Ronai and Ronai
AMERIKAI

Folytatódik a Fidesz macska-egér játéka 2012. február 6. hétfő 17:59 | AN

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Folytatódik a Fidesz macska-egér játéka

Budapest – A Fidesz eddigi gyakorlatának megfelelően igyekszik megtéveszteni az Európai Uniót, az Egyesült Államokat és az IMF-et, hogy miután felszámolták a demokratikus jogállamot, pénzhez jussanak az IMF-től a diktatúra működtetéséhez. Most ötpárti egyeztetéseket javasoltak a következő kétharmados törvények előtt az ellenzéknek, mintha eddig nem tudták volna, hogy ez lenne a normális eljárás. Az orbáni konszolidáció lényege a diktatúra konszolidációja, békés elfogadtatása külföldön és belföldön, mialatt nincs jogállam, és a Fidesz maffiája folytathatja a szabadrablást.

Lázár János a Népszabadságnak adott interjújában jelentette be, hogy “nem bánt a bácsi”, nem eszik a róka nyulat, a macska nem szereti az egeret, az ellenzékkel leül a Fidesz tárgyalni a még hátralevő kétharmados törvényekről. A Fidesz elnöksége újabb csapdája ez, mert ha az ellenzéki pártok ebben résztvesznek anélkül, hogy követelnék az eddigi diktatórikus törvények visszavonását és újratárgyalását, akkor újra legitimálják az Orbán-rendszert, miközben arra semmi garancia nincs, hogy bármilyen lényeges javaslatukat figyelembe vennék. Mindez csak arra jó, hogy a propaganda azt hangoztassa, hogy Orbán mintademokráciát működtet, hazugok a külföldi és belföldi kritikák. A bírálatok rosszindulatból és ellenségességből fakadnak, hazaárulás és a hatalom elvesztése miatt érzett keserűség áll mögötte.

Az MSZP részéről készek tárgyalóasztalhoz ülni, de nem hisznek a Fidesz tárgyalókészségének őszinteségében, ezért az első pillanatban felállnak, amikor úgy érzékelik, hogy kommunikációs trükkről van szó.

Hasonlóan nyilatkozott az LMP is, Jávor Benedek szerint az jó, hogy Lázár János végre felfogta, hogy miről szól a parlamenti demokrácia. Nyitottak a szakmai konzultációra, de amíg érvényben vannak olyan törvények, amik a demokrácia megcsúfolásával lettek elfogadva, addig nem remélnek semmi jót. Szerinte az uniós és nemzetközi nyomás hatására mutat kompromisszumkészséget a Fidesz, hogy pénzhez jussanak az IMF-től, de ez nem őszinte.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 43 szavazatból)
Folytatódik a Fidesz macska-egér játéka, 4.9 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. A kép aláírás második sorának második szava, kissé smittpálos lett.

    Helyesen???

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  2. Szeretném látni hogy 2014-ben egy ellenzékből alakult demokratikus kormány népszavazást írna ki a következő kérdéssel:

    Egyetért e azzal hogy politikai döntéshozók teljes saját és hozzájuk köthető vagyonukkal kártérítéssel tartoznak a nyugdíjeinstand és az egykulcsos szja-ból eredő károkért ?

    Ha ez megtörténik akkor elkezdődik a demokrácia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +65 (67 szavazatból)
  3. A kötelet nem veszi le a nyakunkról, csak lazít kicsit!
    Pillanatnyi levegőhöz enged juttatni, mielőtt kirúgná a sámlit!
    Fuldoklunk a diktatúra szorításába!
    Ezek után aki hisz a Fidesznek, azt kezeltetni kellene!!
    Kapkodhatjuk a levegőt!!
    .
    “Felmentették a Magyar Gárda újraszervezésével vádolt férfit.”
    http://www.168ora.hu/itthon/felmentettek-a-magyar-garda-ujraszervezesevel-vadolt-ferfit-90636.html
    .
    Anyátokat!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (60 szavazatból)
  4. Szemfényvesztés ez azoknak, akik már kételkedni kezdtek a fidesz demokratikus voltában. és a kételkedők most újra megnyugszanak, hogy dehogyis…
    Másrészről meg nagyon remélem, hogy az EU nem hagyja magát újra megvezetni a fidesz által.Nagyon úgy néz ki, hogy bedőlnek megint ennek a szemfényvesztésnek. Hogy miért? Már máskor is feltettem ezt a kérdést. Mert így kényelmes…Nem borzolják a kedélyeket,és megelégszenek azzal,ha a látszat arra utal,hogy változtatott a politikáján a fidesz.
    Ha így lesz, akkor be kell látnunk, hogy ott is komédiások ülnek, mint a honi parlamentben.
    Mert mit lehet mondani az mszp-re,meg az lmp-re, ha bedőlnek ennek a trükknek? Azt hogy pojácák.Önként, és dalolva…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  5. Szendam kiváló posztja is ehhez a témához tartozik:
    http://szendamondja.wordpress.com/2012/02/06/arulok-berencek/
    A marhák azt hiszik, hogy az EU-ban is hülyék ülnek. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  6. Ezeket baráti körben a nemzet ALJASAI jelzőkkel minősítsük. Ezeknek minden a pofájukra ér. Nagyon fognak ők csodálkozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  7. Ez tetszik! Tudom, hogy csalsz, mégis leülök veled kártyázni. Ez a két bumburnyák pártcsökevény kinek akar megfelelni? A végén még a cinkelt kártyát is maguk veszik meg, s azt hiszik, hogy nyerhetnek. Balfékek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Farkas levágta Malacka lábát, és most hajlandó vele konzultálni arról, hogyan készítse el, mielőtt megenné.
    Amelyik ellenzéki párt a részvételével hitelesíti ezt a gazemberséget, az hülye, mert a diktatúra konszolidálásához asszisztál.
    Az egyetlen helyes reagálás az, hogy magára hagyják a Fideszt a lábassal és a fakanállal, egye meg egyedül, amit főzött.
    Sőt:
    Mivel a Fidesz tetljesen felszámolta a demokráciát, SEMMIBEN nem lenne szabad együttműködni vele, az ellenzéknek ki kéne vonulnia a parlamentnek nevezett bábszínházból, amíg a Fidesz uralmon van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  9. Azt olasom,hogy az MSZP.részéről képesek tárgyaló asztalhoz ülni,annak ellenére,hogy nem hisznek a FIDESZ…őszinteségébe.Akkor,meg mi a csudának készek tárgyalni velük?Ne legyenek már ennyire naivak.Jó,hogy nemállnak be “nyalni”.Egyetértek Ego.véleményével,szerintem is hülye az az ellenzéki párt,melyik leül tárgyalni.Azt a pártot,mely kész leülni azt nem szabad komolyan venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  10. btag
    az ilyen slendrián kérdéseket szokta az OVB elutasítani. Akik megszavaznák, ugyanis az adott pillanatban MÁR politikai döntéshozók – de mi a francért felelnének az ELŐZŐEK saráért? Ráadásul ez visszamenőleges jogalkotás lenne – amire még egy népszavazás sem lenne jó indok.
    ….
    egyébként meg: a DK nem menne egyeztetni – a szépséghiba, hogy nem is hívták. Hogy nem ez az egyetlen oka a nem menésnek – azt Gyurcsány a
    tákolmányozás bojkottálásának elérésével igazolja.
    Igazuk van azoknak, hogy EGYETLEN előfeltételt kellene támasztani: a tákolmány és az összes sarkalatos törvény hatályon kívül helyezését. Aki enélkül ül le tárgyalni: az őfelsége ellenzése, és politikai pojáca Orbán bábszínházában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  11. bocs – őfelsége ellenzéKe, és esze ágában sincs az ellenzés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. A külföldnek szánt színházi forgatókönyv a következő ( vagyis az, mint Szili Katalin alkotmányozó javaslataival):
    demokrácia kipipálva (mert nemcsak kormányzópárti volt ott),
    Katalin asszony javaslata leadva (az iktatóban van nyoma),
    javaslat elvetve (nem a kormánypárt adta be).
    Aztán mindenki a pártutasításnak megfelelően nyomja a gombot (ha mellényom, akkor véletlen eset volt, ez ov-val is megesett).
    Polgárok megvezetve,
    külföldiek szája mosolyog

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. Amelyik párt belesétál ebbe a csapdába, az elveszíti a hitelességét. Nem szabad tovább legitimálni azt a téves nézetet, hogy az ügyeknek a parlamentben kell eldőlniük.
    .
    A törvényhozás minőségi kontrolljának azokban a korábban független intézményekben kell megtörténnie, amiket a junta kiherélt, felhígított, felszámolt. Ezek az intézmények az ország létfontosságú hardverei voltak, és működésükről jó szoftverek: demokratikus körülmények között kifejlesztett jogszabályok gondoskodtak.
    .
    Ez a kifinomult rendszer most működésképtelen, mert megtámadta egy ravaszul kidolgozott, orvul beinjektált, tompító érzéstelenítőkkel kombinált, kegyetlenül fertőző vírus. A demokrácia halála, amikor a kormány azt csinál, amit akar.
    .
    Amíg az Alkotmánybíróság, a bíróságok, az ombudsmani intézmény, a Költségvetési Tanács, az Érdekegyeztető Tanács, az önkormányzatok, továbbá a médiákat és a választásokat felügyelő intézmények autonómiája csak látszólagos, addig a puccsistákkal csakis ezekről az eltérített és rabul ejtett intézményekről szabad tárgyalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  14. Mire számít az MSZP? Azt,hogy a Fidesz tárgyaló készsége csak kommunikációs trükk csak a törvényk végszavazásánál veszik észre, amikor a Fidesz az nutolsó pillanatban beadott módosítókkal úgy fogadja el a törvényeket ahogy akarja.
    Nem emlékeznek vajon Szili Katalin esetére az új alkotmánnyal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. Demokráciáról szót se a Fideszbe!
    Az a párt, melyet a megalakulása óta egy ember irányít, elve nem lehet demokratikus!
    Bármennyiszer is bukott meg, és tett örültségéket a “vezír”, pártján belül mégis csak ő az ő!!!!
    Mégis 2/3-al került hatalomra!!
    Több mint 3 millió ember nem vett részt a választáson!!!!!!
    A baloldal leszerepelt!
    A győztes mindent visz!!!
    Ellenzéki pártok, vannak még???
    Mit csinálnak??
    Ja! Leveleznek, üzengetnek, szólóba bírálnak!
    A győztes mindent visz??
    Igen, ha hagyjuk!
    Azért vannak kik keményen dolgoznak, hogy az emberek ismét felemelt fejjel tudjanak élni!!
    http://www.szolidaritasmozgalom.hu/
    Akik úgy érzik, a duma ideje lejárt, azoknak gyerünk melózni!
    Március 10-én IS megmutathatjuk, van élet a Fidesz után!!
    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  16. kekec,
    Èn kèrek elnèzèst slendriànsàgomèrt.A problèma abból adòdott hogy a kèrdèst mindösszesen erkölcsi alapon fogalmaztam meg, ha aktuàlis lesz írjàk àt a jogàszok.
    A visszamenőlegessègről: a joggyakorlatàt a jelenlegi kormànyzò pàrt teremtette meg. Amikor biodiszletkènt orbàn utasìtàsàra anyagi haszonszerzès miatt feladtàk önàllò vèlemènyalkotàsi jogukat akkor felvàllaltàk ennek kèsőbbi következmènyeit.Egy dolog rosszul dönteni, màs dolog “èn csak parancsra tettem” vèdekezès.
    De nem vagyok jogàsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Annak ellenére, hogy nem hívták meg,a DK világossá tette, hogy milyen feltételek mellett szabad tárgyaló asztalhoz ülni a Fidesszel. Világos, hogy a 2/3 fényezni akarja magát az EU előtt, és körbe fogja röhögni az MSZP-t és az LMP-t miután behódolnak. Ha úgy lesz, megérdemlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  18. yoda!
    Üdvözöllek!
    Van itt egy másik forgatókönyv is!
    .
    “Csurka István Színház lehet az Új Színházból?
    Új állampolgári kezdeményezés indult, amely azt szorgalmazza, hogy az Új Színházat nevezzék át Csurka István színházra. A ötletnek máris számos támogatója van. Pozsgai Zsolt a hírre reagálva azonban közölte, az Új Színház vezetősége nagyra értékeli azt az állampolgári kezdeményezést, de ezt a lépést nem kívánja megtenni.”
    http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/44344-csurka-istvan-szinhaz-lehet-az-uj-szinhazbol
    .
    A Fideszes demokráciába ez is belefér majd!
    Ellent mondani a “népakaratnak”!!
    Na!
    LEVEGŐT!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Igaz, ami igaz: “gets” által ajánlott (ha talán nem is “kiváló”) posztom valóban egy ehhez hasonló húzásról szól. E “húzások” lényege pedig a látszat, a Virtuális Valóság, tehát a Patyomkin-demokrácia fenntartása!
    Egy nagy büdös frászt akarnak ezek bárkivel is bármit egyeztetni. Még saját magukkal sem szoktak: a Főnökség a mezei/lótifuti képviselőcske kezébe nyomja azt a 217 oldalas javaslatot, mely 173 törvény módosítását indítványozza, majd még ugyanazon nap meg is szavaztatja velük (tavaly dec. 30.)!
    Ja, hogy becsúszik időnként egy-két kisebb hiba (pl. amikor elfelejtették “Magyarország”-ot a “Magyar Köztársaság” jogutódjának nyílvánítani, s így gyakorlatilag törvénytelenné tették a teljes Ogy.-t és a Kormányt! – ugyancsak 2011. dec. 30.)?! No de sebaj, legfeljebb visszamenőlegesen azt is megváltoztatják – hiszen megy ez már nekik, mint kisgyereknek az ágybapisilés!
    Amikor pedig vitéz Bivalybasznádhy képviselő “urat” megkérdezik, hogy ezt, vagy amazt a javaslatot ugyan mi az ördögért szavazta meg, akkor pedig a válasz:
    – Hát … őőőő … aaa … őőőőő … aaaaa …… őőőőőő …
    – Képviselő úr, lassan leteilk a műsoridő!
    – Ne szójjon közbe!
    Dehogyis nézik ezek az alakok hülyének az EU-t. Azzal csak jogászkodnak. A patyomkin-szervezeteik arra jók hogy elmondhassák: vannak! (Szájjalártó még tavaly ősz végén hazudta azt, hogy nincs itt kérem semmi diktátum, hiszen “kormány még ennyit nem egyeztetett”, mint a Hektor-féle! – milyen igaz, “ennyit” tényleg nem!)
    A Koronázatlan Fő minket, s főleg azt a kb. 1,2-1,5 milliónyi birkát nézi hülyéknek (utóbbiakat joggal), akik mindenek ellenére még mindíg abban a nyájban bégetnek, ahol Farkas a pásztor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  20. Azt hittem a konszolidációt azzal szokták kezdeni, hogy bocsánatot kérnek az ártatlanul meghurcoltaktól, az elűzöttektől, és visszaadják az állását az indok (és ok) nélkül kirúgottaknak, vagy legalább leveszik őket a feketelistáról. Hogy én milyen naiv vagyok! Érzésem szerint itt most az ellenzék leszalámizása kezdődik. Vagy inkább folytatódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  21. “Orbán mintademokráciát működtet”, vagyis valami olyasmit
    mint a demokrácia. Miután meghozták a doktor úr által előre
    kifecsegett – és az ellenzék által máig sem helyén értett -
    törvényeket, a külföld felé álcahálót feszitettek ki, hogy ne
    látszon a a szemét fércmű. Horthy is igy “konszolidált”.
    Vagyis mindent megtett annak érdekében, hogy az ellenzékbe
    belefolytja a szót. Csend lett, tehát “rend” is lett.
    Kegyet gyakorolnak, hogy az ellenzék rátegye a pontot a
    “nagy mű”-re mellyel legalább 20 évre kizárjuk magunkat mindenből,
    mivel a Zoba(n) megmonja nekünk mi a jó és punktum!
    LEHET EZT MÁSKÉNT ÉRTENI?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  22. bumburi
    2012. február 6. hétfő
    18:25
    Persze, hogy önként és dalolva. Jó pénzért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Ezek után képesek leülni velük egy asztalhoz? Az ellenzék is megéri a pénzét, teljesen elment a józan eszük! Egyáltalán nem kéne részt venniük a parlamenti munkában az interpellációs nap kivételével, hiszen csak bokrétának számítanak a törpe kalpagján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  24. Ego
    2012. február 6. hétfő
    18:50
    Igen, az ellenzéknek ki kellene vonulnia. De van az a pénz, amiért bent marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. Rakerdező – kérdés, hogy mennyire minősül 100 millió jó pénznek. Az egyeztetésben részt vevő szakszervezetek fejenként 100 milliót kapnak.
    Hja, okultak a történelemből: Bethlen-Payer paktum – megvan? Ha gazsulálnak, leesik néhány zsírosabb cubák is.
    A diktatúra konszolidációs szakasza mérhetetlenül veszélyesebb a demokráciára, mint amikor VOLTAK támadási felületek. Most csak elvtelen kis kompromisszumok és belesimulás lesz – a renitenseknek egy kis odasuhintgatással – legalábbis ha Orbán kap a nyugati demokráciáktól pénz a diktatúrája gazdasági konszolidálásához. Ezt is Horthytól smittizte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Azt nem értem, hogy az átlagemberek miért nem látják, mi folyik?
    Ha ezt egy filmen látnánk, tudnánk, hogy a lázár meg az orbán a “rosszak”, és a happy endhez az kell, hogy csúfosan bukjanak, és ünnepélyes, diadalmas háttérzene kíséretében az új köztársaság azonnal eltörli a tákolmányt, és visszaállítja a demokráciát. THE END.
    .
    Röhej. Ez történik a SZEMÜNK ELŐTT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Másfél év alatt ez volt az első eset – most véletlenül az IMF tárgyalás előtt – ,hogy a Fidesz rájött, a parlamenti kétharmad nem mentesíti az ellenzékkel való egyeztetéstől . ( Most jött volna rá ? )Mert ők is képviselnek valakiket, történetesen a kétharmadon túli maradékot. Sőt az a kétharmad sem kétharmad. Ez a fölismerés az ún. alaptörvény születés időszakában még nem történt meg. Orbán még a koalíciós partnerével sem akart vitatkozni, nem hogy az ellenzékkel . A köztársasági elnök sem küld vissza törvényt, mert ő meg a ” motor”. Úgy lett kiválasztva. Az időzítés nyilván nem véletlen, zsigereikben van a megtévesztés, amire a tárgyaló partnereik sincsenek felkészülve.Olyat ugyanis nem láttak még, hogy valaki mélyen a szemükbe nézve szemrebbenés nélkül hazudja le az eget. No ez Orbán. Ne hogy valaki azt higgye, egy percig is komolyan gondolja az “egyeztetést”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=518309

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. bruckenbacker kapitány

    József Attila -

    LEVEGŐT!

    Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott
    hazafelé menet?
    A gyepre éppen langy sötétség szállott,
    mint bársony-permeteg
    és lábom alatt álmatlan forogtak,
    ütött gyermekként csendesen morogtak
    a sovány levelek.

    Fürkészve, körben guggoltak a bokrok
    a város peremén.
    Az őszi szél köztük vigyázva botlott.
    A hűvös televény
    a lámpák felé lesett gyanakvóan;
    vadkácsa riadt hápogva a tóban,
    amerre mentem én.

    Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti,
    e táj oly elhagyott.
    S im váratlan előbukkant egy férfi,
    de tovább baktatott.
    Utána néztem. Kifoszthatna engem,
    hisz védekezni nincsen semmi kedvem,
    mig nyomorult vagyok.

    Számon tarthatják, mit telefonoztam
    s mikor, miért, kinek.
    Aktákba irják, miről álmodoztam
    s azt is, ki érti meg.
    És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
    előkotorni azt a kartotékot,
    mely jogom sérti meg.

    És az országban a törékeny falvak
    - anyám ott született -
    az eleven jog fájáról lehulltak,
    mint itt e levelek
    s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
    mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
    s elporlik, szétpereg.

    Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
    Lelkem nem ily honos.
    Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
    aki alattomos.
    Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
    szemét lesütve fontol sanda választ
    és vidul, ha toroz.

    Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
    Pedig hát engemet
    sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek,
    mint apró gyermeket,
    ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
    Én tudtam – messze anyám, rokonom van,
    ezek idegenek.

    Felnőttem már. Szaporodik fogamban
    az idegen anyag,
    mint szivemben a halál. De jogom van
    és lélek vagy agyag
    még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
    hogy érett fővel szótlanul kibirnám,
    ha nem vagyok szabad!

    Az én vezérem bensőmből vezérel!
    Emberek, nem vadak -
    elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
    nem kartoték-adat.
    Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
    jó szóval oktasd, játszani is engedd
    szép, komoly fiadat!

    1935. november 21.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. bruckenbacker kapitány

    Az MSZP-sek sajnálják, ha az embereknek több jut – - 2012.02.06
    A Fidesz szóvivője szerint a szocialisták minden pénzt maguknak akarnak, ezért sajnálják, ha az embereknek több jut.
    Selmeczi Gabriella közleményében így reagált arra, hogy Katona Tamás, a szocialista párt elnökségi tagja ma azt mondta: pártja szerint a kormány személyijövedelemadó-politikájának totális csődjét jelzi, hogy az átlagos keresetűek idén több mint tízszázaléknyival kevesebb pénzt visznek haza havonta, mint tavaly.

    A Fidesz szóvivője ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a szocialisták újfent bizonyították, hogy az emberek és a családok sikere nekik kudarcot jelent.

    A munkát és a családokat támogató arányos adórendszer nyomán tavaly a magyar emberek nettó fizetése átlagosan 8,9 százalékkal növekedett, a reálbér emelkedésének mértéke pedig 4,9 százalékos volt, miközben több tízezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban – írta Selmeczi Gabriella.

    Forrás:klubrádió

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Gátlástalan, cinikus, mocskos, alávaló, gaz, FÉRGEK!
    Eddig megcsinálták a diktatúra alapjait, most meg “konszolidációt” hirdetnek.
    Nem sül le a bőr a képükről?!
    Gyalázat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. Népáruló baloldali pártok .
    Most akarnának tárgyalni ??
    Nem leülni kell velük tárgyalni , hanem kampányolni a demokratikus jogállam mellett !
    De ezt nagyon elfelejtették valahogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Erre a húzásra az lenne a méltó ellenlépés, ha a civil szervezetek – a árnyékparlamentesdi hangzavara helyett – az ellenőrző intézmények civil kontrollját hirdetnék meg.
    .

    Vitaminkúrát a demokrácia mesterségesen legyengített, vírusfertőzött immunrendszerének!
    .
    Civil Árnyék-Alkotmánybíróságot, Civil Árnyék-Bíróságot és Árnyék-Ügyészséget, Civil Árnyék-Ombudsmant, Civil Árnyék-Költségvetési Tanácsot, Civil Árnyék-Médiatanácsot, Civil Árnyék-Választási Bizottságot!
    .
    Kívánjunk mIndegyik ilyen árnyék-intézménynek pártfüggetlen, hozzáértő szakértői gárdát, bátor szóvivőt, nagyvonalú uniós támogatást (kulcsszó: “watchdog institutions”) és rendszeres sajtótájékoztatókat, amiken a junta jogtipró intézkedéseit tárják a nyilvánosság elé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Nyilván a demokrácia teljes megroppantása után, az Alkotmánybíróság kiherélése után, az új egypárti alaptörvény, az új választási törvény, a médiatörvény, a totálisan elnyomó Munka Törvénykönyve elfogadása után nyilván nagyon fontos kérdésekben van szükség az ötpárti egeztetésekre.
    Úgymint, mennyi cukor lehet a brióson, vagy hány szál árvalányhaj lehet a pörgekalapon, vagy ilyesféle fontos, a magyar társadalmat teljes mélységekben érintő kérdések megvitatására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. “Hasonlóan nyilatkozott az LMP is, Jávor Benedek szerint az jó, hogy Lázár János végre felfogta, hogy miről szól a parlamenti demokrácia.”
    Nem fogott fel semmit, csak az előre betanított szöveget mondja el !
    Zorbán Viktor Horthy korszakról álmodozik ahol ő Bethlen István, konszolidál,Hitler személyiségével keresztezve ! hol élünk !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Semmi közösködés ezekkel a rohadék fasisztákkal!!!!!!Egyék meg amit főztek!! Csak az elzavarásuk után lehet velük tárgyalni. Akkor is csak arról, hogy kötél vagy golyó!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Amíg a demokráciát leginkább lábbal tipró törvényeket nem vonják vissza, nem szabad leülni velük. Például Média tv., Igazságszolgáltatásról szóló tv. , Alkotmánybíróságról szóló tv., stb. stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. Az ellenzéknek nem tárgyalni kell, hanem csatlakozni a Miskolcról elindult éhségmenethez.
    Ez mindenkire vonatkozik, aki rosszabbul él, mint 2 éve!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  39. Az éhségmenethez én is csatlakozom, de a tárgyaló ellenzékhez nem. Lehet tárgyalni a fideSSel is! Első feltétele: vonják vissza a tákolmányukat, és az arra alapozott összes eddigi törvényüket. E nélkül minden egyezkedés értelmetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Kedves ellenzék! Ne dőljetek be a hazugoknak. Megint csak kifelé akarnak jók lenni, de Mi tudjuk, hogy milyenek. Mondjon le az egész bagás viktorostol, palistol. Tanuljanak a Románoktol és Szlovákoktol. Menjenek a francba de azonnal. Mindenhol előretör a baloldal. Hurrá Demokraták. Győzünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. @topi mackó
    A “keresztülvertek” így jó, ahogy van. Ugyanis ebben az esetben a keresztül nem egy régies határozószó, nem is névutó, hanem igekötő. És mint tudjuk (bár sajnos egyre többen nem tudják): ha az igekötő az ige előtt áll, akkor egybeírjuk vele.
    Mellesleg a képaláírást is egybe kellett volna írni… Különírva ti. mást jelent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Elena Petrescu néven született Ilfov megye Balotești közösségének Petrești nevű falvában. Apja földműves volt. Tanulmányait a 4. osztály után befejezte, majd a bátyjával Bukarestbe költözött, ahol egy textilgyárban dolgozott.

    A Román Akadémia elnöke. Az államelnök első helyettese. Elenát több nyugati egyetem díszdoktorrá avatta a polimerkutatásokban elért „eredményeiért”.

    Hála istennek televan a magyar parlament hasonlóan magasan képzett szakemberrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Nem értem a felháborodásotokat, Fórumtársak!
    Összefogni képtelen ellenzékkel azt tesz a diktatúra, amit akar. Lázár csak azt teszi, amit az úgynevezett ellenzék (sokkal valósághűbb kifejezéssel: megélhetési léhűtők) lehetővé tesz számára. Lehazudja a csillagot az égről, és benyeleti velük a nokedlit.
    Megint kiderül, hogy az egyetlen Gyurcsány Ferenc köré csoportosult tényleges ellenzék tudja kizárólagosan, mi a helyes ellenzéki viselkedés: Ha valóban le akarnak ülni megvitatni azt, hogy mi történjen, akkor előbb vonjanak vissza minden eddig meghozott intézkedést, s aztán nosza, jöhet a fehérrel terített asztal. Amely mellől azonnal fel lehet állni, ha megint megvezetősdi történne. De addig leülni, amíg érvényben van minden, ami miatt felálltak korábban a tárgyalóasztal mellől???!!!
    Már a feltételezés is nonszensz…
    Meseházy már megkajálta, még mielőtt megkóstolta volna…
    Fidesz-Zsebibaba LMP-ről szólni se érdemes.
    Vona pedig (ülepén orbánkinövéssel, mint egy blogban olvasható)…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  44. Kuksi (2012. február 7. kedd 14:49)
    .
    “Ki áll ott?”
    :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
    .
    Egyébként tényleg rohad a nyelv. A sok jelből egy: kb. két éve a média rikkancs-stílusban ír: lehetőleg elöl az állítmány, majd a tárgy (v.ö. “MEGÖLTE FELESÉGÉT!!!”), majd néhány egyéb törmelék, és végül az alany, esetleg mögötte néhány kósza határozószó. Például “Őrizetbe vette a rendőrség a leányfalui ír gázolót szerdán írországi otthonában.” Vagy: “Tartotta hétfő estén elért árfolyamát a forint az euróhoz képest kedden reggel.” Sajnos ez a módi járja kedvenc Klubrádiómnál is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. @Ego
    Sajnos igazad van. Amikor már “komoly” újságokban, könyvekben látok borzalmas hibákat; amikor színészek, szóvivők, bemondók, akiknek munkaeszközük a nyelv, nincsenek tisztában szavak, kifejezések jelentésével sem – nem sok reményem marad. A legnagyobb baj akkor van, amikor a hibák tömkelege nem egyszerűen csak hiba, hanem értelemzavaró is, különösen, ha a központozás (olykor teljes) hiányával párosul.
    Na de mit finnyáskodok? Ő tudja, mit akart írni – én meg találjam ki. Dolgozzak meg az élvezetért. Nem igaz?
    Amúgy most sem foglalkoztam volna a dologgal, de topi mackónak ez volt a legfontosabb (és egyetlen) észrevétele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Kerpács Winnetou

    Addig kellene a demokratikus erőket, egyensúlyokat, törvényt sértő rendelkezéseket visszaállítani eredeti mederbe, amíg azt a bizonyos védőernyőt a kormány meg nem kapja. Utána a kapott összegből a maga tervezte diktatúrát akarja hosszú időre bebetonozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. b 2012. február 6. hétfő 22:39
    Ez történik a szemünk előtt – mert csak nézünk ki a fejünkből bávatagon.
    bruckenbacker kapitány 2012. február 7. kedd 01:08
    Mi ezzel a gond? Csak azt kell hozzá észben tartani, hogy “emberek” kizárólag a középosztály, aki az alatt van, az senki! Ja, és ha 16 %-os adócsökkenés a középosztálynál ÁTLAG csak 8,9 %-os nettóbér növekedést jelentett, ki lehet számolni, hogy hányan jártak rosszul. Biztosan több, mint a 2/3!
    deus manu 2012. február 7. kedd 16:25
    Az még hagyján lenne! De most már a kormányt is kezdik ilyenekkel feltölteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Ezek a fideszesek soha nem lesznek és most sem olyan szegények, hogy IGÉRNI ne tudnának, betartani…… azt, IGEN! – most ennek a szezonja jött el.

    Egy pillanatra sem jut eszükbe, de az ELLENZÉK sem szajkózza, hogy 8 ÉVIG MIÉRT SZABOTÁLTÁK A PARLAMENTI MUNKÁJUKAT? – holott arra felesküdtek!
    Joggal várjuk el a mostani ellenézktől – volt kormánypártiaktól – forintra kiszámítva mutassák meg a népnek, hogy MILYEN ANYAGI KÁRT OKOZOTT
    a FIDESZ a szabotált 8 év alatt az országunknak azzal, hogy politikai stratégiája egy volt: BETARTNI, ROSSZAT AKARNI, ÁRTANI az országnak.
    A helyzet magaslatára ez a kekk, buta Orbán képtelen volt eljutni, ha megtette volna és a parlamentben dolgoznak, akkor ma HAZÁNK nem itt tart, ahol tart!
    Ez pedig gazdasági bűntett, elprédálás bűntette részükről-

    Ez remélem nem nagy feladat, várjuk az értékeket, számokat!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Amit orbánék eddig lenyúltak mind a törvénykezés, a tájékoztataás, a hatalom, mind az anyagiak terén azt most szeretnék legalizálni.
    orbánék olyan messzire mentek, hogy épeszű ember ilyenbe már az ország érdekében sem nem megy bele.
    Ez kb. olyan mintha egy rabló elvenné minden értékünket majd udvariasan megkérne, hogy a a megmaradt alsónadrágunkat és atléta trikónkat testvériesen osszuk meg vele. (A téli hideg éjszakában persze)
    Aljasabb társaságot aligha lehet elképzelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Jávor is a Facebookon válaszolt Gyurcsánynak 2012. február 4. szombat | MTI

Lázárék eltőzsdézték Hódmezővásárhely pénzét 2012. február 2. csütörtök | AN

Gyurcsány a médiának politizál 2012. február 2. csütörtök | AN-álláspont

Fischer Ádám az Európai Néppárthoz fordult 2012. február 1. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos