Ronai and Ronai
AMERIKAI

Omár mulla újra hadat üzen 2012. augusztus 18. szombat 23:23 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Omár mulla újra hadat üzen
Washington/Kabul – Omár mulla, az afganiszáni Talibán rejtőzködő természetű vezetője Ramadán végeztével harcias üzenetet intézett az Észak-Atlanti Szövetséghez, amelyben a csatatereken elért állítólagos sikereivel kérkedett, a Talibán részvételéről a béketárgyalásokon pedig azt állította, csak taktikázás volt, de annak is már vége.
.
John Allen tábornok, az Afganisztánban harcoló NATO-erők főparancsnoka elítélte a Ramadán böjthónapot lezáró Id al-Fitr muzulmán ünnepen elhangzottakat, amelyek szerint a halál, a gyűlölet és a reménytelenség üzenetét sugározzák az afgán nép felé.
.
A tábornok „az elmebetegek nyelvét beszélő zavart embernek” nevezte Omár mullát, felszólítva az általa irányított terrorszervezetet arra, hogy haladéktalanul hagyjon fel a polgári lakosság esztelen gyilkolásával. Allen rámutatott arra, hogy a héten elkövetett öngyilkos merényletekben teljesen értelmetlenül ölték meg civilek tucatjait.
.
„Omár vagy hazudik, vagy a hóhérai oda se figyelnek már rá, az viszont biztos, hogy az ártatlan afgán polgári lakosság fizeti meg az árat a romlott vezetése miatt”, jelentette ki a NATO-erők parancsnoka a mulla hétoldalas közleményére reagálva, amely egyebek közt kifejti, hogy az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások nem jelentik azt, hogy a tálibok bármilyen céljukról lemondtak volna.
.
A Talibán a szovjet megszállók kivonulása utáni polgárháborús időszakban emelkedett fel, és a kilencvenes évek közepére a történelemben is példátlan szigorú iszlamista terrorállamot hozott létre, amely az ország jelentős részeire ki tudta terjeszteni hatalmát. A még Irán által is szélsőségesnek tartott szervezet fogadta be a 2001. szeptember 11-i merénylet után Oszama bin Ladent; emiatt támadta meg Afganisztánt az Egyesült Államok és számolta fel a mulla és társai rémuralmát.
.
Omár személyes győzelmének tulajdonítja, hogy a NATO jelenleg mintegy 130 ezer katonáját 2014 végéig ki akarja vonni Afganisztánból. Kijelentette: a háború, amelyet ő dzsihádnak nevezett, a jelenlegi afgán kormány ellen 2014 után is folytatódik.
.
Nemrég remélni lehetett, hogy a tálibokat sikerül valamilyen formában együttműködésre bírni a békefolyamat keretében, jóllehet a terrorszervezet sohasem volt hajlandó arra, hogy közvetlenül szóba álljon Hamid Karzai általa amerikai bábnak tartott kormányával.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Omár mulla újra hadat üzen, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Bármennyire is kényelmetlen beismerni, de a félvak mullának teljesen igaza van. Nem tudták szétverni a Talibánt, “csak” kiűzték őket Afganisztánból, de a szomszédos Pakisztánban hamar újraszerveződtek, mára pedig szinte egyetlen tartomány sincs biztonságban tőlük (köztük az a bizonyos Baglán is, ahol éjszakánként békés álmukat alusszák a nagy magyar armada, bolond is lenne terrorista felverni álmukból őket), a hadseregtől a rendőrségen át mindenhová beépültek, ahol gyilkolnak, merényleteket hajtanak végre, és csak azért nem tudják megkaparintani a külföldi segélyeket, mert Hamid haveri rablóköre jóval hamarabb épült ki ennek megcsapolására.

    Ők nyertek, mert a NATO nem tudta legyőzni azokat a hegyeket, ahol bujkálnak, nem tudott sokkal jobb politikai alternatívát találni a jelenlegi, demokratikus értelemben véve illegitim (választási csalással) hatalom lévő miniszterelnöknél, a hadurakat pedig nem sikerült együttműködésre bírni a terroristák felkutatásáért, sőt biztos, hogy nagyon sokan egyenesen támogatják őket. Az igazi áldozat újfent a fegyvertelenül ellenállásra képtelen ártatlan lakosság, akik kénytelenek hintázni a megszálló erők és a tálibok között, teszik ezt annak ellenére, hogy “testvéreik” messze nagyobb fenyegetést jelentenek. Persze, nekem se lenne nagy az arcom a helyi Talibán-hű kiskirály szemébe mondani, hogy egy megátalkodott, korrupt tolvaj, hiszen hamar egy AK-47-es puska csövével találnám szembe magamat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. A nyugati civilizációt a saját politikai “korrektsége” , a muzulmánokkal való békés és korrupt üzletelése és a muzulmán vallású embereknek a nyugati országokba való beengedése fogja elpusztítani ; hacsak a nyugati civilizáció vezetői nem térnek észre.

    Továbbá le kellene már végre számolni az istenhívő vallások ájult és elvtelen tiszteletével és szentnek és sérthetetlennek való tartásával.

    Aki hinni akar Isten-ben vagy Allah-ban , az tegye , de ne legyen sem erkölcsi joga , sem pedig fizikai hatalma ahhoz , hogy a saját vallását akár fizikai erőszakkal , akár lelki terrorral vagy pszichikai nyomásgyakorlással másokra is ráerőszakolhassa.

    Az ateisták valójában sokkal többen vannak ( még Amerikában is ) , mint ahogyan azt a vallásoskodó politikusok beállítják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. csiszár istván:

    A PK igen komoly fenyegetést jelent a nyugati civilizációra, megfosztva bennünket attól, hogy védekezhessünk a kultúránkat radikálisan átformálni akaró kártékony idegen szokásokat, viszont a közel-keleti olajmonarchiákkal való kereskedelem szimpla “business is business”, amint kifogy a kőolaj, elértéktelenednek ezek a diktatúrák, igaz, az “arab tavasz” ottani hullámait pontosan ezért kellene támogatni a nyugati hatalmaknak, hiszen potenciális terrorfészkekké fognak válni pár évtizeden belül, ha nem tud a kormányuk megváltozni a nép igényei szerint.

    Ami a vallást illeti; teljesen lényegtelen, hogy a nagy ábrahámi vallás melyik tagja a veszedelmesebb, a kereszténység és a judaizmus is pontosan ugyanolyan tud lenni, mint az iszlám, ha az illető és közössége az ellenségkép felépítésének és a vele szembeni harcra buzdításának értelmezi szentnek tartott tanait. Az ateizmus sincs jobb helyzetben, azt olvastam, hogy ugyanolyan fundamentalista őrültek is megjelentek soraikban, mint az istenhívők között, tehát nincs is miért annyira büszkének lenned rá. Amúgy meg hány amerikai vallotta be, hogy tényleg azért nem jár templomba, mert nem hisz a felsőbbrendű hatalomban? Ez azért meglepő lenne pont ott, ahol messze vallásosabbak az emberek, mint Magyarországon. Persze, ettől még tagadhatatlanul vannak, akár sokan, de nem lehet egy lény vagy egy jelenség létezés szimpla tagadásával komoly, többmilliós hívőbázis létrehozni, ahhoz nagyobb célt kéne hirdetni, például az éteri túlvilág boldogsága helyett az (egyenlőre!) tudományos fantasztikum határán álló mesterséges halhatatlanságot reklámozni, a transzhumanizmus ideológiájával szövetkezve. Ezzel már lehetne is kezdeni valamit, biztos vagyok benne, hogy már régen ezt az utat járná az ateizmus, ha lenne kézzel fogható bizonyítéka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Nincs már drón?????
    :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Álhumanista liberalizmussal nem lehet hadat viselni.
    A háború = vagy-vagy.
    Tessenek Clausewitzet olvasni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. A cikk hangvételében én csak egyet kifogásolok. Nem elég következetes. Ha ugyanis a szovjet megszállókat emleget, akkor – így lenne konzekvens a cikkíró – az amerikaiakat is ezzel a jelzővel íllenék díszíteni… A szovjetek is csak a terjeszkedő iszlám terrorizmussal próbáltak szembeszállni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Húsz éve mondom: Az iszlám úgy terjeszkedik, mint az amőba. Kesztyű ujjaival mindenhova benyúlik, amit csak elérhet, és amit már elért azt türelmesen bekebelezi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Ezt az egész afgán csürhét anno az USA pénzelte és szerelte fel modern fegyverekkel, csak hogy jól betartsanak az oroszoknak. Sajnos már régóta látjuk –és ezt saját kárukon is megtapasztalták-, hogy mennyi politikai bölcsesség és előrelátás szorult vezetőikbe.
    Az oroszoknak annak idején ugyanúgy meg volt kötve a kezük, mint később az amiknak, másik ország területére visszavonuló ellenséget nem üldözhették a határon túl, lehetővé téve hogy annak biztonságos hátországa és utánpótlás bázisa alakuljon ki. Úgy nehéz hatékonyan háborúzni, ha csak az egyik fél tartja magát a szabályokhoz.
    Egy volt testőre Omárt egy műveletlen, félig analfabéta, fanatikusan hívő, rosszindulatú, mások kínzásában örömét lelő, nagyon buta embernek írta le. (az illető a talibán uralom előtt tanár volt Kabulban, aztán megszökött, mert már nem bírta elviselni azt az életet, noha Omár testőreként kivételezett helyzetben volt) Bár ilyenre hazánkban is van példa, csodálom hogy egy ilyen ember hogyan tud vezetővé válni egy országban. Igaz, egy olyan társadalomban, ahol az iskolázottság finoman szólva sem általános, az iskolások zöme is valódi tudás megszerzése helyett csak a koránt és a sariját tanulja a medreszekben, ahol a fegyver és használata a mindennapi élet része és az emberi élet semmit nem ér, ahol egy apa fia első születésnapjára kalasnyikovot vesz neki, ahol a lányokat és nőket nyílván sem tartják, ahol a tömegnek egy darab koszos rongyot mutogatnak, mint a próféta köntösét és ezt az emberek éljenzik, tulajdonképpen semmin nem lehet meglepődni. Omár is csak egy parasztvezér. Kár hogy eddig nem tudták kilőni, sikeresen bujkál követői segítségével. De ami késik, nem múlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Meg kellene csinálni azt a matematikai modellt, mennyivel olcsóbb egy kilövés, mint a háború.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Mr. Animebj !

    Az ateisták túlnyomó többsége békés , jámbor , toleráns hajlamú ember és megyőződéses pacifista.

    Éppen ezért ( a kereszténység és az iszlám napjainkban tapasztalható reneszánsza mellett ) egyre inkább olyan üldöztetés és pogromok fenyegetik őket , mint amilyenek egy időben a zsidókat fenyegették a vélt vagy valós etnikai , világnézeti vagy életmódbeli entitásuk miatt.

    Éppen ezért az ateistáknak nagyon komolyan példát kellene venniük a mai , szekuláris, Izraeli katonai erőről.

    ( Legalábbis nagyon remélem , hogy a mai Izrael lakosságának és katonáinak a túlnyomó többsége már egyáltalán nem , vagy nem komolyan vallásos ).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. “…A szovjetek is csak a terjeszkedő iszlám terrorizmussal próbáltak szembeszállni…”
    .
    - Az biztos, hogy visszanézve 30 évet, hagyni kellett volna a CCCP-t, hadd zúzza le az afganisztáni sz…rfészket, ahogy akarja. Tudom, ezt egyre többen gondolják így a helyzetet ismerők közül, de aki engem erről annak idején meggyőzött, az a híres író- riporter, Oriana Fallaci volt.
    .
    Na, hát ő aztán veszetten gyűlölt mindenféle diktatúrát, így a vöröst is, de ezt élete végéig határozottan állította.
    .
    Persze, a korabeli Zusákok vezéreit is meg lehet érteni, hiszen akkor még javában ment a “feltartóztatás politikája”, és így nem engedhették meg, hogy újabb vörös ország jöjjön létre.
    .
    Nekik is igazuk volt, meg Oriananak is.
    .
    Komplett paradoxon, mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. “…Egy volt testőre Omárt egy műveletlen, félig analfabéta, fanatikusan hívő, rosszindulatú, mások kínzásában örömét lelő, nagyon buta embernek írta le…”
    .
    - Ez meg a legtöbb iszlámnáci népvezérre érvényes.
    .
    Klinikai eset mind, és az ilyen alakokat az a közeg automatikusan kitermeli magából. Mármint, nem az iszlám, úgy önmagában, de aki erről szakmai cikkeket akar olvasni, annak ajánlom Nicolai Sennels dán szakpszichológus írásait.
    .
    A “DZSIHADFIGYELŐN” megtalálhatóak magyarra fordítva is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Egyébként sosem értettem mi a jó francot akarnak tárgyalni ezekkel a tálibokkal.
    Nem tárgyalni kéne velük hanem kiirtani !
    Ezek a térség elgennyesítői !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Megint egy pávatácos.

    Ördög nyugosztalná az össze agyaroggyantat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

„A magyarok nem mennek ki éjszaka” 2012. augusztus 7. kedd | AN

Tüskés partnerség 2012. július 6. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos