Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ismét tandemben kampányolt Obama és Bill Clinton 2012. június 5. kedd 12:09 | AN Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ismét tandemben kampányolt Obama és Bill Clinton
New York – Barack Obama hétfő este ismét demokratapárti elődje, Bill Clinton társaságában kampányolt, ezúttal New Yorkban, hogy adományokat gyűjtsön a Wall Street és a Broadway világának tehetőseitől az újraválasztásáért folytatott küzdelméhez.
.
A két politikus az egység jegyében lépett fel egy manhattani magánházban tartott vacsorán, a Waldorf Astoriában megrendezett gálán, valamint a New Amsterdam Theatre-ben egy sztárokat felvonultató koncerten, amelynek a címe Barack on Broadway volt. Annak előzménye, hogy a Fehér Ház volt és jelenlegi lakója látványosan demonstrálta összetartozását, egy Clinton általi bírálat volt. Ő ugyanis a múlt héten megrótta az Obama-kampánystábot, amiért tőkebefektetői múltja miatt támadta a republikánus párti elnökjelölti poszt várományosát, Mitt Romneyt.
.
A három New York-i kampányeseményen a két elnök összesen több mint 3,5 millió dollár kampányadományt gyűjtött össze. Clinton a Marc Lasry milliárdos, fedezetialap-tulajdonos által Manhattanben adott vacsorán – ahol egyetlen teríték 40 ezer dollárba került – kijelentette: Obamának „minden kétséget kizáróan” meg kell nyernie ezt a választást, mert az alternatíva „gyászos következményekkel” járna az országra és a világra nézve egyaránt.
.
Obama és Clinton között feszült lett a viszony, miután a volt illinois-i szenátor 2008-ban legyőzte a volt elnök feleségét a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemben. Miután azonban Obama külügyminiszterévé nevezte ki Hillary Clintont, a feszültség enyhült, mi több, a volt elnök a Fehér Házban is kiállt utódja mellett abban a konfliktusban, amely ő és a képviselőház között alakult ki a költségvetés ügyében.
.
Bill Clintonnal, aki az amerikai hatalom csúcspontjának tekintett években volt az ország elnöke (Obama szavaival: akkor, amikor mindenkinek jól ment), a legtöbb demokrata szimpatizáns és el nem kötelezett szavazó rokonszenvez.
.
A jelenlegi elnök ezúttal tartózkodott azoktól a nagytőkeellenes kirohanásoktól, amelyek az elmúlt hónapokban el-elhangzottak kampányában, viszont hangsúlyozta, hogy a republikánusok „abszolutizálják” a piac szerepét.
.
Clinton az idei kampány során immár másodszor turnézik Obamával: áprilisban a két elnök a virginiai McLeanben több mint 2 millió dollárt sepert be.
.
A legtöbb közvélemény-kutatási eredmény szerint öt hónappal az elnökválasztás előtt igen csekély a különbség Obama és Romney országos támogatottsága között.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

Romney továbbra is versenyben 2012. október 25. csütörtök | AN

BBC-felmérés: a világ Obamára voksolna 2012. október 23. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos