Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lőfegyverrel, késsel álltak bosszút a Korán-égetésért ártatlanokon 2011. április 3. vasárnap 7:54 | Rákócza Richárd Forrás: Associated Press

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lőfegyverrel, késsel álltak bosszút a Korán-égetésért ártatlanokon

Mazar-i Sárif – A floridai fundamentalista keresztény lelkész Korán-égetését követően összesen nyolcan haltak bele Afganisztánban a felháborodott iszlamisták bosszúakciójába. Mint kiderült, az afgán rendőrség nem tettek eleget feladatának, és nem védte meg az épületet.

Mint arról az Amerika rovatban bővebben beszámoltunk, Terry Jones floridai egyházfő nyilvánosan elégette a muzulmánok szent könyvét, majd az erről készült felvétel felkerült az internetre. A Korán eltüzelésén felbőszült mohamedánok egy észak-afganisztáni ENSZ-központon töltötték ki dühüket az amúgy csendes Mazar-i-Sárif városban. Az ott dologozó embereknek ugyan semmi közük nem volt a tízezer kilométerrel odébb történtekhez, mégis őket mészárolták le, mert ők voltak kéznél.

Staffan de Mistura, a világszervezet afganisztáni fődelegáltja két nappal a vérengzés után arról számolt be, hogy három áldozat megpróbált elbújni az épületbe berontó vérszomjas csőcselék elől, de levadászták és menekülés közben megölték őket.

A három ENSZ-dolgozón kívül a világszervezet által foglalkoztatott négy nepáli katonát is megöltek a felbőszült iszlamisták. De Mistura szerint az épületet nem támadták volna meg, ha lett volna körülötte kordon, és az afgán rendőrség visszatartja a tüntetőket.

Az épületnél mintegy háromezer dühöngő ember gyűlt össze és rohanta le az ENSZ-épületet, ahol az afgán rendőrség mellett összese hat nepáli ENSZ-katona teljesített szolgálatot. Utóbbiakat, akik számára egyébként sem volt megengedve, hogy a tömeggel szemben éles lőszert használjanak, de még a figyelmeztető lövés leadását is megtiltották nekik, a túlerőben lévő tiltakozók lefegyverezték, és az eseményeket ezután már – da Mistura megfogalmazása szerint – a rendőrség sem volt képes megállítani.

A már lefegyverzett katonák közül a csőcselék négyet lemészárolt, egyeseket már kinn, másokat az épület belsejében. A tüntetők gyújtogattak, tönkretették a generátort, így a központ sötétbe borult. Három dolgozó az épület bunkerjében bújt el, de rájuk találtak. A misszió orosz vezetője, a dári nyelven folyékonyan beszélő Pável Ersov úgy úszta meg, hogy muzulmánnak adta ki magát, így támadói beérték azzal, hogy összeverték. Két társát azonban agyonlőtték, a harmadiknak pedig elvágták a nyakát.

Az áldozatok a 33 éves svéd Joakim Dungel emberjogi dolgozó, Siri Skare 53 éves norvég pilótanő, tanácsadó és Filaret Motco 43 éves román állampolgár volt, ő az ENSZ politikai szekciójában dolgozott.

A vizsgálat megállapításai szerint a gyilkosok nem a Mazar-i-Sárifban honos dialektust beszélték, így nem kizárt, hogy nem hirtelen felindulásból elkövetett, hanem jól megszervezett terrorcselekmény történt. Időközben ezt az afgán hatóságok is megerősítették, mondván, több embert letartóztattak, és ők más országrészekből utaztak Mazar-i-Sárifba, kimondottan azért, hogy a floridai könyvégetés miatt az ENSZ-központon álljanak bosszút.

Az épületben nem folytatódik a munka, mert a tüntetők ott törtek-zúztak, és teljesen ki is fosztották.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Terry Joes “csak véleménynyilvánítási szabadságával élt”, ahogy nyilatkozta. Mondja, predátor – izé, prédikátor – úr, maga szerint megérte?
    Tessék már végre tudomásul venni, hogy a muszlimoknak Mohamed az érzékeny pontja.
    Lehet Koránt égetni, Mohamed-karikatúrát rajzolni a “véleménynyilvánítási szabadság” jegyében, de utána
    NE SÍRDOGÁLJUNK,
    hogy jaaj, emberhalál lett a vége.
    Az erőszak erőszakot szül. Ez akkor is igaz, ha – mint a hír írja – , nem spontán, hanem megtervezett volt ez az akció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  2. Bonhomme, ne nevettesd ki magad, a könyvégetés nem erőszak. Nem szép dolog, s nem is kellett volna megtenni, de nem erőszak.
    Azok az állatok tehetnek a gyilkosságokról, akik elkövették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Már írtam itt, hogy a posztkeresztény világnak fogalma sincsen, milyen erkölcsi, tudati és egyéb mechanizmusok mozgatják az iszlámot és híveit.
    A megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel erkölcsi parancs inverziója működik náluk. (Jó, tudom, hogy a posztkeresztény világban sem ez a krisztusi elv az irányadó..)
    Ezért nem tartom szerencsésnek, hogy szabad és demokratikus országban ilyen aktusokhoz folyamodjanak, mert az iszlám úgy reagál, hogy civilek és vétlenek igyák meg a levét!
    Ez is a terror és a félelemkeltés egyik formája.
    Egyetértek Hannával, hogy nem kellett volna megtenni, arról nem beszélve, hogy semmi értelme, és semmi pozitív eredménye sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Hanna,
    te mit szólnál, ha belegázolnának, az vallásos érzékenységedbe?
    Hol lenne az a határ, amit nem illendő átlépni?
    Na akkor fussunk neki még egyszer:
    “…Mi több, a muszlimok által meghódított vidékeken megőrződött a szkepticizmusnak és a szabadgondolkodásnak egy olyan hagyományos irányzata, amit a hatalom mindaddig megtűrt, míg az illendőség határait átlépve túlságosan tiszteletlennek nem bizonyult.” (Karen Armstrong: Mohamed, 24.old)
    Erről van szó, kedves Korán-égető “antidzsihádista” Ön túllépte ezt ahatárt.
    Most magyarázkodhat bin Ládinnek – vagy aki majd elkapja a frakkját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  5. No, akkor fussunk neki mégegyszer:
    nap mint nap belegázolnak a vallásos érzékenységembe, mondhatnám, ha volna olyanom. Vallásom van, s tényleg mindennapos, hogy mások a vallásom gyalázzák, de ha ezen idegelném magam állandóan, akkor mikor élnék? Ha az ember vallásos akar lenne, akkor legyen olyan, mint egy katona, s ne érzékenykedjen.
    Szerintem másoknak joguk van akárhogyan gondolkodni a vallásomról, saját tulajdonú könyveket égetni is, ha nekem nem is tetszik. És soha de soha nem jutna eszembe ezért megölni valakit.
    Olyasmit kérdezel, ami tényleg komolytalan, illendőségről beszélsz ott, ahol csak egy megvadult csőcselék veszett dühe tombolt. Vedd már észre, hogy nekik bármilyen apropó alibi gyűlöletük féktelen kiélésére!
    Mint mondtam, nem helyeslem a prédikátor tettét, s azt sem, hogy ott vannak az amerikaiak.
    Azt a határt, amit emlegetsz, sajnos, egyre szorosabbra húzzák körülöttünk. S Te mondd csak, hol a határ, ahol már azt mondjuk: elég volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. A prédikátor nem normális. De a fanatikusok reakciója sem normális. Ha nagyon bosszút akarnak állni, akkor vérengzés helyett égessék a prédikátor fényképét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Tudod, Bonhomme, az a helyzet, hogy szabad világban élek, és jogomban áll akár a Mohamed arcmásával ellátott klozetpapírt használni. És te ez ellen semmit nem tehetsz. Egy ujjal sem nyúlhatsz hozzám. Maximum mondhatod, hogy ez neked nem tetszik, mert ez meg a te véleménynyilvánítási jogod. De ha bármit teszel, akkor átléped nem az illem, hanem a büntetőjog határát. Az nem úgy van, jóember, hogy te majd megszabod saját magadnak, hogy mikortól kezdve gyilkolhatsz, mert valaki illetlen volt veled szemben. Még akkor se, ha kötözni való elmebeteg vagy, mert ha az vagy és nem bírsz magaddal, akkor kényszergyógykezelést kell elrendelni veled szemben. A közveszélyes emberek nem nevezhetők vallásosnak, a közveszélyes emberek háborodottak, és nem a világ fog igazodni hozzájuk; semmiképp nem az euroatlanti civilizáció fogja meghajtani előttük a fejét, hanem ők mennek a levesbe. Ilyen egyszerű ez.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. ricsi,
    felőlem azt csinálsz, amit akarsz. de ha miattad ölnek meg 20 embert, azért majd nézz a tükörbe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  9. A PC miatt már ezrek haltak meg, Ricsi a maga húszával angyal lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Mennyire éreztem, hogy az a 20 ember kevés lesz hivatkozásnak :(
    Mi kell nektek: maga a 3. világháború, az iszlám a kereszténység ellen, hogy rádöbbenjetek, mire próbállak figyelmeztetni benneteket?
    A “szabad világban élés” nemcsak azt jelenti, hogy bármit megtehetek, hanem azt is , hogy felelősséggel mérlegelem a cselekedeteim súlyát.
    Amúgy mi az a PC? Felteszem, nem személyi számítógép…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  11. Már csak ez is egy ok, amiért ateista vagyok. Bizonyíthatatlan ideák miatt emberek öldösik egymást – ennél abszurdabbat keveset tudok elképzelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Kész, Ricsi, feladtam, azt sem tudja, mi az a PC, de osztja az észt! Te meg még azt mondtad, kettőnél több könyvet olvastál nála. Mehr Licht!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Kedves Bonhomme, bocsánat, de javasolnám, maradj a belpolitikánál, abban már elég jól eltájékozódsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. A vilag osszes szeplelke a moszlem erzekenyseg hurjait pengeti. A mersekelt moszlem tobbseg vagy kissebbseg nyugati illuzioja egy absztrakt talalmany, ami csak a fantaziak vilagaban letezik. A moszlemek naponta egetik es tiporjak az Egyesult Allamok zaszlajat, es amikor modjukban allt meglincseltek az amerikai katonakat, elrabolt amerikaiakat es nyugati keresztenyeket fejeztek le es gyilkoltak meg. Sem kereszteny imahely sem kereszteny hivo nem lehet biztonsagban az un. arab felszigeten, sem Indoneziaban, sem a Fulop szigeteken. Az ellenuk folytatott atrocitasok mindennaposak. A moszlemek szent koranja a gyilkossagra uszitas kezikonyve, es a gyuloletre neveles eszkoze csopp gyermekkortol. A francba az erzekenysegukkel, barmi egy jo urugy nekik a gyilkolasra. Elegem van beloluk, meg a szimpatizansaikbol is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Drágán fizet a Hamasz az újabb provokációkért 2011. április 9. szombat | Rákócza Richárd

A manhattani mecset embere 2011. április 8. péntek | AN

Terry Jones nem érzi felelősnek magát 2011. április 4. hétfő | AN

Gyilkoltak a Korán-égető lelkész miatt 2011. április 2. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos