Ronai and Ronai
AMERIKAI

Annan Szíriáról egyeztet 2012. június 5. kedd 12:51 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Annan Szíriáról egyeztet
Washington – Kofi Annan, az ENSZ és az Arab Liga különmegbízottja csütörtökön a világszervezet fórumaival, pénteken pedig Hillary Clinton amerikai külügyminiszterrel egyeztet a szíriai válság lehetséges megoldásáról – derült ki hétfőn Washingtonban amerikai hivatalos forrásból.
.
Mark Toner, az amerikai diplomáciai tárca szóvivője elmondta: a külügyminiszter azután fogadja Washingtonban Annant, hogy csütörtökön Isztambulban folytat megbeszéléseket a szíriai helyzetről. Annan csütörtökön a Biztonsági Tanácsban és az ENSZ Közgyűlésének számol be eddigi erőfeszítéseiről.
.
Toner közölte, hogy Clinton hétfőn telefonon beszélt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, és felhívta a figyelmét arra: Moszkvának mint Damaszkusz kulcsfontosságú szövetségesének „nagyon fontos szerepe van abban, hogy befolyása révén megpróbálja rávenni Asszadot és rendszerét az Annan-terv hat elemének végrehajtására, ezek közé értve a demokratikus átmenetet”.
.
A külügyi szóvivő elmondta, hogy Washington a héten áttekinti szövetségeseivel a Szíria elleni szankciók megszigorításának lehetőségét.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Annan Szíriáról egyeztet, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Maradt egy borsószem is a falon? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. A II. világháború előestéjén Mussolini Olaszországa megtámadta Abesszíniát (ma Szomália), és az abesszíniai államfő, I. Hailé Szelasszié kérte a Népszövetséget, hogy teljesítse saját okmányába foglaltakat és állítsa meg az olaszokat. Nem tette, így az ország elvesztette függetlenségét.

    1994-ben tört ki Ruandában a hutuk katonaság, és egyéb önjáró harci alakulat kitervelte az ország tuszi lakosságának szisztematikus kiirtását. Az ott tartózkodó fegyveres(!!) ENSZ kéksisakosok kanadai parancsnoka, Roméo Antonius Dallaire arra kérte a nemzetközi szervezetet, hogy adjon felhatalmazást a hutu szélsőségesek tervének megakadályozására, például hogy az ismert fegyverraktárak kifüstölésére. Az ENSZ ezt megtagadta, sőt mi több, Amerika következetesen tagadta a népirtás lehetőségét, még magát a szót is száműzni akarta a tárgyalótermekből. Az eredmény: 8 és 10 millió között haltak meg tuszi és ellenálló hutu, alig több, mint fél évszázaddal a Holokauszt után.

    Ez csak apró töredéke az ENSZ magatehetetlenségének bizonyítékainak, de ne is várjunk többet egy olyan “békefenntartó” nemzetközi szervezettől, amelyik alapítói közt ott szerepelt a tömeggyilkos Szovjetunió. Elődjéhez, a Népszövetséghez hasonlóan semmi érdemi hasznát nem mutatja a béke kivívása terén, mivel rá van kényszerülve a világ nagyhatalmainak döntéseire, és ennek következményeit most Szíria szenvedésre kárhozott, vérbe fulladó népe az újabb áldozata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Pff.. Nem Szomália, Etiópia. Na, tessék, hiába a Wiki, így is elcseszem az utánakeresést :P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

Iráni-orosz összeesküvés Szíriában 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos