Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz is közbiztonsági kérdés 2013. október 8. kedd 16:53 | AN

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz is közbiztonsági kérdés

Budapest – A Demokratikus Koalíció azt mondja a Jobbik kasztrálós javaslatáról, hogy a Jobbik nem politikai, hanem közbiztonsági kérdés, majd kifejti, hogy a Jobbik létezését a Fidesz támogatja, a Jobbikot a Fidesz tartja életben és a Fidesz védelmezi. A következtetést azonban nem vonja le, hogy ebben az esetben a Fidesz sem politikai, hanem közbiztonsági kérdés. De nemcsak ezért: az alkotmányos rend megváltoztatása törvénytelen, egy állampuccs nem politikai, hanem rendőrségi és közbiztonsági kérdés. Puccsistákat nem választáson kell legyőzni, hanem előzetes letartóztatásba kell helyezni.

A DK idézi a Jobbik legújabb náci javaslatát: „A nemi erőszak problémáját nem három csapással szeretnénk megoldani, hanem egy csapással: az elkövetőt az első bűncselekmény után kémiai kasztrálással sújtanánk” – jelentette ki Vona Gábor. A Demokratikus Koalíció szerint a Jobbik nem politikai, hanem
közbiztonsági probléma, ennek megfelelően nem politikai vitát folytat vele, hiszen már tavaly a föloszlatását kezdeményezte.

Mint írják, ennek oka, hogy európai demokráciák az élet, az egészség és a testi épség elvételét nem büntetésnek, hanem bűncselekménynek tekintik. A Jobbik vezére a fenti javaslatában tehát bűncselekménnyel fenyegetőzik.

Majd azt kérdezi a Demokratikus Koalíció nevében Niedermüller Péter: “Vajon meddig mehet még el a szélsőjobboldal a magyar bűnüldöző hatóságok jóindulatú elnézésével? Javasolhatja-e szabálysértések, kisebb súlyú bűncselekmények megtorlásaként a nyilvános korbácsolást vagy a deresre húzást? Indítványozhatja-e a házasságtörők megkövezését? Fenyegetőzhet-e azzal, hogy hatalomra jutva a lopást a kéz levágásával rendeli majd büntetni?”

A kérdés jogos, amiképpen az is, hogy “Vajon milyen, a jelenleg regnáló hatalommal való összefonódás áll annak hátterében, hogy a Jobbik mindezt büntetlenül megteheti, miközben konzuli megbízással jutalmazzák azt a bírót, aki megbüntette a Jobbikot neonácinak nevező történészt?” Ebben az esetben az a kérdés is jogos, hogy a Demokratikus Koalíció az alkotmányos rendet megdöntő Fidesszel miért folytat politikai vitát, és miért nem a föloszlatását kezdeményezi az államellenes bűncselekményben, szervezkedésben való részvétel miatt? Ha a Jobbik közbiztonsági kérdés, akkor a Fidesz, amely a Jobbikot életben tartja és védelmezi, hízlalja, miért nem az?

A Demokratikus Koalíció fölszólítja a magyar hatóságokat: lépjenek föl az európai jogrend magyarországi aláásására tett szélsőséges próbálkozásokkal szemben.

Mi pedig felszólítjuk a Demokratikus Koalíciót, hogy lépjen fel a magyarországi alkotmányos rend aláásása miatt a köztörvényes Orbán Viktorral és bandájával szemben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 53 szavazatból)
A Fidesz is közbiztonsági kérdés, 4.6 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Fidesz szemszögéből az ilyen próbálkozások nevetségesek, gyengék, figyelmen kívül hagyható, falra hányt borsó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. Ma olvastam, a HIBBANT tegnap Bethlen István szobrot avatott, és magát hozzá hasonlította, na végre nem hazudott, csak a történelmet hamisította meg, azt találta mondani az agyatlan, hogy Bethlen nem-et mondott az antiszemitizmusra, és meg egy csomó más dolgot. Mindezt alig egy hét elteltével a zsidó élet konferenciája után.
    Bethlen 1921-1931 között volt Mo. miniszterelnöke, természetesen egyik fő feladata volt a Horthy-rendszer stabilizálása, a numerus clausus törvény toldozgatása, no meg a korlátozott, nyílt, név szerinti választások bevezetése.
    Hajrá Mo! Hajrá magyarok! Irány a sötétség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  3. Ez az igazi!
    Fel kell szólítani a DK-t, hogy:”hogy lépjen fel a magyarországi alkotmányos rend aláásása miatt a köztörvényes Orbán Viktorral és bandájával szemben.”
    Ha még ebből sem értenek, akkor a sumákolás magasiskolája folyik a választók megtévesztésére.
    Mire az emberek meg észbe kapnak (ha kapnak egyáltalán) akkor már vastagon benne leszünk a diktatúrában,amiben egy választáskor bukott párt nem fog tudni semmit tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (30 szavazatból)
  4. Csacsicska Tamás

    2014-ben is nyílt szavazás lesz Magyarországon? El sem kell menni a szavazóhelyiségbe, otthon is lehet kézfeltartással szavazni.
    .
    Addig is az állam ingyen adja a tűzifát (az adófizetők pénzéből) a rászorultaknak – amit a Fidesz agitátorai természetesen Fidesz adományként aposztrofálnak majd a választóknak.
    .
    Hónapokkal ezelőtt többször megírtam, hogy ha lesznek választások Magyarországon, már nem lesznek választások…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  5. Admin, elolvastam a Bethlen szobor avatással foglalkozó egész hazai sajtót, temészetesen egyetlen mondattal sem említik, hogy ki volt ez gyalázatos ember, miket tett és milyen intézkedésekhez adta a nevét. Szerintem az AN-ben esetleg megérne egy cikket az igazság megismertetése céljából, látványosan nem ismeri senki a történelmet…:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. No még a Bethlen-ügyhöz tartozik, hogy egy “kedves ismerősöm” kioktatott, hogy de Bethlen elhatárolódott a “vagonírozástól”, és sorolta, hogy egyébként miért és egyebekben mekkora államférfi volt. Erre azt válaszoltam, hogy (visszautalva Markó Beáta cikkéhez írt véleményemre is)
    1/ az engem nem igazán “vígasztal”, hogy a “csak” egy kicsit náci már nem akart tovább náculni a nagyon nácik társaságában
    2/ Te Aranyapa mit szólnál, ha a tehetséges gyereked azért nem mehetne egyetemre, mert egy kicsit másképp göndörödik a haja, mint az átlagé, de ne aggódj, ezért már mégsem ölünk meg benneteket, úgy en bloc az egész családodat, az még azért lehet, hogy a villamoson nem ülhettek le, de nyugodtan utazhattok állva, hátul.
    Erre kiszállt…
    Szóval ne kezdjük el ezt a “ha így nézem nem annyira jópofa, de ha meg úgy nézem, egyenesen zseniális”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  7. Károlyi szobrát lebontják, Bethlennek meg szobrot állítanak. Most ne is említsük a Wasalbertek tucatjait. Mifelénk ilyenkor azt mondják: nem rendes ember az ilyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  8. Csont nélküli hárompontos a cikk! Az utókor számára meg lenne jó őrizni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  9. A magyar fasiszta szélsőjobb 1989 óta felelősségre vonás nélkül szabadon hirdetheti az 1945 előtti időket rehabilitáló revizionista nézeteit, a tőlük bármiben eltérők elleni gyilkos, uszító szólamait. Teszik ezt a nyíltan uszító “B- közép” stílusú futball huligán, szkinhed hordák, gárdák formájában, illetve az uralkodó “mérsékelt” keresztény-nemzeti pártok “szalonképes” stílusában, amely cinikus módon bátorítja, megvédi az előbbit is. Ez nem a 2010-es NER-rel és nem is a 2006-os vagy 2002-es Fidesz vereséggel kezdődött, hanem már Csurkáék, az MDF, a Jurta színház stb. idejében a nyolcvanas évek végétől. És ez végső soron a ‘45 után búvópatakként élő ( és ‘56-ban rövid időre feltörő ) szélsőjobbos, fasiszta hagyomány egyenes folytatása. Ennek rehabilitálását jól segítette a korrupt, tolvaj volt állampárti gazdasági és politikai elit köpönyegforgatása: a hirtelen fontossá vált antikommunizmust jól lehet bizonygatni ha “liberális” módon a fasisztáknak szabad teret adnak, asszisztálnak a jobboldal revizionista törekvéseikhez. Ezt a Fodor féle pszeudoliberálisok kollaboráns, nihilista viselkedése ( a szólásszabadságba simán belefér a náci stílusú gyilkosságra való felbujtás, ahogyan végül is az ő “demokrácia és jog” felfogásukba a felcsuti álamcsíny is belefér ) is súlyosbította. Ez alapjában véve egy elveszett ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. Recsk, Recsk !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. A cikk telitalálat ! Egyetértek ! A DK-nak sokkal következetesebbnek, bátrabbnak és szókimondóbbnak, konfrontatívabbnak kellene lennie ! Hirtelen megsokszorozódna a támogatottsága, abban biztos vagyok ! A bizonytalan szavazók hiteles és következetes demokrata zászlóvivőt keresnek. Ha a DK nem válik a demokratikus elvek következetes, hiteles és bátor zászlóvivőjévé hosszabb távon is, akkor ne várja, hogy a bizonytalanok mögé sorakoznak, pedig már régóta arra várnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Csak ennyit tudok hozzászólni :
    http://www.youtube.com/watch?v=0c_LrFDh90k

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Eygetértek, de azért két megjegyzést kell tennem:
    1. Nem lehet minden esetben mindenről beszélni, mert most a Jobbik újabb eszement ötlete ellen emeltek szót. Ha e mellé mindent felsorolnának, akkor elveszne az aktuális téma.
    2. A DK az egyetlen párt, amelyik nap, mint nap felemeli a szavát a FIDESZ rendszere ellen, amelyik, kimondja, hogy az Alaptörvényük nem legitim, amelyik feljelentést tett az egyeduralom kiépítésének alkotmány-ellenessége miatt, és minden olyan esetben, amikor bűncselekméy gyanuja merül fel. Az persze más kérdés, hogy a fideszesített igazságszolgáltatás mit tesz ezekkel a feljelentésekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Hát hogy ne védelmezné saját gyermekét egy igazi keresztapa, hisz ő találta ki a Jobbik [nevet is] abból a meggondolásból, hogy a fid SS hatalomra kerülése esetén nem mondhat ki mindent, amit szíve szerint szeretne kimondani… Ezért ez az álellenzéki komédiázás…
    Másrészt választási földindulás esetére ők lennének a felmentő sereg Orbaninit kihúzandó a csávából, hisz ők a mozgósításban nagyok, gondoljunk csak 2006-ra…
    Arról az antiszemitizmus elleni, tizedházas létszámmal megszervezett parlamenti fid SS ankétról is emiatt vonult be sürgősen egy kamu műtétre, egy álkórterembe. [Nézzétek csak meg azt a fotót...] Azért, hogy ne neki kelljen elismernie a magyar állam felelősségét a 600ezer zsidó elpusztításában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. “Jól van, Bárák, a nép nagy türelmű, és megszokta a várakozást. De jaj neki, ha hiába vár. A népnek most vezér kell és várja, várja. Ám ha a vezér nem jön, akkor egyszer majd hamis vezért választ, és jaj neki.”
    (Jiszakár mondja Báráknak, mikor hiába kéri őt vezérnek. Hegedűs Géza: Bálványrombolók.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Nem az az igazi baj, hogy a Jobbik ilyeneket javasol, hanem az, hogy a lakosság jelentős része egyetért ezekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Csacsicska Tamás
    “2014-ben is nyílt szavazás lesz Magyarországon? El sem kell menni a szavazóhelyiségbe, otthon is lehet kézfeltartással szavazni.”

    Csak nehogy azért kelljen a kezeidet feltartanod, mert mögötted csőre töltött fegyverrel pártszolgálatosok állnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. ” Ez alapjában véve egy elveszett ország.”
    Igen.
    Nem akarok cinikusnak làtszani, de erre csak ezt lehet hûvösen vàlaszolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. A Fidesz és a Jobbik egy és ugyan az. A Fidesz arra használja a Jobbikot, hogy vele mondatja ki azokat a szélsőséges dolgokat, amelyeket (egyelőre) nem akar saját maga kimondani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Bíró Péter
    A vakegér narancsos fanok ezt a pártocskát is rákenik az MSZP-re, pedig sokan tudjuk, hogy milyen gondos, óvó tekintettel nevelgette fel a vezír!
    A Csadesz ebben is gátlástalan, nemcsak a történelmet, hanem a közelmúltat is meghazudtolja – a legszomorúbb, hogy ilyenektől jött össze a létharmat, a tudatlanoktól, akiknek még mindig a Gyurcsány a hibás meg a zemútnyócév!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Ez most így nem jó. A látszat az, hogy véditek azokat a kedves aranyos erőszakolókat..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Nem szeretem az erőszakolósakat. Nem nemileg, sem egyébként. Ha jól meggondolom, – Vona javaslata is erőszakra felszólítás, – csak a bot másik feléről nézve. Egyébként van olyan földrész Földön, rajta államok, ahol bizonyos államokban a fehértől eltérő bőrszínű embereket sterilizáltak bizonyos időszakban.
    Hát ezt az egész világon, – de nekünk elsősorban itthon – minden erővel meg kell akadályoznunk.
    Gyurcsány Ferenc az egyetlen tiszta politikus most, és itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Csak erős idegzetűeknek!!!!!!!!
    Nem a cikk miatt, hanem a mellékelt fotó miatt és a közbiztonság miatt hoztam ide ezt a hírt:
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1000185-kover-oltotta-le-a-lampat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Jobbikos ütötte a fideszest, mi így szeretjük egymást gyerekek:
    -
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/10/10/10/Utotte_rugta_enyhebb_buntetes_a_polgarmesterre_tamado_politikusnak.aspx

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hivatalos: törvényt sért a Fidesz Baján 2013. október 11. péntek

Sok szék közé esett az LMP 2013. október 11. péntek

Újból Tarlóssal vág neki a Fidesz 2013. október 9. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos