Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A szürkék hegedőlnek 2014. február 2. vasárnap 6:53

  • Hozzászólások(174)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A szürkék hegedőlnek

Sokat elmond a magyar lélekről, hogy irodalma leghazugabb verse a nemzeti éneke. Kölcsey verse nem romantikus, hanem hazug. Nem véletlen, hogy a magyar lélek a dicső múlt és a büszke jelen hazugságában honol, ebből csak külső erők hatására és csak átmeneti időre képes kibillenni. Aztán visszatér természetes közégébe, hazugságai közé. Inkább lehetne nemzeti éneke a fordított himnusz, Ady Nekünk Mohács kell című verse, de ez sem igazán, mert még ez is romantikus és hamisan optimista. Nem tud ez a nép a szabadsággal mit kezdeni. Nincsenek céljai, vágyai, amelyekért élni, harcolni, küzdeni tudna. A szabadságért is csak akkor képes harcolni, ha külső elnyomás éri. De minek a szabadság, ha használni nem tudja semmire?

Célok helyett marad jobb híján a sértett nemzeti büszkeség, a kivagyiság, gőg és üres rátartiság. Nagyon kifejező a “hivatásos magyar” elnevezés, amely azon kívül semmi tartalmat nem hordoz, hogy magyar. Ez az összes értéke, belső tartalma. Azon kívül nem mond semmit, hogy magyar. Hogy ez mit jelent? Nem tudjuk. Semmit. (Azt leszámítva, hogy nem zsidó.) Nem hordoz semmi egyéb jelentést, legfeljebb a másoktól való megkülönböztetést. Ez az összes érték, hogy magyar vagy és nem más. Erre kell büszkének lenni. Ezért tartod magad különbnek. Ezért nem is küzdesz, nem is harcolsz semmi másért, csak ha a “magyar” veszélybe kerül. De ha a magyart nem támadja senki, nem tudsz a magyarnak tartalmat adni. Ezért ha nincs ellenség, ki kell találni, különben nincs miért élni. Az egész belül üres. Egy hivatásos főállású magyar sem tudná megmondani, mit jelent magyarnak lenni. Legfeljebb azt, hogy “nem leszünk gyarmat”. Milyen beszédes az a póló felirat, hogy “Magyar vagyok, nem turista”. Erről van szó.

Mit jelent ez?

Ez azt jelenti, hogy Magyarország megmaradt az archaikus törzsi-nemzetségi társadalom szintjén, ahol a nemzetséghez való tartozás jelentette a legfőbb értéket. Magyar vagy. A legfőbb összetartó erő a közös származás és eredet, a legfőbb érték a külvilággal szembeni összetartás. A külvilág fenyegetést jelent. A megmaradás záloga ez az összetartozás, ami a legfőbb érték marad. Ezt néha pozitívumként is emlegetik, mondván: a magyarok ennek köszönhetik, hogy Európa közepén idegen ázsiai népként meg tudtak maradni. És itt megrekedtek, hogy ez a legfőbb érték. Ez a semmi más értéket és célt nem ismerő identitás éppen az összetartozást kezdte ki: közös célok, becsülendő értékek nélkül nincs semmi tartalom, amely mellett ez a nép összefogna. Csak kifelé való viszonyára rendelkezik identitással, de befelé nincs kohézió, hogy mitől és miért jó nekünk magyarnak lenni. A közös értékek és célok hiánya, az értéknélküliség miatt a kifelé összetartó magyar a legszéthúzóbb nemzet. Nincs kovász, nincs iránytű, nincs az értékeknek hierarchiája, és ebben az ürességben állandósul a bizonytalanság, az elsüllyedéstől való félelem, az egymással szembeni bizalmatlanság, irigység és rosszindulat.

Ez az oka, hogy sehol a világban nincsenek magyar negyedek, milliós nyugati emigrációban  semmiféle összetartás. Van kínai negyed, Little Italy, Kis Odessza, koreai negyed és minden más. Magyar nincs. Amikor New Yorkban Manhattan Yorkville városrészében egy helyre telepítették a magyar menekülteket, onnan is szétmentek. Nem bírják egymást. Nincs semmi, ami összetartaná őket. Idegen országban a kívülállókkal szembeni kirekesztő identitás elveszíti az értelmét, más pedig nem marad. Nincs az örömnek és a megelégedésnek forrása, amelyért küzdeni, élni és összefogni érdemes. Ezért ez a nép képtelen a boldogságra. Önmagában az, hogy magyar vagyok, nem tesz boldoggá. Csak akkor, ha másokkal szemben érvényesíthetem. Ha nincs ki ellen szabadságharcot vívni, akkor a belső “idegenekkel” szembeni harc ad jelentést és tartalmat ennek az identitásnak. Csak így képes valami tartalommal megtölteni az életet.

Ez a törzsi-nemzetségi szint konzerválódott az államalapításkor az “apostoli királyság” katolikus hazugságában, amely most már vallási eredetmítosszal erősítette meg a törzsszövetséget: apostolnak nevezte a nemzetségfőt. Az “ezeréves Magyarország” ideája örökítette tovább a 20. és a 21. századba is ezt a törzsi nemzetségi identitást, a semmiféle tartalommal nem rendelkező “magyar” azonosságtudatot. Maradt a legfőbb érték az, hogy magyar vagyok, minden egyéb jelentés és tartalom nélkül. Ez a magyarázata a múlt századi kócsagtollas maskaráknak. Nemrég láttam egy régi felvételt az 1900-as évek elejének Budapestjéről, és azt hittem, farsang van. Aztán kiderült, hogy nem, ezek így öltöznek. Pontosan úgy néztek ki, mint a honfoglalásról szóló magyar festményeken a hét törzs vezérei. Ezer év óta semmi nem változott. A magyar identitás és magyar gondolkodás megmaradt a törzsi társadalom szintjén, ahol az identitás csak a másik törzstől különböztetett meg. És azóta semmit nem változott. Ezen az államalapítás semmit nem változtatott, mert a pogány belsőre csak ráhúztak egy hazug katolikus mázat. Kár volt Koppányt felnégyelni: ő nem a kereszténységet nem vette fel, csak a képmutatást. A keresszténységet a többiek sem vették fel. Semmiféle Nyugathoz való csatlakozás nem történt. Amikor Orbán átadja magát az igazi magyar identitásnak, az a legtermészetesebb módon vezeti őt vissza Ázsiába, ahol a magyar identitás jól érzi magát. Ennek a katolikus-törzsi társadalmi szintnek pedig az abszolutizmus az autentikus államformája. A kormányzóvá válás vagy a megkoronázás nincs olyan távol, lehet kezdeni varratni a díszmagyarokat. Ez a magyar önazonosság került vissza az alaptörvénybe: korona, Szent István, aranybulla, történelmi alkotmány, kumisz.

Úgy lett, ahogy Ady mondta, visszamentünk Ázsiába: “Szeretett úri véreim: a serleg tele. Nincs már itt nekünk semmi keresnivalónk: gyerünk vissza Ázsiába!… Egy kis helyet talán kapunk, persze lehetőleg távol még az ázsiai kultúrára hajlandó népektől is. (…) Ilyen megríkató baromság megérésére mégsem voltunk berendezkedve, pedig elkészültünk mi már minden megérhetőre. Parlament kell ennek az országnak? Kancsuka, nem parlament” – mondja Ady több mint száz évvel ezelőtt. Hát itt tartunk, semmi nem változott. De nem Ady óta, nem is ezer éve, hanem Baskíria, a Volga folyó, a Magna Hungarica óta. Azóta konzerválódik ez a magyarságtudat. Ez 2500 éve volt, amikor az emberiség feltalálta a vaspapucsos faekét. Ezen a szinten rekedt meg és áll ma is a magyar nemzeti gondolkodás.

Ezt a törzsi identitást elkerülte a civilizálódás. A technika fejlődött, de a gondolkodás nem. Ebben csak a reformáció hozott némi javulást, de az ellenreformáció azt is visszafordította. A megállt időt szimbolizáló katolikus egyház ezt a törzsi állapotot és megrekedtséget füstöli fel a körmeneteken, mint paraszt a kolbászt. Az 1896-os millenniumi ünnepségek ezt csak bebetonozták, a “Szent” István király halálának 900. évfordulóján, 1938-ban megrendezett budapesti Eucharisztikus Világkongresszus pedig ,megpecsételte az ország (és a zsidók) sorsát. Ez az apostoli-törzsi magyar azonosság az ázsiai sztyeppékre lökte vissza a magyarokat. Ebből az üres, tartalom nélküli magyar identitásból fakadt a léhűtő, semmihez nem értő magyar dzsentri figurája, a magyar identitást reprezentáló anakronisztikus “úri Magyarország”, a kiváltságosok és az előjogok világa, amelynek a legtermészetesebb következménye volt a numerus clausus. A versenyhelyzet megszüntetése a törekvő  zsidók adminisztratív korlátozásával. A “keresztény magyar” ifjú egyetlen értéke az volt, hogy “magyar”, ezt leszámítva bamba volt, lusta, céltalan, korhely, akinek minden jár, annál fogva, hogy ő magyar. Ebből következett a holokausztban való lelkes és odaadó magyar részvétel, mert a tehetséges és szorgalmas zsidó akkor is zavaró látvány és kihívás volt, ha elzárták minden lehetőségtől.

Itt felejtődött egy nép, amely megállt a növésben, képtelen önmagát is definiálni. Az ország két részre szakadt: egyik része a nemzeti sérelmeket ápoló, kócsagtollas, törzsszövetségi szinten álló főállású magyar. Csak annyit tud, hogy magyar, a világ ezt fenyegeti, mert a világ nem magyar. De ezeknek van legalább valami identitásuk. Velük szemben állnak azok, akik azt gondolják, hogy modernek, mert elhagyták az ázsiai gondolkodást és a törzsszövetség szintjét. Elhagyták a “magyar” jelentéséből” a külvilággal szembeni bezárkózást, de maradt befelé az, ami volt: a nagy üresség. A semmi. Nincs tartalma és jelentése annak, hogy kik ők. Ugyanúgy nincsenek céljaik, értékeik, mint a kócsagtollasok identitásának. Ha voltak, már régen aprópénzre váltották. Ők azok, akiket Ady “szürkéknek” nevez. Az “úri véreimmel” szemben állnak a “szürkék”, akik semmilyen nemes dologért nem tudnak élni és halni, nem képesek nagy dolgokra, fogalmuk nincs arról sem, miért élnek. Életük kitelik azzal, hogy a törzsi magyarok ellen vívnak csatát.

Az elmaradottság más népekhez képest nem években mérhető, hanem az emberiség élethosszában. Mintha nem múlt volna el 2500 év. A díszletek változtak, de ez a nép a hét törzs kialakulásának fejlődési szintjén áll. A rezsiharcon ne csodálkozzunk, a Megyer törzs vezérét is azért választották meg Kündünek, mert több fát adott a tűzhöz. A 2500 év alatt annyi változás történt, hogy a törzsszövetség “nemzeti egysége” felbomlott, az “úri véreimből” kiváltak a “szürkék”. Hogy Magyarország még mindig Ázsiában van, az a “szürkék” felelőssége. Ők nem képesek ideákat adni, nemes célokat kitűzni, az egyéni és közösségi létnek értelmet és tartalmat adni. Mindabból, amit az emberiség 2500 éve kitermelt. Nem tudnak égni és gyújtani, nincsenek erkölcsi és szellemi nagyságok, mert a “szürkék” megfojtják őket. A “szürkék” csak azokat tűrik, akik az ő hegedőseik lesznek. Akik nem nőnek egy fejjel föléjük, nem akarják magukkal ragadni a többieket. Akik nem nekik hegedülnek, azokat morálisan kivégzik.

Ezeknek az embereknek nincs mondanivalójuk azon kívül, hogy léteznek. Ez az ország azért tart itt, mert ők a kócsagtollas etelköziek alternatívái. Akik még soha semmiért és senkiért nem álltak ki, ha a “szürkék” brancsának ez valamiért nem volt érdeke. A legkisebb kockázatot vagy veszélyt sem vállalnák az igazságért vagy bárki másért. Már százszor eladták magukat. Az elmúlt húsz évben egyetlen említésre méltó dolgot nem csináltak, és előre megmondom, a következő száz évben sem fognak.

Nagy ívben tesznek a Magyarországon élő kisemberre, aki beleszületett a faekés magyar identitásába. Fogalma sincs, hogy hol van, és az életét megalázva, minden erkölcsi és anyagi jólét nélkül, szellemi és fizikai nyomorban éli. Tőlük bárki felfordulhat, az ingerküszöbüket ez már nem éri el. Kiszolgálnak bárkit, aki nekik pénzt ad. Nem tudja megfogalmazni a szegény ember, de ezt érzi. És választja ezek helyett inkább a fasisztákat, mert a kettő közül ezektől undorodik jobban. Hozzájuk képest Orbán Viktor nekik egy természetes és egyenes ember, aki a maga faekés gondolkodásával nagyobb felelősséget érez értük, mint az egymást legitimáló pojácák.

Magyarországon felszámolták a jogállamot. De ők nem akarnak semmit, csak szerepelni és megélni. Hogy mi lesz az országgal, mi lesz az emberekkel, azért fájjon az ő fejük.

Arra biztatjuk a fiatalokat, akikben van spiritusz, ne foglalkozzanak ezekkel. Kerüljék őket, hozzanak létre alternatív kezdeményezéseket, alapítsanak pártokat, ne törődjenek a “szürkék” véleményével, ne legyenek a hegedőseik, hanem törjenek utat maguknak. Ha pedig ez nem lehetséges, mert megfojtják őket, akkor menjenek külföldre, és élvezzék, hogy máshol az ilyeneket tárt karokkal várják.

Előre lép 2500 évet, aki Hegyeshalmot maga mögött hagyja.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (71 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +92 ( 122 szavazatból)
Bartus László: A szürkék hegedőlnek, 4.3 out of 5 based on 71 ratings

  • Hozzászólások(174)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

174 Reader’s Comments

  1. öreg titán 0:54 – nagyon, nagyon örülök, és gratulálok a bátorságukhoz. Minden jót kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. -első külföldi élményeim közé tartozott, amikor magyar szót hallva odaköszöntem, “helló magyarok :)” kényszerből jött a válasz… leszoktam róla. aztán a külföldre járásról is köszorbán …
    kovácsúr

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Eagle 0:46 Az emberi természet alapvetően jó, mint biológiai szinten minden. Tehát a táplálékhiány is jó, a halál és a betegség is. Csak az emberi faj ismeri a hazugságot, mondja Konrad Lorenz. -
    -
    Az ember választhat. Jó és rossz között. Ha sokszor megtapasztalja a szenvedést, hosszú idő alatt felrémlik a felismerés, hogy választásai határozzák meg életét. “Amit öntözök, növekszik.” – felfoghatom az emberi lelket, mint kertet, ahol sok sok mag van elvetve – - – - és amit öntözök, az nőni fog. -
    -
    Véleményével, hogy a despotizmus szeretete nem a demokrácia hiánya, nem értek egyet. Sok sok példát látok és láttam rá, hogy ha gyerekekre odafigyelnek, és büntetés helyett pld. lehetőséget kapnak és dicséretet, kivirágzanak. Itt ezeken a hasábokon írtam már arról az iskoláról, ahol ez megvalósul, és a gyerekek a szokásos őrjöngés helyett elmélyülten tanulnak. -
    -
    De vegyünk nagyobb példát, a németeket. Szeretették a parancsuralmi rendszert. És az elkövetett borzalmakkal való szembesülés révén, annak feldolgozásával megváltoztak. -
    -
    Ha nem lenne bent az emberi lélekben a szabadság iránti vágy, akkor nem lett volna felvilágosodás sem. -
    -
    Úgyhogy van remény, Magyarország számára is – remélem, hogy ezek a beszélgetések itt az Amerikai Népszaván teremtenek olyan szellemi negyedet, ahova be-bekukkantva, először talán elborzadva, majd egyre inkább barátkozva az itteni hangnemmel, mélyebb gondolkodással – kifejlődhet egy új magyar értelmiség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. “Mike Nagyitóval kéne keresni az Árpáddal érkezettek leszármazottait a mai Magyarországon, mivel a tatár- és törökvész során többnyire odapusztultak.”
    .
    Nekem Baján volt egy katonám, kb 160 cm magas volt, kerek fejű ferde szemű nagyon széles vállú. Kelet-Magyarországról vonult be. Gondolom ő a “nagyítós” típus.
    kovácsúr

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. oldster. nem metafora. fizikai valóság. nem vicceltem, amikor kijelentettem, hogy immár turista vagyok abban az országban, amelyet egykoron a hazámnak hittem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. zsuzsenkám. köszönöm a szívből jövő jókívánságokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Öreg Titán,
    Isten hozott a szabad világban!
    Valaha (az átkosban) többször is gondoltam, h disszidálok. Nem tettem.
    Most már több, mint egy év telt el azóta, hogy emigráltam. Talán fiatalon egyszerűbb lett volna, de ami most van, azt gyomorral nem lehet elviselni.
    Tehát nem csak a fiatalok menekülnek a fasizmus és a kilátástalanság elől!
    .
    Köszönöm, ahogy megfogalmaztad belső indítékaidat, én is ugyanazokat éreztem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. zsuzsenkám
    2014. február 3. hétfő
    11:58

    Sok mindenben egyetértek de azt hiszem néhány dologban félreért. Vagy félreértesz, nem egyszerűbb tegeződni? Bartus is félreértett és Istenkáromlásnak vette a szavaim, pedig ez igazán távol áll tőlem.
    .
    1/ Mindennek közös az eredete, egy isten van, persze van sok félisten de Isten csak egy van és így minden őtőle ered. pontosan ahogy írtad , halál, betegség, jó és rossz, szépség gonoszság angyalok ördögök, nincs több isten aki teremthetne csak egy. És mindennek meg van a maga szerepe maga feladata, ami a mi dualista világunkban esetleg gonosznak látszik az más számára lehet édes gyümölcs. Mint ahogy az is a rezsim számára a gyűlölet a gonoszság. meg is van a maga haszna, minta hogyan szenvedéseinknek is, pontosan ahogyan írtad. A sötétség a fény, és a rút a szép szülőanyja. ezek mind önálló minőségek és az egyik nem a másik távolléte, hiszen mind a démoni gonoszság mind a szeretet is jelen lehet egy emberben. Szerelem gyűlölet egy tőről fakad az egyik átcsaphat a másikba.
    .
    Nem az egyik hiánya a másik hanem minden kis mennyiségben jelen van bennünk, ugyanúgy mint istenben az ős eredetünkben, hiszen hogyan lehetne Ő minden és teljes ha bennünk lennének olyan minőségek amivel ő nem rendelkezik.
    .
    Mindegy ezen sokan fognak vitatkozni, de a lényeg, hogy bennünk van minden hiszen Isten a saját képmására teremtett minket.

    26 Itt jön a lényeg amelyet ,meg kell érteni, és amit félreértettél. A despotizmus valóban nem a demokrácia hiánya, mint ahogyan pl. a bátorság sem a félelem hiánya, hiszen félelem nélkül nincs bátorság. Ugyanúgy, az emberekben benne van a demokrácia a szabadságvágy de bennük van egy másik erő, amely jelen esetben dominál, a radikalizmus, az erőszakkal történő kormányzás utáni vágy, hogy jönne már egy erőskezű karizmatikus vezető aki kemény kézzel helyreteszi ezt a zűrzavart.
    Ő bennük dolgozik a despotizmus az erőszakos megoldás utáni vagy, de nem azért mert nincs jelen a demokrácia. azért mert a despotizmus az nem a demokrácia hiányából ered, hanem egy önálló kvalitás ami a demokrácia jelenléte mellet is életképes és az emberek azt választják a demokrácia helyett. igy pusztán azzal, hogy legyömöszölik a torkukon a demokráciát mint az EU tenné a keleti blokkal vagy az amerikaiak tették Japánnal a WWII után, az nem hoz eredményt. Tehát Magyarország elszalasztotta ezt a húsz évet amikor demokratikussá fejlődhetett volna, de nam azért mert nem volt jelen a demokrácia, hanem mert a bunkó, kivagyi, despotikus, úrhatnám szolga hajlamai domináltak.
    .
    Igen vannak egyesek akiknél a nevelés a jó szó segít de nem mindenkinél. Ez nem mindenre megoldás. Aki büdös sajtot imádja, aki a olcsó pórias ételeket szereti aki a kocsmában akar vigadni a paprikás zsíros kenyér mellet olcsó lőre borral, azt ha beviszik a luxus étterembe ott finnyáskodni kezd, nincs kedve viselkedni, lenézi a foie grast és visszasírja a haverokat és a büdös borát sajtját a kocsmában. nézd Orbán videóját, a világ legjobb éttermeiben jár unott pofával, de felderül az arca amikor böllérkedhet a disznóvágáson ihatja a kozmás házi kisüstit és eheti a szagos disznósajtot.
    .
    Akiken használ a nevelés azokon azért használ mert akarnak jobbá válni. Akik nem azok meg azt választják, hogy kiéljék hajlamaikat. legyen az a despotizmus iránti vagy, a fasizmusba mint mágikus megoldásba vetetett hit. A magyar nép egy évezrede kiéli azokat az alantasabb hajlamait amik soha nem vitték előre egy tapodtat sem és nem is fogják. Nem vagyok jós nem tudom valaha is felébrednek e és ha igen mikor. akik felébredtek elhagyták az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. TanLala. Nekem egyelőre az AN a hazám, amíg nem találok újat magamnak. Éppen ezért nem hagyom szó nélkül, ha megpróbálnak ide is beférkőzni a relativizáló lágygerincűek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  10. zsuzsenkám
    2014. február 3. hétfő
    11:58

    Egy kis utóirat, nem tartozik szorosan a tárgyhoz. Konrad Lorenz tévedett. az állatok úgy hazudnak minta a vízfolyás akárcsak az emberek. Láttam a betanított jelbeszéddel emberekkel kommunikáló csimpánzokat, képesek képzettársításra is és hazudnak ha kell vagy akarnak.
    .
    Az vizsláim mind hazudtak és mocskoskodtak ha valami nem tetszett nekik, ezzel együtt pazar egyéniségek voltak és csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni. A szomszédom tacskója, állandóan froclizott engem a velős csontjával, letette elém és félelmetesen morgott vicsorított nekem akart ugrani és védte, vegyem el ha merem a nagy hős kutyától .
    .
    Egy darabig szórakoztató volt, végül egy napon meguntam, a házgazda éppen a másik szobába volt és elvettem a csontját és még rá is szóltam, hogy takarodjon. Vékony hangon felvonított persze, mint akit ölnek, bejön a gazda az meg vinnyogva sántikálva húzza a lábát. Kérdi a gazda mi történt. Mondom elvettem az unalmas csontját, már túlzásba vitte a vicsorgást. Nevetett a gazdija, visszaadtuk a csontot, megszűnt a sántikálás. Mondta a gazda, hogy hazudós a kutyája ezt a sántikálósat sokszor eljátssza más esetben is ha akar valamit. Először ő elhitte amíg le nem bukott a kutya.
    .
    Itt a nagyvárosban ahol élek vannak elég nagy varjak, szuper intelligensek, összegyűjtik a leesett érméket és bedobálják az automatába snacket vesznek. Na aztán kezdődik a hazudozás, az egyik próbálja kihalászni a snacket az automatából, hoz drótokat azzal kipiszkálja, a másik felül a fára és vészjelzést ad le, hogy elmeneküljön a többi varjú nehogy osztozkodni kelljen. Általában a kutyatámadást jelző vészjelzéssel boldogítja a többieket. El is repülnek mind, ők meg osztoznak. Konrad Lorenz tévedett. nem kell az állatokat félteni, megvannak a maguk dolgai bőven, ugyanúgy mony az embernek.
    .
    Bocsánatot kérek mindenkitől ez nem tartozott ide csak nem bírtam megállni válaszoltam @zsuzsenkámnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. André Libik (vasárnap, 19.47) & @Oldster (vasárnap, 21:52)
    Köszönöm szépen.
    :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. @Girbegurba (hétfő, 08:40)
    “De a modern nemzetek olyan messze vannak (hierarchiában) a vérrokonsági kapcsolattól, hogy annak erőltetését csak politikai szándék indokolhatja.”

    ———————-

    Teljesen igaz, de épp arról van szó, hogy a kelet európai kis nacionalizmusokban éppen ez a magát “tősgyökeresnek” tekintő népesség óriási többségének a politikai szándéka.

    ———————-
    ———————-
    .
    “bármely más fehérbőrű etnikum tagja, feltéve hogy nem zsidó”
    Itt szerintem Bartus Lászlónak van igaza. A “magyar kontra zsidó” konfliktus alapja a római katolikus államszervezet ideológiai aknamunkája. Erre épül rá még az a társadalomfejlődési véletlen, hogy a liberális eszméket és a felvilágosodást a szekularizálódó zsidók közül sokan pártolják, plusz a kereskedelmi tevékenység hagyományos megvetése a magyar feudális kultúrában.

    ———————-

    Na igen, de attól hogy megnevezünk néhányat az eredendő okok közül még nem változtat egy jottányit sem azon a tényen, hogy a magukat “tősgyökereseknek” tekintők szempontjából bármely fehérbőrű csatlakozhat hozzájuk, feltéve hogy nem zsidó.
    És a magyar zsidónak ezzel a tudattal kell élni ott, akár tetszik, akár nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Az egész magyar holokauszt a németek bűne volt az Orbán Viktorok, Schmidt Máriák, Szita Szabolcsok és haszonszőrúek szerint:

    ———————

    “… magyar állampolgárok százezreit rúgták ki lakásukból, elvették minden holmijukat, nyomorúságos batyukkal gettókba, téglagyárakba, disznóhizlaldákba zárták őket, onnan nyolcvanával, leplombált vagonokba préselték – gyermeket, asszonyt, férfit vegyesen – ezt a nyomorult tömeget, s a vagonokban , égő hőségben hat napig utaztak a lengyelországi deportációs telepek felé, megőrültek a szomjúságtól, anyák szültek a vagonokban, és a gyermek ott hevert halottan az ölükben, s a férfiak tébolyodottan ültek a halottak mellett, húsz százalék volt a vagonokban a mortalitás …” (Márai Sándor, 1945)

    ———————

    Ez is a németek bűne lett volna talán?
    Mert ugyebár ez nem “idegenrendészeti eljárás” volt, mint Kamenyec-Podolszki, nem szerb partizánok elfojtására szervezett “katonai akció”, mint az újvidéki vérengzés, nem “katonai front szolgálat”, mint a zsidó rabszolgák kegyetlen nyúzása, embertelen megkinzása és legyilkolása az ukrán fronton.
    Nem és nem és nem!!!
    Itt a magukat “tősgyökereseknek” tekintők százezreinek, sőt, az akkori tizennégy milliós magyar társadalom meghatározó többségének gyilkos örjöngéséről volt szó egy teljes egészében ártatlan nyolcszázezres kisebbség minden tagja ellen, legyen az gyerek, asszony, férfi vagy öreg. .
    Mert ugyebár Horthy, Hitler hű szövetségese és csatlósa készséges beleegyezésével szállta meg magyarországot két hadosztálynyi német páncélos, mivel Horthyék már egyre jobbban remegtek az rohamosan közeledő oroszoktól.
    És aztán Horthy megbizásából és felhatalmazásával lett Sztójay miniszterelnők és az ő kormánya és nem a nyilasok utasitásai szerint történt meg mindaz, amit Márai, egy elfogulatlan és mélységesen tisztességes nem-zsidó, fentebb felsorol.
    Ami pedig történt, az a magyar csendőrök, magyar rendőrök, magyar katonák és magyar állami hivatalnokok tiz és száz ezreinek lelkes közreműködésével történt meg, meg további száz és százezer haszonélvező hullarabló nagy örömére, a többi pedig közömbös egyetértéssel vegyes kárörömmel követte a dolgok menetét.
    Mert lehetett volna a halálba küldeni a magyar zsidókat könyörületesebb, emberségesebb körülményk között is,
    Az is tán a németek bűne volt, hogy “pénzverdéket” tartottak a téglagyárakban, hogy ütötték verték az odaterelt zsidókat, hogy kicsikarják utoló fillérjeiket?
    Meg aztán az is a németek bűne volt, hogy a halálvagonokban még leülni sem lehetett, nem volt viz inni, élelem enni, sőt, nem volt módjuk a szerencsétleneknek még a szükségleteiket sem elvégezni rendezett körülmények között, négy, öt, hat napon át a forró késő tavaszi, kora nyári hőségben.
    Ez is mind, mind a németek bűne volt?
    Ami felől az “ártatlan” magyarkák “természetesen” nem is mertek volna tiltakozni, mert ugyebár olyan “gyenge” volt egy egész sor Magyarországon állomásozó magyar gyalogos és páncélos hadosztály Eichmann kevesebb, mint 200 emberével és a merő két páncélos hadosztályni megszálló német katonával szemben, akiknek egyébként az oroszok közeledésével a legkisebb gondjuk is nagyobb volt a zsidógyilkolásnál?
    Egy gerinces magyar zsidónak nem lehet ezt sohase elfelejteni vagy megbocsátani.
    Ezért olyan vérlázitóak Orbán Viktor, Schmidt Mária, Szita Szabolcs aljas és durván arcátlan törekvései, hogy szerecsenmosdassák bűnös “nemzetüket”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. kicsiroli
    2014. február 2. vasárnap
    22:19

    Szerintem nem kell megtaposni a Himnuszt, de el lehet gondolkodni azon, hogy esetleg lehet-e új himnusza ennek az országnak.
    Az írások meg nem azt sugallják, hogy szar ember vagy, hanem azt, hogy tegyél azért, hogy ebből a trutymóból kikerülhess. Mindenki tegyen ezért! Nem lehet csak idebújni, írogatni, hogy milyen pocsék ez a helyzet, hanem változtatni kell rajta. Ez pedig csak rajtunk múlik, akik még mindig hallgatunk, de legalábbis kevesen vagyunk kint az utcákon. (Viszont nagyon jó, hogy lehet idebújni…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Na ez a Bartus sem egy nemzeteggyesítő magyar ember! Az ilyenek tapossák le az önbecsülésünket!! Nyilvánosan alázzák saját nemzettársaikat!!! Én igen is büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok!!!!!! Meg kellene ismernie jobban a történelmünket, hogy mit adtunk át más nemzeteknek! Nem ilyen hülyeségek, és nemzet alázó írására fordítani az időt! Vegyen már elő pl. egy technika történeti könyvet és olvasson!! De sorolhatnám. Sajnos többet tanítanak az amerikai, orosz, vagy német történelemről, mint a sajátunkról. Szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (15 szavazatból)
  16. Csillagos hatos, és akkor még visszafogtam magam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. @József: nem jól tudom, hogy a magyarok tanították meg beszélni és írni is az elmaradott többi népeket?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. József
    2014. február 3. hétfő
    23:15

    “Én igen is büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok!!!!!!”
    ———–
    És arra is büszke vagy amit mi magyarok csinálunk? Hogy a nemesek elárulták a királyt ahelyett, hogy összefogtak volna, és ez vezetett a mohácsi vészhez. Aztán a törökkel lepaktáltak és évente lejártak a törökök által elfoglalt területre és megsarcolták adóztatták a volt jobbágyaikat akik így kétfelé adóztak amíg bele nem döglöttek? Arra is büszke vagy amit Horthy csinált? A nyilasokra is, Szálasira is? A Dunába lőtt zsidókra?
    .
    Orbánra is, a Magyar Köztársaság felszámolására, az ország kirablására, az oroszokhoz való visszahúzásra, a húszéves demokráciára való esély elpazarlására?
    .
    Magyarnak lenni nem szégyen de nem is dicsőség, egyszerűen ide születtünk magyarnak, úgy mint más japánnak, kínainak vagy németnek. Büszkék maximum csak arra lehetünk amit tettünk, de tudod az országok nem tesznek semmit, azt az emberek teszik, és akik tettek, Szentgyörgyi, Bíró, Selye és hány remek tudós, üzletember, stb ők csak külföldön tudtak nagyot alkotni, menniük kellett Magyarországról de most utólag büszke magyarok vagyunk rájuk mintha amit tettek az az őket elüldözők érdeme lenne. Arra is büszke vagy, hogy folyatódik a trend és félmillió magyar fiatal kényszerült elhagyni az otthonát?
    .
    A tetteink alapján ítél meg a világ nem annak alapján, hogy melyik országba születtünk, arra mit lehet büszkének lenni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. @József
    “Meg kellene ismernie jobban a történelmünket, hogy mit adtunk át más nemzeteknek!”
    ————————-
    Ugyan mit adott a magafajta, magát “tősgyökeres” magyarnak tekintő népség és/vagy annak állama a nagyvilág más nemzeteinek?
    Már a borzalmakon kivül.
    Sorolja fel már csak sebtében, nagyon kiváncsi lennék rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. @Eagle (kedd, 02:51)
    Tökéletesen kifejezted a lényeget.
    :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Józsefnek:
    Hát azonnal dobni kell egy hátast! Orbán kormányzójelölt, a cimborái, és a kivásárolt követői lennének a derék nemzetegyesítők, akik a magyar honpolgárok többségét, a kormányzási felhatalmazással aljas módon visszaélve máris kitagadták, vagy magukra hagyva megtagadták? Ön Kedves József, igen együgyű polgártársam hol, melyik ország melyik szegletében éli a “magyarországi” életét? Ön tán csak nem egy konflis ló, akinek szemellenzőt tesznek a fejére, hogy tíz méternél távolabb semmi esetre se lásson? És Kedves Lótársam, a büszke magyarságérzetének a mélységes átélését nem zavarja kicsikét sem, hogy mára már mintegy 4 millió “nemzettársa” nyomorog, és a “nemzeti ügyek kormánya” nevű szörnyszülöttet ez mit sem zavarja, sőt éppen most fogja eladósítani a szándékosan tönkretett országot egy Putyinnal kötött zugszerződés alapján? Önnek még lehet egyáltalán valamicske “önbecsülése” mindezeket hallva? Mert látni ugye nem képes.
    Ami pedig az én önbecsülésemet illeti, itt senki nem tapos a másikéba, ha csak pl. Ön nem, a lelkes, de kicsit se megnyerő, sőt annál sajnálatra méltóbb magyarkodásával. Végül pedig nagyon keveslem a felhasznált felkiáltó jelek számosságát! Ha még mintegy százötvenet utána tudott volna biggyeszteni a kiáltványa után, az azért más képet festett volna Önről. Ez azt tükrözte volna, hogy Ön teljesen az önkéntelen mentális függőség hatása alatt álló, nagyon magyarkodó ként állt ki e helyütt a süllyedő félben lévő Orbánisztán mellett. Ez így viszont igen langyos bizonygatása a magyarkodásának! Lehet, hogy Ön is egyike azoknak, akik a már lelküket is kiárusították? Csak nehogy az legyen, hogy holnap a 4 millió kárvallott “nemzettársa” mondjon ítéletet a magyarkodás eme, a saját fajtáját is megtagadni kész torzója felett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Józsefen látszik, hogy ő maga is sokat adhatott az emberiségnek. Józsefet.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  23. @Eagle (kedd, 02:51)
    Megrögzött ateista létemre sem tudom megállni, hogy ne idézzem a bibliát a magukat “tősgyökereseknek” tekintő magyarok “nemzeti büszkeségét” illetően:
    “Az összeomlást gőg előzi meg, a bukást pedig felfuvalkodottság”. (Példabeszédek könyve 16:18).
    A rátarti, de üres és alaptalan, a tények nem ismeréséből, szándékos fel nem ismeréséből és begyepesedett, szándékos tudatlanságból fakadó magyar “nemzeti büszkeség”, amivel a magukat “tősgyökereseknek” tekintő magyarok túlkompenzálják kisebbrendűségi komplexusukat és az abból fakadó tehetetlenségi érzetüket, szerintem az egyik legalapvetőbb oka a magyarok kóros mentális, pszichológiai és társadalmi betegségeinek.
    Továbbá mivel ezt az alaptalan, dőre, de rátarti nemzeti büszkeségüket agymossák, bepalántáják és szocializálják a gyerekeikbe egyik nemzedék után a másikba, az eredmény boritékolható és egyáltalán nem meglepő.
    “Mert szelet vetnek és vihart aratnak”. (Hóseás 8:7).
    [ Néha jól jön a biblia! :-)) ]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. A magukat “tősgyökereseknek” tekintő magyarok túlnyomó része keresztény nacionalista, nemzeti fasiszta, illetve nemzetiszocialista értelmiségi, hivatalnok, városi munkás meg lumpenproletár de zömében paraszt.
    Ezzel az emberanyaggal nem lehet sokat kezdeni a 21. században.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. @Mike

    .
    Sajnos az összeomlás és az ország megsemmisülése, eltűnése a térképről, — amely persze nem feltétlenül jelenti 1O millió ember halálát, — most már elérhető közelségbe került. Sajnos ezt nem veszik észre, ez valós veszély valós forgatókönyv, abban a pillanatban ha a nagyhatalmak ki tudnak egyezni mitévőek legyenek 1o millio emberrel illetve a maradékkal akiket még az Orbán rezsim nem küldött a másvilágra, csak egy tollvonás és a területet felosztják vagy máshová csatolják, bevezetik az adott ország nyelvét és vége.
    .
    Ez egyáltalán nem vicc, lehet, hogy a most általam leírt forgatókönyv nagyon bugyuta, de valami hasonló megtörténhet, Magyarország nem lesz képes talpon maradni. Én a kettévágásra tippelek, a felesleget az alföldre a keleti részbe szorítják, a maradékot akik kevésbé ártalmasak hagyják a Dunántúlon bevezetik a német nyelvet, osztrák közigazgatás alá helyezik, leverik a házakról a magyar címert 7O év senki nem emlékszik Magyarországra.
    .
    Nem tudom mi fog történni, de masírozunk a nagyon nagy bajba. Ezt nem lehet nem észrevenni. Komolyan aggódom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Fritz Brügel – bonhomme:
    ..
    Anti-Gárdainduló
    ..
    Náci hordáknak a lépte dobog,
    Sörszagú ének az égre lobog,
    Csürhe ha most követőkre talál,
    Tűzbe borulhat itt mind a határ.
    ..
    Hullj le, te lángoló, fasiszta zászló,
    Csaltál már sűrű éjen át,
    Ne vezess harcra! Sok lelkes arcra
    dobtad rút halál fátyolát.
    ..
    Trágár daluk szava ég fele tör:
    Öl, pusztít, rombol a náci ököl.
    Mocskos mancsukra kattanna bilincs!
    Lángol a tűz, de ki oltsa, ma nincs.
    ..
    Űzd el ezt a csürhét, oltsad a lángot,
    És óvjad bátran a hazát,
    Magunknak védjük meg az országot,
    Kergessük szét ezt a hordát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Na itt a baj!
    Az ország 80%-át ezek a József magyarok teszik ki! Semmi ész, semmi logika, csak a magyarkodás.
    Árpádsávos zászló van?
    Mert ezek a gondolatok oda valók!
    Büszke magyar! Lassan szégyellni kéne, és nem dicsekedni vele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  28. @Eagle (hétfő 13:30)
    Demokrácia.
    Szerintem a demokrácia egy liberális értékrend nélkül egyszerűen a többség egy ártalmas és veszélyes diktatúrája, mint Magyarországon vagy például az arab országokban.
    A liberális értékrend a lényeg, tehát az, ami biztositja azt, hogy a kisebbségek jogai és érdekei tiszteletben lesznek tartva.
    És a kisebbségek jogainak és érdekeinek tiszteletben tartása és felkarolása a meghatározó, döntő ismérve a hiteles demokráciának.
    Ennek hiánya miatt fullad aztán kudarcba a kelet európai, közöttük a magyar, az arab,a fekete afrikai meg sok dél amerikai stilusú úgynevezett “demokrácia”.
    A liberális értékrend hosszú évszázadok értelmi fejlődésének végpontja az angolszász és a legtöbb nyugat európai és skandináv országban, amitől azonban a magyar vagy arab mentalitás olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.
    Pedig enélkül nincsen hiteles demokrácia.
    Innen a beteges bajok a magyar politikában és önképben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. @Kovácsúr (hétfő 12:03)
    “Nekem Baján volt egy katonám, kb 160 cm magas volt, kerek fejű ferde szemű nagyon széles vállú. Kelet-Magyarországról vonult be. Gondolom ő a “nagyítós” típus.”
    ———————
    Na igen, de valószinűbb, hogy többek között a tatárjárás vagy a törökvész leszármazottja volt.
    :-)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. @Kovácsúr (hétfő 12:03)
    Továbbá:
    Ha pedig Kovácsúr bajai katonai szolgálatára már a legvidámabb barakkos időkben került sorra, akkor rámutathatunk arra is, hogy a megszálló oroszok közül épp elég mongol és közép ázsiai katona erőszakolt meg magyar asszonyokat, hogy aztán szülessenek nekik “nagyítós tipusú” kisbabák.
    :-)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Magyarország feldarabolása, más országokhoz sorolása egyelőre nem időszerű, mert a nyugati államok elfogadott értékrendjébe, ideológiájába nem fér bele a más anyanyelvű nép erőszakos nyelvváltása, vagy akár csak kívülről, erővel kormányzása, kormányzatának korlátozása.
    Egyetlen kivétel a háborús vagy emberiség-ellenes bűnök miatti megszállás, ideiglenes katonai kormányzat.
    Ilyesmi volt a náci Németrország területének megszállása a II. VH. után, vagy Irak megszállása, vagy az afganisztáni kaland, vagy a NATO beavatkozása a délszláv háborúba.
    Tehát a megjósolt “nemzethalál” elemei csak akkor következhetnek be, ha Magyarország súlyos nemzetközi fegyveres konfliktusba keveredik, vagy ha a belső embertelenség olyan mértéket ér el, ami kiváltja valamelyik nagyhatalom fegyveres beavatkozását, és egy lezáró ENSz-határozatot.
    .
    De azért a vizio nem alaptalan. Spiró György: Feleségverseny.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Szubjektív nemzeti érzetemről, tudatomról.
    .
    Nem tudom miért, de nekem (aki a Szatmári grófokig tudom családfámat visszavezetni) nincs és soha nem is volt érzelmi kapcsolatom a magyarságommal. Vagyis soha nem éreztem megkülönböztetett büszkeséget vagy éppen szégyent.
    .
    Én személy szerint nem tettem semmi olyant életemben, amire magyarként nemzeti büszkeségnek kellene eltölteni. Viszont szégyenletes dolgot sem követtem el.
    .
    Soha, semmilyen olyan politikai rendezvényen nem vettem részt, amely magyarság érzetemet és magyarság tudatomat lett volna hivatva növelni.
    A magyarság számomra annyira természetes és egyszerű, mint a levegővétel.
    És, a levegővételben nincs nemzeti büszkeség, sem szégyen.
    .
    Makroszinten más a véleményem magyarságról. Akár a tényszerű, akár a meghamisított magyar történelmet nézem, alig-alig van benne olyan egyértelmű történelmi tény, amire büszkén tekinthetek.
    .
    S végül. Ha ott áll a fiatal az olimpiai dobogó legfelsőbb fokán és érte szól a magyar himnusz, persze, hogy büszke vagyok rá, elérzékenyülök és örülök, hogy ezt a nagyszerű teljesítményt magyar fiatal érte el. És jó érzés tölt el annak tudata, hogy munkámmal (adómmal) én is segíteni tudtam létrehozni ezt a remek eredményt.
    .
    Ennyi és nem több. S ha csak ennyi, lehet, hogy nem vagyok eléggé jó magyar egyesek véleménye szerint.
    Nem érdekel!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. @girbegurba

    És ezt pontosan felmérte Orbán attól olyan elbizakodott, magabiztos és megy előre minta a faltörő kos vakon és gátlástalanul és ebből lesz a baj, túllépi a határt .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Kedves Eagle!

    Mindig örömmel olvasom a hozzászólásaidat (talán nem baj, ha tegeződünk). Örömmel, ugyanakkor bevallom, sokszor félelemmel is. Olyan jövőkép vázolódik fel előttem, ami cseppet sem szívderítő. A legkomolyabban kérdezem: ezt a forgatókönyvet (Magyarország feldarabolódását, megsemmisülését) nem lehet elkerülni? Sehogy? Ha tényleg nem: mit gondolsz, mikor következhet be? Hogyan? Polgárháború? Háború a NATO-n belül? Százezrek halála? Mi történhet közvetlenül előtte: lezárják a határokat? Teljesen elértéktelenedik a pénz?
    Ha valahogy el lehet kerülni: mit kellene tenni? Egyre inkább úgy látom, hogy itt április után sem lesz változás. Ha esetleg valamilyen csoda folytán mégis kormányváltás lenne, az sem jelent semmit: a másik oldal sem különb a deákné vásznánál. Ezt Bartus László cikkeinek olvasása után egyre inkább kezdem elfogadni.
    Másik kérdés is felmerült bennem. Bár tudom, hogy a “mi lett volna, ha” kezdetű kérdéseket nem szabad feltenni, de most kivételt teszek. Mi lett volna, ha 2010-ben az akkor kiábrándult baloldali szavazók (köztük én is) tömegei mégis elmennek szavazni (egy utolsó esélyt adva annak a csapatnak, melyről az elmúlt 4 évben többször bebizonyosodott: nem érdemelték volna meg), ezáltal megakadályozva a jelenlegi kormány 2/3-os többségét?

    Bocsánat, ha ezeket valahol már egyszer részletesen leírtad volna, ezesetben elég egy link is rá, ne fáradj az ismételt beírással.
    Előre is köszönöm, ha válaszolsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Kedves Eagle,
    vaj milyen ágens lehetne az, mely helyettünk elvégzi a feladatot?
    A kis üvegecskébe rejtődzők régóta ismertek, de önállóságuk folytán senki nem bátorkodott szabadjára engedni őket. Érdekes, hogy ezeket végül is igazán soha nem próbálták ki. Erre nem merészkedett senki.
    Az atombombát csak ledobták, de a néhány liternyi “húslevest” nem permetezték szét.
    Mégiscsak megbízhatóbb az a szablya, mely dolga végezetten tokjába dugható.
    Tanácstalan vagyok, mert egér ugyan lenne sok, de aztán összefogdosni őket, … ? DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. József,
    kimentünk a fiammal sétàlni, és hatalmas , kígyózó tömegre lettünk figyelmesek, itt-ott tülekedés, anyàzàs…….Mi van, aranylàncot adnak az ingyen sör mellé ?
    Hàt nem !
    Megérkezett a pick-szalàmi !!!!
    ***
    Ha màr a tudomànyt említed, vess egy pillantàst erre az oldalra is !
    http://magyarzsido.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=15:zsidok-a-magyar-kulturaban-&catid=3:kultura&Itemid=3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Kedves Barnamedve,

    Csak távirati stílusban.
    .
    Ezek a gondolatok nem a mostani események kapcsán jöttek. Kb. olyan tizenéves lehettem amikor mondtam apámnak, hogy a Szovjetunió megsemmisül a két Németországot egyesítik és Magyarország lb. 5O év múlva eltűnik a térképről. Nem hitte el. Sajnos az idő engem igazol.
    .
    Miért mondtam ezt? Más szemmel néztem a történelmet, számomra nem volt történelem, bár a töri tanárom kedvence voltam. Én csak egy világűrbe kidobott kerek labdát láttam amin élünk és nem értettem miért nem a földalatt élünk minek nekünk a hó, a fagy, a tornádó a hőség? Gondoltam a normálisabb bolygókon a lakók nem kockáztatnak ilyen strapás dolgokat. És gondolom lehet élet a föld alatt ezen a bolygón is olyan MINIMUM 4-8 km mélyen akik majd túlélnek minket.
    .
    Szóval láttam ezt a nagy labdát amin élünk és ahogy az idő is a tér megdolgozza. A történelem az nem létezik. Csak az idő és egy mélyebb folyamat amit nem érdekel a mi okoskodásunk és érvelésünk. Néztem a birodalmakat. Az egyiptomi, római, török, az angolok ahogy uralták a világot a szovjet és láttam, születnek és pusztulnak mint a csillagok, hogy egyre rövidebb az az újabb birodalmak élete. Most a gazdasági hatalmak is ilyenek, Kína nem húzza tovább már 2O évnél. Amerika, a szovjet ezek még hosszabbak voltak. Minden egyre rövidül ez az idő munkája, ez egy más törvény mint az Orbán uralkodása.
    .
    Láttam a kezdetet a nagy Magyarországot, hogyan zsugorodik Trianon után is, hogyan hülyül el a nép, hogyan hülyülnek az emberek az osztálytársaim és láttam hová tartanak a folyamatok, mit alkotnak. Ezt túlélni így nem lehet. Én eljöttem 199O ben amikor láttam, hogy menthetetlen az ország. Tehát hatalmas erők működnek a háttérben, Orbán, Magyarország csak száraz falevél amelyet a szél sodor a tengeren.
    .
    Mit lehet tenni?
    .
    Van néhány hindu eredetű mondás ami megmaradt a fejemben mert tetszett.

    Az egyik.

    ” Ma van az a holnap amitől tegnap úgy féltél.”
    .
    A másik.

    ” A fájdalom ami még nem jött el, az elkerülhető”
    .
    Mit lehet tenni? Nem sokat. Hiába buktatják meg Orbánt már átbillent a súlyponton a süllyedő hajó, vagy teljesen elsüllyed vagy úszni fog a roncs a rajta kuporgó maradék túlélővel sokáig.

    1/ Menteni a menthetőt, megpróbálni talpra állítani az országot, esetleg magához eszéhez tér a magyar nép és változtat, vagy a bevándorlók ellepik kiszorítják a magyarokat és övék lesz az ország így talán megmarad.
    .
    2/ Felkészülni, ( és ez a jobbik megoldás) a túlélésre és alkalmazkodásra képes embereknek, hogy a megváltozott körülmények között túlélők lehessenek, akkor is ha már nincs Magyarország. A föld marad az emberek maradnak már aki felkészült..
    .
    Nem a gazdag, nem az erős, nem az okos győz és marad éltben mert ezek a minőségek csak a magas életszínvonal biztosításához elegendőek. Túlélő csak az lehet aki képes alkalmazkodni.
    .
    Ezért kedvenc állatom a sas, a szirti sas, minden sas közül a legsikeresebb, a klasszikus design. Nem a legnagyobb, nem a legvadabb, nem a legügyesebb vadász, nem a legerősebb a sasok között, még ahhoz is gyenge a csőre, hogy feltépje a szibériai folyókból kihalászott lazac kemény páncélját, és mégis a szibériai fagyos vidéktől az egyenlítőig mindenütt megtalálható és megél mert megtanult alkalmazkodni. Amelyiknek az erdő jutott az rövid tollakat növeszt, hogy másfélméteres szárnyakkal berepülhessen az erdőbe. Amelyik a Himaláján fészkel az két és fél méteresre növeszti, amelyik Szibériában él az a Steller sassal ( kétszer akkora mint ő) töreti fel a lazac páncélját és azt eszi, az egyenlítő környékén dögöt eszik nem vadászik, nem akar összeveszni az ottani ragadozókkal, és bárhol jár átállítja a tollazatát az emésztését és egészséges marad bármilyen táplálékon. És marad az égbolt mestere.
    .
    Ez a túlélés titka, más sasfajok, erősek, szépek, gyorsak, okosak, és sorban pusztulnak ki.
    .
    Ez a túlélés titka és ez az amire a magyar egyszerűen nem hajlandó és ünnepli megrontóját a tűrni és alkalmazkodni képtelen bajkereső Orbánt aki még nagyobb ellenállásra szólítja őket és harcba hívja az országot, amit persze nem láttam előre gyerekkoromban de tudtam, hogy valamilyen módon pusztulás lesz a vége.
    .
    Bár csoda történne és hajlandó lenne tanulni a magyar nép. Kívánom nekik tiszta szívemből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Gonoszka
    2014. február 4. kedd
    11:19

    Hááááát, ezt jobb nem leírni ide. Mármint, hogy technikailag mi a legegyszerűbb és a legcélravezetőbb,Tudod , tudjuk, megoldható, csak azt nem tudom, hogy mi történik a következő pillanatban ha bárki megteszi. Úgy lenne értelme, ha világossá is tudnánk tenni és a magyarok el is fogadnák, hogy az Orbán nélküli világ nagyon messze van a megváltástól, ha ők ugyanúgy folytatják Orbán nélkül, mint Orbánnal.
    .
    De sajnos elég pengeélen táncol a dolog és tényleg pillanatok alatt elmérgesedhet bármikor, és terjed és gyorsan és akkor és sajnos akármeddig is sikerült féken tartani, azért az atombomba elindulhat.
    .
    BTW. Most nemrég megkísérelte Észak Korea szétpermetezni a húslevest. A főpróba besült, egyenlőre üresek voltak a tartályok. Célozni sem tudtak, gondolom néhány tábornok a munkatáborban végezte.
    .
    Azt hiszem kedves Gonoszka, bár a félelem féken tartja a résztvevőket, de a felszín alatt nagyon forrong a talaj, és ha beindul az tényleg nagyon durva lesz.

    Ha ezt a barmot nem sikerül leállítani, ez lehet össz-európai háború is.
    Hogy röviden és velősen fejezzem ki magam, nagyon szar ügy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Hajlok a hagyományos modellben gondolkodásra. Lehet, hogy konzervatív vagyok? DDD
    Kétségkívül a vagy-vagy helyzet áll elő.
    Milyen választ ad Darwin?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Jaja, konzervatív vagy, az benned a legjobb, csak ahhoz személyesen jelen kell lenned DDDD
    .
    Nem hiszem, hogy Darwin, legalább is nem ebben a pillanatban, mert ahogy ő meghatározta abba sok beleszólásunk nem lehetne. Most viszont egyenlőre még van valamennyi. Na ezt fogják elszalasztani és akkor az evolúció közbelép és akkor Darwin.
    .
    Nem baj, ahogy mondtad, mi már túlélők leszünk, legalább is a lelkünket megmentettük, és ez az egyetlen amit magunkkal vihetünk amikor a földi életünk véget ér. hmmmmmmmm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Az elôbb nem tudtam befejezni, tehàt :
    elüldözött magyar zsidókról van szó, akik nagyon szivesen lettek volna magyar tudósok e hazàban életük végéig, legtöbbjüknek azonban ez nem adatott meg.
    Ennek ellenére sok magyar zsidó vàllalja a magyarsàgàt is, pl. egyik kedvenc zongoristàm, a kanadai születésû Chilly Gonzales màr-màr rögeszmésen magyar zsidónak vallja magàt, mivel nagyapja az óhazàból hozta magàval mindkét kultúràt, úgy làtszik , neki elfelejtettek szólni a mélymagyarok, hogy “magyar zsidó” nem létezik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Igen, a jelenlét és a megfelelő erő. Ami miatt kételkedem: Ezekért? Mert ezek annyira tunyák, hogy paprikás csipszel hizlalt valagukat megmozdítsák.
    Mit nyerhetünk mi? Már semmit. Ők meg játszanak maguknak, ha akarnak.
    Mi olyan erősek vagyunk, hiszen mindenünk meg van és nem is kívánunk semmit.
    Ennél nagyobb erő nincs.
    Ez a népség nem, hogy ütni gyáva, visszaütni sem mer és lusta is hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Kedves Eagle,

    köszönöm, hogy ennyi időt szántál rám és köszönöm a gondolataidat is.
    Tehát a helyzet reménytelen, meneküljön, aki tud. Most még lehet. De talán Európa is nagyon rosszul járhat? Újabb világháború? Akkor hiába menekül az ember mondjuk Németországba, azzal sem nyert túl sokat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Gonoszka
    +++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Kedves Barnamedve,

    Nem vagyok Isten nem tudom a jövőt, csak írogatom a meglátásaim. Nemcsak a háború ami fenyegeti az emberiséget, de bármi okozhat háborút meg egy klímaváltozás miatt bekövetkező népvándorlás is.
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=gaJJtS_WDmI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Mégis Eagle,
    hogy miért, azt nem tudom. 5-10 drbos össztűz szerintem megoldaná a kérdést.
    Ennyi ember megfizethető és ennyi embernek biztosítható az elvonulás útja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Eagle, 12:18,
    Mit gondolsz Izrael és a környező államok jövőjéről?
    Mit gondolsz az Izraelben élő népek (etnikumok és kultúrák) várható konfliktusairól, a kilátásokról?
    (Most a magyar állam várható sorsa mellett leginkább ezt szeretném tudni.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Gonoszka,
    Nem jó a szemléleted. Nem az elvonulás útját kell biztosítani, hanem a sikert.
    Akinek az elvonulás útja fontosabb, az hozzá sem fog a dologhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. @girbegurba

    Nem vagyok jós. Azon kívül, hogy a németek harcoltak és a zsidók kereskedtek, most pedig a zsidók harcolnak és a németek kereskednek sokat nem tudok mondani, de most harcolnak. Nem hiszem, hogy mégegyszer belemennének abba, hogy átvágják a torkukat. Most sem maradt sok választásuk. Nincs is hova menniük. Ha nem tanulták volna meg megvédeni magukat akkor már ezt a kérdést fel sem tehetted volna. De tanulékonyak és feltételezem, hogy habár felkészülnek a legrosszabbra egyben igyekeznek is elébe vágni, hogy el se jusson odáig a dolog. Azért az fontosabb stratégiai terület az USA nak is és több nagyhatalomnak, eddig kordában tartották a háborúkat.
    .
    A muszlimok a vallásukból már politikai mozgalmat csináltak és bár szívesen megsemmisítenék Izraelt az csak olyan dísz nekik a tortán ha rombolni kezdenek. Már nagyobb célkitűzéseik vannak . Nem tudom meddig szélesedhet ki, és mely hatalmak mikor, hogyan avatkoznak be. Azért is nehéz a mostani beteges kényszer egyensúlyi helyzetet kielégítően áttekinteni mert túl sok szál függ össze. Orosz , amerikai, francia, német érdekek és presztízsérdekek a térségben, háááát, nehéz kiszámítani mi fog történni, de eddig Izrael túlélte. Nem semmi ez sem. Nem semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. http://hir.ma/belfold/felnottek-tavozhatnak-kulfoldre-de-gyermeket-nem-lehet-kulfoldre-vinni-ha-kint-akarunk-elni-ahhoz-gyamhivatali-engedely-szukseges/3393

    Kedves Bartus Ur tudnak errol? Valahogy fel kellene hivni az emberek figyelmet, mertr szerintem nem is hallottak rola.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos