Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ecuador ma dönt Assange sorsáról 2012. június 21. csütörtök 12:48 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ecuador ma dönt Assange sorsáról
Quito/London – Európai idő szerint csütörtök estig ígért döntést Julian Assange számítógépes kalóz ügyében Marco Albuja ecuadori külügyminiszter-helyettes azt követően, hogy a Wikileaks alapítója bemenekült a dél-amerikai ország londoni nagykövetségére, és menedékjogot kért.
.
Assange éveken át globális hadviselést folytatott a transzparenciáért, a hadjárat szinte kizárólagos célpontjai azonban egy idő után a legátláthatóbb demokráciák egyike, az Egyesült Államok lett, amelynek hadseregéből Bradley Manning, az egykori bagdadi hírszerző központ volt katonája – hazaárulást követve el – bizalmas és titkos e-mailek százezreit szolgáltatta ki a Wikileaksnek.
.
Julian Assange-nak azonban nem az Egyesült Államoktól, hanem a svéd hatóságoktól kell tartania. Jóllehet a Wikileaks központja és szerverei Svédországban kaptak helyet az ottani kedvező jogszabályi és műszaki környezet miatt, amely még a legkártékonyabb szókimondás szankcionálását sem teszi lehetővé, mégis menekülnie kellett a skandináv paradicsomból, mert két nő is azzal vádolja, hogy erőszakot tett rajtuk. Assange ellen azonban sehol nem emeltek még vádat, a svéd ügyészség is csak ki akarja hallgatni.
.
.
A dél-amerikai ország nagykövetsége Londonban
.
Julian Assange egy ideig Nagy-Britanniában bujkált, végül jelentkezett a Scotland Yardnál; előbb előzetesbe, később házi őrizetbe került, és mindvégig folyamatosan harcolt az ellen, hogy kiadják Svédországnak.
.
Ecuador korábban megpendítette annak lehetőségét, hogy befogadja az ausztrál származású férfit, most azonban, hogy a hacker a londoni nagykövetségükön tartózkodik, a szavuknak kell állniuk, egyszerre kockáztatva meg a svédek, a britek, az ausztrálok és főleg az Egyesült Államok rosszallását, a külügyminiszter-helyettes ezért megfontolásra érdemesnek tartja az ügyet, Rafael Correa elnök pedig azt mondta, nincs határidő, addig gondolkoznak rajta, „ameddig szükséges”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. A hazaárulás jogi fogalom.
    .
    A kínzás meg gyakorlati fogalom, és nem éppen kellemes.
    .
    Szó se róla, van abban logika, hogy bombázzuk porig az összes arab országot. magam is gondolkodtam már ezen.
    .
    Másfelől nem kevés transzcendens világkép – beleértve a keresztények ideális világát – olyan felsőbbrendű állapotot ígér, ahol már nincsenek titkok. Én nehezen tudok valakire haragudni azért, mert nyilvánosságra hozott dolgokat. Arról sem hallottam még, hogy létezik olyan parancsolat, hogy ne publikálj tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Assange “ur” tevekenysegenek kovetkezteben nem egy embert es csaladjat kinoztak meg, vegeztek ki vetettek bortonbe. Neki ez egy jo alkalom volt hirnevet es penzt keresni de az hogy evtizedek munkajat teszi vele tonkre vagy eppen ahogy emlitettem embereket kuld ( szo szerint ) a vagohidra, az nem erdekelte most sem erdekli.

    Most egy semleges orszagban szeretnek meghallgatni egy a wikileaks tol fuggetlen nemi eroszak ugyben.
    En szemely szerint elvinnem az osszes csaladhoz ( mar akik megmaradtak ) hogy bemutassam neki hogy ” figyu faszikam ! Latod azt a csaladi fotot a falon? No azok akik mar nem elnek. A csaladfot es a nagyobb fiut megkinoztak, kivegeztek. A csaladanyaval es a ket lanyaval meg “eljatszadoztak” az adott orszag ugynokei majd “eltuntettek” No buszke vagy meg a nagy szabadsagharcos mivoltodra ? Igen ? No akkor menjunk a kovetkezo csaladhoz ! ”

    Az USA katonat meg egyszeruen kivegeznem . Amit tett arra katonailag emberileg nincs mentseg. O is felelos emberek halalert es orszagok koztuk a sajat hazajanak veszelyezteteseert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  3. Olyan parancsolat nem létezik, hogy ne publikálj tényeket, a “ne lopj” viszont létezik, és hát azok az információk, amiket Bradley Manning továbbadott, nem a saját tulajdonát képezték. Nem beszélve arról, hogy Manninget senki se kényszerítette a katonasághoz, még kevésbé a hírszerzéshez. Golyót a fejébe.
    .
    Amit Assange tett, az jogilag nem is bűncselekmény, a nemi erőszak ellenben igen, nem véletlen, hogy már beérné Ecuadorral is, csak ki ne adják. Az információk kiteregetéséért valóban nem büntethető, mondjuk ha én meglátnám, simán leköpném. Egy lelki meztelencsiga. Kínával meg az oroszokkal nem mert kikezdeni, tudta, hogy azok előbb-utóbb megunnák, meg a kutyát se érdekelték a kisded játékai, úgyhogy elhatározta, belerúg az Egyesült Államokba. Ezzel kereste a vagyonát, amit azóta, hála Istennek, elveszített.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  4. Olvassátok el Assange életrajzát. Ez egy freak ! Nem szabadna szabadlábon hagyni. Legkevesebb a bolondok háza.
    Amikor a tények kiteregetése az ellenség malmára hajtja a vizet az kémkedés vagy árulás. A kémet régebben szó nélkül kivégezték. Kina vagy az Oroszok simán kicsinálták volna ezért aztán inkább azokkal kezdett ahol tiszteletben tartják az emberi jogokat.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Julian_Assange

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  5. Hat az a nemi eroszak vad az kicsit gyanus. Amugy meg Assange miatt nem kinoztak meg es oltek meg senkit. Amikor meg o iranyitotta a wikileaks-et minden egyes hir kozlese elott kikerte a Pentagon velemenyet, hogy kozolheti-e az informaciokat. A botrany abbol lett, hogy egy kritikus pillanatban le se szartak, aztan amikor mar futnia kellett a szabadsagaert, es nem o vezette a wikileaks-et akkor az egesz cuccot minden tovabbi megkerdezes nelkul az egykori helyettese feltette a webre. Azt nem mondom, hogy teljesen tiszta a keze, de az biztos, hogy elegge sokmindent probalnak ra kenni ami pedig nem az o szemete.
    Az viszont tenyleg nagy szerencseje, hogy az USA-bol kzpott erzekeny adatokat nem mondjuk az oroszoktol, amilyen bolond azt is megprobalta volna kozze tenni, aztan akkor o is eltunt volna, meg a szerverei is, meg a kollegai, esetleg a haztomb is ahol az irodaja volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. BKRS
    /
    /
    Ha nem a Svedek allitanak akkor en is gyanusnak tartanam. Azonban a Svedekrol nehez lenne azt allitani hogy akar az USA-nak vagy barkinek lefekudnenek.
    Raadasul nalluk a nemi eroszak meg a noi egyenjogusag egy igen erzekeny es viccet nem turo kategoria. Raadasul nem is egy holgy a sertett hanem ketto.
    Majd kiderul hogy csak a penzere mennek vagy tenyleg tortent valami. Az azonban arulkodo lehet hogy assange nem akar a birosag ele allni sot meg holmi Ekvador nevu orszag menedekere is hajlando lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  7. BKRS:
    .
    “Assange miatt nem kinoztak meg es oltek meg senkit. Amikor meg o iranyitotta a wikileaks-et minden egyes hir kozlese elott kikerte a Pentagon velemenyet, hogy kozolheti-e az informaciokat. A botrany abbol lett, hogy egy kritikus pillanatban le se szartak, aztan amikor mar futnia kellett a szabadsagaert, es nem o vezette a wikileaks-et akkor az egesz cuccot minden tovabbi megkerdezes nelkul az egykori helyettese feltette a webre”
    .
    Kérlek, bocsáss meg, de ez így nem áll meg. Könyvet írtam erről a szarháziról, tanulmányoztam egy kicsit. A Pentagon véleményét egyáltalán nem kérték ki pl. a bagdadi helikopteres mészárlásról készült videó közzétételével. Azt persze nem Assange tette hozzá a videóhoz, hogy lám, az egész amerikai hadsereg ilyen, ő csak röhögött, a markát dörzsölte és zsebelte be a pénzt. Mindvégig ő volt a felelős. Miután neki futnia kellett, semmi komoly nem is került már fel. Ami nagy kártétel volt a világ demokráciáinak, az mind ennek a lelki nyomoréknak volt köszönhető.

    Ubul: “Ha nem a Svedek allitanak akkor en is gyanusnak tartanam. Azonban a Svedekrol nehez lenne azt allitani hogy akar az USA-nak vagy barkinek lefekudnenek.”

    Ott a pont. Ha én ártatlan lennék, egyáltalán nem félnék attól, hogy el kell beszélgetnem egy svéd ügyésszel. A legutolsó ember volna a világon, akitől tartani kéne. Ha viszont bűnös lennék, a legelső. Lehet persze, hogy félig-meddig volt csak erőszak, lehet, hogy egy idő után a nők is benne voltak – a bizonyítási teher azonban rájuk hárul!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Assange Amerikától fél 2012. június 25. hétfő | AN

Szeptemberre tűzték ki Manning tárgyalását 2012. április 26. csütörtök | AN

A vádak ejtését kéri Wikileaks közlegény 2012. április 25. szerda | AN

Stratfor – titokzatos magyar kapcsolatok 2012. február 29. szerda | Lázár György

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos