Ronai and Ronai
AMERIKAI

Távozással fenyeget az olasz miniszterelnök 2012. március 28. szerda 13:33 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Távozással fenyeget az olasz miniszterelnök
Róma – Ultimátumot adott a szakszervezeteknek és a szakértői kormány távozásával fenyegetett Mario Monti miniszterelnök, az idő előtti választások lehetőségét azonban a pártok elvetették.
.
A Corriere della Sera napilap szerdán közölt felmérése szerint  a kormány népszerűsége visszaesett. A március elején mért hatvan százalék feletti támogatottság negyvennégy százalékra süllyedt. A fordulatot a munka törvénykönyvének tervezett reformja okozta. A kormány és a szakszervezetek egyeztetése eredménytelenül zárult. A Monti-kormány által bejelentett munkapiaci változtatásokról a római parlament dönt április 2. után.
.
A szakszervezetek a pártok segítségében bíznak az általuk követelt engedmények elérésére, Monti azonban egyértelműen fogalmazott: „ha Olaszország nem kész a változásokra, a kormány átadhatja a helyét”. Az olasz sajtó máris októberi választásokról írt. A SkyTg24 hírtelevízió által végzett felmérés szerint az olaszok 63 százaléka szerint nem lesz előrehozott választás, 37 százalék viszont úgy ítélte meg, hogy nem kizárt a tavaly novemberben a 2013-as tavaszi választásokig kinevezett Monti korábbi távozása.
.
Miközben a világ csodálja a Monti-kormányt, Olaszország kezd csalódni, írta a szerdai sajtó. Az újságok már év elején húsvétra jósolták meg a közgazdász miniszterelnök és az olaszok közötti mézeshetek végét.  Az olasz püspöki kar is véleményt mondott a kormány képviselte szigorúság mellett társadalmi egyenlőséget is sürgetve.
.
„Az októberi választás ostobaság”, jelentette ki Pierluigi Bersani, a Demokrata Párt (PD) főtitkára. Franco Frattini, a Szabadság Párt (PdL) volt kormányerő politikusa is határozott nemet mondott Monti idő előtti távozására. Elemzők szerint a PD kockáztat többet: Monti gazdaságpolitikájának támogatása miatt a balközép párt jelentős szavazóbázist veszíthet.
,
A két legnagyobb parlamenti erőt képviselő PD és PdL a kereszténydemokrata Harmadik Pólussal időközben egyezségre jutott az új választási törvényről, mely többek között a jelenlegi 945-ről 750-re csökkentené az olasz parlament létszámát.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
Távozással fenyeget az olasz miniszterelnök , 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Monti lemondása idő előtti csőd lehet? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Amennyiben egy valódi szakértő áll egy kormány élén, akkor a jelenlegi világ és nemzetgazdasági helyzetben előbb utóbb a megszorítások szükségszerűen bekövetkeznek, így aztán a szerencsétlen olyan társadalmi pszichés nyomás alá kerül, hogy nem úszhatja meg lemondás nélkül… Ismerős a jelenség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Az olasz munkásoknak le kellene nyelni ezt a békát, erre nálunk is hamarosan sor kerül. Nem üldöztük el időben a kis maffiózót, így a dolgozó réteg fogja megfizetni a lenyúlt sok ezer milliárd árát, ami elvándorolt magán zsebekbe. Ráadásul törvénybe is iktatta a kis zseni. Vagy jön a csőd és akkor is elúszik a dolgozók megtakarított vagyonkája, ha van. A gazdagok, akiket Viki támogat rég külföldi bankban tartják a pénzüket, szerintem az olasz kapitalisták is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Tintoretto a Quirinale „istállójában” 2012. április 15. vasárnap | AN

Új kormánya lesz Olaszországnak 2011. november 14. hétfő | AN

Berlusconi távozik 2011. november 9. szerda | AN

Berlusconi újabb botránya 2011. szeptember 19. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos