Ronai and Ronai
AMERIKAI

TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto 2014. április 25. péntek 1:40 | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto

New York – Száz percet kaliforniai tinédzserek társaságában eltölteni néha unalmas feladatnak bizonyulhat.

A Palo Alto című film nem egy Silicon Valey-t valami technológiai cég által bemutató tartalmas dokumentumfilm, mint ahogy a címből dedukálhatnánk, hanem egy lassú, helyenként unalmas mozi, amelyben tizenéves fiatalok járnak buliról bulira, rengeteget dohányoznak és füveznek, látszólag szüleik és más felnőttek által teljesen elhanyagolva, magukra hagyva.

A James Franco színész elbeszélései alapján készült forgatókönyv anémikus voltát még a rosszcsont Fred (Nat Wolff) sem tudja feleleveníteni. Nem tudjuk meg, Fred miért viselkedik szociopataként, vagy hogy barátja, Teddy, miért vesz részt Fred veszélyes, buta és gyakran kegyetlen tetteiben. Amiben bővelkedik a film, a dohányzó, alkoholizáló és füvező tiniken kívül, a klisék.

April (Emma Roberts) kitűnő tanuló, focizik, de nem meri kinyilvánítani Teddy-nek, hogy tetszik neki, céltalanul csatangol buliról bulira, dohányzik ő is, és hagyja, hogy a focicsapat edzője, Mr. B. (James Franco) elcsábítsa.  Teddy az állítólagos művész, aki nem tud nemet mondani Fred barátjának és amikor részegen vezet és nekiütközik egy másik autónak, elhajt a helyszínről. Fred, a rendbontó, undok, felelőtlen, kegyetlen és önző bohóc, akinek se barátai, se törődő családja nincs.

A felnőttek sem jobbak. Mr. B. az elvált idősebb férfi, aki tini lányokat invitál a házába kisfia babysittelése álcája alatt, és szerelmet vall nekik. Teddy anyja egyszer tűnik fel, amikor a bíróságon jelenik meg Teddyvel, utána eléggé közönyös hangon azt tanácsoja fiának, hogy ne barátkozzon Freddyvel. Freddy apja ugyancsak egyszer tűnik fel a fimben, erősen befüvezett állapotban. A szereplők végigsétálnak a jeleneteken, mintha soha semmi sem számítana. És nem is számít, a nagy nevek ellenére, ez a film sem. Ha a néző kihagyja, nem veszít semmit.

Palo Alto, amerikai játékfilm

Írta és rendezte: Gia Coppola

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2015. április 17. péntek | Molnár Miriam

TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love 2014. április 27. vasárnap | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: The Canal 2014. április 26. szombat | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Festival: Regarding Susan Sontag 2014. április 24. csütörtök | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos