például Moszkvába és Tel-Avivba a Malév repülési jogainak megszerzésével. A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József pedig már a Malév február 3-i leállása után jelezte, hogy elsősorban a moszkvai, kijevi, isztambuli, Tel-Aviv-i jogokat szeretnék megszerezni.
.
Az Európai Unión túli, kétoldalú repülési jogok megszerzése a Budapest Airportnak is jó hír lehetne, de a reptér üzemeltetője túlzottan lassúnak tartja az eljárást. Minapi közleményükben kifogásolták, hogy hat hónappal a Malév csődje után még mindig nem ítélték oda az államközi szerződések által szabályozott útvonalak egyikét sem a légitársaságoknak.
.
A Liszt Ferenc-repteret üzemeltető cég vezérigazgatója, Jost Lammers korábban a Malév repülési jogainak rendezetlenségét is azokhoz a körülményekhez sorolta, amelyek rontják a Budapest Airport régiós versenyhelyzetét. A repülési jogok kiosztásáig ugyanis néhány, az EU-n kívüli célállomásra nem indulhatnak járatok Budapestről.
.
A korábban a Malév Zrt. által birtokolt jogok a légitársaság üzemben tartási és működési engedélyének megszűnését követően váltak kihasználatlanná. A Malév engedélyeit az NKH Légügyi Hivatal 2012. április 17-i határozataival vonta vissza. A légiközlekedési hatóság ezt követően kezdhette meg a kiosztási eljárásokat.
.
Az NKH azt is közölte: a  légitársaságok maguk határozzák ugyan meg, hogy a repülési jog megszerzése után mikortól indítják el járataikat, de az időpont is része a pályázati anyagnak, és a kérelem értékelésekor ezt is figyelembe veszik. Hozzátették, hogy egy új célállomás beindításához több más engedélyt is meg kell szerezniük a társaságoknak, és több megállapodást is kell kötniük. Általában a leghamarabb az új jogosult kijelölését követő menetrendi időszakban kezdhetik meg a járatok közlekedtetését, hiszen a menetrendet is tervezni és engedélyeztetni kell.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Ki repül a Malév helyett Moszkvába, Tel-Avivba?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék: , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Az ovis banda újabb célpontja a Budapest Airport tönkretétele, majd felvásárlása!
    :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. gets
    2012. augusztus 9. csütörtök
    15:49

    Az nagyon sokba fog kerülni…,
    nekünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Hát kinek van még pénze repülőjegyre?Jó reggelt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  4. A tönkretétel már megtörtént. Ezek az utómunka részei..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Az ethiopiai legitarsasag ,ismetlem az ethiopiai legitarsasag megtalalta az utat Kanadaba…ugy latszik az ottani kormany torekszik arra,hogy az eszak amerikai piacra “betorjenek”…..egyaltalan letezzen egy allamot kepviselo legitarsasaguk.
    Magyarorszag jelenlegi vezetosegenek nem erdeke felsorakozni meg egy Etiopia szinvonalara sem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nem kártalanítják a Malév valamennyi utasát 2012. February 1. Wednesday | AN

A kínaiak már a reptéren vannak 2011. July 20. Wednesday

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos