Ronai and Ronai
AMERIKAI

TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love 2014. április 27. vasárnap 0:21 | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love

New York – Ha csak egy filmet kellene ajánlanom az idei TriBeCa Film Fesztiválon bemutatott alkotások közül, egy percig se kellene gondolkodnom: azonnal a The One I Love című játékfilmet javasolnám.

A másfél órás film több szinten olyan jó és annyira egyedi, hogy a forgatókönyvet, szellemiséget, humorát és innovációt tekintve Charlie Kaufman munkáira emlékeztet. Az ilyen kreatív filmesek munkái minduntalan bebizonyítják, hogy nagy költségvetés, technikai trükkök, 3D és sztárparádé nélkül is lehet újat mutatni a filmvásznon.

Egy kis sztárparádé azért akad, hiszen a női főszereplő Elisabeth Moss-t a West Wing és Mad Men című TV sorozatokból is jól ismerjük. Férjét Mark Duplass játsza, aki kevésbé ismert. A forgatókönyvíró Justin Lader a történet vázát írta csak meg, a jelenetek nagy részében a színészek magunk improvizálták az egyes mondatokat a rendező, Charlie McDowell utasításai szerint.

A film történetének egyedi jellege miatt nehéz úgy írni róla, hogy ne árulnánk el a lényeget, a meglepő részeket. Ízelítőnek tehát legyen elég ennyi: Sophie és Ethan házassága nehéz időszakon megy át. A párt terapeutájuk irodájában ismerjük meg, mivel Ethan hűtlenségét próbálják megoldani és házasságukat megmenteni. A terapeuta azt tanácsolja, utazzanak el egy hétvégére a közeli vidéki házba, ahol, a terapeuta szerint, sok hasonló helyzetben lévő pár oldotta már meg sikeresen kapcsolatát.

Az enyhén irritált és gyanakodó Sophie és a kötekedő, kezdőlegesen pocakosodó Ethan megérkeznek a birtokra, ahol két ház van. A nagyobb házban rendezkednek be, vacsorát készítenek, beszélgetnek. Egy idő után Sophie kimerészkedik a kertbe és kíváncsisága a kis vendégházba is becsalogatja. Ethan is megjelenik és az este váratlanul romantikusra fordul. Amikor Sophie visszaér szálláshelyükre, férjét meglepően a kanapén találja. Ethan valahogy nem emlékszik arra, ami csak az imént történt a vendégházban.

A humoros részeket komoly részek követik. A film a vége felé kicsit veszít dinamikájából, de nem olyan nagy baj, a nézőnek legalább van ideje eltűnődni saját párkapcsolatán, esetlen általánosságban a szerelemről, a párválasztásról, a vonzódás elavulásáról és az emberi természet trükkös létéről.

The One I Love, amerikai játékfilm

Rendezte: Charlie McDowell

Írta: Justin Lader

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2015. április 17. péntek | Molnár Miriam

TriBeCa Film Fesztivál: The Canal 2014. április 26. szombat | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto 2014. április 25. péntek | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Festival: Regarding Susan Sontag 2014. április 24. csütörtök | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos