Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyilkoltak a Korán-égető lelkész miatt 2011. április 2. szombat 19:51 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyilkoltak a Korán-égető lelkész miatt

Miami – Nemzetközi felháborodást okozott az iszlám világban Terry Jones floridai lelkipásztor, aki a mohamedán vallás szent könyvének eltüzelésére szólított fel. Afganisztánban az ENSZ alkalmazottain álltak vérbosszút.

Afganisztánban több ezres tüntetéseket váltott ki a hír, miszerint Jones nem csak könyvégetésre buzdít, de március 20-án, mintegy ötven fő előtt, egy Koránt már el is égetett. A tömeg lerohanta az ENSZ egyik épületét, és a világszervezet ott lévő alkalmazottai közül legalább hét embert megölt.

Az 58 éves fundamentalista keresztény a floridai Gainsville-ben rendelkezik kisebb közösséggel, és tavaly a szeptember 11-i támadások évfordulójára tervezett Korán-égetést, erről azonban lemondott, miután az amerikai kormánytól a pápáig mindenki intenzív nyomást gyakorolt rá, hogy álljon el az ötlettől.

A márciusi könyvégetés azonban most a világhálóra is felkerült. Az aktív korában szállodaigazgatóként dolgozott Terry Jones azzal indokolta tettét, hogy a Korán erőszakhoz és terrorizmushoz vezet, rasszista és a kisebbségekkel, valamint a nőkkel szemben előítéleteket tartalmaz.

Craig Lowe gainsville-i polgármester – az afganisztáni gyilkosságok után – elítélte a lelkész tettét a helyi lapban. A lelkész egyháza csak néhány tucat taggal rendelkezik, akik több-kevesebb sikerrel igyekeznek terjeszteni Jonesnak a témában írott Az iszlám az ördög című könyvét és a hasonló felirattal ellátott pólókat, baseball-sapkákat meg bögréket. Munkájukért pénzt nem kapnak, az egyházban pedig vasfegyelem uralkodik.

Az egyházfő a BBC kérdésére válaszolva azt állította, nem érzi felelősnek magát az afganisztáni eseményekért.

Jones egy időben éveken át a homoszexuálisokat démonizálta, és fokozatosan váltott át az iszlám ostorozására. Április 22-én újabb akciót szervez a tekintélyes muzulmán közösséggel rendelkező – általa „Amerika Mekkájának” bélyegzett – michigani Dearbornban, az ottani iszlám központ előtt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Úgy látom, Gainsville-nek is megvan a maga Tömjén Zsoltja, csak ez a fickó még közveszélyesebb elmebeteg. Fanatikus barom! Le merném fogadni, hogy a Koránból csak a címet olvasta el, azt sem tudja, hogy Jézus az iszlám egyik prófétája. De már előre félek, mi lesz, ha megmondják neki. Lehet, hogy akkor a Bibliáját is elégeti majd? Az áldozatok hozzátartozói helyében én a gatyáját is leperelném róla, oszt’ elküldeném az Everglades-mocsárba, tanítsa böjtölni az alligátorokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Hát…, olvastam a Koránt, …, elég volt egyszer. De könyvégetésből még soha semmi jó nem származott.
    Az iszlám viszont nem lehet az ördög, mert az tagadja I-ten létét.
    A mai harcias iszlámnak sok köze nincs a Koránhoz, mert azt magyaráznak ki belőle a politikát kiszolgáló tanítóik, amit akarnak. De az még valószínűbb, hogy a lelkészúrnak gőze sincs a kereszténységről.
    Mindenesetre, ha könyvírásra adja a fejét, jól kösse fel a gatyáját, mert a Koránnal nem tud versenyezni, az a legtöbbet eladott könyv a világon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. A kereszteshadjáratoknak sem volt sok köze a kereszténységhez. Ha akkor lett volna internet, nem tudom, hogy jöttünk volna ki mondjuk a jeruzsálemi vérfürdőből. A pápai diszpenzációról nem is beszélve. Pedig van egy szép, kerek, egyértelmű parancsolat: “Ne ölj!” Nincs hozzáfűzve semmiféle ámde, ha, amennyiben kitétel. De van, akinek ez is csak egy “gumiparagrafus”. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Bizony, Bonhomme :(
    S ez a szép kerek parancsolat, mindhárom nagy vallás bibliájában tiltja a gyilkolást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Tudjátok az az elkeserítő, hogy a történelem során emberek millióit mészárolták le vallási fanatizmusból!
    Ebben élen járt a katolikus egyház, volt rá vagy 1700 éve.
    Ezalatt nagyobb pusztítást végzett, mint bármely más tömegpusztító hatalom!
    Ne feledjük hogy Hitler fegyverén is volt valamiféle pápai áldás!

    Annyi őrült pusztítást végeztek, hogy az csoda hogy vannak a világon komoly Istenfélő béke szerető emberek, közösségek!

    Csak egy vallást, hitet, népet tudok, akik soha a történelem folyamán nem vágtak neki népek leigázásának, és nem gyilkoltak abból a célból hogy hitüket terjesszék a világban!
    Amíg saját hazájukban élhettek, csak és kizárólag védelmezték azt, soha nem mentek terület hódító háborúba, hitték és védték atyáik földjét a Hazájukat!
    Amikor pedig sok évszázados szétszóratás, hazátlanság volt az életük, akkor is atyáról fiúra hagyva Őrizték meg hitüket és annak minden hagyományát!
    De nincs egyetlen történet írás arról hogy valaha is gyilkos fegyverrel terjesztették volna hitüket! Amikor pedig vissza szerezték hazájukat, szintén csak a saját honvédelmükkel voltak elfoglalva,senkit nem fenyegettek intervencióval!
    Mégis ennek ellenére a mai napig a világ szinte valamennyi vallása, légyen az keresztény, vagy bálványimádó pogány, az mind ellenszenvvel, ellenségként tekint rá! Mert égeti őket a tisztaságuk
    Vajon melyik ez a nép és melyik ez a vallás?!

    A cikkben leírt esetről az a véleményem hogy a Koránégető lelkész úr majd felel az ő tetteiért, de azok a társadalmak is akik eltűrik az ilyen szélsőséges megnyilvánulást! Nem megkérni kell hogy ne csinálja, hanem leállítani és megvizsgálni az elme állapotát!
    Mindezek ellenére semmi nem menti azt a pogány és gyáva vad csürhét, amelyik ártatlan embereket mészárol le!
    Micsoda gyenge Istenük vagy prófétájuk van nekik, hogy ilyen alantas gaztettekkel akarják védeni!

    A világ összes gyilkos indulatú vallásának a kezéből ki kell tépni a fegyvert, és valamennyi gaztettet fel kell számolni!
    Egy józan civilizált ember nem pártolhatja ezeket a tetteket!
    Ezek elmennek a világ legtávolabbi pontjára is, még egy karikatúra miatt is, asszonyokat, gyerekeket békés civil embereket ölnek orvul!

    Az emberéletből egy is drága, nem hogy húsz, vagy sokkal több!

    Átkozott az is aki igazat ad nékik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Karnevál Miamiban 2011. április 6. szerda

Terry Jones nem érzi felelősnek magát 2011. április 4. hétfő | AN

Lőfegyverrel, késsel álltak bosszút a Korán-égetésért ártatlanokon 2011. április 3. vasárnap | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos