Ronai and Ronai
AMERIKAI

Oszkó már nem (sz)áll a Wizz Air rendelkezésére 2012. május 9. szerda 12:47 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Oszkó már nem (sz)áll a Wizz Air rendelkezésére

Budapest – Lemondott a Wizz Airben betöltött igazgatósági tagságáról Oszkó Péter. A Bajnai-kormány pénzügyminisztere elmondta: májustól már nem tagja a légitársaság igazgatóságának, lemondását a részvényesek elfogadták.

A volt pénzügyminiszter kommunikációs bakinak nevezte, hogy a Wizz Airben meglévő igazgatósági tagsága nem volt köztudomású. Emiatt szerinte számos “buta és érdemtelen vád”  érte, holott pénzügyminiszterként 100 százalékban a Malév érdekeit védte. “Sőt, 2010-ben én magam voltam, aki megmentettem a Malévot, s lehetővé tettem a továbbélését” – emelte ki Oszkó Péter.

Hangsúlyozta: “a buta vádak” miatt kialakult egy kommunikációs csapda. “A cégnek nem feltétlenül volt érdeke, hogy a közéleti harcaimat meg tudjam vívni, nekem viszont az volt az érdekem, hogy a közéleti vádaskodásban meg tudjam védeni magam, az érdekeim előtérbe helyezésével felajánlottam, hogy felállok az igazgatóságból, hogy a két kommunikáció ne keveredjen össze” – mondta Oszkó Péter.

Előzmények

Oszkó Péter Wizz Airben betöltött igazgatósági tagsága a Malév február 3-i leállását követően került napirendre. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosként többször is kifogásolta Oszkó Péter tisztségét a diszkont légitársaságban. Úgy vélte: Oszkó Péter a Malév-visszaállamosítás során olyan bennfentes információkhoz, például az utaslétszámra és a Malév piaci részesedésére vonatkozó adatokhoz juthatott, amelyek később lehetőséget adtak a Wizz Airnek arra – amelynek igazgatósági tagja lett tavaly áprilisban -, hogy “a Malév helyére benyomulva  megszerezze annak piaci szegmensét”.

Mindezek alapján Budai szerint egyértelműen felmerült az összeférhetetlenség kérdése Oszkó Péter esetében.

Budai Gyula kezdeményezésére jött létre az a tíztagú parlamenti vizsgálóbizottság is, amelynek feladata a Malév és a Budapest Airport (BA) privatizációjának, valamint a légitársaság visszaállamosítási körülményeinek áttekintése. A testület vizsgálatának – a megszavazott határozat szerint – választ kell adnia arra a kérdésre, hogy 2004 és 2006 között hogyan zajlottak az állami tulajdonú Malév-részvények értékesítését célzó eljárások, hogyan választották ki a 2006-os vagyonértékelést végző céget, a privatizáció során mennyire érvényesültek az állam érdekei, továbbá milyen vezetői döntések járultak hozzá ahhoz, hogy az orosz VEB banknak a kisebbségi részesedése ellenére “általános” vétójoga lett a légitársaságban.

Budai Gyula Oszkó Péter szerepét is vizsgálná, jelesül azt, hogy a volt pénzügyminiszternek van-e, és ha igen, mikortól és mekkora tulajdonrésze a Wizz Airben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
Oszkó már nem (sz)áll a Wizz Air rendelkezésére, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Volna néhány tippem, hogy Budai Gyula mit vizsgáljon.
    Ezen tippek mindegyike legalább egy nagyságrenddel nagyobb kárt okozott az államnak, és egyértelmű a törvénytelensége.
    Oszkó esetében minden bizonnyal a politikai ellehetetlenítés a cél, ami miatt rágalmazni is megéri Budainak és bandájának.

    Ha a következő kormány nem számoltatja el ezeket, akkor annak két következménye lesz:
    – Mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy a politikusok állami védelem mellett rabolhatják ki az országot.
    – Továbbra is ki fogják rabolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  2. Korrekt!
    Aki tudja, kerülje el a klerikális fasiszta bagázs aljas rágalomhadjáratát – ezek a disznók ezt nevezik politikának. :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. Ha egy bolha elköhögi magát Budai ugrik és megfenyíti. De ha egy elefánt ráxarik Budai úr fejére, ő azt sem veszi észre. A hangya pl. Oszkó Péter,az elefánt… ? Nos rátok bízom, kitaláljátok-e :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Polt nem nyomoz, Budai hallgat 2012. április 6. péntek

Bajnai, a tanú 2011. augusztus 31. szerda

Bajnai Gordont fejbe rúgták 2011. augusztus 17. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos