Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rogán a BKV-val visszafizettetné a támogatást 2012. február 6. hétfő 12:35 | AN Forrás: TV2, Index

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rogán a BKV-val visszafizettetné a támogatást

Budapest – Lendületben az ötödik kerületi polgármester, aki egyben az Országgyűlés és Budapest gazdasági bizottságának fideszes elnöke is. Szerinte a BKV a Malévhoz hasonlóan szabálytalanul jutott állami támogatáshoz, így nem kizárt, hogy nemhogy plusz pénzt kapna, de még a korábbiakat is vissza kell fizetni.

Az ötlet, akárcsak a minap becsődölt nemzeti légitársaság esetében, persze csak elvi jelentőségű, miután a Budapesti Közlekedési Vállalat a Malévhoz hasonlóan még csak a közelében sem jár annak, hogy bárkinek bármit vissza tudjon fizetni; működőképességét Tarlós István főpolgármester már így is a fővárosi iskolák felújítási alapjának lerabolásából fedezi, miközben a Fidesz vezette kormány készakarva milliárdokat tart vissza, sokak szerint azért, hogy a BKV-val együtt Tarlóst is bedöntse, s helyére Rogánt ültesse.

Tarlós korábban többször hangsúlyozta, hogy Budapestnek nincsenek további tartalékai, „elmentek a falig”, „nincs hová hátrálni”. Rogán ezt hétfő reggel a TV2-ben vitatta, mondván, kevés az, ha a főváros „a nullától egy-két milliárdig terjedő kategóriában szán csak pénzt a saját cégének működtetésére, miközben ez a legfontosabb közszolgálati feladata”, és igaz, hogy Budapest mozgástere korlátozott, ám „ennek a korlátozott mozgástérnek a végéig el kellene jutni, és szerintem lehet még mit spórolni”. Rogán mindazonáltal sejttette a kormányzati prés időtartamát is, szerinte a kormány májusig fogja folyósítani a BKV után járó normatív támogatásokat, amelyek azonnali felszabadítását Tarlós hetek óta semmilyen nyomással nem bírja elérni.

Rogán az Európai Unióval is fenyegetőzött, ami a nemrég lecsengett gazdasági szabadságharc után kissé furcsán hangzott fideszes vezető politikus szájából. Az ötödik kerület eleje úgy vélte, a támogatások miatt a Malévhoz hasonlóan „valószínűleg ugyanúgy egy eljárás elébe nézünk, hogy ha ezt a gyakorlatot folytatjuk”. Mint ismeretes, az Európai Bizottság januárban szólította fel Budapestet a Malévnak a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok alatt nyújtottt, 70-100 milliárd forint közti törvénytelen támogatás visszafizetésére – minden valószínűség szerint azért épp most, mivel minden eszközzel sújtani akarta az Orbán-kormány csúcsra járó renitenciáját.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 14 szavazatból)
Rogán a BKV-val visszafizettetné a támogatást, 4.5 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Ezek szerint “tahó-s ” mehet a lekvárba a BKV meg átkerül a narancsvidékbe.
    Tiszta sor , nem lopnak csak újítanak , az ORSZÁGOT !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  2. Úgy vélem, megérett a helyzet egy sztrájkra.
    Nem BKV-sra, országosra….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  3. A vezérnek semmi sem drága, ha a hatalom megszerzéséről, megtartásáról, vagy egyszerűen, csak a felmutatásáról van szó. Nem érzékelik a különbséget a bankokkal történt szkanderezés és a főváros térdre kényszerítése között. Lakáj ország, lakáj főváros, lakáj nép. A győztes kétharmad választó nem tudja mit tegyen, törje el a szavazó kezét, vagy menjen ki az udvarra és rugdossa meg a kutyát? Tarlós azt hitte normális országban él, ahol kőkemény munkával rendbe kell tenni Demszky hagyatékát. Nem számolt azzal, hogy a fidesz szemében mindig eszköz lesz, egy outsider, akit elkell taposni, mert a külsősök potenciális veszélyt jelentenek, akár mennyit nyaltak. Megbízhatatlanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  4. Kár, hogy Rogánra nem akkor jött rá a spórolhatnék, amikor az V. kerületet 450.000 Ft/fős (persze lehet hogy ma már több) hitel adósságba lökte.
    Szép lenne, ha feljelentgetné M.o.-ot az EU-nál. Létezik olyan eszetlenség, hogy már a saját „főnöke” ellen is fordul az áhított főpolgármesteri cím elérése miatt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  5. Ez csak csúsztatás és terelés. A MALÉV részére adott állami támogatás VERSENYTORZÍTÓ volt, mivel az a piaci versenyben jelentett előnyt. Ezzel szemben a Bkv nem piaci versenyben dolgozik – és a világon mindenütt kap állami támogatást a tömegközlekedés. Rogán – szokás szerint – hülyének néz mindenkit, és előre tereli a figyelmet a felelősségükről, ha februárban tényleg bedől a BKV (IS)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  6. figyelő – NEM jött rá a spórolhatnék, mivel válsághelyzet ide vagy oda – a Ferenciek terének rekonstrukciójára kilobbizott másfél milliárdot (1500 milliót!)
    Csak nem fog 300 millióról lemondani (ha még mindig “csak” a 20 %-nál tartanak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  7. kekecnek igaza van. Rogán tudja a különbséget a két támogatás között, csak rájátszik, mert sokan nem tudják. Ezért gusztustlan, és gátlástalan. A BKV támogatás nem tartozik az eu-ra. Semmi köze hozzá, úgy mint Rogánnak a becsületességhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  8. Kezdenek az Urak nagyban játszani!

    Vajon ki lesz a Malév, meg majd a BKV felszámolója!

    A 16 % os adóval meg egyéb nem látott juttatásokkal, na meg az eddig lopottakkal lesz néhány fidesznyik, akiknek a magántulajdonukba sétál mjnd a még létező országvagyon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  9. kekec
    Sajnos igazad van. Nem kicsi az ár, amit a hülyének nézésért fizetünk, és abban a tényben is, hogy a világon mindenütt támogatja az állam a közlekedést. Bár hiányzik számomra (a szokásos) hivatkozás „máshol is így van”.
    Igazad van 300 millió sok mindent „felülír”.
    Ilyenkor (és egyre többször) eszembe jut kedvenc versem:
    Hazádnak rendületlenül
    Légy híve, ó magyar

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  10. figyelő – ez nem oly poétikus, viszont nagyon időszerű:
    Kaparj kurta, neked is jut!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Lehet spórolni. Budapest befizetéseit a költségvetésbe le lehet állítani. Abból bőven jutna a BKV, iskolák, óvodák, hajléktalanszállók,egészségügyi intézmények finanszírozására. Tarlós István majd elmagyarázza, hogy nem futja rá Tónikám. Új választást akarok! Nem lehet ezeket a bunkókat(Rogán , Papcsák, Wintermantel) valamilyen módon visszahívni?Akár bizalmatlansági indítvánnyal, aláírásgyűjtéssel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  12. Én pedig Rogán Tonyóval fizettetném vissza azt a summát ami az Ötker eladósítása alatt a zsebébe csusszant. Oszt jó napot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  13. Szerintem a kis vitézy és családja összedobhatná a pénzt megmenthetné a budapesti közlekedést, mert van miből:
    “1985-ben született. Édesapja Vitézy László filmrendező, tévés szakember, édesanyja dr. Hankiss Ágnes (szül.: Erdős Ágnes) fideszes európai parlamenti képviselő, pszichológus, író. Anyai nagyapja Erdős Péter jogász, popmenedzser, egyik apai nagybátyja, Vitézy Tamás üzletember, Magyarország 100 leggazdagabb embereinek egyike, másik apai nagybátyja, Vitézy András, Antall József volt miniszterelnök tanácsadója, a BÁV egykori vezetője, az LRI korábbi miniszteri biztosa, jelenleg a Paksi atomerőmű Zrt. Igazgatótanács tagja. Apai ágon féltestvére Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont vezetője, aki anyai ágon Orbán Viktor miniszterelnök unokatestvére. Az interneten terjedő pletykákkal ellentétben Vitézy Dávidot nem fűzi vérrokonság Orbán Viktorhoz.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  14. Rogán is megérett, egy mocskos nagy verésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  15. Miért van az,hogy az ilyen “derék” és”daliás” legényekből vállnak a sunyi,simlis diktátorok?Vajon milyen műveket tanulmányozhatnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  16. Megkapó, hogy Arrogán ennyire tisztán látja, hogy van még mit spórolni. Felmenteném a polgármesteri funkciójából, és kinevezném a BKV élére. Ha nem tudna eleget spórolni, a magán vagyonából pótoltatnám ki vele. Rá is illik a régi mondás: Lup is, marad is. Persze, miközben “a korlátozott mozgástér végéig jutna”, elszámoltatnám a belvárosi csalások, sikkasztások, lopások, rablások ügyében is. Undorító rablóbanda gusztustalan tagja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. Raszputyin: “Tarlós azt hitte normális országban él…”
    Vajon mire alapozta ezt a hiedelmét? (Ebben az esetben ő sem lehetne ott. ahol van.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  18. Ha nem tudnám milyen aljas, azt hinném, teljesen hülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. Van még egy ilyen féreg az országban mint Rogán elvtárs?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. kekec
    2012. február 6. hétfő
    14:38
    Ha így szaporodnak a kurták akik el…ják, akkor nem sok jut fejenként. (Bocs a parlagi modorért.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Azért az mégis csak érdekes ,hogy amíg emberek egyik napról élnek a másikra addig a mi Antink azt mondja ő simán tudja fizetni az 50 milliós hitelét.Ennyire nem nagy spiller ő inkább sunyi kétszínű,a saját anyagi jólétét mások érdeke elé helyező ,ja és ő aztán igazán tudja mit köszönhet a nagyvezérnek és azt a legjobb nemtudása szerint vissza is adja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  22. Stirner

    Van. Azért nem, kezdem el sorolni név szerint mert nincs elég időm rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. Miután az aRogán a Pasaréti téri templom Szilfa utcai helységeiben agitált, korteskedett és a szószékről politizálni kezdtek egyre inkább máshova kezdtem járni templomba. Fájó szívvel, mert azóta is hiányzik nekem a Menyus atya és a már halott Teodóz atya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. Vajon tudjak mi az hogy busz, villamos stb? Lehet meg nem talalkoztak vele!… az audik gyorsan suhannak

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Ettol fuggetlenu, a BKV-nal valoban erdekes dolgok folynak.
    Meg 4 evvel ezelott volt ralatasom, mivel kozeli hozzamtartozo volt villamosvezeto.
    Egyik oldalon penzkidobas, pazarlas, indokolatlan hatalmas penzkifizetesek, masik oldalon a nelkulozes. Inkabb atcsoportositas kellene, nem megvonas!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Stirner!

    Van! Egy egész Fidesz tábornyi, alsó hangon!

    A vezér, vagy anyacsótányt kéne eltaposni, talán a többi is megsemmisülne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. “Gyönyörű kép” dr. ötker most osztja meg a legújabb receptjét a megszorításra , akarom írni “országmegújításra”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Stirner 2012. február 6. hétfő 17:03
    Micosda kérdés ez? Hát persze, hogy van még egy csomó olyan féreg: Kósa, SzájjalÁrtó, Lázár, és az egész fidesz frakció a büdös halfejjel egyetemben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  29. Nincs is igazatok!
    “Szeléslátókörű” manusunk megmondta az igazságot, vázolta a jövőt!
    .
    “A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jelentést készít a Malévvel kapcsolatban, és az két héten belül a kormány elé kerül – közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Szerinte a piac élénk, így a reptéri forgalom a Malév leállása után akár bővülhet is.”
    http://www.168ora.hu/buxa/matolcsy-sok-szempontbol-rossz-hir-90641.html
    .
    Na ebből majd következik, ha növelni akarják a BKV forgalmát, le kell állítani!
    Az autósoknak a “dugódíj”, rendszámcsere, benzinár, meg a ….., úgyis határt szab!
    Bringára, Budapest!
    Miért, a villamoskocsikat lehet lóval is vontatni!
    A buszokat meg felváltva tologatják majd az utasok!
    Ilyenkor a 8 általánost végzett nagyasszony merre van??!!
    Ráadásul el is várnák, hogy komolyan vegyék őket az Unióba IS!
    Egy a baj!
    Nem tudok nevetni rajtuk!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Avagy: “Lépjünk a tetvek mezejére!” -mondta a Kedves Vezető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Az MSzP-s lopkodások a 10 től 100 milliós sávba estek.
    A mostaniak 1000 milliárdoknál nem adják alább…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Nem lehet hogy Tarlós legalább csőszűkítőt szerelt a pénzcsapra, hamár teljesen elzárni nem is tudta? Ez lehet akkora bűn amiért érdemes elmozdítani. Erre kiválóan alkalmas a BKV – Gyakorlati haszna megszünt (nem folyik a pénz szabadon), tehát nem érdemes közpénzt beletolni, és egy esetleges csőd viszi magával Tarlóst is. Budapest pedig jó zsíros falat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Bohém!

    Bringa adóról még nem hallottál!? Majd fogsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. gusztavnagy: az igazán hatásos adó a vérnyomáshoz kötődik: ez az egyetlen, aminek a hírére NÓ az adóalap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Ahol nincs ott ne keress mondta páter Szekeres! (no nem az, hanem a páter).
    Különben is adjuk el, vagy menjen csődbe a MALÉV-hoz hasonlóan.
    A BKV-t, ha tehetnék, eltörölnék, helyét behintenék sóval, hiszen csak
    akadályozza a személygépkocsik fogalmát. Micsoda megtakaritás lenne.
    Felszabadulna rengeteg pénz az állami támogatás megszűnésével.
    DE ITT KI ÉS MIBŐL, MENNYIT FIZETNE VISSZA? KINEK?
    Hiszen a BKV-tól megrendelt szolgáltatás teljes költségét sem kapta
    meg a vállalat. KI TARTOZIK, KINEK? KI AZ ADÓS?
    Valóban érik a helyzet a sztrájkra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Orbánék minden állami kifizetőhelye elszegényedik. Érthető, hiszen nagyon drágán dobálták a forradalmárok a köveket és gyújtogatták a kukákat.
    Az állam által behajtott pénzeinkkel mindaddig meg is tehetik amíg nem menekül el minden munkabíró ember az országból.
    Mo.-n ma csak az él meg aki privilegizáltak közé tartozik. Vajon milyen teljesítményt nyújtanak a magukat nélkülözhetetlennek tartó jól fizetett számon nem kérhető elvtársurak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Főpolgármester úr: Isten hozta a Fidesz valóságában! 2012. február 4. szombat | Rákócza Richárd

Politikai megfigyelés alatt a BKV dolgozói? 2012. február 4. szombat | AN

Nem kártalanítják a Malév valamennyi utasát 2012. február 1. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos