Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd 19:04 | Bartus László

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna

Budapest – Láthatóan nehezen viseli Gyurcsány Ferenc, hogy nem ő irányítja a parlamenten kívüli ellenzéket, és a civilek által szervezett tüntetések nincsenek a kontrollja alatt. A párt végül visszalépett attól, hogy szimpatizánsaik pártzászlókkal vonuljanak fel a tüntetésen, de a jelenség rámutat a DK elnökének súlyos személyiségzavarára és demokráciához való viszonyára: a pártzászlókkal való megjelenés sértette volna a gyülekezési szabadságot, miszerint mindenkinek joga van zavartalanul gyülekezni, ahogy neki tetszik. A jelenség emellett rámutat arra a skizofrén állapotra is, amibe a DK került, miután felesküdött a diktatúra alaptörvényére, az Orbán-rendszer része lett, ugyanakkor fenn  akarja tartani a látszatot, hogy a rendszer ellenzéke. A ház, amely meghasonlik magával, elpusztul. Ez a párt halálra ítélte önmagát, és nincs morális alapja a létezésre, miután szembefordult saját elveivel. A pártszimpatizánsok állandósult hisztériuája és agresszivitása ennek a meghasonlásnak a következménye.

Beteges feltűnési viszketegség és hatalmi vágy tükröződik abban, ahogy Gyurcsány Ferenc nem hajlandó tudomásul venni, hogy rajta kívül más is létezik az ellenzéki oldalon, és nála sokkal nagyobb befolyással bír a rendszert elutasítók körében. Ráadásul politikus múlttal nem rendelkező személyek több embert visznek az utcára, mint amire ő képes, és a civil megmozdulásokat nem tudja beterelni a DK zászlója alá. Hívei még most sem fogták fel, hogy Gyurcsány folyamatosan hazudik, megtéveszt, álnokoskodik, és őket az Orbán-rendszer részévé tette. Nekik elvileg semmi keresni valójuk nem lenne az Orbán-rendszer elleni tüntetéseken, hiszen ők a pártjuk révén az Orbán-rendszer elválaszthatatlan részei, akik az Orbán-rendszer hamis legitimációját adják. A gyurcsányista fanatikusok ezt nem hajlandók tudomásul venni, miközben a külvilág a parlamentben melegedő álellenzék árulásával és dicstelen szerepével egyre inkább tisztában van.

Civil tüntetésekről ugyanakkor nem lehet távol tartani senkit, ha magánemberként érkezik. Nem lehet ellenőrizni senki fejét, miféle zavar van abban, hogy a pártja Orbán kitartottja, a demokrácia hamis látszatának fenntartója, eközben az utcán az ellen a rendszer ellen tüntet, amelynek ő maga is része. A gyurcsányisták ezeken a tüntetéseken önmaguk ellen tüntetnek. Jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a civil tüntetések az egész rendszerváltást elutasítják, amivel remélhetőleg nem a demokratikus alkotmányos rendtől, hanem az Alkotmányt megtagadó, hazaáruló hivatalos ellenzéktől (Gyurcsánytól és társaitól) akarnak érthető módon elhatárolódni.

A gyurcsányisták, akik semmiféle kritikát nem fogadnak el saját kedves vezetőjükkel szemben, az Alkotmány elárulását, az Orbánra tett esküt is “gyurcsányfóbiának” nevezik, hogy gondolkodni ne kelljen, a méltóság legapróbb jelét sem mutatják, amikor olyan tüntetésekre tolakodnak oda, amelynek szervezői szeretett vezérüket és pártját nemkívánatosnak tartják, a Demokratikus Koalíció nevű szerveződést ellenfelüknek tekintik. Még ezen is túltett Gyurcsány, aki felszólította híveit, hogy pártja logójával és zászlóival pofátlankodjanak oda egy olyan tüntetésre, amihez nekik, az árulóknak, semmi közük nincs, amely ellenük is szerveződik.

Gyurcsány demokráciaérzékenységét jól tükrözi, hogy a nem általa szervezett tüntetésre pártzászlókkal való rátámadás (rátelepülés) sérti az alapvető emberi szabadságot, a gyülekezéshez való jogot. A gyülekezési törvény szerint mindenkinek joga van a ZAVARTALAN gyülekezéshez, márpedig ha a szervezők nem kívánnak pártzászlókat látni, és egy párt mégis odaszervezi a pártszimbólumokat, az a gyülekezés megzavarásának, a gyülekezési jog megsértésének minősül.  A civilek ebben az esetben nem tudnak zavartalanul gyülekezni úgy, ahogyan ők akarnak. A gyülekezési jog szoros kapcsolatban áll az egyesülési joggal, mert a gyülekezések az egyesülésekhez vezető út első lépései. Ahogy a mostani civil tüntetések kimenetele is lehet egy új egyesülés, egyesület vagy párt létrehozásának alapja.

Márpedig, ha így van, akkor egy másik párt aktivistáinak, tagjainak és szimpatizánsainak jelenléte teljes mértékben logikátlan és disszonáns, mivel a szabad egyesülési folyamatot akadályozza. Az új egyesülés a létezők riválisaként és alternatívájaként jelenik meg, ahogyan a szervezők nyilatkozatai és beszédei is alátámasztják ezt. Ebben az esetben Gyurcsány, és beteges hiperaktivitásban, kiválasztottsági tévképzetben szenvedő fanatikusai,  nemcsak a gyülekezéshez, hanem az egyesüléshez való zavartalan jogot, szabadságot is támadják a befolyásolásukkal, esetleges megnyilvánulásaikkal. Ez nemhogy nem demokratikus, hanem kifejezetten antidemokratikus, Orbán Viktor szellemiségét idéző megnyilvánulás, amellett, hogy teljességgel törvénytelen.

Gyurcsány az MSZP-ből való kilépése körüli huzavonában tanúsított hazudozásai után az Orbán-rendszerrel szembeni ellenállás hazugságából jutott el Orbán Viktor diktatúrájának parlamentjébe, a diktatúrára tett eskü letételéhez, most pedig már a rendszer valódi ellenzékének spontán megnyilvánulásait, a szabad szerveződések csíráit igyekszik maga alá gyűrni. Ha ez nem sikerül, akkor megfojtani. Gyurcsány szerepével a mai napig nincs tisztában a vele szemben elfogult liberális értelmiség és média, amely szerepzavarban szenved, amikor Gyurcsány pártjának kiszolgálását tekinti feladatának. Miközben ő ma már ugyanolyan ellenfele, ellensége a demokratikus szabadságnak, emberi jogoknak, mint a pártját finanszírozó Orbán Viktor.

A Demokratikus Koalíció végül úgy döntött, nem használnak pártjelvényeket azon a tüntetésen, amelyet nem ők szerveznek, amely ellenük is irányul, ahol ők a kedves vezetőjükkel együtt nemkívántos személyek (erre utalnak az elmúlt 25 évre tett célzások, amelyekkel elsősorban a gyurcsányistákat szeretnék ráébreszteni, hogy semmi helyük közöttük). Az igazi az lenne, ha valaki végre kimondaná, hogy ez nem értük, hanem ellenük van, fáradjanak haza nyugodtan. Tévedésből vannak itt. Ők eladták magukat Orbánnak, és ha nem értenek a szép szóból, értsenek a világos beszédből, hogy takarodjanak azoknak a rendezvényeiről, akik ezt az árulást nem követték el. Tartsanak külön gyűléseket, ahova azokat hívják, akik egyetértenek az Orbán-rendszerre tett esküvel, és a diktatúra parlamentjében való kollaborációval.

Elkerülhetetlen, hogy mielőbb elváljon egymástól a rendszer igazi ellenzséke és kollaboráns hazudozó csürhéje. Mert akik nem értenek a szóból, és ráerőszakolják magukat azokra, akik nem akarnak velük közösködni, az egy csürhe.

Bartus László

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (124 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -52 ( 250 szavazatból)
Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna, 3.3 out of 5 based on 124 ratings

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz 2014. március 25. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos