Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány Ferenc: a Fidesz és a zavargások 2014. február 25. kedd 13:47 Forrás: Gyurcsány Ferenc

  • Hozzászólások(102)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány Ferenc: a Fidesz és a zavargások

Budapest – Hosszabb lesz ez a szokottnál, pedig nem is szeretek erről írni, más dolgunk is van ebben a kampányban – kezdi bejegyzését Gyurcsány Ferenc Facebook oldalán.  Volt miniszterelnök egy sor olyan kérdést is felvet, amelyeket magára adó sajtómunkásnak illett volna megkérdeznie.

Az őszödi ügy újramelegítése, a szivárogtatás körülményeiről készült titkosszolgálati jelentések manipulatív, csonkolt, mint ilyen aljas és hazug változatának nyilvánosságra hozatala a Fidesz politikai érdekeit akarta szolgálni. De csak akarta. Kósa beismerő vallomását követően, mintha kicsúszott volna kezükből az irányítás. Eddig azt hittem, ha valamiben, hát aljasságban és hazugságban jó a Fidesz. Most kiderült, már ebben sem jók. Csapdát akartak állítani és maguk estek bele. Most az lenne a dolga, nem csak az ellenzéknek, de a demokratikus nyilvánosság maradékának is, hogy ne engedje ki a Fideszt ebből a csapdából. Ha a sajtó – az ügyészségtől kár várni ilyesmit – teszi a dolgát, hamar kiderülhet a magyar politika egyik nagy titka: ki volt az őszödi szivárogtató? És az is: ki áll a 2006-os zavargások hátterében? Mert ma már többet tudunk, mint eddig bármikor. Tudjuk, pontosan tudjuk, kiket kell kérdezni ahhoz, hogy kiderüljön az igazság. Nézzük, hát melyek a tények és mik a kérdések ebben az ügyben.

1. A hétvégén Kósa Lajos kénytelen volt beismerni, hogy ő már a megjelenése előtt hallotta az őszödi felvételt. Ha ez nem lenne elég, a bülbül szavú Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban azt ismeri be, hogy a Fidesz hozta nyilvánosságra az őszödi beszédet. A két beismerés lényege: az őszödi beszéd terjesztését a Fidesz végezte.

Mondhatnák, még szép: ha a politikai ellenfeléről egy párt, vagy pártvezető kap ilyen muníciót, persze hogy nyilvánosságra hozza, ha jól értem, ilyesmivel büszkélkedik írásában Bayer Zsolt is. Csakhogy van egy aprócska bökkenő: a Fidesz, egy tudatosan manipulált, párperces, leginkább a káromkodásokat és kiszólásokat tartalmazó anyagot küldött el a sajtónak, nyilván azzal a céllal, hogy belpolitikai lavinát indítson el. Hogy ők álltak a kiszivárogtatás mögött azt egészen vasárnapig, közel nyolc évig tagadták. Azaz hazudtak. Nem az történt, hogy a kezükbe jutott anyagot bemutatták a sajtónak vagy teljes terjedelmében saját szerepüket vállalva is nyilvánosságra hozták, hanem az hogy ismeretlen motoros futár mögé bújva manipulálták a közvéleményt.

A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg: miután 2006. szeptember 17-én, 16 órakor ezt a manipulált anyagot leadta a Kossuth Rádió és miután kollegáim ellenőrizték, hogy a sugárzott anyag az én 2006 májusi beszédem rosszindulatúan összevágott változata, kollégáim az én kérésemre hozták nyilvánosságra a teljes vágatlan anyagot. A Fidesz – most már beismert – szerepe tehát nem csak a nyilvánosságra hozatal volt, hanem a náluk lévő hanganyag, megvágása, megcsonkítása, vagyis manipulálása. Ők emelték ki a mondatokat a szövegkörnyezetükből, ők vágták egymás után a szenvedélyes és káromkodós mondatokat. Ők csináltak hazugságmixet az igazságbeszédből. Manipuláltak, aljasul manipuláltak. Hazudtak.

Első kérdés tehát: melyik fideszes vezető utasítására vágták meg a náluk lévő hanganyagot, ki hagyta azt jóvá, ki végezte a manipulációt?
Van-e újságíró még, aki ezt a kérdést felteszi?

2. Kiderült az is, hogy a kiszivárogtatás afféle láncakció volt. Valaki lemásolt egy felvételt, azt odaadta valakinek, az eljutatta egy fideszesnek, az a fideszes eljutatta a Fidesz vezérkarának, a Fidesz vezérkara pedig eldöntötte, mi legyen vele, hogyan manipulálják, miként építsenek rá politikát. Ennek a sornak a végén nyilvánvalóan Orbán Viktor, a Fidesz elnöke áll. Az utána következő személy Kósa Lajos, aki ezt kénytelen volt beismerni. (Jegyzem meg, nyolc évig hazudott a saját szerepéről, most rajtakapták – ha már hazugság.) A sorban utána következő személy a jelek szerint Bíró Márk nevű fideszes képviselő, aki egyes sajtóhírek szerint azért kapta a parlamenti mandátumát, mert szerepet játszott a szivárogtatásban. Lehet benne valami, mert ez a Bíró egyetlen büdös szót nem szólt a parlamentben négy év alatt, csak a fizetését vette fel. Vagyis, elég szépen megfizették a szolgálatait.

Aki tehát azt kutatja, ki lehet az őszödi szivárogtató, az már tudja, kit kell kérdeznie. Nem engem, hisz én elmondtam ezerszer: biztos tudásom nincs, csak erős sejtésem, ki lehet ebben a láncban az első szem. Ameddig nem tudom bizonyítani, nem lenne tisztességes, ha nevekkel dobálóznék. De én már nem tudok ehhez mit hozzátenni. Akik tudnak: Orbán Viktor, Kósa Lajos, Bíró Márk, és a Fidesz akkori vezérkarának tagjai.

A második kérdéssor:

Kósa Lajostól: kitől kapta a kazettát? Tudja-e, hogy ki volt a szivárogtató? Fizettek-e a kazettáért, ha igen, mennyit? Kikkel és mikor egyeztetett a felvétel manipulálásáról?

Bíró Márktól: részt vette a szivárogtatásban? Kik között közvetített?

Orbán Viktortól: kitől és pontosan mikor értesült a felvételről? Adott-e utasítást annak manipulálására? Készített, vagy készítetett-e stratégiát a manipulált felvételt politikai hasznosítására? Tudja-e, hogy ki volt a szivárogtató? Fizetett-e a Fidesz a hanganyagért, kinek, mennyit, milyen forrásból?

Van-e újságíró, aki ezeket a kérdéseket felteszi?

3. A megvágott és manipulált őszödi beszéd nem csupán a politikai riválisok kiélezett vitáját hozta, hanem lángba borította a fővárost, zavargások sorát robbantotta ki, emlékezhetünk. Szerintem a beszéd kapcsán az egyik legfontosabb kérdés: a kiszivárogtatás mellett volt-e szerepe a Fidesz a zavargások megszervezésében is?

Emlékezzünk csak: Orbán Viktor már 2006 nyarán, szokásos tusnádfürdői beszédében elkezdte építeni a hazugság-tematikát. Onnantól, minden fideszesnek, minden témában, minden alkalommal kötelező volt kimondani egy mondatban legalább kétszer: hazudtak. Orbán produkált akkoriban még fura dolgokat, például váratlanul megjelent a Fradi B-középben is. Aztán egyszer csak, szeptember 17-én többek visszaemlékezése szerint már a korai órákban leparkolt a Kossuth téren a Hír tv közvetítő kocsija, aztán nyilvánosságra került a vágott, manipulált beszéd, és egyszer csak megtelt a tér tüntetőkkel, amit a Hír Tv odakészített kocsija élő egyenesben tudott közvetíteni. Másnap, a mindenféle B-közép vezetésével felgyújtották a tv székházat. Ezt követően kezdetét vette a Fidesz szisztematikus politikai építkezése, a randalírozók heroizálása.
Mindez véletlen lenne? Én nem vagyok annyira naiv, hogy véletlennek tartsam. Márcsak azért sem, mert az úgynevezett wikileaks iratokból kiderült, hogy a Budapesti Amerikai Nagykövetség arról tájékoztatta Washingtont, hogy a zavargások mögött minden bizonnyal a Fidesz áll. Márpedig a wikileaks-iratokról az derült ki, hogy azok valódiak és hitelesek, a bennük foglaltak tényszerűek, ezért aztán nincs okunk azt gondolni, hogy ez esetben ne ez lenne a helyzet.

A harmadik kérdés tehát: annak a Fidesznek, amelynek szerepe volt manipulált beszéd terjesztésében, milyen szerepe volt az erre épülő 2006-os zavargásokban? Szervezték-e, vagy csak bátorították a randalírozást? Ennek a kérdésnek egyértelmű címzettje: Orbán Viktor.

Van-e újságíró, aki ezt a kérdést felteszi?

Szeretném hinni, hogy lesz, aki nem hagyja, hogy válasz nélkül maradjanak ezek a kérdések. Én azon leszek, hogy minden magyar választó megkapja a válaszokat, hogy tisztán lássunk végre. A Fidesz egyik újabb hazugsága lelepleződött. Jön a következő.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (81 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +147 ( 159 szavazatból)
Gyurcsány Ferenc: a Fidesz és a zavargások, 4.9 out of 5 based on 81 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(102)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

102 Reader’s Comments

  1. Neked5
    “lassan kezünkben a bizonyíték, hogy ha nem is az egész jobboldal, de Orbán Viktor és pártja futballhuligánok segítségével rátört saját köztársaságára”
    .
    Kösz, a linket is. éppen erre utaltam fentebb antifülke kérdésére:

    “proaktiv
    2014. február 25. kedd 22:55
    antifülke
    “ezeket a kérdéseket miért most teszi fel”
    .
    A kérdésfeltevés és a bizonyítás, a bizonyíthatóság két különféle dolog. Talán ezért.”
    .
    Tudod, hányan értették meg? A szánalmas eredmény: 1, a 14 szavazatból.
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Egyébként a mostani sikerpropagandás hazugságözön is meg
    fog bukni. Már akkora sikereket hazudnak,hogy a sajátjaik gyomra
    is felfordul tőle. Nemsokára kezdődik híveik önmosdatása és az
    előrelátók helyezkedése.
    Ma már tudjuk,hogy a legvadabb nácik is megmentettek legalább
    egy darab zsidót a háború vége felé,akitől azt várták,hogy baj esetén
    majd mellettük fog tanúskodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos