Ronai and Ronai
AMERIKAI

A “magyar Petrocelli”-nek nevezték Peter Ronait 2014. december 21. vasárnap 19:58 | AN Forrás: Blikk

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A "magyar Petrocelli"-nek nevezték Peter Ronait

New York – A “magyar Petrocelli”-nek nevezte egyik ügyfele a magyar származású New York-i ügyvédet, Peter Ronait (Rónai Pétert) egyik ügyfele, aki a Ronai & Ronai LLC ügyvédi iroda segítségének köszönhetően 40 millió forintot kapott egy lábtörésért Amerikában. Az ügyben Peter Ronai, és partnere, az ugyancsak sztárügyvéd Holly Ostrov Ronai képviselte a 73 éves magyar asszonyt, aki illegális bevándorló volt Amerikában, és a Ronai and Ronai ügyvédi irodának köszönhetően még életében utoljára láthatta a bátyját.

A Mária nevű időz hölgy másfél évtizede nem láthatta a szeretteit, mert illegálisan élt és dolgozott Amerikában. Ezért nem tudott hazamenni, mert utána nem jöhetett volna vissza, az itt keresett pénzre viszont szüksége volt a családjának. Balesetének köszönhetően azonban Holly Ostrov Ronai és Peter Ronai annyi pénzt keresett neki, hogy nyugodtan hazautazhatott Magyarországra. Ha Magyarországon éri a baleset, amelyben eltört a lába, még százezer forintot sem kapott volna, Amerikában viszont Rónaiék 400 millió forintot kártérítést ítéltettek meg neki.
.
Mária 14 évvel ezelőtt költözött Amerikába, illegálisan dolgozott, jogtalanul tartózkodott az országban, de ez nem volt akadálya annak, hogy az amerikai bíróság ezt a kártérítést megfizettesse neki. A károkozásnak és a felelősségnek nincs köze ahhoz, ki milyen státusszal tartózkodik az országban. Az idős asszony bejárónőként dolgozott egy családnál, és megkeresett vele annyit, hogy még az otthoni családját is eltartotta belőle. Hazautazni azonban nem tudott, és nem láthatta a szeretteit.
.
- Rokkant nyugdíjas voltam Magyarországon, nem tudtunk megélni. Amerikában jobb volt az életem, de a közelmúltban elütött egy autó és eltörött a lábam. Féltem, hogy kiderül, hogy illegálisan tartózkodom itt és hazaküldenek, azonban csoda történt velem – mondta a nő. Mária egyike lett azoknak a magyaroknak, akiket a magyar származású Peter Ronai és partnere ügyvédi irodája képviselt sikerrel, és 40 millió forintot nyertek Máriának.
.
- Hála a győzelemnek, Mária hosszú idő után újra haza utazhatott, láthatta a családját és elbúcsúzhatott bátyjától is, aki a találkozás után nem sokkal el hunyt – mondta  az ügyvéd a Blikknek. – Ez a legszebb karácsonyi ajándék, amit kaphattam – tette hozzá az idős nő, aki szerint ügyvédje a “magyar Petrocelli”.
.
Petrocelli a hetvenes évek egyik legsikeresebb tévésorozata volt Magyarországon is, amelyben az ügyvéd mindig szegény, önmagukat megvédeni képtelen emberek segítségére sietett, és befolyásos, nagy hatalommal bíró ellenfeleket győzött le a kitartása és az ügyessége folytán. Ha Máriának a hazautazás, és az anyagi gondok megszűnése, akkor Rónai Péternek ez a jelző lehetett a legszebb karácsonyi ajándéka.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +29 ( 31 szavazatból)
A "magyar Petrocelli"-nek nevezték Peter Ronait, 4.6 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó 2015. május 9. szombat | AN

Sándoron fékezés nélkül hajtott át a kamion 2014. október 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos