Ronai and Ronai
AMERIKAI

Korán-égetők, halott-hugyozók büntetése 2012. augusztus 28. kedd 20:58 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Korán-égetők, halott-hugyozók büntetése
Washington – Az Egyesült Államok hadserege bejelentése értelmében lefokozással és zsoldmegvonással büntetik meg azokat a katonákat, akik felháborodást provokáltak Afganisztánban a Korán elégetésével, illetve afgánok tetemének lehugyozásával.
.
Leon Panetta védelmi miniszter januárban éles szavakkal volt kénytelen elítélni azt a négy tengerészgyalogost, aki elesett tálibok hulláit hugyozta le, miközben egy társuk pedig ezt filmfelvételen örökítette meg. „Legyen jó napod, haver”, hangzik el a YouTube-on is közzétett felvételen, amelyen a négy harcos három tálib hullát vizel le.
.
Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke februárban a Hamid Karzai afgán államfőnek küldött levélben kért bocsánatot azért, hogy Koránt égettek a Bagram légibázison, az Egyesült Államok legnagyobb afganisztáni támaszpontján. Az incidenst mapokon át tartó felháborodás, dühödt tiltakozások követték. Az erőszaknak mintegy harminc halottja volt.
.
Az adminisztratív jellegű büntetések meglehetősen enyhének tűnnek, és egyelőre nem világos, kielégítik-e az afgán igazságtételi igényeket. Hamid Karzai afgán elnök korábban „embertelennek” nevezte a tengerészgyalogosok tettét, a bagrami Korán-égetés elkövetői ügyében pedig nyilvános bírósági tárgyalást követelt.
.
Az amerikai hadsereg aprólékos vizsgálatának megállapítása szerint február huszadikán mintegy száz kötetnyi Koránt és egyéb mohamedán vallásos irodalmat vetettek tűzre. A kötetek a helyi Páruán börtön könyvtárából származtak, és mint kiderült, a fogva tartott terroristák a lapszélre rótt üzenetekkel kommunikáltak egymással. Erre egy afgán tolmács figyelmeztette az amerikaiakat, aki azóta már nem dolgozik a helyszínen. Bryan Watson dandártábornok, a vizsgálat vezetője megállapította: a könyvégetésnek semmi köze nem volt a valláshoz vagy annak valamiféle megvetéséhez, a köteteket kizárólag mint a tiltott kommunikáció eszközét semmisítették meg.
.
Nem lehetett biztonsági intézkedésekkel magyarázni a hullagyalázást, amelyről épületes felvétel került az internetre, jóval később, mint amikor megtörtént. A vizsgálat megállapítása szerint a tengerészgyalogosok még 2011. július 27-én, egy beszivárgók elleni művelet során, Helmand tartományban tanúsították a katonához egyáltalán nem illő viselkedést, amivel zászlójukra és hazájukra is szégyent hoztak. Hárman vallották bűnösnek magukat, egy a halott levizeléséért, egy azért, mert illetlenül pózolt elhunytakkal, míg a harmadik az ezzel kapcsolatos vizsgálatot akarta hazudozással kisiklatni. Az elkövetők személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra; a későbbiekben további katonák büntetésének bejelentése várható.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)
Korán-égetők, halott-hugyozók büntetése, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Már mivel kellett volna büntetni őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  2. “Már mivel kellett volna büntetni őket?”
    Hasrafeküdni, élve lehugyozatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  3. A képen látható szubhumán egyedeket ki és mivel bünteti meg, vagy a sivár életük maga a büntetés??? :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  4. Karzainak már ideje lenne a fejéről lehúzni a báránybőrsapkát, a hajával együtt.
    A talibánokat meg 50%-al ritkítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  5. A szubhumán, az szubhumán, egy amerikai katona szvsz nem viselkedhet így, és ha elveszíti a fejét, legalább ne videózza le! A Korán-égetés egy dolog, a halottgyalázás azonban nagyon gáz, és szerintem egy fél év elzárást megért volna.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  6. ricsi
    2012. augusztus 28. kedd
    21:35
    A terrorista kommunikációra használt korán, az nem Korán, mert a muszlim már úgymond “megszentségtelenítette” az átfirkálással!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. A Talibán éppen múlt héten egy tucatnyi mulatozó civilt fejezett le, de rajtuk az afgánok nem akadnak ki. Szép a képmutatás, persze tudom-tudom, legyen ekkora a pofám az ilyen állig felfegyverzett fanatikusok körgyűrűjében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Tehat bocsanatot ker az amerikai vezetes ezert,ki ker bocsanatot az amerikai vagy izraeli zaszlo elegeteseert,meggyalazasaert?
    Na akkor mierrt nem szolal meg senki?
    Persze,amikor jon a tsunami ,foldrenges,egyeb dolgok,ezek az elsok terdenallva konyorogni amerikanal a segelyert…..fura ez az egesz vilag …..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. http://nol.hu/kulfold/fiatalkoruak_birosaga_ele_all_az_istenkaromlo_kislany
    *
    Tessék barátaim? Mit mondotok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. http://magyarcitrom.postr.hu/az-ero-legyen-veletek

    Megöltek egy nőt Pakisztánban. Ölni lehet, a halottat ne bántsuk. Miről is beszélünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Mate, Ivan Tibor

    Vegtelenul sajnalom, hogy az incidens idejen mind a harom amerikai katona szekrekedesben szenvedett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  12. ezek a fotón látható szubhumánok elég rosszul fésültek.
    .
    bőven megérettek egy nagyobb hidrogénszőkítésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  13. Erdekes – nezd meg

    http://www.youtube.com/embed/I6sPCSJu31U?rel=0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Iránban Bibliákat égettek , Tiltakozott valaki ?
    A Tálibok lefejezik az áldozataikat és mutogatják őket. A iszlám terroristák megerőszakolják a nőket, az Egyiptomi “felkelők” megerőszakolták az amerikai ujságírónőt.
    A közelkeleten és afrikában is a keresztényeket konténerekben tartják bebörtönözve. Nappal iszonyú meleg , éjjel iszonyú hideg van. Egy vödörben végzik a szükségüket.
    Halálos itéleteket hoznak a kereszténnyé vált ex muszlimok ellen.

    Ezekért ki tiltakozik. Ezt nem három negy katona hanem több muszlim ország egyszerre teszi. Azért mert sokan csinálják, már igazuk is van ?

    A koránban üzeneteket küldtek a rabok, ezér teljesen jogos volt a korán megsemmisitése. Az hogy egy darab papírért orditoznak, csak azt mutatja hogy fanatikus barmok, akik bálványként imádják az összefüzött papírokat. A bibliámat ha elveszik, veszek egy másikat és kész. Nem a papír a lényeg hanem a szellemi tartalma, ami ugyanolyan jól felfogható papíron mint electronikus verzióban.
    Tehát kár hőbőlögni, ha a mérleget nézzük még mindíg a tálibok vannak a gonoszságban több ezerszeres túlsúlyban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. Ezek mindíg háborognak. Mutasson már valaki olyan fényképet is ahol az arabok, afgánok dolgoznak.
    “Aki nem dolgozik, ne is egyék”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. A legtöbb terrorista az Iszlám hitű. de nem minden Iszlám hitű – terrorista.
    Ezert javaslom hogy mindazok a terroristák akik felrobatsak magukat és ártatlan embereket gyilkolnak meg, ezek szamara legyen egy nemzetközi egyezmény amely alkalmazna azt hogy,.
    ezeknek a szemeteknek a maradványajkat 100 százalék disznóbőrből készített hullazsákban és 100 százalék disznó zsírban konzerválva adjak át a hozzátartozóknak. Hogy Miért
    Azért mert minden terrorista az egy disznó’ bocsánat a sertésektől

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Arab,afgan meg a tobbi “igazhitu”az nem fog dolgozni,majd ha hulyek lesznek….ott van nekik az ensz mint a fejos tehen az majd biztositja a kulonbozo korrupt csatornakon keresztul az etelt meg a penzt……ha dolgoznanak akkor lenne mit felmutatni..de konnyebb a vizipipat szivni,henyelni,gyereket csinalni ,az utcakon megha van utca folyik a mocsok meg a kosz, meg a terroron torik a rohadt fejuket…….
    Azt hallottam,hogy kulonosen Svedorszag fogadott be rengereg szomaliai allitolagos menekulteket,csak tudnam mitol mindegyik tobb mint 500 kilos allat kinezetu……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Ezeken a dolgokon nincs mit csodálkozni.Én már korábban is leirtam hogy az egy dolog hogy elfoglalnak egy országot azt megtartani és rendbe tenni a mai világban már nem lehet főleg ha ezen országok polgárai mélyen a vallásnak vannak alárendelve.Az USA ugyan abba a hibába esik majd mint a római birodalom.Túlterjeszkedik és a különböző kultúrákkal ahol jelen van nem fog birni beleroppan.A jelen világban egy megszálló hadsereg nagyobb veszélynek van kitéve mint egy szemtől szembeni csatamezőn földön és levegőben.Hány amerikai és szövetséges katona halt meg az iraki és afganisztáni háború megnyerése után?Na ezen kéne elgondolkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. “Iránban Bibliákat égettek , Tiltakozott valaki ?
    A Tálibok lefejezik az áldozataikat és mutogatják őket. A iszlám terroristák megerőszakolják a nőket, az Egyiptomi “felkelők” megerőszakolták az amerikai ujságírónőt.
    A közelkeleten és afrikában is a keresztényeket konténerekben tartják bebörtönözve. Nappal iszonyú meleg , éjjel iszonyú hideg van. Egy vödörben végzik a szükségüket.
    Halálos itéleteket hoznak a kereszténnyé vált ex muszlimok ellen.
    Ezekért ki tiltakozik. ”
    .
    Az Amerikai Népszava.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. hajjajj…. az a baj, hogy sajnos mindenki maga valasztja meg az ertekrendjet, es ha valahol tulsujba kerulnek az emberek egy bizonyos ertekrenddel, akkor ott az lesz az elfogadott, es a normalis, a tobbi meg kevesbe elfogadott, kevesbe normalis. Az, hogy a tobbit hogyan turik, az mar fugg a tobbseg toleranciajan is. Sajnos Afganisztanban az normalis, ha valakit hazassagtores gyanuja miatt kivegeznek, mint ahogy az is, ha egy gyereket megcsonkitanak, vagy ha az apa bunei miatt a gyereknek kell lakolnia. A koranegetes viszont nem elfogadott naluk.

    En amugy azt buntetnem meg elsosorban akik miatt ezek az esemenyek napvilagot lattak. Ugyanis az ott elo tobbi katonanak komoly problemaik szarmazhattak ebbol, es mint latjuk, zavargasok is voltak. Ezt ugyanis nagyobb titokban, ugyesebben es okosabban kellett volna csinalniuk.

    Amugy nem ertem a nyugatot… Minek vannak ott? Afganisztanban nincs arra esely, hogy komolyabb vegyi , vagy barmilyen tomegpusztito fegyveruk legyen, es szemmel lathatoan az Afganoknak inkabb nyug a demokracia. Ok azt szeretik, ha van felettuk egy eros kezu ember, aki megmondja, hogy mi legyen, es alkalomadtan kivegez nehany embert, hogy demonstralja hatalmat. Ha nem igy lenne, akkor a Talibok nem jelentenenek ekkora erot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. janos82
    “Amugy nem ertem a nyugatot… Minek vannak ott?”
    Talán azért, mert közel van Oroszország, Kína, India, Pakisztán, Irán.
    E stratégiai szemponton túlmenően itt folyik az új fegyverek tesztelése is, beleértve azok célszerű használatát, kiszolgálását, együttműködését stb. Szerencsétlen vidék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. janos:
    .
    “…Amugy nem ertem a nyugatot… Minek vannak ott?…”
    .
    - Korábban leírtam többször is, de íme, copy V módszerrel, újra:
    .
    Mit sikerült elérni? Minek “vagyunk ott”? Röviden, ezért, ezekkel az eredményekkel:
    .
    1, A világméretű, tömeggyilkos iszlámnáci terrorháborúra adott válasz
    .
    2, Az iszlámnácik által deklarált, és elindított háború áthelyezése az ő területeikre; a háború ellenség területére történő áthelyezése alapvető stratégiai cél, mióta szervezett hadviselés létezik, vagyis, úgy 5000 éve.
    .
    3, Iszlámnáci terroristák, és a terror nagy részének helyben tartása, a gyilkosok helyben történő lekötése.
    .
    4, Az ellenség nagyarányú pusztítása, szervezetének felszámolása (ami maradt, akárvilágméretekben is, az már nem az “alkaida”, mivel az már nem létezik, hanem egymástól független bandák akciói, akiket az eszetlen sajtó mindenhol “alkaidának” nevez, nem tudom, miért).
    .
    5, Ellenséges vezérek likvidálása; többségük halott, aki még nem, az örök bújkálásra és tétlenségre van kárhoztatva; a kommandós- és drónakciók ezen maradék felszámolására vannak.
    .
    6, Az ellenséges újraszerveződés megakadályozása
    .
    7. Ellenséges pénzügyi háttér elvágása (ez nem csak helyben van, mivel ebbe bele kell érteni pl. a szigorított törvények által lehetővé tett ellenséges bankszámlák zárolását, azok forgalmának nyomon követését)
    .
    8, Ellenséges hátország felszámolása; lehetőség szerint (ez elég sok mindent jelent, nem tudom most részletezni).
    .
    Na. Ezért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  23. Döbbenetes. A legyőzöttek szabják meg milyen feltételek között hajlandóak megbocsájtani a győztesnek. Ennél még a kannibálok is normálisabbak, azok legalább tisztában voltak a háború szabályaival, nem humánuskodtak mint egy ostoba disznó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. girbegurba:

    Kozelinek ott van Irak. A fegyvereket meg mar kiprobaltak. A gerillahaboru meg csak felemeszti az eroket es a kozvelemenyt. Nemsokara ujabb lehetoseg nyilik Iranban. Valoszinuleg ott is lesz 1 haboru.

    Eldrad:

    4. Az iszlam egyik nagy talalmanya a tobbnejuseg. Ez haborus idokben kifejezetten hasznos. Igy ugyanis nagyon sok ferfinak kell meghalnia ahoz, hogy az mar visszavesse az orszag nepesseget. Ha jol tudom Afganisztan gyarapszik ( bar most nem neztem utana ) , ugyhogy utanpotlas van es lesz is boven. Ezt igy nem lehet kezelni, maximum egy kiados bombazassal lehetne ( a lakonegyedeket ) vagy tomegpusztito fegyverekkel. Viszont ezt ertheto okokbol nem fogja amerika bevetni.

    6.
    Kevesbe szervezodnek, az OK. Viszont igy a kesobbi generaciok is elnyomokent tekintenek majd a nyugatra. A sajat serelmek mindenkiben erosebben elnek, mint az elkovetett bunok. Es vegsosoron a bekes egyutteles elerese lenne a cel, ezt viszont neheziti a jelenlet. Raadasul ezek a nepek evszazadokat eltek elnyomasban. Nekik ez a termeszetes. Egy europai nep gond nelkul megtort volna ennyi ido alatt, es belement volna az alkuba viszonylag normalis keretek kozott, de ezek nem fognak.

    7.
    Penzugyi szempontbol kb eleg nekik Iran. Raadasul ezek a szervezetek mar regota megtanultak hogyan mukodjenek egyutt az alvilaggal, es elsosorban illegalis ugyletekbol fedezik a penzugyi szuksegleteiket.

    En amugy ugy latom, hogy amit “elertunk” az az, hogy egy gyenge legitimitasu, es nem tul stabil babkormany van Afganisztanban, aminek maximum nehany eve lenne, ha Amerika magara hagyna. A Talibok beepultek a hadseregebe, ok viszont nincsenek jelen olyan erosen a Talibok kozott . A stabilitasi problemakat nem sikerult megoldani, es a helyzet romlik.

    Igazabol azt kellene megertenie a nyugatnak, hogy vannak olyan arab orszagok, amikkel szinte lehetetlen jo kapcsolatot kiepiteni. Sot, meg a kb semleges is nagy elorelepes lenne. Ezeket meg lehet szalni, mint Afganisztant, de nem valoszinu, hogy stabilitast lehet teremteni. Szerbianak 1 evtized se kellett, hogy elkezdjen kozeledni az EU-hoz. Szerintetek Afganisztannak, Iraknak, Irannak mennyi ido kene?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. “Szerintetek Afganisztannak, Iraknak, Irannak mennyi ido kene?”
    Mi mennyivel vagyunk lemaradva? (Nem technikában, tudományban, hanem társadalom-szerkezedben, ideológiában)
    Na, ezt szorzzuk meg egy szép nagy számmal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. janos:
    .
    4, Nem kell semmiféle ABV, elég bent tartani a sok szubhumánt. Ehhez pedig a légitámadások, és az ún. kis létszámban, önállóan tevékenykedő taktikai alakulatok (köznyelven: elitkommandók) elegek.
    .
    6, “…Viszont igy a kesobbi generaciok is elnyomokent tekintenek majd a nyugatra…”
    .
    - Ki nem sz…rja le?
    .
    Ezek a szubhumánok így is, úgy is megmaradnak gyilkos, fejlődésre képtelen fenevadnak – kitűnő táptalaja a bin laden féle utánpótlásnak, amit a fentebb említett módokon lehet erősen redukálni. katonanyelven ezt úgy mondják, hogy “célpontban gazdag terület”.
    .
    “…ezek a nepek evszazadokat eltek elnyomasban. Nekik ez a termeszetes…”
    .
    - Igaz, de a lényegen nem változtat; ez a hely adott menedéket minden idők egyik legveszedelmesebb tömeggyilkos szervezetének, mely hadat üzent a civilizált világnak.
    .
    7, A pénzügyi szempontok nem állnak meg iránnál, erről nagyon sokat tudnék írni, de erre nincs időm. Vagy elfogadod, amit eddig erről írtam, vagy nem, te dolgod. De attól még tény, hogy a nemzetközi tömeggyilkos iszlámnáci terror pénzügyileg is megrogyott, ez pedig nem csak irán kiiktatásán, vagy ki nem iktatásán múlik.
    .
    Hogy mit mondasz, instabilitás van?
    .
    Igaz, az is lesz, mert ez a népség nevelhetetlen, civilizálhatatlan. De ilyen körülmények között is maradnak a 2,3,4,5,6, és 7. pontok, mint MŰKÖDŐKÉPES megoldások.
    .
    Bár, szerintem ezek megérettek a hidrogénszőkítésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  27. “…Afganisztannak, Iraknak, Irannak mennyi ido kene?…”
    .
    - Nem érdekel, mennyi idő kellene nekik. Az sem érdekel, hogy immár tény; ezek civilizálhatatlanok.
    .
    Az érdekel, hogy különféle módon, de globális fenyegetést jelentenek az emberi civilizációra.
    .
    Ha nem így lenne, tőlem maradhatnának maguknak, ahogy akarnak, így viszont kezelni kell a problémát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. Eldrad néha kedvellek mert jókat irsz de néha elragadtatod magad.Azt azért ne felejtsük el hogy miért “civilizálatlanok”.Afganisztán sokáig idegen hatalmak megszállása alatt ált mert fontos stratégiai helyen fekszik.Hát ez az nem tudom melyik nemzet lenne barátságosabb ha állandó elnyomás alatt lenne de miért is gondolnánk ezáltal ha nem ellenséget látnának mindenkiben ha a szuverenitásuk sokáig korlátozva van igy szellemi fejlődésük nem véletlen ha a bosszúra épül.Na most ezek után olyan utalásokat tenni hogy a kutyát nem érdekli ha mindegy szálig kiirtanák őket mert egy másik kultúrának ez értelmezhetetlen hát enyhén szólva ez túl übereli még hitler elmebeteg fajelméletét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. “Afganisztán sokáig idegen hatalmak megszállása alatt ált mert fontos stratégiai helyen fekszik”
    .
    Azért ez mással is előfordult már. Pl. Indiával. Aztán megvették az egykori megszállótól a Jaguárt, és most már ők gyártják.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Kakas, azt hiszem nem sokat tudsz az iszlámról. Boldog lehetsz. Menj el Szaudarábiába, azt töltsd fel magad a szállóban és indulj sétálni a városba.
    Lesz oktatásban részed. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. “…ezek után olyan utalásokat tenni hogy a kutyát nem érdekli ha mindegy szálig kiirtanák őket mert egy másik kultúrának ez értelmezhetetlen…”
    .
    1, ezeknek nincs “kulturájuk”.
    .
    2, nem az “értelmezhetetlen kultura” miatt kellene hullaniuk, hanem mert ez az egyik legelvetemültebb tenyészete a mindenkori iszlámnácizmusnak. Táptalaj, hátország, búvóhely, stb.
    .
    Ahol pedig egy népvezéri banda deklarálja, a nép nagy megelégedésére, hogy rátör a civilizált világra, és kiirtja azt (most ennek a realitásától függetlenül), na, az ilyen népség, az ilyen vallás megérett a hidrogénszőkítésre.
    .
    De még egyszer:
    .
    Az egész egy percig nem volna érdekes, ha ennek a kommentemnek nem volna igaz minden szava:
    .
    2012. augusztus 29. szerda
    20:26
    .
    Na.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. KAKAS
    2012. augusztus 29. szerda
    22:07
    .
    “…mert egy másik kultúrának ez értelmezhetetlen …”
    .
    Nem is annyira értelmezhetetlen. De tolerálhatatlan. Vagy legalábbis a tolerálás szándéka hosszú távon öngyilkos taktika, viktimológiai katasztrófa volna a fejlett világ részéről. És ha a rongyfejűek túlfeszítik a húrt, akkor előbb-utóbb a belénk kódolt agressziós késztetések rendezik a helyzetet. Akárcsak a kritikussá váló élelmiszer-vagy vízínséget, majd, valamikor. A civilizációs, kulturális közmegegyezéseink és normáink nem fogják minden esetben, mindenáron felülírni a sokkal korábbi és alapvetőbb érdekérvényeítési működéseinket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  33. Fajelmélethez pedig a fentieknek semmi közük nincs. Az arab közösségek körüli probémák mint torzszülött kulturális zárványok rontják a levegőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  34. “értelmezhetetlen kultura” a s…gem, az…
    .
    Mi abban a “kultura”, hogy
    .
    95% analfabéta,
    .
    nincs egy írójuk, költőjük, mávészük;
    .
    nincs történelmük;
    .
    soha egyetlen életképes és tartós államszervezetet nem voltak képesek létrehozni;
    .
    mai napig emberek (főleg nők, lánygyerekek) nyilvános halálra kínzása, nők agyonverése össznépi szórakozás náluk;
    .
    az emberkereskedelem tömeges és mindennapos;
    .
    elsődleges társadalmi érintkezési mód egymás kölcsönös lemészárlása;
    .
    építkezések nulla, ipar nulla, civilizáció nulla;
    .
    kedvenc (és egyetlen) nemzeti sportjuk a birkahulla- póló (komolyan!!!), amikor is, lovakon ülve egy kb. 3 perc alatt véres hús- és bélsalakká váló birkahullát kell ütniük botokkal, és azt “kapuba juttatni”…
    .
    Nem, nem.
    .
    Ennek a népségnek nem volna szabad léteznie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  35. en azert nem tekintenem kulturalis torzszulottnek az arabokat. Annyi a kulonbseg, hogy naluk a fejlodes leallt (vagy lelassult ) egy korabbi fazisban. Lehet, hogy europa sohase volt ilyen, de ha visszamegyunk parszaz, vagy parezer evet, akkor egy teljesen mas vilagot kapunk. Es ha megnezzuk egyes muzulman orszagok mar rajottek, hogy egyszerubb es jobb nekik ha beke van a nyugattal.

    Eldrad:

    Szerintem meg beken kene hagyni oket, hogy tudjanak fejlodni, es lathassak, hogy a civilizacios elonyok a szamukra is elerhetoek, es hova juthatnak, ha beke van. Raadasul amit leirtal, az kb egybevag azzal amit Hitler mondott a Szovjetunio nepeirol.

    Amugy minden nem tud kulturalt es kulturalatlan is lenni. Vannak ilyen es olyan elemek is. Nekem itt sikerult megismernem ertelmes iranit, arabot, es masokat is. Persze ezt nem szabad tagadni, hogy sok a problemas is kozottuk.

    Haborut meg sohase ideologiai okokbol inditanak, hanem gazdasagiakbol. Igy volt, es van is ez. Nyilvan Afganisztan megszallasanak is ilyen okai vannak. Es az is nyilvanvalo, hogy ezt ideologiai okokkal is ala tudjak tamasztani, de mivel eddig mindig a penz dominalt, ezert nem hiszem, hogy ez megvalotozott volna.

    Abban igazad van, hogy az eroszakot tobbnyire ott lehet tartani igy a teruleten ( bar megneznek egy statisztikat a nemzetkozi terrorizmus alakulasarol), viszont megoldani nem, mert egy egesz nepet nem lehet kiirtani, es ez csak a gyuloletet taplalja. No mindegy, a jelek szerint nem foguk ebben egyet erteni. A hosszutavu rendezes az igy szerintem kb elkepzelhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  36. janos:
    .
    “…en azert nem tekintenem kulturalis torzszulottnek az arabokat. Annyi a kulonbseg, hogy naluk a fejlodes leallt (vagy lelassult ) …”
    .
    - Visszafele halad.
    .
    Hogy miért, és mióta; ennek teljesen feltárt okairól kitűnő szakirodalom, netről még leszedhető, ha jól tudom:
    .
    Bernard Lewis: What went wrong?
    .
    “…Lehet, hogy europa sohase volt ilyen…”
    .
    - Dehogynem volt, csakhogy az euro- atlanti országok tudtak fejlődni. Politikailag, társadalmilag, gazdaságilag, tudományosan, mindenhogy.
    .
    “…Szerintem meg beken kene hagyni oket, hogy tudjanak fejlodni….”
    .
    - MI hagynánk, de ők nem akarnak békében élni. Hadd ne részletezzem, mit is jelent ez, te is tudod.
    .
    “…amit leirtal, az kb egybevag azzal amit Hitler mondott a Szovjetunio nepeirol….”
    .
    - Na, hitlerrel (töröltessék ki a neve) az a helyzet, hogy eszelős fenevad volt, de egy-két kijelentésében volt igazság. Pl. nemigen lehet elvitatni, hogy mi a frászt kerestek a francia megszállók még 1924- ben is a német iparvidékeken, vagy hogy a lengyelek hogy bántak a német kisebbséggel, vagy a párizsi “béke”diktátumokról amiket mondott. Ami a CCCP népeit illeti… hát, azt ítéld meg magad, azok mennyire civilizálhatóak. Vannak, akik igen.
    .
    Akárhogy is, az arab világ nagyrészt civilizálhatatlan, és kész, hitler ide vagy oda.
    .
    “…Haborut meg sohase ideologiai okokbol inditanak, hanem gazdasagiakbol..”
    .
    - Többszörösen téves, de az aktuális témánál maradva: a globális civilizációellenes tömeggyilkos terrorháborút az iszlámnácik – a hívük tömegeinek gyönyörűségére – bizony tisztán ideológiai okokból indították.
    .
    “…Nyilvan Afganisztan megszallasanak is ilyen okai vannak…”
    .
    - Frászt, had ne copyzzam már be harmadjára is, miért van az afgán hadjárat. Azt még eddig senki nem tudta cáfolni, annyira igaz.
    .
    “…Amugy minden nem tud kulturalt es kulturalatlan is lenni…”
    .
    - Igaz.
    .
    Kérdés, meddig marad egy egész társadalom “kulturálatlan”.
    .
    Ajánlom figyelmedbe Nicolai Sennels dán szakpszichológus magyarra is lefordított írásait, a DZSIHADFIGYELŐ weboldalán megtalálod. Na, az szakmai.
    .
    “…az eroszakot tobbnyire ott lehet tartani igy a teruleten ( bar megneznek egy statisztikat a nemzetkozi terrorizmus alakulasarol), viszont megoldani nem…”
    .
    1, Adott körülmények között ez a CÉL. És ez megvalósult.
    .
    2, Statisztikai adatok a terrorról:
    .
    http://www.thereligionofpeace.com/index.html#Attacks
    .
    Érdemes a helyszíneket megnézni, a számolás kezdetétől (2000). tanulságos, sokat mondó.
    .
    “…viszont – megszállással – megoldani nem, mert egy egesz nepet nem lehet kiirtani, es ez csak a gyuloletet taplalja…”
    .
    - Ki nem sz…rja le, ők kezdték, és itt az a tét, hogy vagy mi, vagy ők. Ilyen egyszerű.
    .
    “..A hosszutavu rendezes az igy szerintem kb elkepzelhetetlen….”
    .
    - Az hát.
    .
    Ha egy nép levágja a segítséget nyújtó kezet, ahelyett hogy megfogná, akkor ez történik.
    .
    Üdv,
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  37. nincs egy írójuk, költőjük, mávészük;
    .
    nincs történelmük;
    *
    Dariosz, Firdauszi. Persepolis. Igaz, nem sok,…
    De termelnek mákot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. CommonSense
    2012. augusztus 29. szerda
    01:13
    …“Aki nem dolgozik, ne is egyék”
    .
    Helyesen: ” … ha valaki nem AKAR dolgozni, ne is egyék. ” ( II. Thessalonika: 3.10 )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Gonosz:
    .
    - Darajavus? Perszepolisz? OK, de ezek perzsák… mi jános82 kommentelőnkel az úgynevezett “afgánokról” beszélünk…
    .
    A máktermesztés meg nem hinném, hogy valamiféle kulturális vívmánynak tekinthető, :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  40. Waze, Eldrád, de azért értjük egymást. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  41. aha…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  42. Csak ma Gonoszka terelőbajnok mezben van, mindig másról ír, mint a cikk témája. :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Szervus gets, hogy a témához is visszatérjek, ámbár ma más izgatja a fantáziámat, estére a nolblogon megszülöm ))
    http://nol.hu/kulfold/iran_nem_akar_atomfegyvert

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Szervusz Gonoszka
    2012. augusztus 30. csütörtök
    13:46
    A nol cikk egy gittegylet újraéledéséről tudósít.
    Pár napig nem leszek a neten, de ma még megnézem az anglius írónál, gondolom ott is beteszed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Gonoszka
    .
    “nincs egy írójuk, költőjük, művészük;
    .
    nincs történelmük;…”
    .
    És az Ezeregy éjszaka meséi?
    .
    (Jó… egyes meséi perzsa eredetűek lehetnek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

2014 után: utóvéd Afganisztánban 2012. október 21. vasárnap | AN

Terry Jones nem léphetett Kanadába 2012. október 13. szombat | AN

Washington lemondott az afgán békéről 2012. október 3. szerda | AN

Afganisztán két év múlva magára marad 2012. október 1. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos