Ronai and Ronai
AMERIKAI

NYÁRI SZÜNET II. 2013. június 2. vasárnap 19:03

  • Hozzászólások(265)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

NYÁRI SZÜNET

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy az Amerikai Népszava online kiadása június, július és augusztus hónapokban nyári szünetet tart.

A nyári szünet nem érinti a nyomtatott lapot, amely a szokásos módon jelenik meg.

A nyári szünet ideje alatt az online kiadás elérhető, olvasni és hozzászólni lehet, a frissítés azonban csak szórványos és esetleges lesz.

Köszönjük szíves megértésüket, minden kedves olvasónknak kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk! Találkozunk szeptemberben!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 14 szavazatból)
NYÁRI SZÜNET II., 2.6 out of 5 based on 10 ratings

  • Hozzászólások(265)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

265 Reader’s Comments

  1. csakén Itt valamit nagyon félreértesz

    Nálam jobban senki nem szeretne Merkel féle jobboldaliságot ,de nincs,
    soha nem is volt , és belátható időn belül nem is lesz. Kekeccel vitáztam hetekig erről. Bajnai vagy Bokros szerinted jobboldali.? Na ne vicceljünk Sollymosi ,Kerék Bárczy is maximum liberális konzervativ ,de nem jobboldali. Ha te egy jobboldalival beszélgetsz egy idő után mind elkezd trianonozni, ligth zsidózni , multizni ,bankozni, komcsizni és mind vérig van sértve MINDIG valamiért.Szinte semmi nem különbözteti meg őket a jobbikos köznéptől, sőt szerintem a fideszes kisember SOKKAL rosszabb ,mint a jobbikos.Nálam ez 100%-os tapasztalat. Németországban én valószinüleg jobboldali liberális lennék , itt esély sincs rá. Szép hétvégét Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Barry1
    Bokros konzervatív liberálisként aposztrofálja a pártját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Barry1+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Én baloldalinak érzem magam – melyet legrövidebben úgy írhatok le:
    Aki embertársaival szociális egyenlőség alapján szolidáris és ezt demokratikus eszközökkel akarja érvényesíteni. Nagyon haragszom azokra, akik kihasználják a lehetőségeket, mások kárára!
    A fideszes Kocsis Máté erre jó példa: mindenkinek jár a rezsicsökkentés….pedig Kálmán Olga is azt mondta, hogy vannak akik nem szorulnak ilyen támogatásra, de nem is igazságos!
    16%-s SZJA és a többi nem emberi intézkedéseik, legutóbbi a kiemelt csp. megvonása a “nem nagyon” beteg gyermekektől, utazási kedvezményük elvonása.
    De ugye a vekkeres: először a gazdagokat kell támogatni…
    Beszélgettem gondolkodónak hitt emberrel, akitől megkérdeztem, hogy ő mitől érzi magát jobboldalinak, talán a Horthy korszak nála bejön, nem is értette miről beszélek, csak olyan jól hangzik, hogy ő egy jobboldali beállítottságú, ez olyan többnek láttató valami – bár sem abban a rendszerben, sem most nem tartozhatna közéjük, semmilyen szempontból, ha érti mit akarok nem kifejteni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Megpróbálom (aztán menekülök).
    Rétegenként közelítek.
    Széléről kezdem: aki a kommunistákat ellenségnek tartja (a közös tulajdont) az biztosan jobboldali
    Kicsit beljebb: aki a szocialistákat is ellenségnek tartja (nem a mostanit, hanemúgy általában), na az is jobboldali.
    Aztán aki szarik az alsó szegényebb rétegre, az is jobboldali.
    Aki pedig még le is cigányozza, az a nagyon jobb(ik)oldali.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. csakén

    Ebben az országban én is baloldali vagyok ,ez természetes.
    Ami szociális disznóságokról irsz ,annak semmi köze semmilyen oldalisághoz ,sőt a politikához sincs köze. Ez közönséges ,gengszterizmus, az aljasság ,ez az elérhető tetüség legalja. Az ,aki a társadalom legelesettebb ,legkiszolgáltatottabb rétegeit , már szinte kéjjel kinozza ,megalázza ,nyomorgatja, folyamatosan kifosztja ,annál szemetebb ,undoritobb ,GYÁVÁBB!!! alja mocsok nincs., hogy rohadjanak meg!!! De a hiveik se különbek!!! Nagyon -nagyon remélem ,hogy a sors jól megveri őket!!
    Mondják ,hogy megbékélés ,árokbetemetés meg párbeszéd.
    Hát én ebből ki fogok maradni ,velük nekem nincs közös dolgom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Barry1
    Úgy látom, ma mindent Te mondasz el helyettem.Én is így gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Barry1
    ….velük nekem nincs közös dolgom.
    Dehogynem!
    Egy hazába élünk velük, ne tagjuk már le magunk előtt a valóságot!
    Én már magamtól ki vagyok akadva, hova süllyedtem…hogy jönnek velem szembe az ismerőseim, akikről tudom, hogy rendes emberek voltak, de ránk szabadították ezeket és most vakok és süketek, nem tudom merre menjek előlük, mert a hányinger kerülget tőlük!
    Pláne, hogy tudom, hasznuk sincs, mert sem földet, sem trafikot, de még állást sem kapnak, ők olyan mezei vakegerek és nekik még rosszabb, mint nekem de mégis kitartanak ezek mellett!
    Nehéz lehet bevallani, hogy tévedtek, nem is megy sokuknak – pedig látniuk kell, hogy már megkezdődött a visszaszámlálás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Csakén Nyilván nem szó szerint értettem ,de a lehető legminimálisabbra csökkentek bármilyen kapcsolatot a rendszerrel és az összes szimpatizánssal. Gondolom ,ehhez jogom van.
    És a butaság az nem mentség . Egyébként nem annyira hülyék ,mint inkább sz@r emberek és gonoszak. Főleg amit soha nem bocsátok meg nekik ,hogy mekkora arccal asszisztálnak még most is a legszegényebbek totális megnyúzásához. Mocskok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Érzékeny vagyok a gyengébbek, az elesettek bajaira. Hiszem, hogy összefogással többre lehet jutni. Igazságosabbnak érzem, ha a helyzetüknél, a tehetségüknél fogva sikeresebb, gazdagabbak nagyobb részt vállalnak – vagy inkább erre kényszerítik – az elmaradottabbak megsegítésében. Baloldalinak hiszem magamat.
    Szélsőjobbnak sem gondolom a mostani rezsimet. Ők oldaltól függetlenek. Nincs ugyan “közös dolgom” velük – mint Barry írta, de szeretném ha előbb-utóbb lenne! Ehhez egy sorozat kalapácsom van, a 10dekástól a pörölyig.
    Csakén! Vigyázz Barryval! Mindenre képes. Gyufatésztával eszi a halászlevet és chardonneba is belevizel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Bal – jobb,
    Bal – jobb,
    Mennek a majmok,
    Hálóingbe’, gatyába’,
    Így mennek a csatába.
    .
    Ideológiai, politikai, szociális, vagy gazdaságpolitikai oldalakról van szó?
    .
    A magánvagyonok elrablása, a jogrendszer megszüntetése tipikusan szélsőséges baloldali politika, a vallási fundamentalista és túlfűtött nacionalista ideológia, egyes magánszemélyek nagy vagyonhoz juttatása pedig tipikusan szélsőséges jobboldali politika, már ha egyáltalán megengedhető ezekhez sorolásuk. A mérsékelt, józan jobb- és baloldali ideológusok és politikusok bizonyára tiltakoznának eszméik jó hírnevének ilyen megsértése ellen. Kár, hogy Magyarországon csak a szélsőségek élnek meg.
    .
    A jobboldaliak általában ragaszkodnak a magántulajdon szentségéhez, a szerzett jogokhoz, és a gazdaság szereplőinek szabadságához (piaci, kereskedelmi, szerződési szabadság, de közben erős erkölcsi és jogi korlátrendszer). A baloldaliak hangsúlyozzák minden ember jogát az egyenlő esélyre, beleértve a gazdaság eredményeiből való minél teljesebb részesedést, a oktatás, egészségügyi ellátás, információhoz jutás lehetővé tételét közszolgáltatásokkal. A kettőben közös az emberi méltóság, szabad sors-választás, autónómia igénye és tisztelete. Csak a megvalósítás módja, részletei közti elgondolásban van lényeges különbség.
    Karl Marx világosan megmutatta a tőkés társadalom alapvető ellentmondását, és ennek alapján a vállalkozói oldal érdekeit védő gondolatokat lehet jobboldali, a munkavállalókét baloldali gondolatokként elkönyvelni. De Marx filozófus volt, állandóan hivatkozott (többek között, és elsősorban) (Georg Wilhelm Friedrich) Hegelre is, főleg annak dialektius szemléletére. Az alapvető ellentmondás azért “alapvető”, mert a két szembenálló és kibékíthetetlen oldal kölcsönösen feltételezi egymást, mint a fény és az árnyék.
    .
    A vállalkozó – munkavállaló, vagy tágabban a termelőeszköz-tulajdonos és a dolgozó, vagy még inkább a termékkel gazdálkodó és a terméket előállító személyek *funkcionális szerepének* ellentéte kibékíthetetlen, de maguk a személyek kibékíthetők, mert az ellentétes érdekek mellett súlyos közös érdekeik is vannak. Mind a vállalkozó, mind a munkavállaló érdekelt a gazdaság működésében. A feszültséget a részesedés eltérő szándékai és ösztönzői okozzák, de a(z egészséges) gazdag ember jólétét is zavarja a szegények, szegénység jelenléte, és kemény gazdasági követelmény a minél képzettebb, szabadabb, és konsktruktívabb munkavállalók kitermelése és alkalmazása, mert velük lehet előre jutni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Még egy elemzés az orbáni világról és annak képviselőjáről

    “Ilyen országnak ilyen miniszterelnök
    Orbán Viktor nem hazudik, csak nincs viszonyban a valósággal. Legutóbb ez a The Wall Street Journalnak adott interjújából derülhetett ki.”

    http://www.origo.hu/utazas/hirek/20130722-ez-mind-elfer-egy-kis-boronben.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. HŰha, ez nem nektek lett szánva, bár aranyos.
    Javítás alul

    http://hvg.hu/velemeny/20130722_Ilyen_orszagnak_ilyen_miniszterelnok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_7_22

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. LÁP-LÁPABB-LEGLÁPABB
    “Orbán-bánya Zalában: a magánérdek mocsara
    Így lehetséges, hogy ökológiailag egységes tőzeges terület közepén 200 hektárról kiderül, nem is láp, és szabadon bányászható, míg a többiről – természetvédelmi indokkal – kitiltják a bányákat.”

    http://nol.hu/belfold/20130722-a_maganerdek_mocsara#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Hátha nem olvastad: fontos írás a Galamuson, egy amerikai kutatóintézet a magyar helyzetről.
    Már a sokadik pontos diagnózis, és sehol egy program a kilábolásra….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Facebook esemény:
    “Július 27-én 17 órakor találkozunk a “Ságvári cukrászdánál” (jelenleg Remíz-cukrászda, Budakeszi u.7) megemlékezésünk után közösen 18h-ra mennénk a Széna térre a Margit kőrúti fogház emlékműjéhez, onnan a Margit kőrút, Margit-híd, Szt. István kség rt. Markó utca útvonalon a Legfelsőbb Ügyészség elé, ahol tiltakoznánk a jelenlegi justizmord ügyek Szilvásy,- Népszava,ügy) miatt. Ha velünk tartotok, örömmel vesszük. 22h-ig tartana a rab-buli az ügyészség elött. Aki tud hozzon valamit magával, zászlót, molinót, pogácsát ,stb.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos