Ronai and Ronai
AMERIKAI

A német konzervatívok új reménysége 2011. szeptember 9. péntek 23:26 | AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A német konzervatívok új reménysége

Berlin – Az egyre világosabban látszik, hogy Angela Merkel kancellári és ezzel együtt talán politikai pályafutása egyre inkább a vége felé tart, ám egyelőre nem világos, hogy ki lehetne méltó utóda a konzervatív politikusnak.

Angela Merkelnek egyből két kihívója is akad az igencsak megtépázott népszerűségű CDU-CSU-n belül. Egyik az energikus és lendületes benyomást keltő környezetvédelmi miniszter, Norbert Röttgen, a másik pedig egy szőke hölgy, a munkaügyi tárca vezetése mellett hét gyermeket is nevelő Ursula von der Leyen.

Utóbbi folyamatosan tagadja, hogy kancellárjelölti babérokra törne, s erre mostanában meglehetősen sok alkalma van, hiszen a német sajtó egyre erőszakosabban „zaklatja” a kérdéssel. Von der Leyen – aki az apja is ismert politikus volt – villámkarriert futott be, mikor 2005-ben a nagyközönség számára ismeretlenként tette meg Merkel családügyi miniszternek.

A pletykák akkor kezdődtek igazán, amikor az euró válságáról kezdett beszélni úgy, hogy közben olyan kijelentéseket engedett meg magának, mint hogy egy német vagy svájci mintára működő föderális „egyesült” Európa lenne kívánatos a közös valuta és a gazdaság megmentése érdekében.

Ezt persze nem szemléli mindenki jó szemmel, főleg Wolfgang Schauble pénzügyminiszter nem, aki veszélyesnek nevezte von der Leyen szavait. Persze az is lehet, hogy csak félti a pozícióját, amelybe verbálisan belekontárkodott a hiperaktívnak tűnő politikus.

A kereszténydemokratáknak se jönne rosszul, ha a megtépázott népszerűségük és a mostanság folyton tartományi választásokat bukó párt új arca a kutatók által meglehetősen népszerűnek tartott von der Leyen lenne.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Valamiért Merkel kancellár is felfigyelt rá, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. miért ne lehetne! szimpatikus, jól szituált hölgy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Megállapodás Brüsszelben kérdőjelekkel 2011. december 10. szombat | AN

Berlin az új líbiai vezetésnek hízeleg 2011. augusztus 28. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos