Ronai and Ronai
AMERIKAI

Telihold, flört, szerelmek 2011. május 3. kedd 10:11 | Szőlősi Gábor Forrás: Olvassbele.hu, AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Telihold, flört, szerelmek

Budapest – Végy egy napozószéket, lehetőleg félárnyékban, készítsd oda a szemüvegedet és valami hűs italt; dőlj el a székben, és kezdj bele a Regénybe.

Tavaszi napsütés, kéklő mélység, holdvarázs, no meg biztos vonalvezetéssel papírra festett modern szerelmi történet egy bódító mediterrán szigeten – igazi telitalálat a könyvkiadás idei talán legfigyelemreméltóbb darabja: Lola Francktól a Capri hold, amely már megkapta az első kritikát.

„A történet nagyon olvastatja magát, mondhatnám, egy lendülettel száguldottam rajta végig. Borzasztóan élvezetes, fordulatos, és majdnem mindig más történik, mint amit várnánk. A fő figurák hitelesek, mindenkire jut egy kis lélekkiterítés. A mellékszálak jókor tűnnek fel és el, a mellékszereplők, még ha kevés vonással is rajzolják meg őket, hihetőek. A mélyebb elemzéstől eltekinthetünk, de nagyon mai minden kanyar a sztoriban. Egy Lola Francknál gyengébb szerző azzal fejezte volna be diadalmasan, hogy a gallok és a taljánok zsarui egyszerre rohannak rá a narkócsempészekre. Hepiend, letartóztatások, taps, meghajlás. Hát nem! Tévedtél. Ennél ravaszabb a zárás, de nem mondom el”, írja a regényről az Olvass bele.hu hasábjain Bedő J. István.

Tökéletesen igaza van, és a poént mi sem mondjuk el. De azt igen, hogy Lola Franck profi szerző, mint a legjobb amerikai thrillerek írói. Alapos helyismerettel rendelkezik, és mindent dokumentumszerű pontossággal feltár, amit az ókori kincsek feltárásáról szóló részekből ismerni lehet. Jó patikus módjára dolgozik, tényleg százalékos pontossággal adagolja a hangulatos táj, a citromfák szigetének szépségeit a Capriból nézhető teleholddal, a flörtöket és szerelmeket, a búvárrégészet epizódjait és a fordulatos nyomozást. Remek figurákat teremt, és annyira érdekfeszítő történetet kanyarít, hogy valóban „egy lendülettel” lehet végigszáguldani rajta.

Csak egy dolgot felejtett el a gyógyszerész. Nem írta rá az adagolást. Ezt most pótoljuk. Tehát: Végy egy napozószéket, lehetőleg félárnyékban, készítsd oda a szemüvegedet és valami hűs italt; dőlj el a székben, és kezdj bele a regénybe. Garantáltan élvezni fogod mindvégig. Napnyugtáig.

Vigyázat: esti olvasásra nem ajánlatos, nincsenek benne altató komponensek – rendíthetetlenül ébren tart!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.5/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Telihold, flört, szerelmek, 3.5 out of 5 based on 4 ratings
,

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Tintoretto a Quirinale „istállójában” 2012. április 15. vasárnap | AN

Távozással fenyeget az olasz miniszterelnök 2012. március 28. szerda | AN

Új kormánya lesz Olaszországnak 2011. november 14. hétfő | AN

Berlusconi távozik 2011. november 9. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos