Ronai and Ronai
AMERIKAI

Panetta mélyen elítéli a halottgyalázást 2012. január 13. péntek 12:09 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Panetta mélyen elítéli a halottgyalázást

Washington – Miután vizsgálatokkal győződtek meg az Egyesült Államok tengerészgyalogságának becsületére csapást mérő videofelvétel valódiságáról és az elkövetők egy részét is azonosították, Leon Panetta védelmi miniszter éles szavakkal ítélte el az állatias viselkedést: azt, hogy négy tengerészgyalogos elesett tálibok hulláit hugyozta le, egy társuk pedig mindezt filmfelvételen örökítette meg.

„Láttam a felvételt, és mélységesen helytelenítem az ott látható viselkedést”, olvasható a védelmi miniszter sajtóközleményében. „A lehető legerősebb szavakkal ítélem azt el.”

A Pentagon nyomozói időközben kettőt azonosítottak a videón megjelenő elkövetők közül. Mind a négyen az észak-karolinai Camp Lejeune 3. zászlóalj második századához tartoznak. Ez az egység tavaly márciustól teljesített bevetést Afganisztánban, és szeptemberben tért haza, alkalmasint a most botrányt kiváltott szuvenír társaságában. Nem közölték, kikről van szó, egy magát megnevezni nem kívánó forrás szerint azonban vannak köztük, akik már nem tartoznak a 3. zászlóaljhoz. Nem tudni, hogy azért, mert áthelyezték, vagy mert leszerelték őket.

„Legyen jó napod, haver”, hangzik el a YouTube-on első ízben szerdán megjelent ominózus felvételen, amelyen a négy harcos három tálib hullát vizel le. Panetta emiatt Hamid Karzai afgán elnöknél is magyarázkodásra kényszerült, személyesen fejezve ki undorát, s megígérve a teljes körű vizsgálatot – közölte George Little, a Pentagon szóvivője. Az amerikai védelmi miniszter biztosította az államfőt arról, hogy ez a viselkedés egyáltalán nem azokat az értékeket tükrözi, amelyekre az amerikai katonák felesküsznek.

Panetta parancsba adta úgy a tengerészgyalogságnak, mint John Allen tábornoknak, az Afganisztánban szolgáló amerikai csapatok főparancsnokának, hogy azonnali és teljes körű vizsgálatot hajtsanak végre az ügyben, az elkövetőket pedig vonják felelősségre.

A lassan alakuló afganisztáni kiegyezést, úgy tűnik, nem érinti az incidens, bár amerikai részről szükség lesz több bizalomépítő lépésre – így többek közt azt fontolgatják, hogy szabadlábra helyeznek négy, Guantánamón őrzött tálibot. A Talibán szóvivője közlése szerint: „Tudjuk, hogy országunk megszállt ország. Ez nem egy politikai eljárás, szóval a videó nem okoz kárt a fogolycsere-tárgyalásokban, mivel azok kezdeti stádiumban vannak.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. erdekesseg keppen!
    Panetta lapitott mint a sz@r a fuben,egy arva kukkot se szolva, tavaly amikor a Talibok levagott Yankee fejekkel fotozkodtak,tancoltak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Legalább tudjuk, hogy akár több Amerikai katona is tud egyszerre állattá válni!
    Vajon azt is meg fogjuk tudni, hogy ezt hogyan rendezi le Amerika!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. Ezt úgy rendezi le, ahogy az összes többi ilyen ügyet: a vétkesek bíróság elé kerülnek, amely elítéli őket. Fölösleges különösebb jelentőséget tulajdonítani, főleg annak a tükrében, ahogyan a Talibán a hadijogot elképzelni. Néhány millió embert foglalkoztat az amerikai hadsereg, persze, hogy akad köztük, akikről harci körülmények közt kiderül, hogy nem lett volna szabad bezupálnia.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. “A Jobbik felszólítja Amerikát
    A Jobbik felszólítja az Amerikai Egyesült Államok (USA) kormányát, hogy vessen véget a nemzetközi jogot, az emberi jogokat és a Genfi Konvenciót “lábbal tipró” magatartásának – jelentette ki pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton.”
    …………
    Uraim, nemsokára hadüzenetet is küldünk az USA-nak:))))
    …………….
    Azt hiszem, hogy Ascher Alexander barátomnak igaza van. Amikor ellenük követnek el valamit akkor sírnak mint a fürdősk@rvák, amikor ők vagdossák le az elfogottak fejét és csonkitanak meg embereket az nagyon is rendben van.
    Egyébként is valószínűleg csak meg akarták mosdatni a halott terroristát temetés előtt és nem találtak a környéken vizet. Külön köszönet illeti őket ezért :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Remelhetoleg szeleskoru vizsgalat lesz a tobbezer eves felrobbantott Budha emlekmuvekkel kapcsolatban,amit a talibok sikeresen eltuntettek,vagy a szazaval felakaszott nok es gyerekek elkepeszto halala.
    Akkor hol volt az egesz vilag felhaborodasa,vagy az amerikai hozzaallas?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. A tálibok embertelen tettei nem mentesítik azokat akik tetteikben azonosulnak velük!
    Én nem azt mondtam hogy ilyen az amerikai hadsereg, hanem azt hogy sajnálatosan egyszerre több amcsi katona is tud állattá válni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  7. gusztavnagy
    2012. január 13. péntek
    18:21
    Nem voltál még háborús helyzetben ezért nem is érezheted azokat az érzéseket amik ott eluralkodnak egyes embereken. Vannak akik így vezetik le dühüket a felrobbantott megcsonkított bajtársaik miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Mate, Ivan Tibor

    A hullak levizelese valoban nem tul konstruktiv, de amikor ezek meg eltek, lovoldoztek meg sunyin robbantgattak. Panetta akkor rendelkezzen, ha eltoltott egynehany honapot egyenruhaban ott, ahol ez tortent. Katonavarosban lakom, naponta latok vegtagjukat vesztett, osszeegetett testu huszoneves amerikai veteranokat. Mar nagyon elegem van a moszlem erzekenysegek tiszteletben tartasabol
    Mikor az amerikai katonakat elve szaggatta szet az utcan a taliban csocselek, az amerikai sajto melyen hallgatott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Mate, Ivan Tibor

    Hamid Karzai egy kepmutato politikai prostitualt.
    Mikor a szovetseges katonak elve elfognak egy taliban harcost, atadjak az afgan katonasagnak. Az ilyen foglyok kesobbi sorsa teljesen ismeretlen, de lehet talalgatni.
    Karzai mufelhaborodasa egy ripacskodo elojatek ahhoz, hogy par honap mulva ossze csokolozhasson a taliban gyilkosaival es kormany koalicioban egyutt terrorizaljak tovabb az afganokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. “A Jobbik felszólítja Amerikát. . . .” stb.
    Az ilyen nyilas csürhétõl nem is lehet mást várni.
    Erkölcsrõl ugatnak ál-felháborodásukkal, ugyanakkor
    fényesre nyalják a ajatollák fenekét, mert ugy-e onnan jöhet a pénz.
    Attól félek, hogy ezek még kormányra kerülhetnek, akkor elszbadul a pokol ott
    Orbanisztánban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Sok dologban egy vagyok veletek, de ezt védeni is azonosulás az aljassággal!

    A kegyetlenséget a brutalitást le kell győzni, esetleg meg kell semmisíteni az olyan ellenséget, de az ilyen megnyilvánulás az azonosulás azokkal akikre hivatkozol, de az én elvem szerint az ilyen tettet védeni és megmagyarázni is minimum részleges azonosulás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Lebrunyálták őket hátaztán ?
    Még mindig jobb mintha élő állapotban brunyálták le volna őket.
    Akkor miért kussolt mindenki amikor ezek elfogtak egy riporter házaspárt a hegyek között és a nőt úgy erőszakolták meg harmincan hogy közben a férjét elevenen megnyúzták ??
    Még jó hogy le hugyozták őket !
    Ezek ugyanis nem emberek.
    Ezek rosszabbak az állatnál !
    Mostmeg hogy sikoltoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Ezt én nem értem.
    Az baj ha a halottat lepisilik, és óriási balhé lesz belőle, de az senkit nem zavar, hogy halomra gyilkolják egymást emberek?
    Könyörgöm, ez ott háború, és ha csak ennyi lenne az összes erőszak, akkor örülhetne mindenki. Egy háborúban ennél sokkal különb dolgok is történnek, csak azok nem kerülnek nyilvánosságra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Ahogy mondani szokás, leengedik a gőzt.
    El tudom képzelni az amerikai katonák utálatát a tálibokkal szemben, ha ezt csinálják a halottakkal.
    Utálatuk mértékét megértem.
    Az Afganisztáni háború még ennél durvább dogokat is magában hordoz, melyről remélem nem készül “árulkodó” videó.
    A cikk írója téved.
    Öt katona tette amit tett, az ötödik csinálta és később nyilván közre is adta a felvétel!
    Ő a legfőbb bűnös!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Mindazonáltal az amerikai katonáknak kell tudniuk viselkedni. Ők nem kényszerből vannak ott, szerződött katonák, és ha ilyet tesznek, azzal alkalmatlanná válnak a feladatukra. És hogy juthat eszükbe ezt lefilmezni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. ” alkalmatlanná válnak a feladatukra.”
    Attól mert a nem éppen tisztelt ellenségüket levizelik még a feladatukra nem lesznek alkalmatlanok. Tudod mi a feladatuk? Ölni. A katonáknak ez a feladatuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Avi!

    Torz katona képed van, de nem kívánok veled vitatkozni!

    Egy biztos az én katonám nem lennél!
    Egy katonának, illetve egy hadseregnek, erőt és biztonságot kell demonstrálnia, hazája és a rábízott feladat érdekében, a békét őrizni és fenntartani, de csak a legvégső esetben olthat ki életet, erre kap kiképzést és erre is teszi esküjét!
    Na meg arra, hogy békében és háborúban egyaránt nem hoz szégyent HAZÁJÁRA!
    Na hát ezek a katonák gyalázatos módon ezt tették!

    Ha te meggondolatlan véleményed alapján csak az a dolga a katonának hogy öljön, akkor már ki lenne irtva a föld lakossága, mert annyi katona van, és nem tudom, hogy egy képzett katona hány embert képes egy nap alatt megölni?
    Ja és még nem kalkuláltam a tömegpusztító fegyverekkel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Frászt.
    A katona az nem úrikisasszony és nem is népnevelő pádre.
    Neki meg kell ölnie az ellenséget.Bármiáron. Hogy utána mitcsinálnak velük az indifferens.
    Jó hogy azt nem kivánnák tőlük hogy aggyanak a hulláknak mesterséges légzést.
    Hátha magukhoz térnének mert az nem lehet hogy emberi lények csak úgy elpuszujjanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

2014 után: utóvéd Afganisztánban 2012. október 21. vasárnap | AN

Washington lemondott az afgán békéről 2012. október 3. szerda | AN

Afganisztán két év múlva magára marad 2012. október 1. hétfő | AN

Korán-égetők, halott-hugyozók büntetése 2012. augusztus 28. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos