Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fischer Ádám az Európai Néppárthoz fordult 2012. február 1. szerda 17:18 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fischer Ádám az Európai Néppárthoz fordult

Budapest – Levélben fordult az Európai Parlament néppárti delegációjának tagjaihoz Fischer Ádám karmester, hogy az Új Színház új igazgatójának hivatalba lépése alkalmából felhívja a figyelmet arra, hogy Budapesten közismert antiszemitákat bíztak meg egy fontos színház vezetésével.

Erről a magyar művész maga számolt be Brüsszelben, Peter de Caluwével, a helyi La Monnaie operaház főigazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatóján. A valamennyi néppárti képviselőnek elküldött levélben Fischer Ádám úgy fogalmazott, hogy “Dörner György igazgató … háziszerzője, a magyar antiszemitizmus doyenje, Csurka István szellemében óhajtja vezetni a színházat”. Ijesztőnek nevezte, hogy “a kormányzó párt kapcsolata rasszista és antiszemita csoportokkal láthatóan szorosabb, mint ahogyan a nyilvánosság számára látható, illetve vélelmezhető volt”. Azt kérte a frakció tagjaitól, hogy “gyakoroljanak nyomást a Fideszre: hirdessen zéró toleranciát a szélsőjobboldallal szemben”.

A karmester a magyar néppárti (Fidesz-KDNP) képviselőknek külön küldött kísérőlevélben azt írta, hogy “a magyarországi antiszemita tendenciákról szóló viták esetében előbb tisztázni kell a veszélyes antiszemita megnyilvánulások definícióját is”. De Caluwe, a tavaly az év operaházának választott Théatre Royal de la Monnaie főigazgatója a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a kinevezés elleni tiltakozásul hétfőn az előadások előtt egy memorandumot olvasnak fel több európai város színházában. Jelezte, hogy az ő intézménye is támogatja ezt a kezdeményezést.

A szöveg – amelyet Markus Kupferblum osztrák rendező jegyez – úgy fogalmaz: “ma Budapesten a város egyik legfontosabb színházát olyan új vezetőknek adják át, akik sok éve nyilvánosan vállalják szélsőjobboldali nézeteiket. (…) Kinevezésük egy tabut tör meg.”

Markus Kupferblum információi szerint a memorandumot felolvassák számos bécsi színházban, például a Burgtheater, a Volkstheater és a Schauspielhaus színpadán, Klagenfurtban, Linzben, a müncheni Kammerspielében, a Brüsszeli Nemzeti Színházban, Gentben és Liege-ben, a párizsi Théatre Nanterre-ben, több londoni színházban és néhány spanyol, holland, lengyel, cseh, finn, szlovén és görög teátrumban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 28 szavazatból)
Fischer Ádám az Európai Néppárthoz fordult, 4.9 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. No, Bayer és tsai. ismét bővíthetik a “magyarellenesek listáját” … pedig ezt a lajstromot magukkal kellene kezdeniök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  2. Egyre több a tisztességes, szavahihető ember, akiknek a szavuk külföldön is “megáll”, hogy felhívják a figyelmet a Fidesz kisded játékaira. Így legalább megtudják a világban, hogy a Fideszen és szavazóikon kívül igen sok a normális ember. Fischer Ádám ráadásul nem is politikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  3. A képen Fischer Iván látható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. nem tudom ki figyelt fol ra hogy ezeket a szavakat mint “magyargyulolo”,es “magyarellenes” kizarolag azok hasznaljak akik ok maguk gyulolnek mindenkit-(legyen az akar magyar is!!!)-akik nem ugy ereznek-gondolkodnak mint ok maguk!!
    ergo!!
    ok maguk a magyargyulolok!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  5. Szerintem meg nagyon jól tudják hogy milyen szélsőjobbos vette át a színházat az Európa Parlament néppárt frakciójában.
    Gondolom,érdeklődéssel figyelik egymás munkásságát, és úgy gondolják a konfrontáció elkerülése érdekében, inkább nem szólnak semmit Orbánnak.Ha akarták volna, már meg tehették volna, mert nem mai téma ez.
    Sunnyognak.Mint idehaza a fidesz, ha állást kell foglalni a jobbikkal szemben.
    Meglep ez még valakit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  6. Sajnos nem csak Fischerek Ádámok szavaznak az urnáknál, hanem félrevezetett, a történelemből nem tanult buta emberek is.
    Sajnos momentán ők vannak többen és nem mi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  7. Hát Fischer és a többi nyugat európai Opera- és színház igazgató többet tesz a magyar antiszemitizmus ellen, mint az itthoni értelmiség és ellenzék. Ezeket az ügyeket az ellenzéknek folyamatosan napirenden kellene tartania!!! Ehelyett hallgatnak, méláznak! Itt van a rengeteg “ziccer” , amit értékesíthetnének, de még kapura sem lőnek !!! Szégyelljék ők is magukat !!! Ezek nem politikusok, hanem csak ingyenélők !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  8. Magyarorszagon letezik egyaltalan mukodo jogrendszer? Vagy mindenki azt csinal amit akar? Ezt a csurhe bandat nem lehet osszeszedni kedves Pinter Ur????!!!! Es meg merik azt mondani az EU uleseken, hogy Magyarorszagon rend van, nincs zsidozas, nincsenk nacik, fasisztak??? A legkisebb kozlekedesi kihagasert suyos bunetes jar, akkor valoban nem ertem a jogot, nem vonatkozik mindenkire? Mikor kezdodik a 2 het, fokapitany ur? Orban, mikor fogod osztogatni a pofonokat, ahogy igerted? Ja, te igerted, az mar ertheto hogty semmit nem jelent…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  9. Hol van a sok értelmes értelmiség? Félnek viktortol? Neke van félnivalója. Hamarosan megtanul repülni palival együtt. A nép tanítsa meg inkább????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  10. admin@ a képen – szerintem – Iván vezényel. (bár a családban marad)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. arzagon@ addig még sok víz lefolyik a Dunán……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  12. Későn érő vagyok, de leesett a tantusz !!! (fiataloknak: heuréka!)
    Viktor maga a szélsőjobb!!! A legszélsőbb jobb!!! Ezek a férgek mind viktor édes gyermekei….!!!
    Ma még nem vállalja föl ezeket (nem őket). Ma még nem elég erős!
    Soha nem tett ellenük semmit ! Majd ha nem lesz szüksége rájuk!
    Akkor odadobja koncnak. Oszt hajrá….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  13. Csak ma pamacs hiányzik az orra alá…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  14. nem, ő Ádám, bár nagyon hasonlítanak, Fisher Ivánnak felül nincs haja :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Helyesbítek Viktor orra alól csak a pamacs hiányzik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  16. Köszönöm, hogy kicserélték a fotót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Mi köszönjük a jelzést, és elnézést kérünk a hibáért! Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. admin@Köszönöm! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Fischer Ádám karmester úrnak GRATULÁLOK és KÖSZÖNET, hogy őszintén kimondja azt, ami rákfenéjévé válik az országunknak.

    Hol van a többi értelmiségi? – miért ülnek otthon a 16%-os adókedvezményükkel társban? – ennyire rabjai lettek a devalválódó forintuknak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  20. Azok a magyar értelmiségiek akik szólni mertek, azok el lettek zavarva a szó legszorosabb értelmében.
    Most az a kérdés hogy integrálódunk-e külhonban vagy megszervezzük külföldről a jelenlegi diktatúra leváltását. Szerintem ezen kell elgondolkodnunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  21. Még mindig van köztetek írástudó?! Hál’ Isten egyre kevesebb! Minuszoljatok és ez legyen a legnagyobb örömötök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  22. “Helyesbítek Viktor orra alól csak a pamacs hiányzik!”
    A kezembe került Nemere Szerelmem Hitler könyve.
    Olvasva, ahogy kialakult a fasizmus nácizmus az ugrott be, hogy akár összevethetnénk a mai alakulással, csak a neveket kellene kicserélni. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos