Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új kormánya lesz Olaszországnak 2011. november 14. hétfő 8:23 | AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új kormánya lesz Olaszországnak

Róma – Silvio Berlusconi hivatalossá tette távozását szombaton, de kérdés, hogy mi lesz most. Vasárnap estére már új kormánya lehet Olaszországnak, de ez kevés lehet ahhoz, hogy elkerülje a bajt. Jöhet Monti és a szakértői kormány.

Mivel Berlusconit a gazdasági hatások mozdították el posztjáról, így kézenfekvő volt, hogy Görögországhoz hasonlóan Itáliában is egy gazdasági szakember üljön a miniszterelnöki székbe. Mario Monti a legesélyesebb, aki már vasárnap este hivatalba léphet, így a hétfői tőzsdenyitás jó híreket hozhat.

Az új kormány a tervek szerint szakértői lesz, így elvben képes lehet meglépni a kellemetlen megszorító intézkedéseket, melyek a csőd elkerüléséhez szükségesek. Ehhez a jelenlegi ellenzéket is könnyebb lesz meggyőzni a számukra is elfogadható Monti személyével. Így csak az eddigi koalíciós partner, a szélsőjobboldali Északi Liga lesz ellenzéki erő a parlamentben. Ők máris kijelentették, hogy nem támogatják az új kormányt.

Az ellenzéki pártok támogatásának feltétele az, hogy Berlusconi korábbi kabinetjéből senki se maradjon hírmondónak. Ez nem is valószínű, hiszen Monti nem a politikai térképről válogatott maga köré minisztereket. A mind a jobboldal, mind pedig a baloldal országlása alatt is biztosként ténykedő közgazdász mindössze egyetlen pártpolitikust nevezett meg későbbi munkatársként, Giuliani Amatót, aki a külügyi tárcát vezetheti.

Berlusconi azonban fenyegető elem maradhat a háttérben. Állítólag az volt pártja feltétele Monti miniszterelnöki kinevezésének támogatásához, hogy a közgazdász professzor nem indulhat a 2013-as választásokon, de egyes értesülések szerint Berlusconi azt is mondta, hogy „bármikor kihúzhatjuk a dugót a konnektorból”. Ez utóbbival arra célozhatott, hogy minden pillanatban megfúrhatják a szakértői kormányt, de ez egyelőre még öngyilkosság lenne nem csak Olaszország, de az egész EU számára.

A botrányos életéről ismert Berlusconi nem sokaknak fog hiányozni. A népszerűségéből sokat veszítő kormányfő hivatalossá tett lemondását rengetegen ünnepelték az egész országban. A római elnöki palotánál aprópénzzel dobálták meg és pojácának nevezték az agg politikust, akit egyesek legszívesebben börtönben látnának. Berlusconinak egyébként számtalan bírósági ügye van, melyek között fiatalkorú prostituálttal kapcsolatos és jó pár gazdasági jellegű affér is szerepel. Miniszterelnöki immunitást mindenesetre mostantól nem fog élvezni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Új kormánya lesz Olaszországnak, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Berlusconi a saját pártja által megbuktatva fejezi be működését.
    Nálunk a fityisz mikor vonja vissza Ovi jogosítványait??????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. Amíg valagnyalásból képesek gond nélkül megélni, Orbán uralmát semmi nem veszélyezteti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. gets
    Lehet, hogy szintén 20 év múlva…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Végre!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. vikus
    2011. november 14. hétfő
    11:32
    Ha nem, akkor 2012-ben együtt mennek az örökös süllyesztőbe. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Nálunk mikor rúgja ki a nép ezeket a dilettáns szemeteket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. gets
    Remélem, jól látod a 2012-es jövőt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Tintoretto a Quirinale „istállójában” 2012. április 15. vasárnap | AN

Távozással fenyeget az olasz miniszterelnök 2012. március 28. szerda | AN

Berlusconi távozik 2011. november 9. szerda | AN

Berlusconi újabb botránya 2011. szeptember 19. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos