Ronai and Ronai
AMERIKAI

Merkel: nagyobb hatalmat az Európai Bizottságnak 2012. június 1. péntek 1:22 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Merkel: nagyobb hatalmat az Európai Bizottságnak
Berlin – Angela Merkel szerint nagyobb hatalmat kell adni az Európai Bizottságnak.
.
A német kancellár úgy véli, tovább kell fejleszteni az Európai Uniót (EU), az integráció elmélyítéséről szóló vitában pedig nem lehetnek tabuk. Merkel csütörtökön a Balti-tengeri Államok Tanácsa (CBSS) Stralsundban tartott kormányfői értekezletét követően hangsúlyozta: mindig is amellett kardoskodott, hogy „több Európára van szükség”, ami azt is jelenti, hogy szélesebb jogkörrel kell felruházni az Európai Bizottságot (EB), az unió döntés-előkészítő és végrehajtó szervét.
.
Merkel kifejtette: a válságon szerkezeti reformokkal és az egységfolyamat előmozdításával lehet túljutni. Az első lépés a fiskális paktum. A költségvetési fegyelmet és az államadósság csökkentését előíró kormányközi szerződést további lépéseknek kell követni, e folyamat során pedig az EU működéséről szóló szerződés módosítására is szükség lehet. „Itt még nem tartunk, de az ötleteknek szabad teret kell engedni”, mert nem csupán a válságot kell leküzdeni, hanem gondolkodni kell arról, hogy miként fejlődhet tovább az Unió 5-10 éves távlatban, mondta a német kancellár.
.
Megfigyelők szerint Merkel a tabuk nélküli közös gondolkodásra vonatkozó megjegyzésével az utóbbi hetekben sorozatban felmerülő új ötletekre utalt, és igyekezett világossá tenni, hogy az EU legerősebb országának kormánya ragaszkodik ugyan a fiskális paktumhoz, de az euróövezeti közös kötvénytől az úgynevezett bankunió koncepciójáig mindenről hajlandó tárgyalni.
.
A közös euróövezeti kötvény – 2010-2011-ben már tárgyalt, majd elvetett – elképzelését Francois Hollande francia elnök vette újra elő. Az Európai Bizottság támogatja a tagországi államkötvények helyébe lépő, az eurót használó uniós államok által közösen kibocsátott értékpapír koncepcióját, és szerdán kiadott elemzésében azt is javasolta, hogy még inkább egységesítsék a bankfelügyeleti és betétbiztosítási renszert, az euróövezeti válságkezelő alapokból (ESM, EFSF) pedig ne csak bajba került államokat, hanem bankokat is támogassanak.
.
A CBSS a Balti-tenger partján fekvő 10 ország együttműködését fogja intézményes keretbe. A németországi tengerparti nyaralóhelyen tartott csütörtöki kormányfői csúcson – amelyen részt vett José Manuel Barroso, az EB elnöke is – tárgyaltak egyebek között az Északi Áramlat földgázvezetékről, amely orosz gázt szállít a nyugat-európai piacra Ukrajna és Lengyelország megkerülésével a Balti-tenger alatt. Lengyelország és a balti államok mostanáig hevesen bírálták a projektet, a csütörtöki értekezleten viszont jelezték: támogatják azt a kezdeményezést, hogy megvizsgálják a kettős csővezeték megduplázásának, egy harmadik és egy negyedik vezeték kiépítésének megvalósíthatóságát.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Merkel: nagyobb hatalmat az Európai Bizottságnak, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Ez igen! EZ KELL!
    Nekem legalábbis!
    Merkel az Ász.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Merkel az Ász.!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. gets!
    Jól van na!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Kecskeméti Károly

    Merkel és más okos, előrelátó európai politikusok pontosan látják, ez a törekvés az egyetlen igazán járható út a kontinens számára. Nem meglepő, hogy ov. jobban retteg egy ilyen fejleménytől, mint Gyurcsány Ferenctől. Legutóbbi beszéde jó példa erre, és még nincs vége…….
    (Szegény, kiskorú Magyarország, milyen fájdalmas tanulópénz!!!!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Az európai nemzetállamok felszámolása nem megy. Kanada sem akar az
    Észak amerikai államok tagja lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Gonoszka
    integrálás és a felszámolás nem ugyanaz. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Szerintem nem csak Merkel fogja ezt kérni hanem mindenki megismeri Orbán Viktorunk igazi arcát!Eddig ilyen miniszterelnökkel nem volt dolguk aki úgy tett ,hogy kint is vagyunk meg bent is.Bent vagyunk ugyan de nem leszünk a gyarmatuk.Ettől a mondástól fel kellett ismerniük a lényeget.Bár a pénzéhség hatalmas, társítva a hatalom éhségével.Ezzel még nekünk is nehéz megbirkózni akik csak 20 éve élünk demokráciában?!Fel kell készülniük a következőkben az ilyen lehetőségekre is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Mi köze van Kanadának Európához?
    Kanada az USA jóakaratából létezik.
    Európának tovább kell integrálódnia.
    Ez az egyetlen út. Az u.n. nemzetállamok ideje lejárt.
    Tudja ezt Merkel, Holland és minde más normális európai.
    Ami a magyar szélsõjobbot illeti (Fidess, nyilas-jobbik) az
    majd idõvel megkapja, ami jár nekik…..kamatostul!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Gonoszka
    2012. június 1. péntek
    18:14
    “Az európai nemzetállamok felszámolása nem megy.”
    .
    Egyik napról a másikra biztosan nem. De egyébként a nemzeti identitáshoz ragaszkodás ereje, értelme és hatása egyik nemzedékről a másikra is változhat. Ennek is megvan a maga dinamikája, és ez így van jól. A mostani állapotokat is egy ettől eltérő előzte meg. És akik még most is a korábbi állapotokért sírnak, azok ezzel (a dolgok természetéből adódóan) legfeljebb a talajvízhez járulnak hozzá. A longobárdokból jó olaszok, a kunokból vagy besenyőkből jó magyarok lettek, de még a százötven évvel ezelőtti, félig német Pest is ugye hogy elmagyarosodott. A nemzeti hovatartozás érzése nem leválthatatlan. Ha egyszer csak tömegek valami újban érzik meg az életet, akkor az az új jön. És ez nem feltétlenül árulás. Van, amikor úgy valósul meg, hogy egy aljas haszonleső árulás, és van, amikor a történelmi helyzet úgy változik, hogy az életképesség bélyege megkopik a régi szisztémán, és feltűnik egy újon. A történelem tele van homogenizálódási folyamatokkal. Ráadásul sokszor olyanokkal, amelyek évszázadokig tartottak, olyan lassúak voltak, hogy akik benne éltek, azoknak többnyire fogalmuk se volt, hogy ők most minek is a közepén élnek. A babiloni birodalomtól a rómaiig, a nagyon mozaikos Nagy Károly-i idők Európa-térképétől a maiig ez megy. A többit majd meglátjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Egészen biztosan lehetne, sőt kellene is nagyobb hatalmat adni az Európai Bizottságnak, különösen, ha látnánk mi magyarok azokat az intézkedéseiket, amelyekkel rákényszerítik a fülkeforradalomban született elmebeteg vezetőket a tisztességes Európai Elvek betartására. Ha rászorítják az egymást támogató bűntetteseket arra, hogy ne adjon szabadságot gazdasági segítségért baltás gyilkosoknak, ha évszázados törvényeinket nem írják át egy csőcselék érdekében, ha nem adják a klerikális náci fantaszták kezébe a gyermekeink nevelését, ha nem ültetnek a nyakunkba primitív erdélyi és székelyföldi írni és beszélni sem tudó senkiket azért, hogy támogassák a korrupt és semmihez sem értő kormányt! Igen több jogot az Európai Bizottságnak! De akkor használja is az Európa ellenes politikusok megbüntetésére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést 2013. október 13. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

Orbán maradinak nevezte Európát 2013. április 12. péntek | AN

Orbán nem szereti, ha nézik a kezét 2012. december 11. kedd | EG

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos