Ronai and Ronai
AMERIKAI

Élve temeti el áldozatait a szíriai rezsim 2012. április 26. csütörtök 20:23 | AN Forrás: Youtube, Jediot Ahronot

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Élve temeti el áldozatait a szíriai rezsim
Damaszkusz – Az utóbbi évek egyik legbrutálisabb videója látott napvilágot Básár Asszad rezsimjének rémtettéről. A feltehetően mobiltelefonnal készült felvételen a hadsereg katonái adnak ki parancsot két civilnek egy áldozatuk élve eltemetésére.
.
Az ismeretlen, bekötött szemű férfit korábban már nyakig beásták az előre elkészített sírgödörbe; az illető Allahhoz fohászkodik, miközben az Asszad-rendszerhez hű egyenruhások, akik fegyvert szegeznek rá, állatnak és kutyának nevezik.
.
Eddig ez a legvérfagyasztóbb felvétel, amely a szíriai zavargások több mint egy évvel ezelőtti kirobbanása óta az országból kikerült. Feltehető, hogy az itt ábrázolthoz hasonló atrocitások tömegével történtek.
.
Párbeszéd hangzik el az egység érkező parancsnoka és az egyik katona közt, aki jelentést tesz feljebbvalójának: „Igen, uram, betettük oda, ahogy parancsolta.” A tiszt megkérdi: „Mije van? Találtatok valamit ennél az átkozott baromnál?”
.
A gödörbe beásott férfi a Jediot Achronot című izraeli lap értesülése szerint ál-Kászirból, a lázadó Homsz városhoz közeli településről való, és azért jutott erre a sorsra, mert megvádolták, hogy a nála lévő kamerával felvételeket akart készíteni az asszadista erőkről, és azokat külföldi tévétársaságokhoz akarta eljuttatni.
.
A halálraítélt az iszlám vallás előírásai szerint elmondja: „Tanúsítom, hogy nincs más Isten Allahon kívül.” Miközben betemetik, a katonák gúnyolják: „Azt mondd, hogy nincs más Isten Básáron kívül, te állat.”
.
Nem állapítható meg teljes bizonyossággal, hogy a képsorokon szereplők tisztában vannak-e azzal, hogy valaki filmezi őket, de nem kizárt, hogy tudják; a kamera mindenesetre a betemetett emberen kívül senkinek az arcát nem mutatja. Lehetséges, hogy a felvételt a rezsim készakarva juttatta a világhálóra, hogy ezzel is demonstrálja: gyakorlatilag bármire kész annak érdekében, hogy uralmát megvédje.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Élve temeti el áldozatait a szíriai rezsim, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Ez a humánus iszlám? Brrrrrrrrrr :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Na, azt az Asszadékra nem lehet ráfogni, hogy különösebben vallásosak lennének. Ami ott megy, az speciel, egész kivételesen nem írható az iszlám számlájára. De majd amikor győznek, és elkezdik irtani az alavitákat, na, az majd igen.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Szegény ember! Ez a felvétel is mutatja, hogy az emberiség technikailag fejlődött ugyan az elmúlt néhány ezer évben, de emberség terén semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Hiába fejlődik a tudomány és az emberiség minden oldalról.
    A gonosz közöttünk van amikor teheti, érvényesiti akaratát.
    Mintha ott most Orgovány lenne. Pedig az nem Sziriában volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Ugyan, micsoda szinházi felvétel. Az Ensz, az Oroszok, a Kínaiak, és Koffi Anan is biztos mondta, hogy ugyan már. Meg talán telefonon fel is hívták Damaszkuszt, hogy ejnye, ejnye.
    És ti ilyen felvételt néztek. Hogy milyenek vagytok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. Nem meglepõ. Ezek nevezik magukat emberi lényeknek, még állatok sem.
    Túlavasúti 22:00. Orgovány elkövetõi ugyanezek a fajzatok voltak.
    Gonoszka 22:13. Az ENSz a világ legnagyobb gittegylete, egy bohóc társaság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Ezeknek a szadista állatoknak kijárnak egy sorozat, de nem grace klinika, vagy dallas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Tudtam hogy nem kellett volna megnézzem. De aki ilyet csinál vagy csináltat annak nem szabadna megkegyelmezni. Sajnos ezek emberek, nem állatok. Állat ilyet nem csinál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Az Asszad rezsim tobb mint negy evtizede gyilkolja az ellenfeleit es velt ellenfeleit kinzassal, tuzzel, vassal, savval es a terror hadjaratukat Libanonra is kiterjresztettek ami annak a demokracianak megasta a sirjat. Naluk az emberi meltosagot es az elet erteket semmilyen szinten nem tisztelik, az ilyen ellenseget konyortelenul el kell pusztitani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. gets:

    A szír alavita vallás ötvözi a szunnita iszlámot, a kereszténységet és egyfajta ősrégi közel-keleti pogányságot. Csak saját maga védelmére próbál betagolódni az iszlámba, pedig ugyanúgy kívülállónak kell tekinteni, mint a kereszténységnek a mormon vallást.

    Gonoszka:

    Az ENSZ soha nem volt képes arra, hogy bármiféle érdemi lépést tegyen szerte a világon az emberekért. Balkánt a NATO-val kellett lebombáztatni, hogy azután bevonuljanak békét tartani a kéksisakosok, Ruanda esetén hiába voltak már tuti biztos információk a közelgő népirtásról, Amerika megtagadta, hogy egyáltalán kiejtsék azt az “n” betűs szót, nehogy saját nemzeti érdekeivel ellentétben oda kelljen menni, és megakadályozni a borzalmas tömeggyilkosságokat, az ott állomásozó katonákat pedig szó szoros értelmében tétlenségre parancsolták. Szírai esetén pedig tökéletesen meglátszik, hogy mint minden esetben, a világ nagyhatalmainak játszótere a világszervezet, ha úgy látják, nem jönnének ki jól a szír rezsim pusztulásából és a bizonytalan (átmeneti) állapotokból avagy jó lehetőséget látnak a Nyugat megosztására, akkor az ENSZ semmit sem tehet. Amúgy sincs miért meglepődni azon, hogy Oroszország és Kína vétózgat, ők saját népüket vagy kisebbségeiket is kegyetlenül elnyomják, így nincs okuk lelkiismeret-furdalást érezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Megnéztem a videót, és úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy élt, amikor végleg betemették a fejét. Előfordulhat, hogy valaki a háttérből mondta az ő szövegét, miközben egy halottat ásták el, mert nem tartom valószínűnek, hogy akit nyakig eltemetnek, képes lenne mozgatni a mellkasát, tehát lélegezni. Tudom, rondát írok most, de jobb lenne, ha igazam lenne, és nem tényleges élve temetést látnánk a videón.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  12. Animebj, remélem hogy igazad van, ugyanakkor nagyon ellentmond ennek az hogy ez egy nagyon autentikusnak kinéző amatőr videó. Miért várnának egy hulla elföldelésével azelőtt hogy a fejét betemették volna? És miért temetnének el egy halottat állva? Es sajnos szerintem igaz, legalábbis én úgy gondolom.
    Az biztos, ez a videó jó alaposan kivett az emberiségben még megmaradt hitemből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Van határa az emberi aljasságnak?? szerintem nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Ez a videó megerősiti, hogy az ember a legkegyetlenebb élőlény a földön, mert
    gondolkodni tud, úgy követi el rettenetes tetteit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Animebj, ha most elmagyarázod az ENSZ-t, megkereslek és viszem a kis lapátkámat. :)))))
    Csak eszembe jut, a Népszövetség sem volt jobb, csak az ott dolgozó diplomatáknak.
    Az ENSZ-be többen dolgoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Gonoszka
    Csak nem temetni akarsz te is a lapátkáddal? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Animebj,. jó lenne, ha igazad lenne, de sajnos az az ember élt. Ha valakit nyakig eltemetnek, még tud lélegezni, erre bizonyíték a nap mint nap végrehajtott megkövezések, amelyek során szintén beássák a nőket. Elég, ha kissé laza a föld, ha a pali keze-lába össze van béklyózva, nem tudja kiásni magát, főleg, ha előtte nyilván jó sokáig kínozták meg verték. Lehet, hogy keze-lába össze volt törve, valószínűleg villanyáramot is vezettek belé, úgyhogy én még abban se lennék biztos, hogy megmaradtak az egyszerű eltemetésnél.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Amúgy meg ilyenek mindennaposak voltak akár már a Balkánon is a délszláv háborúban, vagy a második világháborúban usztasa részről. Élve eltemetés, élve elégetés, csecsemő karóba húzása az anyjával együtt, volt ott minden. Ehhez képest ez a szíriai balhé még csak afféle lájtos bemelegítés.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Animebj
    2012. április 27. péntek
    05:13
    Szerinted lehet, hogy egy bábút temettek el vagy pedig a gonosz zusákok direkt marketingfogásnak csinálták a videót. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  20. Animebj 2012. április 27. péntek 05:13
    Mindegy hol, volt aki a tömegsírból méteres föld és emberek alól mászott ki amikor elmentek a gyilkosaik!
    Láttam a helyet ahol kibukkant és azt is amikor kihantolták a sírt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. GaborNYC, Avi, kisember:

    Úgy látom, nagyon reggel volt, ezért nem vettem észre, hogy nem halott az illető, mivel mozgott a feje. Bocs emiatt, bárcsak tévedtem volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Kisember, több méteres föld és emberek alól nem tud valaki kimászni. Hallottam én is ilyen háborús történetet, de az úgy képzelhető el, hogy hevenyészve temették be a gödröt, valamint a gyilkolászás közben nem vették észre, hogy pl. egy nagy gödör túloldalán kimászott valaki.
    Másrészt nincs ideje valakinek megvárni, hogy a tettesek elmenjenek. Ugyanis addigra megfullad, hacsak nem ládában van eltemetve. Ilyen esetben nemcsak a levegőhiány, hanem a föld nyomása is gyorsan végzetes lehet.
    Egy ismeretterjesztő csatornán láttam egy balesetről készült műsort. Árokásás közben valakire rászakadt egy rakás föld, de a fejénél volt valami nyílás, így nem fulladt meg. Miután kiszabadították, mégis meghalt, mert a föld nyomása elváltozásokat okozott a testében. Állítólag ez hasonló a búvároknál tapasztalható keszonbetegséghez (az infóim nem teljesen pontosak, mert évekkel ezelőtt láttam a műsort).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Borzalom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Moszkva ne tömje tovább Szíriát fegyverrel 2012. június 14. csütörtök | AN

Orosz támadó helikoptereket kap Szíria? 2012. június 13. szerda | AN

Újabb szankciók Szíria ellen? 2012. június 7. csütörtök | AN

Annan Szíriáról egyeztet 2012. június 5. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos