Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jávor is a Facebookon válaszolt Gyurcsánynak 2012. február 4. szombat 17:17 | MTI

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jávor is a Facebookon válaszolt Gyurcsánynak

Budapest – Az MTI összefoglalója alapján az LMP-nek most nem feladata, hogy együttműködjön a Demokratikus Koalícióval (DK) – írta a Gyurcsány Ferencnek küldött válaszában Jávor Benedek. A frakcióvezető szerint nincs értelme a színfalak mögött zajló “szakértői” eszmecserének, ezért inkább azt javasolja, hogy az elmúlt két évtizeddel való szembenézést a civil közösségekkel közösen, a nyilvánosság előtt folytassák.

Gyurcsány Ferenc szerdán nyílt levéllel fordult az LMP frissen megválasztott frakcióvezetőjéhez, amelyben azt javasolta, hogy ha a 2010 előtt folytatott politikájuk néhány eleme az oka annak, hogy Jávor Benedek elutasítja a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését, akkor ezt beszéljék meg szakértőik “akár a nyilvánosság kizárásával, azért, hogy értsük egymást”.

A Facebookon szerdán közzétett levelében a volt kormányfő két konkrét ügyre reagál, hivatkozva arra, hogy Jávor Benedek az általa megismert nyilatkozataiban közlése szerint azt mondta: az LMP nem akarja rehabilitálni az MSZP-t, a DK-t és hogy minden együttműködés előfeltétele a 2006 őszén történtekkel és a pártfinanszírozás anomáliáival való szembenézés.

Jávor Benedek szombaton szintén a közösségi oldalon válaszolt. Szavai szerint kritikájuknak nem az a célja, hogy a volt kormányfőt kiáltsák ki bűnbaknak a harmadik köztársaság minden kudarcáért, de a kudarcban Gyurcsány Ferencnek is része van. Úgy fogalmaz, hogy az egykori miniszterelnök néhány nagy súlyú erkölcsi dilemmában rosszul foglalt állást, ami hozzájárult “a magyar demokrácia erkölcsi alapjainak felőrlődéséhez, ezen keresztül a harmadik köztársaság bukásához”. Hangsúlyozza, hogy emiatt akinek a demokrácia erkölcsi alapjainak a helyreállítása is a céljai között szerepel, azokat most nem segíti a DK vezetőjével való együttműködés. “És azt is jelenti, hogy amennyiben Ön hozzá akar járulni a demokrácia helyreállításához, elkerülhetetlen, hogy szembenézzen ezzel a felelősséggel” – írja Jávor Benedek.

Kijelenti azt is, hogy nem akarnak erkölcsi értelemben egyenlőségjelet tenni a volt miniszterelnök kormányzása és a jelenlegi kurzus közé. Azt írja, hogy a Gyurcsány-kormányok egy szabadelvű, pluralisztikus demokrácia alkotmányának a talaján működtek, amely a hatalom megosztásán, a közjogi intézmények egymást korlátozó, ellenőrző viszonyán nyugodott, de a politikus miniszterelnöki működéséhez nagyon súlyos normasértések kötődnek. Ezeknek fontos szerepük volt abban, hogy “a demokrácia intézményrendszerét most szétverhették” – teszi hozzá. Jávor Benedek szerint a demokrácia erkölcsi hitelének aláásásában igen fontos szerepe volt a befolyásos gazdasági szereplők és a pártok közötti illegális együttműködésnek, összefonódásnak. “Ennek a legnyilvánvalóbb aspektusa, amikor egyes politikusok a közérdeket személyes anyagi előnyök fejében kiárusítják.”

A frakcióvezető szerint azt is nehéz lenne tagadni, hogy “a korrupciónak ebben a műfajában élen járt az Ön volt pártjának számos politikusa, abban az időszakban is, amikor Ön pártelnök és miniszterelnök volt”.

A demokrácia szempontjából nem kevésbé tartja romboló a gazdasági szereplők és a pártok közti intézményes összefonódás, aminek a párt- és kampányfinanszírozás a legfontosabb terepe – jegyzi meg Jávor Benedek.

Az LMP-s politikus kész elfogadni, hogy az egykori kormányfőnek volt olyan szándéka, hogy ezeket a jelenségeket visszaszorítsa. Azt viszont nehezen érthetőnek tartja, hogy egy ilyen szándék magvalósításához miért gondolta alkalmasnak, ha „egy olyan pártnak az élén jut el a hatalomba, amelyik súlyosan felelős azért, hogy a demokráciánkat bemocskolta a korrupció és megbénította a pártokat finanszírozó klientúragazdaság”.

Az úgynevezett őszödi beszéd kapcsán megjegyzi, Gyurcsány Ferenc úgy akarta megnyerni a 2006-os választást, hogy eközben a választókat megfosztotta attól, hogy meg tudják ítélni, akarják-e azt, ami a győzelme után következik. „Önnek ebben a helyzetben le kellett volna mondania” – írja. Emlékeztet arra, hogy a beszéd kiszivárgását valóban erőszakos, félelemkeltő, éppen ezért a demokráciával összeegyeztethetetlen utcai megmozdulások is követték, amelyekkel szemben a rendőrségnek fel kellett lépnie. “Megdöbbenve hallgattuk ugyanakkor azokat a szocialista politikusokat, akik mindenféle különbségtétel nélkül ítélték el az utcai politizálást, vagyis az alkotmány által is kiemelten védett gyülekezési jog gyakorlását, és még jobban megdöbbentünk, amikor a liberális főpolgármester önkormányzati rendeletben próbálta korlátozni a gyülekezési jogot”. Hozzáteszi, azt azonban soha nem vitatták, hogy a rendőrségnek a leghatározottabban föl kell lépnie az erőszak és a félelemkeltés ellen.

Felhívja a figyelmet, hogy számos olyan állampolgárt is súlyosan bántalmazott a rendőrség, akik törvényesen éltek a gyülekezési joggal. Véleménye szerint ebben a helyzetben a kormánynak és a kormánypártoknak a lehető legvilágosabban ki kellett volna fejezniük, hogy a velük politikailag szembenálló, de a gyülekezési joggal a törvényes keretek között élő demokraták maximálisan számíthatnak rájuk alapvető emberi és politikai jogaik szavatolásában. Végül hangot ad az LMP azon meglátásának is, hogy a „demokrácia intézményi szintű pusztulása” nem lett volna lehetséges a megelőző erkölcsi erózió nélkül.

Egyúttal hangsúlyozza, nem mondanak le arról, hogy az Orbán-rendszer kemény kritikája mellett a hozzá vezető út kritikáját is napirenden tartsák, ezért azt gondolják, hogy most nem feladatunk a volt kormányfővel és pártjával együttműködni. Ehelyett azoknak a politikai képviseletére szeretnének vállalkozni, “akiket mélyen felháborít és elkeserít az Orbán-rendszer, de emiatt nem akarják a szőnyeg alá söpörni a megelőző ciklusok hibáit és csalódásait” – jelenti ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 17 szavazatból)
Jávor is a Facebookon válaszolt Gyurcsánynak, 3.4 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Mondja ezt egy olyan frakcio vezetö, akinek az elödje Orban ügyvédje volt.
    De tovabra sem értem, hogy a nagy magyarazkodast miért Javor Benedekkel kell lefolytatni.
    Minimum a magyar valasztokkal, itt nem Javornak, hanem a valasztoknak tartozik magyarazattal, vagyis tartozott. Igy utolagosan, raadasul egy atmeneti frakciovezetönek… … Ez bizony komolytalan. Ne Javor Benedek mondja meg, hogy elfogadja-e vagy sem ezt a magyarazatot, hanemazok, akikre tartozik, vagyis mi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (32 szavazatból)
  2. Úgy vélem ebben már némi enyhültebb formája van az ellenfél bírálatának – erről már lehet továbblépni és idővel közeledni az összefogás irányában.
    Jó, hogy nem várt a válasszal tovább. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  3. Azért ez a fickó és pártjának állásfoglalása úgy baromság ahogy van. A fénykép tökéletesen kifejezi a stílusukat. Ráérnek még tökölni mert úgyis messze vannak a választások (már amennyiben lesznek). Süllyesztő fiuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  4. Ez olyan mintha Schiffer írta volna. Az eddigi ténykedésük alapján nem hiszem hogy lesznek ők tényezők.Az hogy Gyurcsányt további “szembenézésre” szólítja fel,teljesen fölösleges.Hiszen állandóan azt teszi, különböző fórumokon.
    Azért ha ennyire részletezte a Gyurcsány bűneit,akkor vehette volna a fáradtságot arra is, hogy az Astoriánál történtekre pazarolt volna több szót.Mondjuk a tudatosságról.Mint tudjuk, Orbánék megkapták a figyelmeztetést, csak a tömegnek nem szóltak.E helyett a vezér páncélautóba, és el…
    Na mindegy..Érdeklődve figyelem továbbra is ezt a nyögve nyelős politikát, amit a fidesz árnyékában csinálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  5. Az LMP már levizsgázott. Jó lenne, ha nem erőltetnék a nyomulást, úgy sem jütnak be. A választásokig kb 2-3 hónap van vissza. Takarodjanak orbánnal egyutt. Különben, ki ez a ficsur? A Jávo Kisgazda fia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  6. Valaki mintha egyszer azt mondta volna, hogy a fasizmus legyőzése érdekében az ördöggel is szövetkezne… Még Jávornál is jelentősebb politikus volt az illető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  7. Csak az arc változott a “Schifferizmus” maradt. Ez a Pató Pál üzemmód teszi tönkre az országot, segíti hozzá a csutit, hogy betonozza hatalmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  8. Sajnos igazuk van az előttem szólóknak. Ahol két magyar van, ott legalább háromfelé húznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  9. Hol élt ez az úr a rendszerváltás óta? Demokráciában a politikai ellenfelet nem mással kell megsemmisittetni, hanem a választásban kell legyőzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. A FIDESZ balszárnya…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. Üres frázisok, gyenge jellem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Nem kellene fikazni oket emberileg. Helyesek, fiatalok, tapasztalatlanok. Schiffernek sikerult oket beetetni.
    Meg szukseguk lesz par ev parlamenti tapasztalatra, amig atlatjak, az amit most csinalnak nem “mas” politika.
    Januar 31-en Javor Benedek Kalman Olganal leszerepelt.
    Vago Gabor februar 3-an szinten.
    Azzal, hogy tartanak egy sajtotajekoztatot arrol, hogy mi nem jo ugy ahogyan van, miben egyforma a fidesz es az mszp, egyenlo a nullaval. Amikor konkretan kerdeznek toluk egy-egy temaban, azt sem tudjak hol vannak.
    Egy mediaszereplesre fel kellene keszulni adott temabol.
    Azert nem biznam rajuk a haztartasomat sem, hat meg az orszagot.
    Eleg volt az amatorizmusbol, jogaszkodasbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Hol lehet elolvasni a választ? Jávor oldalán nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Balogh de nem balga

    Vagy én vagyok hülye, vagy ez a fickó az Orbán ügyvédjével egyetemben.
    Vajon a józan ész szerint ki követ el nagyobb hibát? Aki ellenzékként a hatalom megszerzése érdekében hajlandó lenne szövetkezni az újfasisztákkal, vagy aki az ország megreformálásakor hoz pár téves döntést, vagyis téved?Nos Ők ne beszéljenek a hitelességről, mert pontosan Ők a hiteltelen Viktor támogatók. Nekik nem számít, hogy az országot romba döntik, csak Gyurcsányt tudják a sárba döngölni, ki fogja ennek az árát megfizetni? Persze az adófizető polgárok, az nem számít csak a hülye elveik.
    Nem hiszem, hogy annyira hülyék lennének, hogy nem tudják azt, hogy a politikájukkal az Orbánt támogatják. Ettől kezdve nincs miről beszélni. A baloldalt, meg a Gyurcsányt meg hagyják békén, nézzenek körül a saját fejük körül. Rövid ténykedésük alatt több kárt okoztak mint az MSZP a kormányzás alatt.
    Szánalmas dilettáns és hazug banda. Gerincük az nincs, mert nem merik kimondani, hogy valakinek nem tetszik a pofája, helyette himi-humi kifogásokat keresnek. Ez lenne a más politika? Röhej és aki még hisz nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  15. Vannak születési rendellenességek, amiket soha nem lehet kinőni. Az LMP a Gyurcsány-kormány ellenzékeként “keletkezett” és ebből a szerepből nem tud váltani. Nekem egyáltalán nem tud hiteles lenni egy olyan párt, amelyik (ÁLLÍTÓLAG) ellenzékiként, többet foglalkozik a lehetséges szövetségesek fikázásával, mint a kormányon levőktől való elhatárolódással és főleg a barna stich lemosásával! (Karácsony belengetés, Shiffer jobbos bájolgás) Mert tudtok Vonával szemben ilyen személyeskedő szöveget bármelyik “írói munkásságából” előásni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Nem véletlenül lett Jávor Schiffer utódja. Egy kevésbé elhasznált arc hozott szöveggel, érdekes módon az AN ebben nem lát semmilyen médiaszereplést. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Jávor B. válasza:
    http://hu-hu.facebook.com/notes/j%C3%A1vor-benedek/v%C3%A1lasz-gyurcs%C3%A1ny-ferencnek/322155004492638

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Az LMP már nem politikai tényező. Orbán zsebrevágta őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Az LMP-t szavazatommal támogattam a választásokon. Az LMP-t nem fogom szavazatommal támogatni a következő választás során.(ha ugyan lesz még ilyesmi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Csillag Ádám
    Én is így jártam. Én sem fogom még egyszer támogatni az LMP-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. A jelen és a jövő nem fontos? Nem fontos az emberek kétségbeejtő helyzete, a jogfosztottság és az ország leépülése ami száz év múlva is érezhető lesz. Fontosabb az LMP helyezkedése.
    Gratulálok!
    Nem elég a fidesz átoknak ebben az országban?
    Csak azt a hülyeséget kellene abba hagyni, hogy az LMP-t ellenzéki pártnak nevezik ha csak nem a demokrácia visszaállításának híveivel szembeni ellenállásra gondolnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Ki zudja, hogy hol lehet elolvasni direktben a levelet,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Bocsi! ” Ki tudja” …stb. Ez azért fontos, mert Bartus Laci tolmácsolásában – tekintettel Gyurcsány iránt tanúsított “vonzalmának” – más lehet a levél értelmezése. Az nem baj, az az ő véleménye, de a valóság és értelmezése lehet más.
    Egyébként:
    Azért írta Gyurcsány a lavelet, mert személyében meg lett támadva. Hülye dolog lett volna, ha más írja.
    Aztán Gyurcsány azért is írt nyíilt levelet, mert ha személyre szóló lett volna, akkor Jávor lmp eldugta volna. Így viszont az LMP-n belül az egész tagsághoz szólhatott, és ezzel meg is osztotta őket. Ezt így kellett csinálni! Ez egy jó politikusi húzás volt.
    Aztán Jávor kénytelen volt válaszolni nyíltan, és ezzel kilépőket szabadított fel a más politikából, és elitélők keletkeztek kívül. Helyes!
    Kekecnek igaza van! Vonáról nem is mernek beszélni! Mert más a politikájuk: pecsovics.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Már 4K is kihátrált az ellenzéki egyeztetésből. Profi diktátoroknak kontár, kicsinyes, öncélú ellenzéke. Amíg ilyen jelentéktelen emberek képviselik a Fideszjobbik ellenzékét az Orbán-Vona páros nyugodtan aludhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. Nagy franc ez a Jávor Benedek. Éretlen tacsi-pacsi, mi a fenét keres a politika első soraiban ? Tartsa fenn a rendet egy Orbán vezérelte, fondorlatosan előkészített októberi helyzetben, azután dumáljon ! Nyerjen meg egy választást Orbánnal szemben, azután korrigálja a kampányban tett igéreteit a saját pártja előtt. Mit képzel, menni fog neki ? Mert csak azután lehetne ilyen “vegytiszta”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. János – eleve ott született, mint zsebibaba a kenguru erszényben. Prímán együtt működtek Sólyom jelölésekor, egészen jól megosztották az ellenzéket már 2010-ben is, bár ahhoz kellettek azok a bizonyos “szélfútta” cédulák. Kötve hiszem, hogy az Mszp adta át őket – akkor meg csak a fidesznek állhatott érdekében, hogy többen induljanak ellenük. Mint a XIV. és II. ker-ben ékesen bizonyították azóta is! Már a nevük is hazugság: a politika nem lehet “más” lehet hatékony és kudarcra vivő, de nem más. Azt viszont maguk sem állítják, hogy a politikusok lehetnek mások!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  27. anonyme – legalább kezd elválni a szar a májtól! Kik tekintik szívügyüknek a diktatúra (vagy autokrácia) elleni harcot – és kik sütögetik külön gyenge kis tüzeken a saját pici pecsenyéjüket?
    De ez a legnagyobb baj: Orbán profi – az ellenzék meg sok kicsi amatőr.
    Pedig a fidesz nagy cölöpjét nem lehet sok pici kalapáccsal leverni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Nos: végig olvastam Jávor levelét. Azzal is van gondom, ami benne van – de még nagyobb a baj azzal, ami kimaradt:
    - hogy a 2006 őszi események a fidesz által szervezett erőszakos alkotmányos puccsra utalnak
    - hogy a ballib értelmiség “erkölcsi” finnyássága miatt nem állt ki a DEMOKRÁCIÁT védő rendőrség mellett – és ezzel “relativizálta” a demokrácia értékét.
    - és egy laza félmodtaton kívül (sor került a 89-es alkotmány bedarálására) egy szava sincs Orbán rendszeréről, és az az ellen való összefogás szükségességéről – és annak hiányában a rendszer restaurációjához való hozzájárulásról.
    Tényleg “MÁS” ez a politika: eszetlen és kudarcos. És akár Habony is fogalmazhatta volna – Orbán érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Kedves Jávor Benedek.Azt javaslom Önnek,hogy ha ne adj Isten mégegyszer megismétlődik a 2006-os TV ostrom,álljon be rendőrnek és vegyen részt a TV székház védelmében.Személyesen érzékelje,hogy van-e ideje a rendőrnek megitélni,hogy ki a randarirozó és ki a békés tüntető.Megfogja látni,hogy erre bizony ott az adott helyzetben lem lesz ideje e kérdésben döntenie.Szerintem egy ilyen aresszivan randarirozó tömegben békés tüntetönek semmi kersni valoja nics.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Kedves Jávor Benedek.Azt javaslom Önnek,hogy ha ne adj Isten mégegyszer megismétlődik a 2006-os TV ostrom,álljon be rendőrnek és vegyen részt a TV székház védelmében.Személyesen érzékelje,hogy van-e ideje a rendőrnek megitélni,hogy ki a randarirozó és ki a békés tüntető.Megfogja látni,hogy erre bizony ott az adott helyzetben lem lesz ideje e kérdésben döntenie.Szerintem egy ilyen agresszivan randarirozó tömegben békés tüntetönek semmi kersni valoja nics.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Úgy tűnik csak a nevük “Legyen Más”, a viselkedésük nem más.
    Mikor fogják fel végre, hogy csak együttműködve lehet Fideszisztánból újra Magyar Köztársaság?
    Egyedül az LMP-nek ez nem fog menni. Sőt egyik pártnak sem. A demokratikus ellenzéknek össze kell fogni(Ebbe persze a rosszabbik nem tartozik bele. Velük persze együttműködött volna az LMP – gratulálok)
    Azt, hogy ki mit gondol a másikról, jelenlegi -és múltbéli tevékenységéről, ráérne megbeszélni a Köztársaság és a jogállam helyreállítása után. Addig még meg kell nyerni egy választást, létrehozni egy nagykoalíciót ,amit ezzel az LMP-s hozzáállással nem lehet.
    Srácok, ez már nem az óvoda, vagy az általános iskola alsó tagozata. Ez komoly dolog. Ha nem vagytok képesek némi együttműködésre a demokrácia és az ország érdekében, akkor pont olyanok vagytok mint a viktoriánusok, csak “másnak” hívjátok magatokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Kijavítanám magam “Lehet más” -ez a hivatalos, még mielőtt bárki megsértődne :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. lLMP,Jobbik- Fityisz menekűlő útvonal a hatalomba maradásnoz.Egyenes út a Polgárhábórú felé?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

Nem vizsgálják a trafikmutyi fideszes szálait 2014. január 2. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos