Ronai and Ronai
AMERIKAI

Berlin az új líbiai vezetésnek hízeleg 2011. augusztus 28. vasárnap 13:57 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Berlin az új líbiai vezetésnek hízeleg

Berlin – Németország elismerte a NATO líbiai szerepvállalását, noha abban Berlin nem vett részt semmilyen formában.

Angela Merkel kancellár egy vasárnap megjelent interjúban közölte, hogy a NATO remek munkát végzett Líbiában és minden elismerést megérdemel ezért. Azt is hozzátette, hogy Berlin ugyan nem vett részt a katonai akciókban, ám gazdasági szankciókkal igyekezett hozzájárulni Kadhafi rezsimjének bukásához.

Merkel kapott már hideget-meleget azon döntése miatt, mellyel Németország végül tartózkodott a szerepvállalástól. A mostani üzenet, ami a külügy részéről is hasonlóképp hangzik, taktikai lépés lehet, hiszen az már száz százalék, hogy Kadhafi rendszere teljesen megbukott az olajban gazdag Líbiában. Talán ebben nem hitt Merkel még tavasszal?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Berlin az új líbiai vezetésnek hízeleg, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. A NATO nélkül alig vagy semmi esély se lett volna a lázadóknak, így a németeknek volt eszük kívül maradni. Persze utólag könnyű okosnak lenni, és a rezsim elkergetése után minél hamarabb vissza kell szerezni a piacokat, mert ugye Kadhafi idején se volt rossz a líbiai olaj…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ezt azért történelmi szempontból meg lehet érteni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Ideje lenne a németeknek a “történelmi szempontjaikon” változtatni. 70 év telt el.És a történelmi szempontjaik okán úgy is gondolkodhatnának, hogy részt vesznek a diktatúrák elleni harcokban, mert éppen a történelmükkel elég bajt hoztak a világra. Hát most tegyék az ellenkezőjét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. gm.:

    Én kiállok a németek oldalán! Logikus, hogy a NATO nélkül semmi esély se lett volna a forradalomnak, de se a franciáknak, se angoloknak nem volt “varázsgömbjük”, amibe belenézve megtudhatták volna, hogy a légi támogatások milyen hatással lehetnek a líbiaiakra illetve hogy reagál rá a külvilág. Persze tudom, a “mi lett volna, ha…” nem a megfelelő álláspont, de amilyen feszült volt a helyzet fél évvel ezelőtt, könnyen meglehetett volna, hogy az arab rezsimek kiálltak volna egymásért, és az olajfegyverrel visszalépésre kényszeríthették volna a Nyugatot, aki amúgy is kétszínűen ítélkezik diktatúra és diktatúra között, tudniillik amelyikben van a hasznos, azt nem fogja még verbálisan, a médián keresztül megtámadni, nemhogy bombázni amiatt, ahogy bánik saját népével. Ha pedig a hírszerzés a légierővel elrontanak mindent, túl sok civil hall meg és túl kevést kárt okoznak az amúgy is rosszul felszerelt kormányerőknek, akkor meg azért hagynának fel a drága mulatsággal, hiszen se a pénznek, se az olajnak nincs szaga, nem számít, hogy honnan jön, csak jó áron, kis kockázattal és sok jöjjön !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  5. Én azt hiszem, hogy pont a németeknek kellett volna sokkal többet tenniük a Kadhafi rendszerének a megváltoztatásáért! Vérengzés nélkül! Náluk a nemzetközi kapcsolatrendszer egyik középpontja. Pontosan tudták, hogy mi és mikor fog bekövetkezni. Európa legjobb hírszerzése a német, igen pontos információkkal rendelkezett mindenről.
    Az is biztos, hogy a magyarországi helyzetet is pontosan ismerik. Orbánt és bandáját is. Még sem tesznek semmit. Lehet hogy majd nálunk is az Orbán fasisztoid önkényuralmi rendszerét követő kormánynál fog dörgölőzni Merkel vagy az utódja?
    Pontosan olyan primitív hiba a németektől mint a nemzeti szocializmus volt!
    Ha tényleg el akarják felejtetni a világgal a múltjukat, nem utólag kellene magukat fényesíteni! A gazdasági hatalmuk, fölényük és jól szervezett államuk nem erre predesztinálja őket! Először diszkréten és időben szólni, majd megelőzni az eseményeket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

A Bundestag a körülmetélés mellett 2012. július 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos