Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek 9:17 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk

Budapest – Csapataink már megint harcban állnak. Ezúttal a páluinka-fronton szegeznek szuronyt az ellenségnek. Az Európai Unió az ellenség, amelynek csak a pénze kell nekünk (az viszont nagyon, mert enélkül éhen halnánk), de a szellemisége idegen tőlünk. Nekünk ne mondják meg, hogy mit meddig és merre.

A pálinkafőzés a magyar kultúra része, nem csoda, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési (ilyen vicces neve van a tárcának) miniszter provokációnak nevezte a döntést.

Nem összeegyeztethető az uniós joggal, hogy Magyarország lehetővé tette, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, főzetni – ezt mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió bírósága.

Az Európai Bizottság arra hivatkozva indított kötelezettségszegési eljárást, hogy az uniós jog a pálinka esetében az általános jövedékiadó-kulcs mellett legfeljebb egy másik adókulcs alkalmazását teszi lehetővé a saját célra főzött, maximum 50 liter tiszta szesznek megfelelő mennyiségű párlat esetében, és az nem lehet kisebb, mint az általános kulcs fele. A bírák úgy ítélték meg, hogy az ügyben a bizottságnak van igaza.

Az ítéletről készített sajtóközlemény szerint az uniós jog szerint a pálinka esetében a tiszta alkohol hektoliterére minimum 550 euró (mintegy 168 ezer forint) jövedéki adót kell kivetni, és azokra a párlatokra adható adókedvezmény, amelyet a gyümölcstermesztők a saját gyümölcsükből saját fogyasztásra szeszfőzdében főzetnek, és ez nem lehet több háztartásonként 50 liternél, tiszta szeszben mérve.

Ezzel szemben Magyarország a gyümölcstermesztő által főzdében főzetett, saját fogyasztásra szánt pálinkára legfeljebb 50 literig 0 forintos jövedéki adót vetett ki, amit a bíróság gyakorlati értelemben adómentességként értelmezett, az ugyanilyen célra otthon főzött pálinka esetében pedig konkrétan kimondta annak adómentességét.

Ítéletében a bíróság arra a következtetésre jut, hogy Magyarország a kérdéses párlatfőzésre és pálinkafőzetésre az uniós jog által meg nem engedett, túl nagy adókedvezményt adott. A vonatkozó irányelv tételesen meghatározza, milyen esetekben adható adómentesség, és ez alapján nem jogszerű, hogy Magyarország a házi, saját célú pálinkafőzést maximum 50 literig jövedékiadó-mentessé tegye.

A kormány nem adja fel, eb ura fakó!

A kormány elkötelezett a házi pálinkafőzés megtartása mellett és azt szeretné, ha a magyar kulturális örökség részét képező hagyomány tovább élne Magyarországon – így reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Unió bíróságának ítéletére. A döntést követően a kormány megkezdi a tárgyalásokat az Európai Bizottsággal és mindent elkövet azért, hogy a pálinkafőzés hagyományai az Európai Unió engedte kereteken belül tovább élhessenek Magyarországon.

Az NGM szerint a pálinkafőzés a történelmi hagyományok alapján a magyar kulturális örökség része, így Magyarország más uniós államokhoz hasonlóan ragaszkodik a saját tradíciójához. A kormány részben ennek a hagyománynak a megőrzéséért teremtette meg – a bérfőzési szeszadó eltörlésével – a házi pálinkafőzés szabadságát 2010-ben, a választások után – közölték.

A brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációja az Európai Bíróság ítélete, amelyben Magyarország pálinkaügyekben elfoglalt álláspontját bírálják – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten rendkívüli sajtótájékoztatón azután, hogy az Európai Unió bírósága csütörtökön közzétett ítéletében kimondta: ellentétes az uniós joggal a házi pálinkafőzés adómentessége.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 19 szavazatból)
Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk, 4.6 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. Ez igaz, hogy még ráadásul főzetni is?… Gratulálok!
    EZEK AZ IGAZI BUGRIS BUNKÓK!
    Ugye jól tudom, hogy pl. minden egyes babaruhának, bébiételnek 27%-os az Áfa-ja? Ha, és amennyiben jól tudom, tessenek már ezen elgondolkodni egy kicsit!
    Vagy populista lennék?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  2. “”Nem összeegyeztethető az uniós joggal, hogy Magyarország”" még ilyen formában működik. Erről kellett volna Brüsszelben beszélni, nem ilyen marhaságról mint pálinkafőzés. A magyar kultúra része a pálinkafőzés mondja az illetékes hogyishívják. NEM ez csak orbáni kultúra része.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  3. A brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációja az Európai Bíróság ítélete, amelyben Magyarország pálinkaügyekben elfoglalt álláspontját bírálják – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten rendkívüli sajtótájékoztatón
    .
    Tényleg Magyarország komplett diliház lett. Ahol ilyen hülyeség miatt RENDKIVÜLI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT hívnak össze. És a sajtó képviselőiből egysem kérdezi meg a lényeget . Lehet hogy mindenki pálinkát ivott elötte? A legtöbbet az itta aki tartotta a tájékoztatót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  4. Ha már a harcnál tartunk, ezt adminnak küldöm szeretettel, hogy vigyázó szemeit mégis inkább a nagy elődre vesse

    Nem kivánta lelke-teste,
    De harcolni mégis harcolt,
    Kereste vagy nem kereste,
    De harcolni kelletett.

    Embereit úgy prédálta,
    Mint nációk legelsője
    S nem volt soha olyan drága,
    Mit vérként nem hullatott.

    Hajh, vajon mi lesz belőle,
    Ennyi sok, ostoba vérzés
    Elvette az erőt tőle,
    Avagy új erőt adott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Na ezt az EP képiselő választási kampányt űberelje az ellenzék. Választások előtt REZSI, EP választás előtt PÁLINKA.
    .
    Egy szó. Az átlagmagyar ennél hosszabb kampányszöveget nem ért meg. Olvasni meg nem olvas, tájékozódni nem tájékozódik.
    .
    PÁLINKA. Ez így érthető. Ezt nem engedi az a k@rva EU, tehát gyarmatnak tart, ki kell lépni.
    .
    Meg van ez tervezve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  6. Azokat azért én nehezen nevezném értelmes lénynek, akiket 50 liter pálinkával, és némi aprópénznek megfelelő rezsicsökkentéssel meg lehet venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  7. bmk

    Ezt én is így látom, ez vagy irdatlan nagy szerencse nekik, vagy tudatosan irányított ezt nem tudom. De hogy nagyon jókor jött nekik az viszont biztos. EU választás előtt, megint lehet harcolni az elnyomok ellen.

    De a népnek ez kell, nekünk akik látják, hogy ez bizony nem az aminek látszik, el kell viselni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  8. jogászka,
    nevedhez híven értelmezném, amit írtál: a magyar kormány a gyermeknevelést NEM tekinti a magyar kulturális örökség részének.
    Teccikérteni?
    Baba nyet, vodka da! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  9. bmk,
    előre az adómentesen főzhető REZSIPÁLINKÁÉRT! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. Ennyit a magyar kultúráról!
    Itt nem József Attila és Ady kell, és nem Alföldi és Eszenyi, hanem az otthon főzött pálinka, amivel lehet tovább hülyíteni a már amúgy is agyon hülyített népet.
    .
    Majd Putyin és Orbán két szerelmetes csók között koccint, ki-ki a saját főzetével.
    .
    Pá Linka!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  11. A cápa cikknél idéztem egy fideszes hozzászólását:
    -
    “Nekünk olyan vezér kell, aki az idegen zsoldosok betörésekor velünk van és bennünket véd, nem pedig csatlakozik a mészárláshoz, mint ahogy az un. “baloldal” tett, világ életében.”
    -
    Érccsük?!)))
    Nos ilyenek ők, sőt ilyenebbek – és még internetjük is van.
    -
    Tehát, ha most az EU ellenesek nyomulnak az EP-s képviselői posztokért, az azért van, hogy megvédjenek bennünket a gyarmatosítóktól!
    De meg azért is, mee’ ami jár, az jár….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  12. A brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációja az Európai Bíróság ítélete, (…) mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter
    Az EU-klub beengedte a bugrisokat, mert megígérték, hogy nem fognak köpködni és verekedni. Majdnem minden bugris szépen kikupálódott, csak az egy magyar nem. Ő állandóan kötözködik, ellenségeskedik és lop a többiektől. Azért mondom, hogy lop, mert az EU pénze demokratikus tagállamoknak jár, nem fasiszmust építő diktátoroknak. Ez a sunyi gazember tempó nagyon vissza fog ütni. Az EU lusta, elkényelmesedett és elszokott az ökölharctól, de most mátr emeli az ülepét. Jól valagba fogja rúgni a bugrist, és utána nézhetünk majd, hogy mikor engednek be ismét, ha egyáltalán.
    Elfogadták az EU szabályait és pénzét, közben folyamatosan provokálják az EU-t, és most a provokátoroknak van pofájuk az EU provokációjáról fröcsögni.
    Elvtársak, nagyon meg fogtok ti lepődni. A kizáratás utáni magyarázkodással ne bajlódjatok, előre elmondom: a zsidók és a kommunisták lesznek a hibásak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  13. Egy gyors bonhomme-izmus a témában:
    ..
    Pálin-kantáta
    ..
    Kinyilatkoztatta ismét
    félcédulás Führerünk,
    hogy az ingyen pálinkából
    mi bizony nem engedünk.
    ..
    “Nem leszünk az Uniónak
    e téren sem gyarmata!”
    Bömböli a mikrofonba
    ázsiai szarmata.
    ..
    “Csak a pénzetek kell, marhák!
    Ne szóljatok már bele,
    hogy a szittyós magyarjának
    mitől égjen a bele!
    ..
    Fiatalok körében most
    különben is az a cool,
    aki egy húzásra iszik
    annyit, hogy majd’ elpatkool.
    ..
    Ez az ősi szitya virtus:
    ájulásig vedelni!”
    Másnap meg a homlokodat
    nem győzöd majd jegelni.
    ..
    Unser Führer uralmának
    mihamar “konyec” lenne,
    hogyha a sok kocsmabútor
    mámorban nem fetrengne.
    ..
    Romkocsmákban merengeni
    sem igazi józanul:
    értelmiség észhez tér és
    narancs zászló porba hull.
    ..
    Führerünknek az a nyerő,
    ha nincs rend a fejekbe’:
    adómentest nyakló nélkül
    toljál be a beledbe.

    * * *
    Hogyha egyszer a narancs köd
    valaha is feltisztul,
    a fasiszta Orbán-rezsim
    egy nap alatt elpusztul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  14. http://www.youtube.com/watch?v=-CinPyf08a4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  15. Kedves Kommentelő Társaim!

    Sokan kérdeztétek hogy hogyan tovább. Ha megszünik az AN kommentelési lehetősége elveszítjük egymást. Nagyon szomorú lenne ez sok szempontból. Vártam hogy van e vkinek valami jó ötlete ezzel kapcsolatban. De senki nem mondott semmit. Akkor én ha úgy gondoljátok kigondoltam valamit. Megkérdeztem a honlapkészítő ismerősömet hogy mit lehet csinálni. Nekem van egy 1250 MB tárhelyem amiből én eddig 129 MB használtam fel. Lehetne csinálni egy külön részt ahol tovább működhetne ez a csapat. Én alkalmatlan vagyok a kezelésére ha valaki-k vállalná a kezelését és a figyelését addig amig nincs más megoldás talán arra jó lenne hogy ne veszítsük el egymást. Ha jónak találjátok írjátok meg az ötleteteket. És megkérem Bumburit mert ma nem érek rá hogy ossza ezt a hírt meg többször. Ha jónak gondoljátok. Már nincs sok idő.üdv. anna

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  16. Szinte minden alkalommal libabőrös leszek amikor a jelenlegi “vezető emberek ” megszólalnak a képernyőn.
    Viszont van három olyan fazon, ki még ezeket is felül múlja, meg sem kell szólalniuk – már rosszul érzem magam .
    Ezek : fazekas -vidék visszafejlesztő . . . majd comba – az ő drága öltönyében . . . végül bakondi a hó el nem takarító.
    Drága jó tanító bácsim jut eszembe ilyenkor.Mikor a buta gyerek nagy butaságot mondott: mindig azt mondta: fiam, ha rád nézek – úgy viszket a tenyerem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Kegyelem !
    Szerintem jó az ötlet !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Magyarország egy alkoholista elmebeteget követ. Az helyes, hogy vannak követői. Alkoholisták, hülyék, vagy mindkettők.
    Sajnos vannak olyanok, akiknek ez nem tetszik, eléggé el nem ítélhető módon.
    Nagyon helytelen, hogy egyesek minden eszközt bevetnének az alkoholizmus ellen és az elmebetegeket kezelés alá vonná. Itt is van, a kommentelők között ilyen gazember.
    Hihetetlen, ugye? Most mondjátok, még erőszakos eszközöket sem vet el egy olyan rendszer ellen, melyet durván a szavazásra jogosultak mintegy 22 %-a, sőt egyes mocskos szavazócsoportok 95,45 %-a támogat.
    Micsoda emberek vannak!
    Be kell zárni az AN hozzászólási felületét, hogy ilyenek aztán nehogy szóhoz jussanak.
    Egy fénylő emlékmű ellen elhülyült vénemberek tiltakoznak! Nehogy eszébe jusson valamelyik vénségnek, hogy a legjobb tiltakozás egy olyan tapadó valami, amilyet a Moszad Iránban alkalmazott. Még eszébe jut valakinek oda, oda utazni és hozni egy ilyen rágógumival is felragasztható kis petárda.
    Magyarországon erős legitimitású, teljesen legálisan választott erős kormány van.
    Vagy egy kurvára gyenge, jellemtelen, szar ellenzék. Most hallom az egyetlen igaz ember felhívását a KLUB rádióban. Az EU választásra kampányol.
    Azt mondja Gyurcsány, …. Waze, ezt elkapcsoltam.
    Propopopo prost!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  19. Barackfa 3. (Nulla adókulacsos remiksz)
    .
    Álmodtam egy barackfárul: gyümölcsétől mindenki kábul.
    Veled ittam a haveri körben, puha fotelben, az Arany Ökörben.*
    Stampedlik összeérnek, bringáink egymásra dőlnek,
    szemünkben a bódulat fénye ég.
    .
    Fizess be te is egy körre! Vedelj, ahogy bírja torkod,
    érezd, hogy a jó párlat marja gyomrod,
    s ím, részegek vagyunk!
    Lefőzve a barack, adómentes cefre.
    .
    * Fonográf-hatás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  20. A rezsi- és értelmiszint-csökkentés szerves része a házi pálinkafőzés, úgyhogy nem meglepő, ahogy ragaszkodnak hozzá…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  21. bonhomme
    2014. április 11. péntek
    14:26
    -
    “Stampedlik összeérnek, bringáink egymásra dőlnek”
    -
    Óriási!
    Ragyogó kép!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  22. Most mi lesz velem, meg a frissen vásárolt kukta fazekemmal??

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  23. kedves kegyelem kedves bumburi kedves barátaim
    veletek vagyok boldogan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. Hadd igyon a szerencsétlenje!
    Biztassuk is,annál hamarabb vágja magát totál taccsra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  25. ˙
    Miért ???
    ˙
    Latin-Amerikának a hungarikuma a marihuána.
    Délkelet-Ázsiának a hungarikuma az ópium.
    Akkor Magyarországnak miért ne lehetne a hungarikuma a pályinka? He? Hukkk…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  26. Ezt a pálinka-törvényt a “nemzeti és emberi erőforrás” részévé fogjuk tenni. A magyar kultúra része, ergo enélkül még tanúnnyi sem lehöt.
    A múúúttt meg kötelöz. Apropó, a kötelöt is abbú fonyták, amivel partizánygyannus nőket és férfijakat akasztottak a falvak főterein… Ezzel a tüzes itallal mentek harcba is katonáink, “odakint Oroszországban”, amikor egész falvakat gyújtott főőőő a pályinka tüze.. Jaaa……….. Ennékűűű nem is maaagyar a maaagyar…..
    Van mé’ valkinyek kérdése ???!!! Heee??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  27. Nurse Ratched,
    köszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Továbbá,
    a pálinka a magyar nép ópiuma. (Karl Marx után szabadon)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. Akkor is szeretünk Gonoszka!
    pillanatnyilag csak Ady jut eszembe.
    …Tagadni multat, mellet verve,
    Megbabonázva, térdepelve.
    Megbánni mindent. Törve, gyónva
    Borulni rá egy koporsóra.
    Testamentumot, szörnyüt, írni
    És sírni, sírni, sírni, sírni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  30. jogászka
    a babák divatba öltöztetése és bébiétellel való etetése nyilván nem része a magyar nemzeti hagyománynak. a hagyomány alapján szoptassa a gyereket az anyja, és öltöztesse pendelybe áfamentesen. varrjon, szőjön a magyar asszony ruhát otthon úgyszintén áfamentesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  31. egyébként mennyiben gátolja a nemzeti hagyomány ápolását, ha a pálinkafőzés után kell fizetni jövedéki adót? mi az összefüggés? ami nemzeti hagyomány, annak eleve adómentesnek kell lennie? akkor ezért öltöznek népviseletbe az emberek, mert az a ruha áfamentes?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  32. Öreg Titán
    Nemzeti hagyomány a fizetés alóli kibújás, amolyan össznépi hagyományként.
    Mert a tudjukkiknek kell csak fizetni, de azoknak nagyon!
    Csak nehogy bevigyék az EU-ba ezt a hagyományápolást, mert akkor lőttek az EU gazdaságának is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  33. Elnézést, hogy nem a témához szólok hozzá, de engem is foglalkoztatott a hogyan tovább kérdése.
    Gyorsan összeütöttem egy zárt fórumot, ahol jelenleg nincs automatikus regisztráció, minden jelentkezőt nekem (majd a mindenkori adminnak kell jóváhagynia).
    Arra gondoltam, hogy ha másra nem is, de arra jó lehetne, hogy egymással lehessen a kapcsolatot tartani, majd közösen megbeszélni a továbbiakat. Csináltam helyet az ötleteknek is és még néhány fórumot, rovatokkal, de minden szabadon alakítható az igények szerint.
    Akár azt is el tudom képzelni, hogy csak erre a célra lehet kreálni egy email címet, majd a fórumon kinek-kinek egymás közötti privát üzenetekben felvenni a kapcsolatot, így nem kell minden ott lévővel és velem sem megosztani a “rendes” email címet.
    Persze az itteni névvel kellene regisztrálni, hogy megismerjük egymást.
    A tárhelyet osztrák cég adja, a szerver német (Hetzner Online AG). Megbízhatónak ismertem meg, évek óta itt vannak a weblapjaim.
    Tehát ha gondoljátok, katt a nevemre és türelem, amíg jelentkezem.
    Ha nem lesz érdeklődés, május végéig akkor is fenntartom, ha nem lenne addig sem jobb megoldás (csak írjátok fel a címet).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  34. Barátaimat értesítem, ha átjöttök a nolblogra, Gonoszka egy másik oldalát ismerhetitek meg. Mert Gonoszka néha olyan, mint egy falat Csokoládé . DDDDD
    Nem kifejezetten politikai témák, de olyan is van. Kíváncsi vagyok, ki fog először megtalálni.
    *
    Kuksi ötlete jó. Miután külhoni szerver, nyalhatják a …. Nem, ezeknek azt sem. DDD
    Persze ez feltehetően némi aprópénzzel jár. Ne szégyenlősködj Kuksi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Kuksi
    “katt a nevemre és türelem, amíg jelentkezem.”
    .
    Amíg jelentkezel, addig is jó lenne tudni, hogyan lehet regizni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. “jó lenne tudni” helyett:
    jó lenne tudatni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Csak egy naív kérdés
    Itt az AN-án nem lehet blogot nyitni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  38. Commandante, igen, meg lehet venni sok-sok embert – meg lehetett venni – a rezsicsökk nevű szemfényvesztéssel és az ingyenes pálinkafőzéssel. Ahogy a 300 Ft-os vizitdíj ellen is lehetett szavaztatni, és tömegesen ellene szavaztak.
    Ha még emlékszel, a dicső orvosi kamara is a vizitdíj ellen kampányolt, aztán sírtak, hogy kieső jövedelem, kérik a pótlását.
    Itt minden demagógiával nyerő lehet valaki.
    Megvette ov a szavazókat itthon és külföldön (a magyar állampolgársággal, amit megtoldottak a szavazati joggal). Hogy a külhoniak a magyar állampolgárságot mire használják (sokan könnyebb távozásra Nyugat-Európába) nem számít, csak szavazzanak ov-ra, hálából. Megtörtént.
    Mi meg itt viseljük, ha bírjuk. Aki tud, elmegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  39. A Facebook-n kell blogot nyitni, kb. fél percbe tellik, az AN olvasói vagy vmi ilyesmi címmel. Csak egy ötlet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  40. GaborNYC
    Úgy legalább be tudnak azonosítani azonnal mindannyiunkat.Így is figyelnek szerintem mindenkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  41. ,,A kormány elkötelezett a házi pálinkafőzés megtartása mellett ”
    Kell a palinka, mert külömben kijozanodnak az emberek es elkrgetnek a koteros Maffiat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. Talán ide is beírhatom a véleményt erről a fene nagy zorbáni “demokráciáról” ! Szerdán banki ügyemet intéztem Ausztriában és a harmincas évei elején járó tisztviselő amikor megtudta hogy Magyar vagyok , magából kikelve annyit kérdezett , hogy “Ugye az önök miniszterelnöke nem normális!” Még annyit mondott hogy ő nem igen foglalkozik politikával , de amit Magyarországról hall , olvas az borzalom , és mindez az EU közepén !!! A másik pedig az hogy ma veszprémben aláírtam a támogató íveket Eggyütt-PM és DK -nak ! Előttem egy fiatalember próbálta sürgetni a hölgyet , aki a lapokat “kezelte” , hogy sietne , mert ha A FŐNÖKE VÉLETLENÜL MEGLÁTJA AKKOR A MUNKAHELYÉNEK ANNYI ! A pálinkafőzésről meg annyi , hogy ismerősöm kérdezte nem kell-e házi pálinka mert a kollégája főzött “néhányszor” 50 litert és kollégái segítségével a munkahelyen (hivatal) árulja !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  43. hvg: Leteszik az esküt az Alaptörvényre?

    M. A.: Letesszük az esküt, de ez nem azt jelenti, hogy a korábbi kritikáinkat feladjuk.

    hvg.hu: Ez azt jelenti, hogy érik a kiegyezés a Fidesszel?

    M. A.: Szó sincs erről, az Orbán-rendszerrel nincs kiegyezés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Mesterházy. A.: Itt van például a pálinkafőzés ügye. Ha erre mi a régi módon reagálunk, akkor azt mondanám: „Orbán Viktor miért nem veszi végre tudomásul, hogy az EU közösségi jogát tiszteletben kell tartani!” De vajon így gondolja ezt a magyar nép is? A nagyapám is főz pálinkát, rendszeresen ad belőle nekem is, én meg a barátaimnak, és büszke vagyok rá, hogy gondosan válogatja hozzá a gyümölcsöt. Vagyis, én a brüsszeli döntésre most már azt mondom: „Lám, Viktor, te rosszul csinálod, mert nem véded meg ezt a hungarikumot, és nem a brüsszeli szabályok megváltoztatásáért lobbizol”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Most találtam ezt a gyöngyszemet. Mit is mondhatnék… undorral vegyes hányinger kerülget…. https://www.youtube.com/watch?v=o16QwTdMUdo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. …Úgy mentsenek ki a lángban álló házból!
    Úgy húzzanak ki, vad dühöngő árból!
    Éhhalál küszöbén, úgy kapj majd kenyeret.
    Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!
    .
    Épp olyan hű legyen hozzád feleséged!
    Fiad tiszteljen, vagy tagadjon meg téged!
    Aszerint áldják, vagy átkozzák majd nevedet!
    Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!…..
    .
    Hát komolyan, nem ‘gyönyörű’… ?

    Jó pár éve nem élek már otthon és örülök, hogy így van…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  47. Aki tudja, mentse le ezt a ‘gyöngyszemet’, mert az az érzésem, hogy nem sokáig lesz fent. Márpedig tanító vagy inkább elrettentő jelleggel nem ártana megőrizni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Az egyik cikkíró célzott itt rá, hogy O. a szobor tervével sötét erőket szabadít fel… Eagle hozzászóló szerint a gyenge pontja O.-nak a nagyon nagyfokú babonássága, ami okkult, sátánista kapcsolatokat is feltételez… Mosolyogjuk meg e véleményeket? Fogalmi, intellektuális eszközökkel nem kezelhető O… Hiába a sok komment, ha már orbán-hívőkkel kell számolnunk, mások szerint is. Az okkult tanok és a “fehér” ezoterika szerint és az igazi Hit szerint is a szobor terve nagy hiba, hitéleti súlyos “összemosás” és hamisítás is, nem csak történelmi! Ezért amire senki nem gondolt volna, már most látszik, hogy igazi érzelmeket kavar a szobor-ügy és a mi “Majdanunk” lehet!!! A valamilyen módon minden bizonnyal létező Gábriel Arkangyal védi a helyet és ha bárki most nevetne, majd tapasztalja! Ahhoz nyúlt O., amihez nagyon nem értenek pap tanácsadói sem. Az okkultizmushoz, és az ezoterikához! Ezeket mélyen nem tanulhatták a papképzőben. Ki hitte volna, hogy az a cikkíró, Eagle és én találtuk meg azt, amit annyian keresnek! Imádkozzunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  49. Érdekes. http://www.hidfo.net/2014/04/07/magyarorszagot-felaldoztak-az-atlantizmus-oltaran

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  50. A pálinkafőzés szabadsága Magyarországon ,–orbán hátizsákja a Magyar Nemzeti Múzeumban … lehetséges hogy van kollektív őrület.

    Konrad Lorenz Agresszió c. könyvében az állati agresszióval foglalkozik. De helyenként párhuzamot von emberi és állati agresszió között. Ezt írta (nem szó szerint csak a lényeg) Egy ember aki köztünk él, és talán nem képes egy pofont adni egy rossz gyereknek , az képes gondolkodás nélkül megnyomni az atombomba kioldó gombját. Aminek következtében milliók halnak meg,. és nem fogja fel tettének súlyát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rogán bátran benyalt a Főnökének 2014. február 4. kedd

Navracsics is a Kúria mellé állt 2014. január 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos