Ronai and Ronai
AMERIKAI

COSAC-tanácskozás Budapesten 2011. május 30. hétfő 20:31 Forrás: MTI, Népszava, hvg.hu/eumindentudo

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
COSAC-tanácskozás Budapesten

Budapest – Ezen a héten nem ülésezik a magyar Országgyűlés,  mert a parlament épületében a COSAC  május 29-31-re tervezett plenáris találkozóját tartják.  A találkozón Orbán Viktor is felszólalt.

A COSAC (Conférence des Organes Spécialées dans les Affaires Communautaires) az Európai Unió tagállamainak nemzeti parlamentjeiben és az Európai Parlamentben az európai ügyekre szakosodott különböző bizottságok képviselőiből áll. A COSAC félévente ülésezik. A COSAC bármilyen olyan észrevételt megfogalmazhat, amelyet az Európai Unió intézményeinek figyelmére érdemesnek tart,  különösen azon jogi aktusok tervezetei alapján, amelyekről a tagállamok közös egyetértéssel esetleg úgy határoznak, hogy azokat a Konferenciához továbbítják.

Ugyanakkor a COSAC által megfogalmazott észrevételek a nemzeti parlamenteket semmiben sem kötelezik.

Hétfőn délelőtt, követve az általános gyakorlatot Orbán Viktor miniszterelnök szólalt fel és egyfajta helyzetértékelést adott az országról, a féléves uniós elnökségről, és az Unió jelenlegi helyzetéről.

Beszédében elmondta, hogy Magyarországon a gazdasági rendszer teljes átszervezése zajlik. Úgy fogalmazott: az államadósságra, mint ellenségre, nem pedig mint politikai kihívásra tekintenek. Szólt Közép-Európa megerősödéséről is, amely szerinte egyetemes, átfogó európai érdek.

Arányos adórendszer bevezetése, a kis- és középvállalkozásokat terhelő adók radikális csökkentése – sorolta az eddigi kormányzati intézkedéseket, hozzátéve, hogy ki kellett mondani azt is: szociális segély helyett munkabért fizetnek, csak a munkaképtelenek kaphatnak szociális segélyt. Ki kellett jelenteni továbbá, hogy az államadósságot négy év alatt a GDP mostani 82 százalékos szintjéről a 70-75 százalék közötti sávba kell levinni.

“Magyarországot az a felismerés vezeti, hogy nem helyes, ha egy országot nemzetközi pénzügyi szervezetek finanszíroznak a piac helyett. Ezért mi az első adandó alkalommal a kormányváltást követően a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) elköszöntünk, és visszamentünk a pénzügyi piacokra” – idézte fel, azzal indokolva, hogy az államadóssággal és a munkanélküliséggel egyszerre “háborúban álló” ország számára szigorú pénzügyi ítéletre és körülményekre van szükség, amelyeket a piac tud garantálni számára.

A kormányfő szerint a jóléti államok kora véget ért, a válság utáni Európa és benne Magyarország sosem lesz már olyan, mint a válság előtt volt. Ezért most fel kell építeni a munkaalapú gazdaság korát, amely az uniós államokban nagyon sok -”ahogy önök mondják” – reformot, – “ahogy mi mondjuk” – átszervezést, újraszervezést igényel – emelte ki.

Beszédében kitért arra, hogy véleménye szerint az Európai Uniónak stratégiailag rendezett kapcsolatra van szüksége Oroszországgal, azonban ha nincs közép-európai együttműködés, akkor nehezen fog létrejönni stratégiai kiegyezés a kontinens és Oroszország között. Mint mondta, Közép-Európának biztonsági garanciákra van szüksége. A térség katonai biztonsága ugyan adottnak tekinthető – tette hozzá -, azonban szükség van gazdasági biztonsági garanciákra is, elsősorban az energia területén, ugyanis Közép-Európa nem lehet kiszolgáltatott és energiafüggő helyzetben “egy ilyen nagy történelmi átrendeződéskor”.
Biztosítani kell az észak-déli útvonalakat a Balti-tengertől az Adriáig. Közép-Európának rendelkeznie kell saját fejlesztési pénzintézettel is, mert nem folytatható az a politika, hogy miután ez tőkeszegény térség volt, minden fejlesztési forrás kívülről érkezett – fűzte hozzá.

Közép-Európa megerősödése egyetemes, átfogó európai érdek – összegezte Orbán Viktor.

A magyar EU-elnökségről szólva azt mondta: az eddigi sikerek listája meglehetősen hosszú, “de mindig gyanús, ha valaki a saját lovát dicséri, várjuk meg inkább, amíg a magyar elnökség véget ér, és majd különböző hivatalos fórumok elmondják a verdiktet a teljesítményünkről”.

Az Unió helyzetével kapcsolatban kifejtette: ma nyoma sincs a tíz évvel ezelőtti bizakodásnak, optimizmusnak, “és minden okunk meg is van arra, hogy elégedetlenek legyünk”, hiszen az eltelt évtizedben az unió jelentősen veszített világgazdasági részesedéséből, a tagállamokat példátlanul magas államadóssági szintek gyötrik, rendkívül alacsony a foglalkoztatottsági ráta, és egyre súlyosabb a demográfiai kihívás.

Álláspontja szerint ha nem tudják megvédeni az európai ipart, ha azt nem tudják az európai határokon belül tartani, akkor el fogja veszíteni az EU a jelenlegi pozíciót is a világgazdasági versenyben. Ezért az ipari kapacitások Európán belül tartása kulcskérdés – mondta Orbán Viktor, majd szavait azzal zárta, hogy szerinte a következő másfél-két évtizedben “egy erős Magyarországot fogunk felépíteni, Közép-Európából erős régiót építünk, és jó esélyünk van arra, hogy a magyar elnökség címe, szlogenje, az Erős Európa kívánságból realitássá váljon”.

Kedden első alkalommal  az Unió helyzetéről szóló, általános vita kerül megrendezésre. A napirendi pont előadója Schöpflin György európai parlamenti képviselő, Jean Monnet professzor lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Netán újra kell tanulnunk a magyar nyelvet is?:-]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Ez a baromarcú törpe makett hallja amit beszél? Vigyázat! Viktor osssssza az észt! Ez hülye….És én szégyellem magam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  3. Európa, jobb lesz ha vigyázol!
    Amihez egyszer Orbán hozzányúl, ott kő kövön nem marad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  4. Végre először az életben egyetértek Orbán Viktorral. Büdös az öndícséret, “várjuk meg inkább, amíg a magyar elnökség véget ér, és majd különböző hivatalos fórumok elmondják a verdiktet a teljesítményünkről”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. Ennek az idiótának csak ellenség képe van. Ha nem talál más ellenséget, akkor az államadóságot nevezi ki, de kell valaki, vagy valami ami ellen harcolni lehet. Nem veszi észre, hogy a magyar emberek nem harcolni, hanem szeretetben és nyugodt körülmények között szeretnének élni. Harcoljanak a katonák, ott, ahol háború van. Itt még nincs.
    Javaslom, ültessük le a számítógép elé, mint a gyerekeket és valami jó kis lövöpdözős stratégiai játékot adjunk neki. Ott kiélheti a harci kedvét. Hátha akkor békén hagyná az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. viktorka! Ne álmodd, elmondd és az IGAZAT csak is az IGAZAT!!!!!!!
    Ha nem az IMF, akkor ki diktál?
    Miért mész szembe a választóiddal?
    Szerinted ki veszi be ezt a maszlagot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. A magyar EU-elnökségről szólva azt mondta: az eddigi sikerek listája meglehetősen hosszú, “de mindig gyanús, ha valaki a saját lovát dicséri, várjuk meg inkább, amíg a magyar elnökség véget ér, és majd különböző hivatalos fórumok elmondják a verdiktet a teljesítményünkről”.
    Na,ez megint egy dakota közmondás. Ki is mondta, ha észreveszed, hogy a lovad elpusztult, szállj le rola?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Ezekszerint ez a COSAC is valamiféle gittegylet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Az a sok baromság ,amit ez az ápolt ,az utóbbi időben elkövetett ,az nála siker , akkor tényleg, zárt részen a helye .Kutyába se veszik sehol .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Bolond lukból, bolond szél fúj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. Nem ide tartozik ,de jól megvédtük a MOL-t is. Azonnal 6 ft.-ot emelt az üzemanyag árakon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Ez az ember (Orbán) hülye!
    Nem tudom, feltűnt-e Nektek, de a Törpicsek éppen most hírdette meg a “Kelet-európai Únió”-t, amelynek országai:
    - nem külföldi tőkéből, hanem a saját hajuknál fogva lesznek kirántva a gödörből;
    - amelyeknek nem diktálhat a csúny-gonosz IMF, csupán csak a jóságos tőzsdespekuláns bácsik;
    - amelyek majd példát mutatva a fejlődésben visszamaradt Nyugatnak, kialakítják a legmodernebb ( a “munkaalapú”) társadalmi rendszert;
    - amelyek bebizonyatják, hogy a “jóléti rendszer”-nek vége (kivéve egy kijelölt kasztot, mely nyugodtan élhet jól, a többieknek dolgozniuk kell!)
    - amelyek energiabiztonságát és egyéb garanciáit azért az elmaradott Nyugatnak kellene biztosítania ugye (pl. befektetésekkel)!
    …. és a többi … és a többi!
    Mindezt marha komoly ábrázattal és a Nyugat szeme előtt!
    Ez az ember megőrült!
    Ez itt egy Észak-Koreát akar csinálni Európa kellős közepén!
    Vagy adjanak végre gyógyszert neki, vagy állítsák le a jelenlegiről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. Azt mondta a vezír.Az államadósságra,mint ellenségre,nem pedig politikai kihívásra tekintenek.
    Ezzel csak az a baj,hogy a gazdaság politikájuk elleni tiltakozókra nem mint, politikai ellenfelekre tekintenek,hanem mint ellenségre.És mára már az egész ország ellenség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Kedves szendam!

    Köszönöm a segítséget! Ugye hogy magyarul is el lehet mondani, amiről a vezír “okoskodott”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Kedves “gets”!
    Nagyon szívesen!
    De miben is “segítettem” én?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Ez a marka félbefűrészelt törpemakett (a flelcsuti gurigaegylet honlapján kb. 168 cm és 89 kg !!!!!! szerepel) ennyire hülye? Mert hogy aszongyahogy:
    >>négy év alatt a GDP mostani 82 százalékos szintjéről a 70-75 százalék közötti sávba kell levinni.<<
    Nos, szakértők szerint ha a MOL részvények helyett az államadósság csökkentésére fordította volna az állítólag mindent szétlopó, elsikkasztó Bajnaiék által tartalékba tett 1.8 milliárdos €-s IMF hitelrészét, akkor azzal 5%-kal csökkentette volna ezt a mutatót. 82-5=77, tehát szinte máris teljesült a terv… Ehelyett apánk bevásárolt, megvédte a MOLt és máris nő 6 Ft-tal a benzin ára…
    Pihenj le egy kicsit, csuti! Legalább addig sem okozol több kárt, és jobb lesz nekünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Világosságot gyújtottál az agyamban, hogy mit is beszélt ez a … , mert tőle nálam megint besötétedett. Nyuggereknél ez így megy, amikor veszélybe sodorják a létezésüket.
    Megyek megtámogatni a rendvédelmisek akcióit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Hat gyerekek en mar belefasultam a viziokba,hogy igy lesz meg ugy lesz,milyen jo lesz.Gyerekkorom ota etetnek ezzel a szoveggel.Visszatekintve az elmult 50 evre az atlagember,nemhogy jobban,hanem rosszabbul el.Egyetlen dolog ami jobb lett,szabadon mehet mindeki ahova akar,csak legyen penze ra,ami nincs.Ezt az orszagot mindig dilettansok vezetik,ugyhogy aki atlagember annak annyi ezutan is.Az allam gondoskodik rola,hogy amit evtizedek alatt osszekuporgatott,majd elveszi,mert az o zsebukben jobb helyen van a money.Az eloskodok hada novekszik,ugyhogy a melosnak igencsak ossze kell kapnia magat hogy eltartsa oket.Sajnos az orszag visszafele halad minden teruleten,nemhogy emberibb,hanem egyre inkabb allati sorsra juttatjak az embereket,ugyhogy legjobb ha veszitek a kalapotokat es mondjatok,good buy Hungary.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Kedves Barátaim!
    Most olvastam a “nepszava.hu”-n, hogy Orbán ismét önértékelést fog tartani (már megint!).
    Megpróbálom idemásolni az oda elküldött kommentemet. No nem csak az önfényezés okán, de azért is, hogy Ti is vigyorogjatok egy kicsit!

    szendam [2011.máj.31. 16:13]

    Orbán értékeli önmagát:
    “Súlyos áldozatok árán dicsőséges szabadságharcot vívtunk. Győztünk! De még számos csata van hátra, tehát még nem győztünk! Legyőztük azonban a kishitűség és az önzés, a hazugságok rendszerét! Győztünk! De a kishitűség és az önzés még mindíg létezik azokban, akik a társadalmon élősködve felélik a Jövőt és szerzett jogaikról hazudoznak! Tehát még nem győztünk! mindezek ellenére mégis GYŐZTÜNK! Igaz, néha alulmaradtunk, de mivel a Haza nem lehet ellenzékben, akkor is mi győztünk! Mert mi győzni szoktunk! Győzzük azt is, hogy mindíg és mindenütt elmondjuk, hogy “győztünk”! Mi győztünk és győzni is fogunk, meg győzni is fogjuk, ha a társadalmom győzi! Győztünk! A Társadalmi Igazságosság győzedelmes eszméje alapján le fogjuk győzni a legyőzött rokkantnyugdíjasokat és győzedelmes munkásszázadainkat győzedelmesen fel fogjuk tölteni azon munkanélküli diplomásokkal is, akik alig győzik már kivárni, hogy legyőzzük a tétlenséget, legyőzzük a munkanélküliséget és legyőzzük azokat az ingyenélőket, akiket tavaly éppen mi győztünk le, de ha még tovább fogunk győzni, hamarosan minket is legyőz valaki! De az a valaki nem lesz győztes, mert mi vagyunk mindíg a győztesek! És ha a győzelem a szabályokon múlik, majd mi győztes módon megváltoztatjuk a győzelem szabályait! Győztünk! …. mi? …. micsoda? …. hogyhogy a gyógyszerem? …. miféle főorvos? …. hát nem 2011. van?! …. nahát, ez az amit nem győzök megjegyezni!”
    … a feljegyzés a 2014.-ben ismét megnyitott Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézetének VIP-részlegében készült 2014. május 31.-én. Felhasználásra javaslom a Semmelweis Egyetem Pszichológiai Tanszékének diplomamunkát író hallgatóinak! A VIP-ápolt bármikor megtekinthető, s mivel nagyon kommunikatív, további intejúk készíthetőek vele. Kérjük azonban ezt csak korlátozott időtartamban végezni, mivel a beteg a legutóbbi alkalommal is napokig kezelhetetlen lett!
    Üdvözlettel:
    Dr. Viktor Győző
    intézetvezető főorvos
    Bocsánat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. szendam
    2011. május 31. kedd
    16:27
    Gratulálok! Nagyon szellemes kis írás ! Tényleg kacajra fakasztó !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. ha az Eu ban Orbán szintű emberek osszák az észt akkor régen rossz. Oroszország annyiért adja az energiát amennyiért megveszik. Ez alku kérdése. Az Eu országainak lemaradása a gazdaság terén hatékonysági probléma. Egy egységnyi idő alatt más országok, pl Amerika kb 30 százalékkal többet teljesitenek. A tőke nem fog az EU -n belül maradni, ez a kapitalizmussal ellentmondó tétel. Mint ahogy a kinai árút sem lehet kiszoritani, na meg az ipari termékeiket sem. Az ipar kiszervezése a tőke sajátja, Orbán kérésére nem fog az unión belül maradni. Szakmailag Orbán előadása téves téziseken alapszik. Várom a cáfolatokat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Már megint, mint mindig, Orbán V. beszédeit, átfogó vízióit próbáljuk megérteni, értelmezni,, de nem lehet. Már megint, mint mindig, zagyvaságokat, hülyeségeket mond és hazudik.Most a konkrét hazugság, zagyvaság az IMF-től való “megszabadulás”.Orbán most újra eladósította az országot, drágán, 30 évre, a pénzpiacon, a sokkal kiszámíthatóbb, olcsóbb IMF hitel helyett. Csak az IMF kontrolltól szabadult meg, hogy szabadon garázdálkodhasson a gazdaságban. A pénzpiac kontrollja sokkal kegyetlenebb, azt kamat%-ban mérik, és így semmivel nem lettünk függetlenebbek. Egyetlen adós sem “független”, csak olcsóbb vagy drágább a hitele. Orbán-Matolcsy drágább hitelt vett fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Nincs ebben a COSAC bandában egy ember sem, aki feláll és elküldi ezt a kis hülyét a náthásba?
    Birkák gyülekezete volt vendég Budapesten?
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Zavaros kormányígéretek 2011. június 15. szerda | AN

Nem szavazta le Orbánt a Fidesz frakció 2011. június 14. kedd | AN

Kész az új kényszermunkarendszer receptje 2011. június 14. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos