Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megállapodás Brüsszelben kérdőjelekkel 2011. december 10. szombat 7:11 | AN Forrás: Daily Mirror

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megállapodás Brüsszelben kérdőjelekkel

Brüsszel – Péntek hajnalban sikerült tető alá hozni egy egyezmény-tervezetet, mely talán kihúzhatja a kátyúból az Európai Unió gazdaságát. Egyes tagállamok azonban nem érzik, vagy értik a helyzet súlyát.

Jóval szigorúbb gazdasági- és pénzügypolitikát vetít előre minden tagállam számára az a tervezet, mely péntek hajnalban született meg Brüsszelben. Az eurozóna tagállamain kívül szinte mindegyik másik tagállam is rábólintott az ötletre, a britek azonban kimaradnak belőle.

A hajnali hírek még arról szóltak pénteken, hogy Orbán Viktor is úgy távozott az ülésről, hogy nem mondott igent, így a reggeli lapok világszerte számoltak be róla, hogy Budapest és London a két úgynevezett opt-outot kérő tagállam, mely nem lesz részese a gazdaságpolitika egy részét tagállami szintről uniós szintre emelő elképzeléseknek. Aztán később finomodott a magyar álláspont, így a csehek és a svédek táborába került Budapest, akik a hazai törvényhozással történő konzultációk után döntenek a csomag elfogadásáról. David Cameron ezzel magára maradt döntésével, a brit lapok egy része pedig máris országuk elszigetelődéséről cikkez. A Le Monde ugyanakkor érthetőnek és várhatónak nevezi az integrációért eddig sem rajongó, folyton külön utakon járó szigetország kimaradását.

A megegyezés hírére azonnal javultak a tőzsdemutatók világszerte, a hangulat pedig érezhetően felszabadultabb lett a piacokon. A konkrét szerződést valamikor március környékén ratifikálhatják azon államok, melyek csatlakoznak a költségvetési szigort felülről irányító tervezethez. Nagy-Britannia kimaradásával viszont az is nyilvánvaló, hogy az EU ezentúl kétsebességes lesz, immáron hivatalosan is.

Angela Merkel sajnálatát fejezte ki, hogy London nem vesz részt a közös munkában, amely szerinte óriási lépés a válságból kivezető úton. Cameron ezzel páriává válhat brüsszeli körökben, amit az is jelez, hogy Nicolas Sarkozy francia elnök látványosan kikerülte a kézfogást brit kollégájával a Daily Mail beszámolója szerint.

A megegyezést Barack Obama is üdvözölte, ugyanakkor az amerikai vezérkar figyelmeztet arra, hogy komoly társadalmi feszültségek és rendbontások várhatóak a tervezet miatti megszorítások következtében.

Márpedig a tervezet rendkívül szigorú költségvetési politikát diktál az azt ratifikáló államoknak. A szabályozással leginkább az államadósságnak mennének neki. Eszerint egy ország strukturális egyenlegében mindössze 0,5%-os hiányt engedne meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Megállapodás Brüsszelben kérdőjelekkel, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Kedves vezetünk egy nap alatt 5 szőr változtatott álláspontján. Ezt bármelyik szélkakas megirigyelhetné tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Báthory Ödönke

    Avi:

    Éppen ezért csinálták róla a szelkakas.hu-t, ha jól emléxem a 2006-os kampány alkalmával. Az oldal semmi másról nem szólt, mint OV beszédeit hasonlítgatta össze. Persze a 168-óra című hetilapban is van ilyen rovat.
    Persze ezt is meg lehet nézni:
    http://szelviktor.blog.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. «Ellenállt az európai kényszerzubbonynak Orbán» Ezzel etetik a népet az origo.hu-n. Egy fraszt, mondana Gyurcsany! Ha kényszerzubbonyt magara venné, az origo arra is büszke lenne, lam-lam egy unortodox politikus! Mindenütt mashol nevetségesnek, söt mitöbb haborodottnak latjak. Az allaspontja a mai napig tisztazatlan, a két fejjel valo gondolkodas megartott neki. Egyszerüen döntés képtelen. Arrol se tud, hogy Fellegi felmondott. Azt még tudja-e, hogy Magyarorszag miniszterelnöke? Kivancsi lennék a valaszara. Vagy összehivjuk a parlamenetet Viktorka, hogy megvitassuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Én úgy gondolom, hogy mégis kimaradunk. Orbánnak nem tetszik az, ha valaki belepofázik a dolgába. Ráadásul ha kívül maradunk, akkor senki és semmibe nem szólhat bele. A semmit hangsúlyozom, mert értem alatta a gazdasági ügyek mellett a médiát, a jogot, az alkotmányt, stb.
    Van egyébként egy összeesküvés elméletem is:
    Amikor a francia és német nagyok elhatározták az EU megalapítását, mindenki tudta, hogy amerika gazdasági és politikai fölényének egyensúlyozása vagy mérséklése a cél. Értette ezt amerika is. Biztosan nem is tetszett és most sem tetszik ez neki, de akkor nem tehetett semmit.
    Most azonban eljött az idő azzal, hogy néhány eus ország csődközelbe jutott. Most már csak bomlasztani kell! És ott van anglia. A testvér ország. Megfigyelésem szerint minden az euval kapcs károgás onnan származik. Hát azt gondolom, hogy ez nem véletlen: Az sem, hogy csak ott fogadják orbánt.
    Egyébként tisztelettel kérdezem: tudja valaki, hogy a minősítő intézetek miből élnek? Ki fizeti őket? Kinek kellenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Ez az unortodox gondolkodás , nem hülye és nem elmebeteg , csak az agya 2/3-a másképp működik!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. miaszösz
    2011. december 10. szombat
    10:39
    “Azt még tudja-e, hogy Magyarország miniszterelnöke? ”

    A második feje szerint már KIRÁLY!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Ja és az elmeorvos szerint is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. “A második feje szerint már KIRÁLy”

    lehet, hogy jól jönne egy király, mert akkor neki nem kellenne(?) felvállallnia, sem a parlamenti demokráciák, sem a kommunista diktatúrák által felvett államadósságok visszafizetését.. ( ez csak conteo, nem közgazdasági tétel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. A kétkabatosnak kifürkészhetetlen a tekintete, mar a szemével is unortodox modon kacsingat, a masiknak, a kétjejünek ugyan a tekintete nem a szemtengely allas miatt kifürkészhetetlen, hanem az üresség miatt. Gondolatmenetét még a hatrafelé nyilazo hunok se tudnak követni, annyira unortodox. Talan mert ö maga se tudja, hogy mit gondoljon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. A kétkabatos és a kétfejü csinalja a kétfilléres «unortodox» gazdasagpolitikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Orbán Brüsszelben csak azt felejtette el,hogy itt nem Toroczkai Lászlónak,és bandájának kellett volna bizonyítani,hanem az eszét használva,egy országot kellett volna képviselnie!Ő,pedig rögtön prezentálta is,hogy egy hazaáruló,akit soha nem érdekelt Magyarország,csak az,hogy “diktátorként” minél előbb bekerüljön a történelemkönyvekbe!:P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Kicsi ország, piti vezető!
    Nem mindenütt, de Magyarországon – sajnos – így van.
    .
    Hogy értse akinek kell:
    A PÁLYÁN (foci) ENNÉL KISEBB SZABÁLYTALANSÁGÉRT PIROS LAP JÁR + ÖRÖKÖS ELTILTÁS!
    .
    Az nem baj, hogy önmagából hülyét csinál, de hogy ezért 10 millió honfitársa szívjon……
    Na szóval miniszterelnök úr, jól tenné, ha venné a kalapját és átvenné apukától a bányákat. Az még talán belefér családilag, bár az öccse is ott van….
    Úgy is egész életét arra szánta, hogy megmutassa az Apukának….a sok pofonért.
    :( :( :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Orban Vona Vikt(Gab)or programja:
    http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/12/9/A_megvalosult_Jobbikprogram_VZGVOE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. http://varanus.blog.hu/2011/12/10/orban_ha_en_egyszer_kinyitom_a_szamat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Kételyeim: ki, kik is a hülyék? Orbán a Fidesszel, kétmillió hétszázezer szavazójuk,
    netán a kb négymillió szavazásra jogosult, akik nem mentek el szavazni?
    Azt hiszem a kényszerzubbony mindre ráhúzható.
    “Mennyi szájhős! mennyi lárma!
    S egyre süllyed a naszád;
    Nem elég csak emlegetni:
    Tudni is kell jól szeretni,
    Tudni bölcsen a hazát.” Mondta Arany (szájú) János.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Szerintem csak azt akarta Orbán a világ előtt demonstrálni, hogy Magyarországon olyan demokrácia van, ami teljesen behatárolja a miniszterelnök mozgásterét. Ő addig semmit nem tehet, amíg a parlamenti többség nem utasítja arra, ami szerintük a legjobb megoldás.
    Ezért kéri ki oly gyakran a teljes lakosság véleményét is, és fájlalja, amiért időhiányában ezt nem teheti. Azért nem levelezheti le a felvetést “nemzeti konzultáció” keretén belül, mert az EU agyából pattant ki az ötlet, szinte improvizációként, tehát nincs idő levelezésre. Ezért kénytelen a gyorsabb utat választani: a parlamenti képviselők fogadóóráikon begyűjtik a zemberek véleményét és e többségi véleményt fogják megszavazni.
    Kedves Fórumtársak, csak ennyi történt, és ez nem kevés, éppen ideje, hogy példát vegyen a világegyetem Hazudniképtelen Viktormihálygyőzőről, aki mostmár jogosan viselheti a Népenélkülsemmitnemdöntő nevet is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Ket kardinalis dolog latszik villamgyorsan kifejlodni.
    ”””””””’
    Az egyik hogy az EU szakad. . Minima ket fele. Lesznek allamok amik kepesek lesznek a 0.5% os plafont tartani de sokan nem. Szereny velemenyem szerint lesz egy 10-12 fos belso elitkor, es lesznek “tarsult tagok” mint a NATO ban akik nem elvezik majd a teljes EU tagsagot. Sot lesznek akik abszolute nem is lesznek tagok.
    ””””””””
    A masik nagyon nagyon fontos dolog hogy ez a fajta megosztotsag bizony villamgyorsan felelesztheti a tobb evszazados de az utobbi evtizedekben techalott allapotban levo vezeto europai orszagok kozotti komoly ellentetet versengest. Pl Nagy Britania Francia es Nemet o. Megspekelve nemi Spanyol Olasz behatassal. Ezek a felek egymasnak is joooool keresztbe tudnak tenni a vilag mas pontjain is. Pl A Franciak szallithatnak fegyvert az Argentinoknak ami altal azok kepesek lehetnek visszavenni a Falkland szigeteket. A fo problema azzal a par nyavajas szigettel hogy akkor olaj es foldgazmeok vannak korulotte hogy a Brit gazdasag erre epitve tervezi hogy kimaszik a gazdasagi problemaibol. Hogy hab legyen a tortan , raadasul a Brit kormany eppen most epitette le a haditengereszetet.
    ””””””””’
    Lassan elmondhatjuk hogy a szinpad berendezve egy olyan vilagmeretu osznepi engedd el a hajamat megmozdulashoz hogy csak na.

    Mi lesz ebbol !!!???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Milenne?
    Amerika megint rendet tesz.
    Ahogy szokott mindig is , ha az idióta európaiak egymás torkának ugranak.
    Persze csak akkor ha lessz végre Elnöke az USA.-nak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Latyapatya
    “Megfigyelésem szerint minden az euval kapcs károgás onnan származik. Hát azt gondolom, hogy ez nem véletlen: Az sem, hogy csak ott fogadják orbánt.”
    .
    Honnan származik? Az összefüggéseket kifejtenéd Orbán fogadásával kapcsolatban? Hol fogadják “ott”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. “…Budapest és London a két úgynevezett opt-outot kérő tagállam, mely nem lesz részese a gazdaságpolitika egy részét tagállami szintről uniós szintre emelő elképzeléseknek…”

    - Vicces egy aranyhegyet egy lapát sz…rral egy lapon említeni bármilyen ügyben is… :(

    Az UK minden további nélkül megteheti, hogy ebből kimarad, semmi baja nem lesz ettől. Az UK gazdasága a világon a létező legerősebb, legstabilabb, a világ harmadával van majdnem olyan gazdasági kapcsolata, mintha még mindig megvolna a gyarmatbirodalom.

    Kár, hogy már politikai egységként nincs meg… de gazdasági egységként nagyrészt még most is megvan.

    Ezt a gazdaságot a 2008- as hitelválság sem tudta megroppantani, és ez így is marad, úgy tűnik.

    Ez a gazdaság amitől megtörne, annak valamiféle világméretű katasztrófának kellene lennie.

    Namost, egy ilyen hatalmas államot összevetni a szerencsétlen Magyarországgal… OK, hogy mindketten “ellenálltak”, de míg az UK nak ebből semmi baja nem lesz, addig magyarföld a latin viszonyok közt is a szegényebb dél- amerikai diktatúrák/ “féldiktatúrák” szintjére készül zuhanni nagyon rövid idő alatt.

    Míg UK megteheti, hogy ellentmond, mert önmagában akkora gazdasági- ipari hatalom, mint az egész EU, addig a teljesen lerabolt, pucérseggűvé tett Magyro. ezzel a saját sírját ássa.

    De nem baj, a Nemzetrontó- Koki- és Sallerosztogató- Ugróiskolarajzoló nyikhaj hülyegyerekbanda, élén egy aberrált féleszűvel, majd ezt is megmagyarázza. Meg annak az ellenkezőjét is.

    Hogy hát MI, és Anglia… (így ebben a sorrendben, nyilván), hogy megmutattuk ezeknek, meg a Tőkének… áááááh.

    Csak azért nem gyártanak erről az UK- ban vicceket, mert a kutyát nem érdekli a világ egyik legjelentéktelenebb országa, nem is ismerik.

    Itt ez még viccgyártásra sem érdemes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Úgy látszik Orbánnak mindegy mit, csak beszéljenek róla.
    Kell a reklám neki! Majd megkérdem magamat. Talán
    beleegyezek, vagy nem. Ki a csuda tud ebbe a nagy gazdasági
    kavarodásban eligazodni, ő csak miniszterelnökséget
    tanult, meg jogot. Ott ilyesmikről nem volt szó. Olyan jó
    ÁLSÁGÚL a válság! Igen ezt az ügyvédi fogást már ismerjük.
    Igy jár aki olyant csinál, amihez nem ért!
    .
    De a válságban pont ilyen miniszterelnök kell nekünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Ezeknek az ökröknek a megrendszabályozása a küszöbön van, csak ezt is mi fogjuk megszívni. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Utat nyit a keleti maffiáknak az Orbán-kormány 2012. október 29. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos