Ronai and Ronai
AMERIKAI

Beszámíthatatlanságra hivatkozik a brooklyni mészáros 2011. október 25. kedd 10:29 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Beszámíthatatlanságra hivatkozik a brooklyni mészáros

New York – A rendőrség erőszakkal csikarta ki védencük vallomását, a 35 éves Levi Aron beszámíthatatlan, érvel a nyolcéves ortodox zsidó gyermek meggyilkolásával és feldarabolásával vádolt férfi védelme.

Mint arról az Amerikai Népszava több hírben is beszámolt, júliusban nem tért haza otthonába a nyolcéves Leib Kretzky, az ortodox zsidóság – és benne a maradék magyar ortodoxia – fellegvárának számító brooklyni negyed, Boro Park lakosa. Az eltűnése miatt letartóztatott Levi Aron – a rendőrség megállapításai szerint – egy esküvőre vitte magával a fiút, aki azért ment oda hozzá, mert eltévedt és útbaigazítást szeretett volna kapni. Később a lakására vitte, majd ismeretlen okból megölte és feldarabolta.

A férfi védői szerint Levi Aron nem beszámítható, következésképp kizárt, hogy bűnösnek lehessen nyilvánítani, ami pedig az aláírt vallomást illeti, azt szerintük a rendőrség kikényszerítette belőle. „Az én véleményem szerint ha eltöltünk vele egy kis időt, ezt a fickót még arra is rá lehetne venni, hogy ismerje be, ő lőtte le Kennedyt”, jelentette ki Howard Greenberg ügyvéd riporterek előtt a brooklyni Legfelsőbb Bíróságon tartott rövid meghallgatás után.

Greenberg egy későbbi, a Reutersnek adott interjúban azt állította, ügyfele „őrült”, aki képes arra, hogy harminc percen át teljesen mereven üljön, egyetlen izommozdulat nélkül.

Az elkövetéssel gyanúsított férfi – maga is a helyi ortodox közösség tagja – ellen szándékos emberölés és emberrablás miatt emeltek vádat. Ha bűnösnek találják, életfogytiglani börtönbüntetés szabható ki rá, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. Egy, a bíróság által elrendelt pszichiátriai vizsgálat azt állapítota meg, hogy Aron alkalmas a tárgyalásra. A férfi „nem bűnösnek” vallotta magát. Óvadék ellenébeni szabadlábra helyezését a bíróság a tett súlyára tekintettel nem engedélyezte.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Beszámíthatatlanságra hivatkozik a brooklyni mészáros , 3.3 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Dr. Thomas Szász pszichiáter manifestójából:
    Presumption of competence. Because being accused of mental illness is similar to being accused of crime, we ought to presume that psychiatric “defendants” are mentally competent, just as we presume that criminal defendants are legally innocent. Individuals charged with criminal, civil, or interpersonal offenses ought never to be treated as incompetent solely on the basis of the opinion of mental health experts. Incompetence ought to be a judicial determination and the “accused” ought to have access to legal representation and a right to trial by jury.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  2. Ja, és miért is csodálkozunk? Hány pszichiátriai szert is szedett olyan mellékhatásokkal, mint gyilkossági vágy, erőszakosság? Nem is egyet. Persze ez is véletlen egybeesés, mint a több százezer másik. Vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  3. b.:

    Oltsd máshol másokat a szcientológiás propagandáddal, rendben? Ez egy beteg ember és nem a gyógyszerektől beteg, hanem önmagába. Nem a pszichológust kell lecsukni “félrekezelés” miatt, hanem ezt a gyilkost kell kivégezni és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Nem tudtam, hogy dr. Thomas Szász szcientológus lett volna. Nem értem, mi köze a kettőnek egymáshoz. Nem a szcientológusok miatt vannak brutális mellékhatásai ezeknek a szereknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. Ja egyébként meg az első komment arról szól, hogy le kell csukni, mert az hogy őrült, nem jelenti azt, hogy nem vonatkozik rá a törvény. Szóval én pont azt mondtam, amit te, hogy a gyilkosságért járó igazságszolgáltatás dukál neki.
    A halálbüntetés alkotmányellenességéről meg emberi jog ellenességéről meg volt már topik. De életfogytiglant korai szabadulás esélye nélkül, mindenképpen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Kivégezni a vadállatot, mielőbb!
    Ha őrült, akkor is!
    Esetleg még egy “esély” jutna az eszébe, különben….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Animebj, volt egy kis időm utánajárni a részleteknek.
    Egyébként ez egy szabad ország szabad orgánuma, szóval azt írok, amit akarok, ahogy te is, és mindenki más. Amerikában szólásszabadság van. Az biztos, hogy megvannak a hátrányai, de az előnyei is, ellenben, lásd odahaza.

    Mint fent írtam, pont hogy nem állja meg a helyét az, hogy őrültségre hivatkozva kibújik a felelősségre vonás alól. Ezt mondja dr. Thomas Szász.
    A káros mellékhatások pedig nem propaganda, hanem tény, azért van a figyelmeztetés a szereken.
    Jelen mészárosunk cyclobenzaprine-t szedett. Néhány mellékhatása: suicidal and homicidal thoughts, severe rage and anger, depression, uncontrollable crying, lack of motivation and self-control, insomnia, incessant memory “replay”, re-living horrible past events that were traumatic – unable to stop or control these thoughts, short-term memory loss, confusion, lack of focus and concentration, dizzyness/lightheadedness, dry mouth, constipation, unable to urinate
    A másik szer, amit szedett quetiapine (Seqroquel) volt, aminek a betegtájékoztatóján szintén rajta van: The following symptoms, anxiety, agitation, panic attacks, insomnia, irritability, hostility, aggressiveness… have been reported in adult and pediatric patients being treated…

    Ez az egyik. A másik meg hogy már évek óta szedte, szóval amellett, hogy halálos mellékhatásaik vannak, meg nem “gyógyították”. Szóval mondhatod, hogy propaganda, de én inkább “fájó ténynek” nevezném.

    Ettől függetlenül, ismétlem, el kell ítélni, és kapja meg a gyilkosnak járó büntetést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elkábította áldozatát a Boro Park-i gyilkos 2011. július 22. péntek | AN

Vádesküdszék előtt a Boro Park-i gyilkosság 2011. július 17. vasárnap | AN

Szomorú sábesz köszönt ma Boro Parkra 2011. július 15. péntek | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos