Ronai and Ronai
AMERIKAI

NYÁRI SZÜNET II. 2013. június 2. vasárnap 19:03

  • Hozzászólások(439)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

NYÁRI SZÜNET

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy az Amerikai Népszava online kiadása június, július és augusztus hónapokban nyári szünetet tart.

A nyári szünet nem érinti a nyomtatott lapot, amely a szokásos módon jelenik meg.

A nyári szünet ideje alatt az online kiadás elérhető, olvasni és hozzászólni lehet, a frissítés azonban csak szórványos és esetleges lesz.

Köszönjük szíves megértésüket, minden kedves olvasónknak kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk! Találkozunk szeptemberben!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 14 szavazatból)
NYÁRI SZÜNET II., 2.6 out of 5 based on 10 ratings

  • Hozzászólások(439)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

439 Reader’s Comments

  1. bubu64
    Ezért kell egy párt, aki mer, akinek nincs vesztenivalója,és aminek tagjai a világ minden részén megtalálhatóak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. bumburi
    Sok mindent nem érthetünk meg, mert nem vagyunk politikusok – csak oda próbálunk figyelni a dolgokra, de az összefüggéseket nem biztos, hogy mindig jól látjuk – csak politizálunk, próbáljuk követni az eseményeket, hogy ne olyan “hülyén haljunk meg”!
    A politikusoknak megfontoltnak kellene lenniük, akiknek nem csak a jelen pillanat hozadékára, hanem a jövőre nézve kellene dönteniük.
    Churchill:
    Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásra.
    Vannak akik nem figyelnek az eseményekre, majd elmennek, szavaznak – a zsebük szerint.
    Vannak akik nem is akarnak figyelni, nekik megmondják, hogy milyen jó minden és elmennek szavaznak – nem mondják meg, hogy elhittek mindent, mert azért nem annyira hülyék, mint amilyennek nézik őket!
    És vannak, akik elmennek és úgy szavaznak, hogy elhitték, amit mondtak nekik.
    Már ezen is sokszor vitáztunk, hogy ki a hibás, hogy nem mennek az emberek tüntetni?
    Szerintem az emberek…..sokszor látjuk a tüntetéseket más országokban, nem hiszem, hogy kirángatták őket a házaikból. Bulgária, Törökország, stb.
    A sztrájkról azért nem szólok, mert azt már az új törvények nem teszik lehetővé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Nagyon jó volt tegnap Békesi és Gyurcsány egymás után.
    A devizahitelekről még egy előző blogban írogattunk, a lényeget itt megismétlem, de a tegnapi két említett interjúban az alábbiak egy része kiderült. A kiegészítésem azért lényeges.
    A tegnapi két vendég is elmondta, hogy bármilyen megoldás valójában szar és mi, a nem devizahitelesek fogjuk jó részét fizetni. Tulajdonképpen csak rossz és igazságtalan megoldások között választhat bárki, aki kormányzatilag lépni akar ebbe az ügybe.
    Még egy fontos tény: az összes lakossági hitel (deviza és forint, lakás és egyéb…) összesen valahol 10 000 milliárd Ft körül lehet, ebből én pontosan csak a devizahitelek összegét ismerem, azok valahol 3000 milliárd Ft felett vannak.
    Ezeket a 82%-os államadóssághoz számolva, a magyar adósságállomány az éves GDP 120%-a körül van.
    Közel van az államcsőd vagy összeomlás – lehet választani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Szerintem is “Nagyon jó volt tegnap Békesi és Gyurcsány egymás után.”
    Pláne abban a viszonylatban, hogy nekik valamivel jobb a rálátásuk a helyzetre, mégsem merték felelőtlenül kinyilatkoztatni a szerintük tutit. Mint például Para, itt az A.N. oldalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Természetesen itt most a Csányi-ügyre gondolok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Amőba
    Én nem vagyok biztos ezekben a számokban. Ezért röhögök mindig, hogy ennyi, vagy annyi % az adósság. Egyszer ezt mondják, egyszer azt. Játék az egész. Államadósság csökkentés szöveg.Szerintem senki nem összesítette, hogy a különböző bankoknál mennyi. Tegnap 6000 milliárdról is szó volt. Ez csak a magán embereké? Mennyi az önkormányzatoknál felhalmozódott? Mennyivel nőtt az államadósság, hogy átvállalták az önkormányzatokét? Én ezért nem foglalkozok a számokkal, közben lopják ki a magánszámlákra az adónkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Abszurdisztán csúcsra járatva.Ez nagyon jó-ó-ó.:)))
    http://orulunkvincent.blog.hu/2013/07/25/idezet_a_reggeli_kavehoz_695

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. http://nol.hu/belfold/maganceg_jatszott_rendorseget_felcsuton
    “illetve a Lévai Anikó másik szántóján kialakított anyaglerakó hely között, továbbá azokhoz a depókhoz, amelyek az Orbán Győző és a miniszterelnök által felvásárolt Fő utcai lakóházak mögötti egykori konyhakertek területén fekszenek.”
    Azt hiszem itt nagyban megy a maffia megfélemlítési módszere. Vidéken ki az, aki elad konyhakertet jószántából.
    Jó kis magánhadserege van a vezírnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. bubu64
    Felcsút lakóinak megüzenték, hogy törődjenek a saját dolgukkal – ezért voltak ott a több milliós kocsik, melyekkel odaszállították a tüntetőket Bajnai fogadására!
    Azer nem szeretnék ott lakni az én nem megvezethetőségemmel.
    Ha még üzenni is kell, hogy mi és hogyan, akkor ott sem mindenki boldog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Bubu64!
    Az államadósság: abszolut értékben 23 340 milliárd Ft volt márciusban. (Negyedévente összesítik. Ebből egyébként 1200 milliárd az önkormányzatoké.)
    Összehasonlításul a GDP-hez viszonyítva minden év tavaszán: 2009-ben 79,8% (Gyurcsány Ferenc lemondásakor), 2010-ben (kormányváltás és Kósa-Szíjjártó akció után) 81,8%, 2012-ben a MANYUP (kb. 2500 milliárd Ft) lenyúlása után 79,0% és most: 82,4%!
    Abszolút csúcs – a magukat magyar kormánynak nevezők minden szint alatt teljesítenek, lassan már a béka (és a békamenet) hátsóját sem látjuk – alulról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Amőba
    Köszi. Ehhez jön még a magánszemélyek adóssága?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Az lenne a 6000 milliárd, amiről Békesi László beszélt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. A deviza lakáshitelek valamivel 3000 milliárd felett vannak. Békesi az összes devizahitelt kb. 6000 milliárd Ft-ra tette, ebben már az gépkocsi- , áruvásárlási- és vállalkozói is benne van. Ebből 1200 milliárdnyi, ami az árfolyamromlás miatti növekedés, erről hezitál a kormány, azaz a többletköltségekről. Ezeket az összegeket csak hozzávetőlegesen ismerjük, mert ez az összeg az árfolyamváltozások és előtörlesztések miatt mindig csak közelítő érték.
    Ezzel ellentétben az államadósságot elvileg pontosan tudjuk, amelynek negyedévenkénti adatait a Államkincstár és az MNB egymástól függetlenül tartja nyilván, számításaik között ritkán nagyobb a különbség néhány ezreléknél.
    Ez a kettő (23,3 és kb. 6 billió Ft) együtt eddig már több, mint az éves GDP-nk.
    És ehhez még jön a csak becsülhető lakás-, egyéb lakossági és vállakozói Forintalapú hitel, amelynek nagysága valahol 4-7 billió Ft lehet.
    A lényeg: az állami-, lakossági- és vállalkozói adósságállományt a külföldi szakértők mind, a hazaiaknak pedig nagyobb része a GDP-nk 120%-a fölé teszi.
    Ebben azonban nincsenek benne az elmaradt törlesztőrészletek, plusz adóssághátralékok és közüzemi díjak – ezek egy jó része pedig behajthatatlannak tűnik.
    Szar az egész mondá Jézus és (fidesz)hívők közé b@szá a keresztet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Amőba
    Köszönöm. Így már világos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. devizahitelhez pár gondolat.
    Úgy emlékszem, akkor kezdtek itthon is devizalapon hitelezni, amikor a magasan tartott alapkamat miatti forinthitelkamatlábak az egekben jártak és a nyugati szomszéd határ menti bankjaiban gyakorlatilag csak magyar anyanyelvűeket alkalmaztak, mert aki csak tehette, ott vett fel hitelt az alacsony kamatlábak miatt. Hogy ezt a forintkiáramlást megfogják, jött a kamattámogatású köztisztviselői hitel és utána a deviza alapú. Ha nem így volt, azt akkor tudjátok be egy igen jónevű német orvos ismerősömnek ( dr. Alzheimer az istenadta neve ).
    Persze ha maradt volna az osztrák bankhitelezés mindenkinek, akkor is meg kellene most “menteni” a spekulánsokat az osztrák bankoktól? Akkor is siránkoznának a magas törlesztőrészletek miatt ? Tulajdonképpen az egész az egy devizaspekuláció volt, a forint tartós, értéken maradásával számoltak – de jött a válság és 2010 – csak nem jött be.
    Segít valaki ebben ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Orbánék olyan jókat szórakoznak az ország kínlódásán. Szerintem a “nem taggyűléseken” jókat röhögnek. Meg van a napi szivatás. Ma a népet, holnap a bankokat, holnap az iskolákat. Nem lesz ennek jó vége Orbán Viktor. Egyszer egy állampolgár nem saját maga ellen fogja fordítani a fegyvert. Védhet többezer bűnóző.
    http://www.168ora.hu/itthon/financial-times-igy-zsarolja-bankokat-orban-116704.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Most van a posványos gyűlés is? Ott szokott Orbán agymenést kapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. “A román külügyminisztérium kedden közleményben ítélte el, hogy magyar politikusok Tusnádfürdőn akarnak beleszólni a román belügyekbe, és a Tusványosi Szabadegyetemet a magyar kormány kihelyezett ülésének nyilvánította. Erre Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy reagált: a kisebbségekkel való foglalkozás nem belügy, hanem egyetemes ügy; és mivel a magyar kisebbségről van szó, természetesnek tartja, hogy Magyarország foglalkozik ilyen témájú kérdésekkel.

    A fent említett kerekasztal-beszélgetésen pedig kijelentette: bár nem akar beleszólni a román belügyekbe, a magyar kormánynak „kutya kötelessége” anyagilag támogatni az ellenzékben lévő Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ). Ha kormányon vannak, oldják ezt meg ők maguk – mondta. ”
    Nagyon megy a kaki kavarás kint is. Kíváncsi lennék, ha ide jönnének a románok , mit szólna Orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Ptg!
    Így van, ahogyan írtad: a deviza lakáshitelek 2001-ben lódultak meg, amikor Járai olyan kamatokat kezdett kialakítani, hogy jóval érdemesebb volt a CHF alapú hitelt felvenni, ha jól emlékszem ezek kamatai 5% alatt voltak, míg a forinthiteleknél valahol 10% felett, talán a 15-hoz közel?
    Valójában a 2006-07 előtt devizahitelt felvettek nagyobb része összességében így is jobban járt, mint ha forinthitelt vett volna fel.
    Ja és az államadósság is akkor lódult meg, amikor Orbán kitalálta és megcsinálta a középosztály lakástámogatását , aztán a hülyeségre (eladósításra) erre még rátett Meggyesi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. “Kis vidámság”
    http://hvg.hu/itthon/20130725_Fideszszekhaz_elfoglalasa_megszuntettek
    Az ész megáll, és ácsorog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. bubu64
    Én ezt már rég mondtam, hogy a románok milyen toleránsak a posványosi összeugratással. Ha ezt itt nálunk valaki megtenné, pl. a szlovákok, én el tudom képzelni, hogy itt mit művelnének, amiért beleszólnak a magyarok szlovák kisebbségi politikájába és gyűlnének Piliszentkereszten évente!
    Azt is elítéltem, amikor a hamvakkal táskával, üres urnával futkorásztak és jót röhögtek a román vámosokon!
    A magyar Parlament házelnöke és a költő, a magyar műv. miniszter! Pfujjj!
    Szerencse, hogy a másik Victornak több esze van és nem csinált belőle ügyet – de amint érzékelem, már kezdenek rájönni, hogy a magyarok átmentek piaci legyekbe, most eljött az ideje kicsit helyre tenni őket!
    A vekkeres kiéli minden utálatát a bukott választásokért, mert egy szociopata, sajnos vannak ebben segítői, mert ugyan olyanok, mint ő, egy oszt jó napot párttól mást nem lehet várni, magasról, nagy ívben tesznek a törvényekre, szabályokra és úgy általában mindenre és mindenkire, előre de visszamenőlegesen is.
    Vannak a koleszosok és még egy pár nyalóka, akik számítanak, a többiekkel pedig csak a gond és a nyűg van, így bele kell rúgni őket az árokba, hogy ki se látsszanak! Oszt jó napot!
    Csak arra nem gondolnak, hogy ezek nélkül az emberek nélkül nincs Magyarország…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Bumburi
    Bajnai Gordont pedig azért nem engedték tovább Felcsúton, mert nem volt buksi a fején és építési terület közelébe úgy nem mehet.:)
    Az ember lányának az ilyen kidumálások miatt áll fel a szőr a hátán. Ezért mondom, egyszer ki fogja nyírni valaki,akinek már nem lesz sok veszteni valója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Csakén
    Nekem durva, ahogy beavatkoznak Románia belügyeibe. Jól írod róluk, hogy piaci legyek. Az Eu is csak néz Orbánék pofátlanságán. Ilyen állat nincs is. De va-a-an.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. bumburi
    Most legutóbb a fővárosban keveredett balhéba, az az ügye is a szőnyeg alatt landol?
    Az ész megáll és körbenéz!
    Már ez kezd átmenni önkényeskedésbe, fejetlenségbe – csak azok ellen van fellépés, akik nem fideszesek – pl. a trafikmutyiban sem a mutyizók ellen vizsgálódnak, hanem akik kijuttatták a felvételeket.
    És ilyen esetekhez tapsikolnak az agyhalottak….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. bubu64
    Itt már gyakorlatilag mindenki a fidesz szolgálatában van. Lehet az bíró, ügyész, főügyész, vagy akár egy őrző védő figura is, aki hatóságnak képzeli magát a fideszes felhatalmazás által.
    A jog mint olyan megszűnőben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. csakén
    Igen, egy lépés már csak az anarchia. Mindenki azt tesz majd, amit csak akar. Pláne ha állnak is mögötte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. és akkor mi még a törvényes kereteket akarjuk betartani, nem diktatúra stb. Mondom, ezek a Gyurcsányhoz fényévekkel vannak elmaradva, csak az a baj, hogy a Fecó és a mögöttesei sem akarnak sokat áldozni a bulira, pedig ingyen ebéd már régóta csak a fidesznyikoknak van. Ezért kellene ébresztőt fújni azokkal a harsonákkal, hangosan, hogy a holtak is felébredjenek, és most csak amit már hiányoltatok máshol :
    Ceterum censeo: a közelmúlt történelmének ( főleg az utolsó 23 év ) elemzésén alapuló felvilágosítás és ÖSSZEFOGÁS azonnal ! !
    A külső segítségre várás önáltatás és ha kapunk is ilyet, annak mindig rossz vége lesz és nagyobb árat fizetünk érte, mintha saját erőből oldottuk volna meg.
    És nem megalkuvás ! És már teljesen mindegy, milyen az alkalmazott módszer,segédeszköz, a feltartott zászló és annak színe, csak legyen valami végre !
    Ezek nélkül nem megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Most hallottam, hogy a gárdások még pénzt is kapnak egy 2009-s balhé miatt, mert vannak jogaik, holott akkoriban oszlatták fel őket, egy nem bejelentett tüntetésen keveredtek verekedésbe a rendőrökkel.
    Szóval ez is egy érdekes ítélet, első fokon.
    A bíróknak csak egy szempontot kellene figyelembe venniük, van kinti bíróság, tehát őket is felülbírálják, főleg akkor, ha kilóg a lóláb!
    A jogállam ismertetője, hogy törvények szabályozzák és nem a hatalom elmeállapota.
    Lassan már eljön annak is az ideje, hogy a bírók is kivándoroljanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. bojk
    2013. július 25. csütörtök 16:01
    Elment hajót én is tudok! Többet is.
    Olyat keresnék, melyre még fel lehet szállni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. ptg
    Gondolatok-ideák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. @ bubu64
    2013. július 25. csütörtök
    21:26
    például azzal az állítólag 60 ezer MSZP támogatóval lehetne szórólapoztatni, amelyeken naponta egy-egy disznóság lenne kihegyezve, névvel, felelőssel és haszonélvezővel, a helyi sajátosságoknak megfelelően ( Hódmezővásárhelyen nem Boros Imrével kellene foglalkozni ) ez apró, picike lépés, de sok kell belőle, azután fizetett hírdetések “győztünk” módra a kereskedelmi rádiókba – hátha leadják, csak próbaként és akik nem merik leadni, azokról azokban is, akik le merték adni, sok és nagy pályázat nyertes cégek tulajdonosi szerkezeteinek feltárása és terjesztése intenzíven a rendelkezésre álló felületeken, kihasználva a közösségi médiumok lehetőségeit, minden lehetséges megszólalást azzal kezdeni, vagy befejezni, ahogy kedvenc mondásom szülőatyja Cato tette más ügyben és más mondanivalóval, de mindig ezzel fejezte be : javaslom a fidesz eltörlését a holdudvarával együtt még a magyar történelemkönyvek lapjairól is, keményítve szólni a megmaradt újságokban, rádióban, TV-ben, megfizetve és megszüntetve a maszatolást, több pénzt visszacsorgatni az ellenzékiségbe, akik eddig hasznot húztak a szocikból, adjanak, hogy ismét legyen hasznuk ( erre is meg vannak a módszerek ) stb, stb, stb. És amit már régen meg kellett volna tenni, bevásárolni valamilyen kereskedelminek nevezett médiumba magukat, lehetőleg TV-be, mint volt anno a TV4. Ami most folyik az ellenzéki oldalon – az nem politikai támadása a rossz rendszernek, hanem önjelölt megmondók beszélgetése mindenféléről, egyedül az utóbbi időben Gyurcsány ( mivel úgy gondolja, neki már úgyis mindegy ) próbál kemény ellenzékiként viselkedni – az ua, mint amit mi itt, ezen az oldalon teszünk, feszültséget vezetünk le, csak nem 220 voltokat, hanem mikrovoltokat és nem a vezetékből, hanem az agyunkból. Ez tőlük kevés, tőlünk meg sok. Mi azért nem fizetett szólók, iránymutatók és nem haszonélvezők vagyunk ebben a körforgásban. Persze egy általános sztrájk, vagy egy nagy tüntetés, meghíva külföldi tudósítókat, ne én magyarázzam hivatásosoknak a szakmai alapokat, tegyék a dolgukat, kihajítani a vezetőségből, vagy háttérbe most az óvatoskodókkal, most kamikázék kellenek az első vonalba..de hát ezek csak álmok, forradalmat én nem tudok tanítani, erre voltak elhivatottak, még száz évnyit sem kellene visszalapozni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Kedves Ptg!
    Igazad van mindenben, egy dologban nem. Igenis mi is haszonélvezők lennénk. Ha egy országnak jól megy, akkor mindenki a haszonélvezője. A munkanélkülitől kezdve a kapitalistáig. Most egy szűk csoportnak megy jól, akik minden barackot leszednek a fáról és amíg a proli Jobbikostól kezdve, a Fideszes tanárnéniig, a 4K fiataljaitól a nyugdíjasig nem jönnek rá, hogy egymásnak ugrasztották őket, közben Orbánék jót röhögnek a markukba, addig nincs miről beszélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. bubu 64

    Engem nem ugrasztottak neki senkinek. Aki hülye,az hülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. @ bubu64
    2013. július 25. csütörtök
    22:48
    a haszonélvezést az álpolitikusi-ellenzékieskedő pályára tévedőkre, a megélhetési politikusainkra értettem. Selejtesen fogalmaztam sietségemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Nézzétek meg Kálmán Olga, Gyurcsánnyal készített interjúját az ATV én. Szerda Egyenes Beszéd. Van mit rágódnunk rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. http://www.atv.hu/videok/video-20130725-eorsi-matyas
    Adalék GyF szerdai interjújához

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Egy kicsit a magyar fociról!
    Viccet csináltak a magyar fociból, Debrecen 3-0-ra, a Honvéd 3-1-re kapott ki hazai pályán! És nincs már magyar csapat a kupaporondon!
    Az égiek bebizonyítják, hogy a sok-sok milliárdokat nem erre az ágazatra kellene fordítani.
    Puskásék megtanultak focizni a grundokon, nem akadémiákon tanulták, és nem szuper modern sportpályákon.
    Ez mind üzenet, meg kellene tanulni a jelzésekből olvasni.
    Bünti van, ott fent többet látnak, mint itt lent, akkor jönnek a további leckék, miért akarnak egyesek többnek, nagyobbnak látszani, mint amilyenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Azt nem szeretem amikor név nélkül, általánosítva kritizálja valaki az ellenzéket.
    Ha lehet nevesíteni és megmondani mitől megélhetési, nem tett le valamit az asztalra, túl fiatal (valamikor el kell kezdeni) és akkor lehet megvitatni, de így, ettől mindig rossz érzésem támad.
    Tegnap mutatták a posványosi zsinatot, Plagizsolt beolvasott az LMP-s Schiffernek, hogy a zöldek pártjában nehéz lehet neki a Cohn-Bendit és Rui Tavares-l egy csapatban lenni!
    Ilyen beszólás után mégis ott kell ülnie ennek a sukorói feljelentőnek, hisz a 7 fő győzedelmeskedik a Fidesz felett))) lázálom csak úgy jöhet össze, ha a KDNP-t kiütik a nyeregből, na ez a győzelem, de ugye nem a Fideszt verik le és akkor bejuthatnak a Parlamentbe – nos nekem az ilyenek a megélhetési politikusok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Olvastam:
    Beszélő kamera lesz a nyóckerben.
    Egy hozzászóló azt írta, hogy a Parlamentbe is kellene egy ilyent telepíteni.
    Választ is kapott: van a Parlamentben, úgy hívják, hogy ellenzék, csak nem kap mindig szót, nem beszélhet arról amiről szeretne szólni, büntetik vagy kivezetik, de lehet, hogy csak simán túlkiabálják őket!
    Azért vannak akik látnak, hogy nem egyszerű az ellenzék helyzete.
    Azon az oldalon is felmerült továbbá, hogy milyen az ellenzék, nem viszi az utcára az embereket – ott is azt írta rá valaki, hogy hiába a hívó szó, ha nem akarnak mozdulni az emberek, 3 milliónak elvették a pénzét és nem moccantak csak pár ezren, a rokkantakat is megfoszthatták járandóságuktól, alig mentek értük tüntetni!
    Most a trafikosok, akik 40 ezren vannak, hol tüntetnek? A földmutyi ellen hol vannak a traktoros gazdák – tudom, várják annak a ronda EU-nak a támogatását!)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. gets
    2013. július 26. péntek 06:42
    Gondolatolvasó voltál!
    Pont ezt keresgéltem a NET-en, de nem találtam, én éjjel a rádióban hallottam belőle részletet csak belealudtam.
    Nagyon ügyes az Orbán, mert azzal hogy ingyenesen a saját alapítványa rendelkezésére bocsátotta magánterületeit, megteremtette a lehetőségét az állami pénzek saját zsebében való landolásának.
    És a nép még örül is neki, hogy milyen jóságos miniszterelnöke van.
    Én ezt így elmondva még sehol nem hallottam, itt elég régóta irkálok róla.
    Még egy adalék. Most fog változni egy törvény, és külön helyrajzi száma lehet a földnek és a ráépített ingatlannak megegyezés esetén.
    Vagyis a föld az Orbáné, az állami(TAO) pénzből felépítettmények pedig az Alapítványé. De kié is az Alapítvány? Hát Orbán Viktoré. 50 év múlva megtörténik az egyesítés, vagy korábban, ha visszaveszi az ‘AJÁNDÉKÁT’
    És van egy hatalmas focibirodalma, vasútja stb.
    Lehet, hogy ezért volt minden? Nérónak a tűz, Orbánnak a foci!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. csakén

    Én is egy kicsit a magyar fociról.
    Egy kánikulai napon, kora délután, kint ültünk a kertben a hűvösben feleségemmel. Szomszédos kertekben rengeteg medence, hangos a környék a pancsoló gyermekzsivajtól. Egyszer csak mintha elvágták volna!
    Szinte fájt a hirtelen beállt csend a nagy sikongás után.
    Kisvártatva azt mondja feleségem, biztosan meccs van a tévében. Miután jól
    kikacagtuk magunkat, azt mondtam, hogy ugyan már, hétköznap? Fél négykor?
    De ő bement a házba és nevetve jön vissza, jól tippelt.
    Ellenőriztem, mert nem akartam elhinni!!!
    Valami ilyen szintű meccs ment az egyik adón: Káposztásmegyer-Nyékládháza!
    És ezt emberek nézik!!!!!!!!
    Szegény gyerekek. A felnőttek megengedik nekik ezt nézni!
    Mert, hogy önmagát elhülyíti az ember, no de a gyerekeit?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. gets és Gyöngyi Péter hsz-hoz
    .
    Az Egyenes beszéd-ben elhangzottakhoz csak annyit, hogy KO, amikor épp érdekes lenne a beszélgetés, akkor a maga részéről befejezettnek minősíti és búcsúzik. Ez most pont Eörsi Mátyásnál és Szanyinál tökéletesen érvényesült!
    2006-tól, amikor kezdődött GYF lejáratása, akkor napi szinten mindenhol azt súlykolták az emberek fejébe, hogy “hazug”. Mindaddig, míg a sokaság ezt el is hitte.
    Mit tesz a mostani ellenzéknek nevezett társaság? Finoman utalgat arra, hogy a “mini.elnök úr nem mond igazat”. Mit finomkodnak? Nevén kell nevezni, hogy született, beteges hazudozó! Úrnak pedig egyáltalán nem nevezném, még illemből sem!
    Ugyan úgy, minden fórumon, naponta többször elmondani, hogy OV hazug!
    Miért nem hív meg az ATV pl. tényfeltáró újságírókat? Ferenczy Krisztinát legalább a Klubrádió megszólaltatta!
    A mai “hatalmasságok”, élen a csúti rémmel (akik szinte kopasz seggel (bocs) ültek be a politikába) vagyonuk igen is közügy! Közügy, mert vagyonukat a mi adó-forintjainkból hárácsolták, lopták össze, még akkor is, ha ehhez saját érdekeik szerint hoztak saját maguknak törvényeket, valamint a nemzet kirablását, a fosztogatást “hivatalból jogos” nemzeti sportként űzik.
    Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon már vagyonos emberként kerültek a politikába, miniszterelnökként egyetlen fillért nem vettek fel (bocs. Bajnai havi 1 ft-ot), nem a politikából gazdagodtak, ellentétben azokkal a valamikori csóró, falusi primitív suttyókkal, akik most élet-halál úrait játsszák .
    Na például ezt és hasonlókat kellene napi szinten tudatosítani az emberekben, míg értő fülekre nem talál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. http://fn.hir24.hu/itthon/2013/07/26/orban-30-35-szazalekos-luxusadot-akar/
    Kőgazdagok! időben mentsétek a javaitokat! :) :(((((((((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Csak erős idegzetűeknek! Nekem az első gondolatom csak úgy a la natúr: a pofám leszakad!
    http://hvg.hu/sport/20130726_Orban_szettarta_a_furdokopenyt_megijedtek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. norbert
    Az lesz a nagy nap, amikor majd Kálmán Olga vendége Orbán lesz, és megkérdezi tőle a vagyona eredét, lajstromozva!
    Bocs, csak elképzeltem. Az nem fér bele Kálmán Olga Pulitzer díjába..Csak tudnám miért osztogatják sokszor méltatlanoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. bumburi,
    Azt hiszem, arra várhatunk! KO most sem mer kérdezni keményebben ezektől a senkiháziaktól semmit, csak a mi időnket rabolja feleslegesen.
    Bezzeg tudja osztani az észt az ellenzéknek.
    Lehet, hogy ezért fizetik!
    A Pulitzer díjjal egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Én nem vagyok annyira elájulva Kálmán Olgától.
    Egyesek fanatikusan ajnározzák őt, hogy így lemosta, meg úgy hülyét csinált riportalanyából.
    Tagadhatatlanul a jobbak közé való, de inkább azért, mert alacsony a színvonal.
    Én konkrétan a Mészáros lányt valamivel jobbnak tartom nála.
    Természetesen tudom, egy riporter megítélésénél sokat számítanak a szubjektív benyomások is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Kérem szépen: lehet mondani, hogy Olga nem elég kemény és csakis az ellenzékkel szemben, de tessék már megnézni más riportereket, persze előtte bevenni a hányás elleni szert!
    Az ATV nem ellenzéki TV, ahogyan a KR sem ellenzéki rádió – talán innét kellene nézni a dolog jó oldalát mert, ha ők is beállnának a nyalókáért, akkor aztán tájékozódhatnánk a minden rendben, Magyarország jól teljesít tévékből!
    És még az is megtörténhet….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. A cinizmus csimborasszója!
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130726_Kituntetest_Gyilkos_Ferinek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. gets
    2013. július 26. péntek
    06:42
    Köszi. Nekem tetszett a riport, az nem, hogy a Bajnai- Mesterházy duó is az árokbetemetés politikáját csinálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos